Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

Τι παιζει με αυτο το χαρτι?απο νοσοκομειο απ οτι διαβασα σε γοογλι θελει αρκετες μερες...το θεμα ειναι οτι απο αρχες μηνα ισως φυγω για σεζον και μου το ζητησαν 

παω σε ιδιωτη γιατρο και δεν γλυτωνω το 50αρι?συν εξετασεις συν ακτινογραφια?

εξετασεις αιματος?ουρα και κοπράνων (για τον θεό δλδ :p 

εχει κανεις ιδεα γτ κοστος μιλαμε?

η να ρωτησω απο την πλευρα του εργοδοτη αν γινετε να την κανω εκει?

ευχαριστω 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, zio10 είπε

Κάποια άκρη θα έχει ο εργοδότης και θα στο βγάλει τζάμπα ή με κανένα δεκάρικο.

λες?το ιδιο σκεφτηκα κ εγω..απλα κολλησα να ρωτησω γτ ειναι 5αστερο ας ειναι και 30ε  που ειναι λογικη τιμη..διαβασα στο google οτι θελει 6-5 φωτος τι στο καλο?χαχα 

Δημοσ.

Αν λες για το πιατοποιητικο υγειας που παιρνουν οι εργαζομενοι σε καταστηματα υγειονομικου ενδιαφεροντος, χειριστες τροφιμων, νηπιαγωγοι τοτε: 

Κανεις ακτινογραφια θωρακα (σε δημοσιο νοσοκομειο την εκανα τζαμπα μια φορα, την αλλη φορα με 5 ευρώ) και την παιρνεις με τη γνωμάτευση της

Shit high and μαζεψε το ωστε να το πας σε μικροβιολογικο εργαστηριο να κανουν καλλιεργεια και παρασιτολογικη

Ακτινογραφια και αποτελεσματα αυτων το πας σε γιατρο του λες τι θες και σου φτιαχνει το χαρτι (δεν ειναι βιβλιαριο πλεον).  Θελει ταυτοτητα και να ξερεις το αμκα σου. Του σκας 10 ή 20 και εισαι ετοιμος! Σε 5 χρονια επαναλαμβανεις... (οι νηπιαγωγοι  σε 2 απ οσο θυμάμαι)

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Dynamics είπε

λες?το ιδιο σκεφτηκα κ εγω..απλα κολλησα να ρωτησω γτ ειναι 5αστερο ας ειναι και 30ε  που ειναι λογικη τιμη..διαβασα στο google οτι θελει 6-5 φωτος τι στο καλο?χαχα 

Ναι είναι αρκετά πιθανό. Ρώτα αν θες, πες τους δεν έχω το χαρτί, μπορούμε να το βγάλουμε εκεί;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Dynamics είπε

Γεια σας,

Τι παιζει με αυτο το χαρτι?απο νοσοκομειο απ οτι διαβασα σε γοογλι θελει αρκετες μερες...το θεμα ειναι οτι απο αρχες μηνα ισως φυγω για σεζον και μου το ζητησαν 

παω σε ιδιωτη γιατρο και δεν γλυτωνω το 50αρι?συν εξετασεις συν ακτινογραφια?

εξετασεις αιματος?ουρα και κοπράνων (για τον θεό δλδ 😛

εχει κανεις ιδεα γτ κοστος μιλαμε?

η να ρωτησω απο την πλευρα του εργοδοτη αν γινετε να την κανω εκει?

ευχαριστω 

Μπορείς να το βγάλεις από Κέντρο Υγείας (ΙΚΑ, ΠΕΔΥ ή όπως αλλιώς λέγονται πλέον), νοσοκομείο ή ιδιώτη παθολόγο ή γενικό γιατρό. Χρειάζεται ουσιαστικά δύο επισκέψεις, μία για να γραφτούν οι εξετάσεις και μία για να πας τα αποτελέσματα και να γραφτεί το χαρτί. Ή μόνο μία αν έχεις ήδη τα αποτελέσματα των εξετάσεων (γνωματευμένη ακτινογραφία θώρακος, καλλιέργεια κοπράνων, παρασιτολογική κοπράνων).

Χρειάζεται κανονικά να έχεις μαζί σου νομίζω 2 φωτογραφίες (μία για να πιαστεί πάνω στην ακτινογραφία όταν γίνει και γνωματευτεί και μία για να πιαστεί πάνω στο πιστοποιητικό, ή τουλάχιστον αυτό είναι το τυπικό) και την ταυτότητα και το ΑΜΚΑ.

Ιδιωτικά, τουλάχιστον στην Αθήνα, η συνήθης χρέωση είναι περίπου 20 ευρώ. Μπορεί και 10 αν έχεις έτοιμες τις εξετάσεις και χρειάζεσαι απλά να γραφτεί το πιστοποιητικό.

Υ.Γ. Οι εξετάσεις κοπράνων χρειάζονται κυρίως για τον αποκλεισμό σαλμονέλας και παρασίτων, τα οποία μπορούν να μεταδοθούν λόγω κακής υγιεινής με το φαγητό και να στείλουν κόσμο στο νοσοκομείο και να κλείσουν επιχειρήσεις (πριν καναδυό χρόνια νομίζω είχε ακουστεί για μια ταβέρνα που αρρώστησε κόσμος από σαλμονέλα σε τραπέζι για γάμο ή βάφτιση νομίζω).

Επεξ/σία από FCastor
  • Like 3
Δημοσ.

Ακριβως αυτο που ειπε ο Panosno1com που ειναι το σωστο.

Απτην αλλη μπορει κατευθειαν να στο βγαλει ενας γιατρος το χαρτι χωρις να κανεις τιποτα,που πιθανολογω οτι το κανουν οι περισσοτεροι.

• Thanks 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Fotia είπε

Αν είσαι άρρωστος απο σαλμονέλα φαίνεται .Εχεις διαρροια,εμετους κλπ

Εντάξει θα προσλαμβάνονται οι υπάλληλοι με βάση την εικόνα τους. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Οι εξετασεις ειναι 3:

α)Αιματος (αυστραλιανο αντιγονο λεγεται)

β)Ακτινογραφια θωρακος

γ)Παρασιτολογικη κοπρανων.

Στις γραφει γιατρος συμβεβλημενος με ΕΟΠΥ-ΠΕΔΥ.

Πας τα αποτελεσματα και στο βγαζει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν και συμφωνώ ότι ίσως θα έπρεπε να περιλαμβάνεται, ωστόσο το αυστραλιανό αντιγόνο (για την ηπατίτιδα Β) δεν είναι μία από αυτές. Επίσης, δεν αρκεί μόνο η παρασιτολογική κοπράνων, αλλά χρειάζεται και καλλιέργεια.

Κανονικά ο γιατρός δεν χρειάζεται επίσης να είναι συμβεβλημένος, αρκεί και ο απλός ιδιώτης παθολόγος ή γενικός γιατρός (προσοχή στο εξής: αν ο ενδιαφερόμενος είναι ανασφάλιστος, ηλεκτρονική συνταγογράφηση εξετάσεων μπορούν να του κάνουν μόνο γιατροί του δημοσίου, όχι ιδιώτες είτε είναι συμβεβλημένοι με ΕΟΠΥΥ ή όχι, και οι εξετάσεις αυτές μπορούν να γίνουν μόνο σε δημόσιο φορέα αν ο ενδιαφερόμενος επιθυμεί να καλυφθεί το κόστος τους και να μην το επωμιστεί εξ ολοκλήρου ο ίδιος).

Ωστόσο κάποιοι εργοδότες ή επιχειρήσεις προτιμούν ή ζητούν όντως να είναι συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ ο γιατρός που θα γράψει το πιστοποιητικό αν είναι ιδιώτης (κατά πόσο έχουν νόμιμα το δικαίωμα να μην δέχονται το πιστοποιητικό από μη συμβεβλημένο ιδιώτη είναι άλλη και μεγάλη κουβέντα, αλλά νομίζω ότι γενικά καλύτερα να τους κάνεις το χατήρι…).

Από εκεί και πέρα, και παθολόγος ή γενικός γιατρός του δημοσίου (νοσοκομείο, ΠΕΔΥ) κάνει, μόνο που στην περίπτωση αυτή χρειάζεται εκτός από τη σφραγίδα του γιατρού και η στρογγυλή σφραγίδα του φορέα.

Για περαιτέρω πληροφορίες: http://foroline.gr/archives/20317

Επεξ/σία από FCastor
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, FCastor είπε

Αν και συμφωνώ ότι ίσως θα έπρεπε να περιλαμβάνεται, ωστόσο το αυστραλιανό αντιγόνο (για την ηπατίτιδα Β) δεν είναι μία από αυτές. Επίσης, δεν αρκεί μόνο η παρασιτολογική κοπράνων, αλλά χρειάζεται και καλλιέργεια.

Κανονικά ο γιατρός δεν χρειάζεται επίσης να είναι συμβεβλημένος, αρκεί και ο απλός ιδιώτης παθολόγος ή γενικός γιατρός. Ωστόσο κάποιοι εργοδότες ή επιχειρήσεις προτιμούν ή ζητούν όντως να είναι συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ αν είναι ιδιώτης. Από εκεί και πέρα, και παθολόγος ή γενικός γιατρός του δημοσίου (νοσοκομείο, ΠΕΔΥ) κάνει, μόνο που στην περίπτωση αυτή χρειάζεται εκτός από τη σφραγίδα του γιατρού και η στρογγυλή σφραγίδα του φορέα.

Για περαιτέρω πληροφορίες: http://foroline.gr/archives/20317

Οταν το εβγαλα εγω αυτα τα δικαιολογητικα ήθελε.. Τωρα μπορει να τα αλλαξανε

Και ο ιδιωτης γιατρος πρεπει να ειναι συμβεβλημενος γιατι ειναι συγκεκριμενο εντυπο απο την σελιδα του ΕΟΠΠΥ που βγαινει. Δεν ειναι απλα μια βεβαιωση...

Δεν εχει να κανει με το τι ζητανε εργοδοτες ή επιχειρησεις  σε περιπτωση ελεγχου υπαρχει αυτοφορη διαδικασια..

Επεξ/σία από k_w_t
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ξέρω, είναι όντως συγκεκριμένο έντυπο, αλλά δεν χρειάζεται να είναι κάποιος συμβεβλημένος για να το κατεβάσει. Μάλιστα αρκετές φορές το έχουν ήδη προμηθευτεί οι ενδιαφερόμενοι και το φέρνουν οι ίδιοι στο γιατρό μαζί με τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Συγκεκριμένα είναι αυτό: http://www.kythira.gr/downloads/pistopoihtiko_ygeias.pdf

Ή από το site του ΕΟΠΥΥ (η τελευταία σελίδα του PDF, οι προηγούμενες έχουν τις οδηγίες): http://www.eopyy.gov.gr/Έγγραφα ΕΟΠΥΥ/Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου/ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ 19-09-2012.pdf

Επεξ/σία από FCastor
Δημοσ.

Ναι απλα πρεπει η σφραγιδα του γιατρου να εχει αριθμο ΠΕΔΥ-ΕΟΠΠΥ αλλιως θα εβγαζα και εγω μια και θα τα πουλαγα στις Ρωσσιδες και στις Ρουμανες....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...