Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα μόντεμ της Vodafone που μου έδωσαν όταν έκανα την συνδρομή στο σπίτι.. Γίνεται να πάρω ένα άλλο μόντεμ τύπου d link;;;;θα δουλεύει;;;; θα έχω ίντερνετ και τηλέφωνο;; 

Δημοσ.

Θα δουλέυει αν δεν έχει voip η voda. Διαφορετικά θα πρέπει να πάρεις router που να υποστηρίζει και voip.

Επειδή δεν ξέρω τι έχει, το τηλέφωνο είναι καρφωμένο στον τοίχο ή στον δρομολογητή;

Δεν είσαι ευχαριστημένος από το μηχάνημα της βοντα; Κάνει αποσυνδέσεις ή θέλεις και άλλες υπηρεσίες;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι είναι το voip??? Η συσκευή του τηλεφώνου είναι πάνω στην πρίζα του τηλεφώνου στον τοίχο... Ναι κάνει συνέχεια επανεκκίνηση το ρούτερ.. 

Επεξ/σία από antreasmg
Δημοσ.

Όχι δεν έχεις voip. Θα ψάξεις για κανονικό ρουτερ. Υπάρχει ένα τοπικ για προτάσεις ρουτερ. Ψάξτο και πόσταρε εκεί να σου προτείνουν ρουτερ.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Φίλε andreasgm

Κατ' αρχήν ας βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά.

Φαντάζομαι ότι το πακέτο που έχεις είναι Double play ADSL μέχρι 24 Mbp/s.
Αν όχι τότε πρέπει να μας πεις τι άλλο πακέτο έχεις διαλέξει (π.χ. Dpouble play VDSL 30/3, 50/5).

Πρωτίστως κάνεις ένα τηλεφώνημα στο τεχνικό τμήμα της Vodafone κι ερωτάς τι πακέτο έχεις και με τι τεχνολογία λειτουργεί η τηλεφωνία σου (VOIP (Voice Over I.P. ή με την παλιότερη τεχνολογία με τον διαχωριστή;;;).

Αν έχεις VOIP, η υπηρεσία της τηλεφωνίας έρχεται μέσω Internet (άρα η συσκευή του τηλεφώνου σου, πρέπει να είναι συνδεδεμένη επάνω στο router στην έξοδο Phone 1).

Αν δεν έχεις VOIP, τότε στο σημείο που έρχεται το καλώδιο της γραμμής (απ' έξω), θα πρέπει να τοποθετηθεί ένας διαχωριστής (Splitter που διαχωρίζει τις 2 υπηρεσίες τηλεφωνίας - xDSL) και η συσκευή του τηλεφώνου σου θα πρέπει να συνδεθεί στην έξοδο του splitter, με το σύμβολο της τηλεφωνίας (κι όχι απευθείας επάνω στο σημείο που έρχεται η γραμμή απ' έξω, διότι η τηλεφωνική συσκευή θα προκαλέσει πρόβλημα στο Internet (π.χ. αδυναμία σύνδεσης κι επανεκκινήσεις ή θα συνδέεται μεν, αλλά με πολύ σοβαρό πρόβλημα στην ταχύτητα).

Αν μας πεις εδώ μερικές πληροφορίες (όπως το ποιο router έχεις) θα βοηθήσεις περισσότερο για να σου δώσουμε πιο ακριβείς απαντήσεις.

Δημοσ.

Το μόντεμ που έχουν δώσει είναι voip.. Άρα η Vodafone έχει τεχνολογία voip. To πρόγραμμα είναι το Vodafone one Net office.. Το ρούτερ που μου έχουν δώσει είναι το oxygen. To ερώτημα είναι αν πάρω άλλο μοντέμ voip της tp link θα παίζει;;; η θα θέλει μόνο το αυτό που έχει δώσει η Vodafone 

Δημοσ.

Το τεχνικό τμήμα από την βοντα τι σου είπε; Λογικά θα παίξει δεν θα έχεις πρόβλημα, αλλά δεν είμαι σίγουρος.

Δημοσ.

Δεν τους έχω ρώτησει.. Αλλά σε ένα φίλο μου που έκανε την σύνδεση πριν 2 χρόνια του είχαν δώσει κωδικούς αλλά δεν του είχαν δώσει ρούτερ voip. Δεν ξέρω άμα παίζει ρόλο το ότι πρέπει από το 19 να είναι όλα voip τα μοντεμ

Επισκέπτης
Δημοσ.
18 ώρες πριν, antreasmg είπε

Δεν τους έχω ρώτησει.. Αλλά σε ένα φίλο μου που έκανε την σύνδεση πριν 2 χρόνια του είχαν δώσει κωδικούς αλλά δεν του είχαν δώσει ρούτερ voip. Δεν ξέρω άμα παίζει ρόλο το ότι πρέπει από το 19 να είναι όλα voip τα μοντεμ

Μην σκέπτεσαι με κριτήριο τι έγινε πριν 2 χρόνια ούτε τι έγινε στην περίπτωση του φίλου σου!

Πολύ συχνά η κάθε περίπτωση είναι εντελώς ξεχωριστή!
Πάντως αν το νέο router που θα βάλεις υποστηρίζει τις λειτουργίες του πρώτου, κατά 98% θα σου πάει μια χαρά...
Απλώς χρειάζεσαι τα στοιχεία (login) για να τα προσθέσεις στο νέο σου router!

Αν η σύνδεσή σου είναι νέα κατά 99% είναι VOIP!
Πάρε στο 13830 και μίλησε με το τεχνικό τμήμα, θα σου δώσουν όλες της πληροφορίες...
Απλά τα πράγματα!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...