Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρακολουθώ καιρό την εν λόγω μηχανή Sony α5000 Kit (16-50 PZ OSS)

https://www.skroutz.gr/s/4507420/Sony-α5000-Kit-16-50-PZ-OSS.html

Βλέπω ότι έχει πέσει η τιμή της στα 299 ευρώ

αξίζει για ευρυγώνιες φωτογραφίσεις και βραδινά θέματα, λόγω του OSS? γενέθλια, κλπ. Είναι γρήγορη ή θα το σκέφτεται να βγάλει φωτό σαν μια άλλη compact SONY που έχω , αρκετά φθηνότερη βέβαια.

Σόρρυ για τις ερωτήσεις, δεν ξέρω αν είναι προσφορά σε αυτή την τιμή , δεδομένου ότι υπάρχουν και νεώτερα μοντέλα a6000 , a6500 σε υπερδιπλάσιες τιμές όμως.

Αν πρέπει να μεταφερθεί σε άλλο τόπικ, το έβαλα εδώ σαν προσφορά - 21% price drop σύμφωνα με email που μου ήρθε από σκρουτζ.

Επεξ/σία από stelrp
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τίμια προταση για aps-c μηχανη,

-είναι μοντέλο 2 χρόνων,

-δεν τραβάει >1080 30ps,

-δεν έχει εικονοσκόπιο για να βλεπεις ανετα το καδρο σε περιβαλλον με εντονο φωτισμο,

κατα τα αλλα η ποιοτητα εικονας που περνεις για 300ε ειναι αψογη θα ελεγα και απο οσο ξερω το low light performance των sony ειναι αρκετα καλο.

Δυσκολα θα βρεις τετοια ποιοτητα σε τετοιο μεγεθος μηχανης. Αν σε ενδιαφέρει για casual χρηση αξιζει με τους παραπανω περιορισμους βεβαια., που νομιζω το ποιο ενοχλητικο ειναι το τελευταιο (απο φιλους που εχουν τετοιου στυλ μηχανες)..

Μπορεις να τη βρεις και μεταχειρισμενη γυρω στα 200

Επεξ/σία από cpgr
Δημοσ.

Ο σενσορας της είναι μια χαρά (για την τιμή της είναι σούπερ)...ο Κιτ φακός είναι μέτριος όμως είναι ότι πρέπει για να μάθεις τα βασικά της φωτογραφίας... Με έναν 35άρη σταθερό θα κάνει μικρά θαύματα... Εξαιρετική για την τιμή της και παρακαλώ δείξτε μου mirrorless σε τέτοια τιμή με καλύτερη ποιότητα σενσορα. Μια χαρά επιλογή είναι.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, johnpapoulias είπε

για την ιστορία, αρχές του 14 κυκλοφόρησε...

Ναι δικιο εχεις..ειδα ιστορικο τιμης απο σκρουτζ και ξεκινουσε απο 2016

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, johnpapoulias είπε

για την ιστορία, αρχές του 14 κυκλοφόρησε...

Ελα ντε λεω και γω πως ειναι δυο ετων αυτη οταν η δικια μου A6000 ειναι ποιο παλια.

Η αληθεια ειναι οτι δεν μενεις με τον κιτ φακο αλλα τι να κανεις που ειναι ακριβοι, εγω με το ζορι εχω τον 35/f1.8 και τον 18-105/f4

3 λεπτά πριν, eidikos33 είπε

https://www.skroutz.gr/s/4565041/Sony-α6000-Kit-16-50-PZ-OSS.html

εχουν μεγαλες διαφορες?

Ναι αρκετες οπως εικονοσκοπιο θεση για εξωτερικο φλας

Επεξ/σία από LLLEFTERIS
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, eidikos33 είπε

https://www.skroutz.gr/s/4565041/Sony-α6000-Kit-16-50-PZ-OSS.html

εχουν μεγαλες διαφορες?

Το θεμα ειναι εσυ τι ψαχνεις..

αν θες οσο το δυνατον μικροτερη point and shoot καμερα που χωραει στη τσεπη σου, με pro mode πχ και μια rx100 θα σε καλυψει..

αν θες compact καμερα με μεγαλο αισθητηρα για να ασχοληθεις και λιγο ποιο σοβαρα σιγουρα η α6000 αξιζει, ειναι ανωτερη και αφαιρει ολα τα αρνητικα που σου ανεφερα στη α5000,

Αν μπορεις να δωσεις τα 300ε διαφορα παρε την α6000 ή καποια αντιστοιχη..

Γενικα αν παρεις καμερα με εναλλαξιμους φακους και ασχολεισαι σε καποια φαση θα δωσεις χρηματα (αρκετα) για νεο φακο..

To μεγεθος μιας mirrorless sony και μιας κλασσικης dslr δεν εχει και τοσο αντικτυπο καθως και για τις 2 κατηγοριες θα θες τσαντα να τις κουβαλας...

Δηλαδη αν θες bugdet ποιοτητα χωρις συμβιβασμους παρε dslr .. απλα οι μηχ. σαν την α6000 τα κανουν ολα και ειναι και κομπακτ αλλα πρεπει να πληρωσεις..

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Γιατι πρεπει να κανω κλικ για να μαθω την τιμη; Εχω διαβασει μιση σελιδα σχολια και ακομα τιμη δεν γνωριζω...

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Έβαλα την τιμή 299€ χτύπησε το τηλ όταν έγραφα το ποστ!

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, κάπου διάβασα ότι παίζει συχνά σε αυτή τη τιμή και αναμένεται ξεστοκαρισμα σε δεύτερη φάση του επόμενου μοντελου a6000.

Όποτε δεν θα βιαστώ, δεδομένων και των πλεονεκτημάτων της Α6000

Δημοσ.

Ξεστοκαρισμα και Sony δεν πανε μαζι αυτα τα δυο δηλαδη μην περιμενεις την 6000 κατω απο 500

Ο 35/1.8 εχει οσο ειχε εδω και 5 χρονια (σχεδον) που τον εχω.

Δημοσ.

εχω την 5100...

εξαιρετικη ποιοτητα φωτογραφιας και πολυ καλο video...

προβλημα οτι στο video εχεις κουνηματα γιατι ο οπτικος σταθεροποιητης ειναι στον φακο και στην πραξη δεν κανει καλη δουλεια...

κατα τα αλλα ειναι μικρη και για 299 ευρω νομιζω οτι αξιζει με τον kit...

o kit μονο κανει κανεναν κατοσταρικο...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η 6000 είναι καλύτερη μηχανή σίγουρα. Όμως δεν είναι 2πλάσια καλύτερη μηχανή απο την 5000 όπως είναι τώρα οι τιμές τους σε καμία περίπτωση. Κάτω από 500 δύσκολα θα δεις σύντομα την 6000... Εγώ αν έψαχνα τώρα θα προτιμούσα την 5000 και τα ρέστα έναν σταθερό φακό.

Επεξ/σία από dimoskoutr
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Ξεστοκαρισμα και Sony δεν πανε μαζι αυτα τα δυο δηλαδη μην περιμενεις την 6000 κατω απο 500

Ο 35/1.8 εχει οσο ειχε εδω και 5 χρονια (σχεδον) που τον εχω.

Οι φακοί πέφτουν ακόμα πιο δύσκολα από τα σώματα πάντως...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...