Προς το περιεχόμενο

Windows 7 support end

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

βρήκα αυτό και θα ήθελα να ρωτήσω κάτι

• The mainstream support for Windows 7 (Service Pack 1) ended on January 13, 2015, and the extended support ends on January 14, 2020.

τι σημαίνει mainstream και τι σημαίνει extended;;

θέλω να εγκαταστήσω σε ένα λαπτοπ windows 7 και φυσικά να κάνω όλα τα updates online,

θα υπάρχει πρόβλημα επειδή έχει περάσει η ημερομηνία από το mainstream;

Δημοσ.

Όχι, δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα~! ;) 

Απλά κοντά στο 2020 θα σταματήσουν οι ενημερώσεις / υποστήριξη του λειτουργικού συστήματος.

• Thanks 1
Δημοσ.

Mainstream support = το μεχρι ποτε το λειτουργικο θα παιρνει ενημερωσεις που αλλαζουν/βελτιωνουν το ιδιο το λειτουργικο.
Extended support = το μεχρι ποτε το λειτουργικο θα παιρνει ενημερωσεις ασφαλειας.

• Thanks 1
Δημοσ.

πιστεύω ότι με ένα καλό Security Package, πχ Kasperky, το θέμα της ασφαλείας καλύπτεται και μετά την λήξη του Extended Support,

έτσι δεν είναι;; 

Δημοσ.

Εεε εντάξει...όχι και τελείως όμως...Τις τρύπες του λειτουργικού συστήματος που πάντα προκύπτουν με το πέρασμα του χρόνου/καιρού δεν μπορεί να στις "κλείσει" κανένα Anti-Virus παρά μόνο η μαμά εταιρία μέσω των ενημερώσεων που σου χορηγεί. Αλλά μέχρι τότε το βλέπεις τι θα κάνεις ;) 

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απο τοτε που βγηκαν τα 10 ειμαι με τα 10. Πηγα σε ενα φιλο να του περασω κατι μουσικες και ειχε τα 7αρια.

Εντυπωσιαστηκα πολυ με τον τροπο που δουλευουν και ακομη περισσοτερο με την εμφανιση, κατι διαφανιες, χρωμα παραθυρων κτλ :P.

Το μονο που με χαλασε οταν διαβασα οτι τελειωνει η υποστηριξη τον Ιανουαριο 2020.

Με το που πηγα σπιτι βρισκω ενα iso που ειχα και κατω φορματ με Windows 7 Ultimate (Win7_Ult_SP1_English_COEM_x64) και κλεινω τις ενημερωσεις.

Δεν ξερω γιατι τις εκλεισα παντος θυμηθηκα οτι αργουν παρα πολυ να ολοκληροθουν και ηθελα να αποφυγω την αναμονη.

Η απορια μου ειναι, οταν ληξουν και μετα τι κανω, τα βγαζω η μπορω να τα κρατησω, και για ποσο καιρο ακομη;

Τα προγραμματα που θελω να χρησιμοποιω (x64) ειναι:

Nvidia Drivers 

Chrome

Microsoft Vicual C++ Redistributable (για games)

Microsoft .NET Framework

DAEMON Tools Lite

MPC-HC

qBittorrent

MusicBee (ας ειναι και foobar2000 η iTunes)

Rainmeter 

CCleaner

Malwarebytes

adwcleaner

ESET Online Scanner

Mp3tag

Viber

SportZone

Acrobat Reader DC (οτιδηποτε για ανοιγμα PDF)

Τι θα μου κανει πρωτο την χαλαστρα;

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οταν ληξουν τον γεναρη, αλλαζεις λειτουργικο, τελος. Εκτος αν κανεις χρηση offline και δεν ειναι στο ιντερνετ το συστημα.

πχ. ειχα παει σε ενα καταστημα το οποιο βγαζει χρωματα για αυτοκινητα και ειχε ενα συστημα με windows 7 χωρις ιντερνετ, που ειχε μονο το προγραμμα που εχει τις συνταγες των χρωματων.

οποτε και να ληξει η υποστηριξη, δεν τον νοιαζει. ειναι μονο για το προγραμμα και χωρις ιντερνετ

Επεξ/σία από Alex-V
Δημοσ.

Κριμα, τωρα που τα γουσταρισα σταματανε. 

Και τωρα θα με ταραξουν στα φορματ αρκετοι στην περιοχη μου με pc/λαπτοπ που εχουν σχεδον ολοι 7αρια και δεν σκαμπαζουν τιποτα. :lol:

Δημοσ.
3 ώρες πριν, fearless είπε

Κριμα, τωρα που τα γουσταρισα σταματανε. 

Και τωρα θα με ταραξουν στα φορματ αρκετοι στην περιοχη μου με pc/λαπτοπ που εχουν σχεδον ολοι 7αρια και δεν σκαμπαζουν τιποτα. :lol:

Ε δε χαιρεσαι? Κασερι θα παρεις . Ο τσαμπας πεθανε ;)

Δημοσ.
7 ώρες πριν, fearless είπε

Τι θα μου κανει πρωτο την χαλαστρα;

Βασικά, τα περισσότερα από τα προγράμματα που παραθέτεις θα συνεχίσουν να δουλεύουν και να ενημερώνονται κανονικά για αρκετά χρόνια και όταν σταματήσουν να ενημερώνονται θα μείνεις με τις εκδόσεις που έχουν φτάσει. Αυτό γίνεται γιατί δεν εξαρτώνται τόσο από το λειτουργικό. Αυτά που θα σου κάνουν σίγουρα χαλάστρα θα είναι ο Chrome (όπως έγινε και με τα xp) και το skype (εμ, microsoft είναι) και στη συνέχεια θα σταματήσουν κάποια στιγμή να βγαίνουν νέοι drivers από την nvidia και θα σταματήσει να βγάζει η ms το .net για τα 7. Τα άλλα ή θα συνεχίζουν να θα δουλεύουν κανονικά ή θα βρεις εναλλακτικά.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Alex-V είπε

Ε δε χαιρεσαι? Κασερι θα παρεις . Ο τσαμπας πεθανε ;)

Φιλοι και καλα τις Μανας μου, γειτοτες κτλ...  ποτε δεν πηρα λεφτα σε τιποτα που μπορω να βοηθησω, λες να τους σφαξω χαχα οχι ρε 

4 ώρες πριν, micos000 είπε

Βασικά, τα περισσότερα από τα προγράμματα που παραθέτεις θα συνεχίσουν να δουλεύουν και να ενημερώνονται κανονικά για αρκετά χρόνια και όταν σταματήσουν να ενημερώνονται θα μείνεις με τις εκδόσεις που έχουν φτάσει. Αυτό γίνεται γιατί δεν εξαρτώνται τόσο από το λειτουργικό. Αυτά που θα σου κάνουν σίγουρα χαλάστρα θα είναι ο Chrome (όπως έγινε και με τα xp) και το skype (εμ, microsoft είναι) και στη συνέχεια θα σταματήσουν κάποια στιγμή να βγαίνουν νέοι drivers από την nvidia και θα σταματήσει να βγάζει η ms το .net για τα 7. Τα άλλα ή θα συνεχίζουν να θα δουλεύουν κανονικά ή θα βρεις εναλλακτικά.

Ελα ρε καλα ειμαι με αυτα που λες, και εγω αρχικα ετσι καπως το σκεφτηκα. 

Θα προσπαθησω να το αφησω μεχρι τελους και αν σε καποια φαση δω να μην με βολευει κατι θα βαλω παλι 10.

Ευχαριστω πολυ.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, micos000 είπε

Μπορεί για κάνα δυο μέρες να σου σπάσει τα νεύρα

Οκ θα τις ανοιξω αυριο, καλη μου επιτυχια:P.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...