Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, k_w_t είπε

Σε κρατικο σταθμο δεν χρειαζεται voucher.. Οποτε δεν εχει σχεση ο δημος.

Το ΕΣΠΑ επιδοτει ιδιωτικους βρεφονηπιακους σταθμους.

Τουλάχιστον μέχρι πέρυσι που έγραψα την μικρή μου ίσχυε το εξής. Ο δήμος έβγαζε το 70% των θέσεων μέσω εσπα και το 30%  απλά. Προφανώς ο δήμος προτιμούσε να πάρει παιδιά μεσώ εσπα μιας και θα πληρωνόταν για τα παιδιά αυτά μεσώ ΕΣΠΑ. Οπότε λιγότερα εξοδα για τον δήμο. Αν εχεις ενα normal εισόδημα οι πιθανότητες να μπείς μέσω δήμου απλά (χωρίς γνωστό δλδ) ήταν λίγες. Τουλάχιστον στο δικό μου δήμο τα παραπάνω. Είτε εμπαινε όμως το παιδί μεσω εσπα είτε κανονικά δεν πλήρωνες τίποτα. Πέρυσι στον δικό μου δήμο οι αιτήσεις ήταν προς το τέλος Ιουλίου και τα αποτελεσματα βγαίναν αρχές Σεπτεβρίου. Από την 1η σεπτεμβρίου ξεκινουσαν μόνο οι επανεγγραφές. Οι υπολοιπο μετά τις 10/9.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τα ΚΔΑΠ που είναι για απογευματινή απασχόληση για μεγαλύτερα παιδιά. 

Όσο για τους ιδιωτικούς..... υπάρχουν καλα και κακά. Υπάρχουν δηλαδή ιδιωτικοί που πας μεσω εσπα και πλήρωνεις μόνο την μετακίνηση. Υπάρχουν και ιδιωτικοί που είναι πιο..... high class που περα από το εσπα ζητάνε κανενα 300αρι για τα υποχρεωτικά εξτρα μαθήματα. Αν δεν θες τα εξτρα δεν σε παίρνουν. Απλά.

Σε ιδιωτικούς από όσο ξέρω όντως κρατάς θέση. Και αν πάρεις voucher τους το πάς. Η εγγραφή επίσημα γίνεται μαζί με τους δημοτικούς. Απλά κρατάνε θέση λόγω κίνησης.

Επεξ/σία από fingolfingr
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, fingolfingr είπε

Τουλάχιστον μέχρι πέρυσι που έγραψα την μικρή μου ίσχυε το εξής. Ο δήμος έβγαζε το 70% των θέσεων μέσω εσπα και το 30%  απλά. Προφανώς ο δήμος προτιμούσε να πάρει παιδιά μεσώ εσπα μιας και θα πληρωνόταν για τα παιδιά αυτά μεσώ ΕΣΠΑ. Οπότε λιγότερα εξοδα για τον δήμο. Αν εχεις ενα normal εισόδημα οι πιθανότητες να μπείς μέσω δήμου απλά (χωρίς γνωστό δλδ) ήταν λίγες. Τουλάχιστον στο δικό μου δήμο τα παραπάνω. Είτε εμπαινε όμως το παιδί μεσω εσπα είτε κανονικά δεν πλήρωνες τίποτα. Πέρυσι στον δικό μου δήμο οι αιτήσεις ήταν προς το τέλος Ιουλίου και τα αποτελεσματα βγαίναν αρχές Σεπτεβρίου. Από την 1η σεπτεμβρίου ξεκινουσαν μόνο οι επανεγγραφές. Οι υπολοιπο μετά τις 10/9.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τα ΚΔΑΠ που είναι για απογευματινή απασχόληση για μεγαλύτερα παιδιά. 

Όσο για τους ιδιωτικούς..... υπάρχουν καλα και κακά. Υπάρχουν δηλαδή ιδιωτικοί που πας μεσω εσπα και πλήρωνεις μόνο την μετακίνηση. Υπάρχουν και ιδιωτικοί που είναι πιο..... high class που περα από το εσπα ζητάνε κανενα 300αρι για τα υποχρεωτικά εξτρα μαθήματα. Αν δεν θες τα εξτρα δεν σε παίρνουν. Απλά.

Σε ιδιωτικούς από όσο ξέρω όντως κρατάς θέση. Και αν πάρεις voucher τους το πάς. Η εγγραφή επίσημα γίνεται μαζί με τους δημοτικούς. Απλά κρατάνε θέση λόγω κίνησης.

Στο Δημο Αθηναιων δεν βρισκεις θεση σε δημοσιο ουτε για ζητω.. Ο ιδιωτικος ηταν μονοδρομος.

Μεσω ΕΣΠΑ πληρωνω 150€ που ειναι οι παραπανω ωρες ,το απογευματινο γευμα και το πουλμαν...

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Στο Δημο Αθηναιων δεν βρισκεις θεση σε δημοσιο ουτε για ζητω.. Ο ιδιωτικος ηταν μονοδρομος.

Μεσω ΕΣΠΑ πληρωνω 150€ που ειναι οι παραπανω ωρες ,το απογευματινο γευμα και το πουλμαν...

Ο κάθε δήμος λειτουργεί διαφορετικά. Πχ Νέα σμύρνη εχω ακουσει ότι πλήρωνεις ενα ποσό όπως αναφέρθηκε πιο πάνω. Αγιο Δημήτριο που μένω, μέχρι πέρυσι ίσχυαν αυτά που έγραψα,

150€ με μετακίνηση είναι μια χαρα σε ιδιωτικό. Εγώ εδώ γύρω έβρισκα με 100€ για μετακίνηση αλλά ο παιδικός..... μετριότατος. Με 300-350€ για έναν σουπερ αλλά.... πολλά λεφτά (με εσπα αυτά τα ποσά). Υπήρχαν και ενδιάμεσες καταστάσεις αλλά.... τελικά πήγαμε σε ενα δημόσιο κοντα στο σπίτι και όλα πήγαν μια χαρα.

Δημοσ.

Εγώ εξακολουθώ να μην έχω καταλάβει ακριβώς τι παίζει.

Ο δήμος που μ' ενδιαφέρει είναι του Ελληνικού-Αργυρούπολης καθώς εκεί θα μετακομίσω μέχρι τέλος του μήνα.

Υπάρχει ένας δημοτικός βρεφονηπιακός που είναι πάρα πολύ κοντά στο σπίτι που θα νοικιάσω, μιλάμε για 2-3 λεπτά με τα πόδια.

Στην αίτηση μου επιτρέπουν να δηλώσω άλλους δύο, δηλαδή τρεις στο σύνολο. Για Ηλιούπολη άκουσα ότι μπορείς να δηλώσεις μέχρι επτά.

Κατ' αρχάς εγώ δεν ξέρω πόσες πιθανότητες έχω να το πάρουν το παιδί σε έναν από τους τρεις. Απ' αυτά που ακούω, ότι δηλαδή γίνεται μάχη με τους δημοτικούς, δεν έχω και πολλές πιθανότητες. Εάν ισχύει, δεν ξέρω αν πρέπει/μπορώ να δηλώσω και σε άλλους δήμους για παν ενδεχόμενο.

Επίσης δεν ξέρω αν ισχύει αυτό που ακούω δεξιά κι αριστερά, δηλαδή ότι αν πάρεις το voucher σε παίρνουν σίγουρα, είτε σε δημοτικό είτε σε ιδιωτικό.

Τα αποτελέσματα πότε βγαίνουν εν τω μεταξύ; Φαντάζομαι ότι πριν εγκριθούν/απορριφθούν οι αιτήσεις (στους σταθμούς), περιμένουν να δουν και τι θα γίνει με τα vouchers.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, phanispal είπε

Εγώ εξακολουθώ να μην έχω καταλάβει ακριβώς τι παίζει.

Ο δήμος που μ' ενδιαφέρει είναι του Ελληνικού-Αργυρούπολης καθώς εκεί θα μετακομίσω μέχρι τέλος του μήνα.

Υπάρχει ένας δημοτικός βρεφονηπιακός που είναι πάρα πολύ κοντά στο σπίτι που θα νοικιάσω, μιλάμε για 2-3 λεπτά με τα πόδια.

Στην αίτηση μου επιτρέπουν να δηλώσω άλλους δύο, δηλαδή τρεις στο σύνολο. Για Ηλιούπολη άκουσα ότι μπορείς να δηλώσεις μέχρι επτά.

Κατ' αρχάς εγώ δεν ξέρω πόσες πιθανότητες έχω να το πάρουν το παιδί σε έναν από τους τρεις. Απ' αυτά που ακούω, ότι δηλαδή γίνεται μάχη με τους δημοτικούς, δεν έχω και πολλές πιθανότητες. Εάν ισχύει, δεν ξέρω αν πρέπει/μπορώ να δηλώσω και σε άλλους δήμους για παν ενδεχόμενο.

Επίσης δεν ξέρω αν ισχύει αυτό που ακούω δεξιά κι αριστερά, δηλαδή ότι αν πάρεις το voucher σε παίρνουν σίγουρα, είτε σε δημοτικό είτε σε ιδιωτικό.

Τα αποτελέσματα πότε βγαίνουν εν τω μεταξύ; Φαντάζομαι ότι πριν εγκριθούν/απορριφθούν οι αιτήσεις (στους σταθμούς), περιμένουν να δουν και τι θα γίνει με τα vouchers.

Σε ιδιωτικούς σταθμούς μπορείς να δηλώσεις οπου θες... Εγω πχ δηλωσα Ν.Κοσμο Καλλιθεα και Ν.Σμυρνη.

Το θεμα ειναι να σε παρουν.. και να δεις εσυ και τι ακομα ζητανε οι ιδιωτικοι σταθμοι...

Εχω ακουσει σε ιδιωτικο σταθμο για ποσα τρελλα... 350€ μαζι με το voucher και 600€ χωρις...

Με αυτα τα λεφτα καθεται και η γυναικα μου σπιτι αμα ειναι...

Στους δημοσιους αν δεν εχεις βυσμα ειναι αστα να πανε....

Εαν δεν εισαι και δημοτης της περιοχης αφου λες οτι τωρα μετακομισες ψαξε τωρα στις δημοτικες να βρεις κανενα βυσμα....

Κουνησε  και κανενα σημαιάκι σε καμια πλατεια και ισως βρεις θεση..🚩

Επεξ/σία από k_w_t
Δημοσ.

Δημότης δεν είμαι, πρέπει να κλείσω δύο χρόνια μου είπαν. Αλλά και ως κάτοικος τα ίδια μόρια παίρνω απ' ότι είδα στον πίνακα μοριοδότησης.

Άντε να δούμε τι θα γίνει με το ΕΣΠΑ.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, κατάφερε κανένας να περάσει την αίτηση ΕΣΠΑ για τους παιδικους σταθμους φετος;

Προσπαθώ πάνω απο τρεις ώρες, το σύστημα πάει σαν χελώνα, σέρνεται και σε πετάει έξω όλη την ωρα. Κλασικα πραγματα δηλαδη για αιτησεις στο δημοσιο. 

Τελικα καταφέρνω φτάνω εως την υποβολη και μου λεει οτι ο συζυγος (εγω δηλαδη) δεν εχω κανει συναινεση... (εχω μπει και εχω κανει συναινεση τουλαχιστον 3 φορες)

Τα νευρα μου

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, thanasisxask είπε

Σήμερα λήγει. 

Περίοδος υποβολής

- από 19/7/2021 έως 3/8/2021

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά.

Τα όποια δικαιολογητικά απαιτηθούν, θα αναρτώνται ηλεκτρονικά (upload) σε μορφή pdf.

Κάθε ενδιαφερόμενο άτομο για να συμμετάσχει, θα πρέπει να συμπληρώσει και να υποβάλει ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ την “Αίτηση Συμμετοχής”, στην εφαρμογή που θα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr, paidikoi.eetaa.gr, «Ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων»), ακολουθώντας τις οδηγίες του σχετικού εγχειριδίου

Read more at Taxheaven: https://www.taxheaven.gr/news/55328/paidikoi-staomoi-2021-2022-apo-shmera-oi-aithseis

Δημοσ.
Στις 19/7/2021 στις 5:09 ΜΜ, StormGr είπε

Καλησπέρα παιδιά, κατάφερε κανένας να περάσει την αίτηση ΕΣΠΑ για τους παιδικους σταθμους φετος;

Προσπαθώ πάνω απο τρεις ώρες, το σύστημα πάει σαν χελώνα, σέρνεται και σε πετάει έξω όλη την ωρα. Κλασικα πραγματα δηλαδη για αιτησεις στο δημοσιο. 

Τελικα καταφέρνω φτάνω εως την υποβολη και μου λεει οτι ο συζυγος (εγω δηλαδη) δεν εχω κανει συναινεση... (εχω μπει και εχω κανει συναινεση τουλαχιστον 3 φορες)

Τα νευρα μου

και σε εμενα αυτο γινεται καμια λυση υπαρχει με την συναινεση η περιμενουμε

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, pol71 είπε

κι εμένα τα ίδια

τελικά μετά από αρκετές προσπάθειες το πήρε.

υπομονή θέλει, και να δοκιμάζετε ώρες που δεν έχει πολύ κόσμο (εγώ το κατάφερα 07:30 το πρωί)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, pol71 είπε

Σε εμένα τελικά μετά από δεκάδες προσπάθειες έγινε χτες το απόγευμα.

Υπομονή και θα γίνει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...