adtakhs Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 1 ώρα πριν, mechpanos είπε KooΕγώ βλέπω αντιπαράθεση ή τέλος πάντων δημιουργική συζήτηση στα σχόλια, και ο αρχικός ερωτών την έχει κάνει :)..... Αυτό πάντως που μου κάνει περιέργεια στα περισσότερα θέματα σχετικά με CPU, είναι ότι τους κρίνουν πολύ με βάση το τί κάνουν στα games, λες και απασχολεί όλο τον κόσμο το fortnite ή το pubg.... μερικοί παιδιά, δεν ασχολούμαστε καν, απλά θέλουμε ένα δυνατό εργαλείο να μας κάνει δουλειά!!! Εκεί είναι άλλα τα κριτήρια! Χθες έβλεπα πχ ένα βίντεο με έναν τύπο που ασχολείται με video editing και έλεγε why I ditched Ryzen...ο τύπο άλλαξε τον 1700 με Intel, γιατί έβγαλε η Adobe κάποια updates που με τον 1700 έγινε unstable, ενώ αντίθετα εκμεταλλευόταν την igpu των Intel για περαιτέρω αύξηση της ταχύτητας. (φαντάζομαι δυσκολα θα βγάλει για την Vega των 2400-2200g). Οπότε μην έχουμε παρωπίδες, την δουλειά μας να κάνουμε! Καλά η adobe να κοιτάξει να φτιάξει τις εφαρμογές της σύγχρονες που πας αγοράζεις 16πυρηνο και τον βλέπεις να κάθεται .... και μετά ας αποτελέσει σημείο αναφοράς ... Στο θέμα μας τώρα. Για γενική χρήση το 2018 με προοπτική χρηστικότητας και αναβαθμισιμοτητας εγώ προσωπικά θα αγόραζα έναν AMD R5 2600 . 6cores/12 threads unlocked . 2
pirmen56 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Αναφορά σε κείμενο Η χρήση που το κάνω είναι γενική.... δηλαδή... ασχολουμαι με γραφιστική με coding με τα πάντα οπως και gaming! οποτε χρειαζομαι κατι να με ακολουθεί στο ταξίδι μου! Για να τελειώνουμε, η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι 8600K. Εκτός και αν προτεραιότητα έχει το rendering ή το να κάνεις μόνο export σε βίντεο. Για γραφιστική κτλ. 6c/6t είναι υπεραρκετά. Τα 4c/4t πιο πάνω αναφέρθηκαν για να φανούν άλλα πράγματα.
Razor333 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 6 ώρες πριν, mechpanos είπε KooΕγώ βλέπω αντιπαράθεση ή τέλος πάντων δημιουργική συζήτηση στα σχόλια, και ο αρχικός ερωτών την έχει κάνει :)..... Αυτό πάντως που μου κάνει περιέργεια στα περισσότερα θέματα σχετικά με CPU, είναι ότι τους κρίνουν πολύ με βάση το τί κάνουν στα games, λες και απασχολεί όλο τον κόσμο το fortnite ή το pubg.... μερικοί παιδιά, δεν ασχολούμαστε καν, απλά θέλουμε ένα δυνατό εργαλείο να μας κάνει δουλειά!!! Εκεί είναι άλλα τα κριτήρια! Χθες έβλεπα πχ ένα βίντεο με έναν τύπο που ασχολείται με video editing και έλεγε why I ditched Ryzen...ο τύπο άλλαξε τον 1700 με Intel, γιατί έβγαλε η Adobe κάποια updates που με τον 1700 έγινε unstable, ενώ αντίθετα εκμεταλλευόταν την igpu των Intel για περαιτέρω αύξηση της ταχύτητας. (φαντάζομαι δυσκολα θα βγάλει για την Vega των 2400-2200g). Οπότε μην έχουμε παρωπίδες, την δουλειά μας να κάνουμε! Τερμα παραπλανητικο βιντεο, γυρισε τον 1700 σε software, που τα φορτωνει ολα στο cpu και εκμεταλευεται απο την αλλη το intel cpu με το igpu, απλα γυρνας το premiere σε mercury playback gpu accelaration και αν εχεις ειτε cuda ειτε opencl, που εχεις και με τον 2200g και με τον 2400g, παιρνεις αυτο το 30% στο h.264 και φυσικα στο playback δεν τα φορτωνει ολα στο cpu, αλλα κανει decode η καρτα γραφικων.
mechpanos Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Μόλις τώρα, Razor333 είπε Τερμα παραπλανητικο βιντεο, γυρισε τον 1700 σε software, που τα φορτωνει ολα στο cpu και εκμεταλευεται απο την αλλη το intel cpu με το igpu, απλα γυρνας το premiere σε mercury playback gpu accelaration και αν εχεις ειτε cuda ειτε opencl, που εχεις και με τον 2200g και με τον 2400g, παιρνεις αυτο το 30% στο h.264 και φυσικα στο playback δεν τα φορτωνει ολα στο cpu, αλλα κανει decode η καρτα γραφικων. Δεν ξέρω, δεν έχω ασχοληθεί με premiere! Λέει ότι του έγινε unstable!
Razor333 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 10 λεπτά πριν, mechpanos είπε Δεν ξέρω, δεν έχω ασχοληθεί με premiere! Λέει ότι του έγινε unstable! Βαλε π.χ. τον browser στο software only χωρις gpu και βαλε να παιξει 4Κ60 fps video στο youtube, να δεις τι εννοει. Χωρις gpu accelaration, ακομα και τα καλυτερα cpu θα χανουν καρε.
dimtsef Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 τι τέλειο Thread !! αυτές τις απαντήσεις έψαχνα !! έχω ένα mini itx κουτί με τροφοδοτικό και παρελκόμενα και έψαχνα CPU MOBO RAM η χρήση που κάνω ΔΕΝ περιλαμβάνει games ΟΥΤΕ σε επίπεδο mame ! Παρόλα αυτά πούλησα έναν 8100 που αγόρασα μεταχειρισμένο στα ίδια λεφτά και εδώ νομίζω φάνηκε αυτό που προαναφέρθηκε για την αξία μεταπώλησης μεταξύ Intel και AMD. Ο λόγος που τον ξαναέδωσα ήταν κυρίως γιατί πληροφορήθηκα κάπως αργά για την ύπαρξη της σειράς 2200G και 2400G Εδώ να σημειώσω ότι ΔΕΝ θέλω να βάλω κάρτα γραφικών τόσο για το θέμα κατανάλωσης αλλά και θερμοκρασίας και θορύβου που θα αναπτύσσει μέσα στο μικρό κουτί. Ένας λόγος που έδωσα τον 8100 ήταν επίσης ότι αφού έφτιαχνα ένα νέο build θα ήθελα να έχω τουλάχιστον 6 Cores. Το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ερώτημα μου όμως αυτή τη στιγμή είναι το εξής: Ποιο από τα 2 CPU που καταλήγω 8400 - 2400G έχει τις μεγαλύτερες δυνατότητες 3D κυρίως για εφαρμογές Photoshop - Corel και μεγάλο καθημερινό φόρτωμα του Firefox 30-40 tabs? Τα 16GB RAM είναι μονόδρομος. Επίσης έστω ότι καθαρά αποδεδειγμένα ο 2400G έχει καλύτερες δυνατότητες 3D για παιχνίδια και βγάζει σχεδόν διπλάσια Frames από ότι έχω δει στο net , θα έχει παρόμοια απόδοση στην καθημερινή χρήση των Windows και των εφαρμογών που προανέφερα ? 2 πυρήνες λιγότεροι με ψηλότερη συχνότητα θα είναι καλύτερα από ότι 6 πυρήνες σε χαμηλότερη συχνότητα και με βασική υστέρηση στην iGPU ????? Ξέρω ότι ένα καλό ζευγάρι RAM είναι απαραίτητο σε κάθε περίπτωση και στην περίπτωση του 2400G δεν θα κάνω τσιγκουνιές. επίσης ένα άλλο που με κρατάει πίσω είναι η πολυαναμενόμενη κυκλοφορία των μητρικών Β450 για τους AMD καθώς για την σειρά Β350 έχω διαβάσει τα χειρότερα..
pirmen56 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Υπάρχουν κάποια έτοιμα reviews: https://www.pugetsystems.com/labs/articles/Photoshop-CC-2018-CPU-Performance-AMD-Ryzen-2-vs-Intel-8th-Gen-1136/ Με βάση το παραπάνω πιστεύω ότι ο 8400 θα είναι αρκετά μπροστά. Ακόμα και σε 3D γιατί η igpu δεν αξιοποιείται, απ'όσο γνωρίζω, το ίδιο με τα games. Σχετικά με τον firefox και τα 30-40 tabs, αυτά τα έκανες ακόμα και με την πρώτη γενιά i7 και ένα μέτριο oc. Επεξ/σία 3 Ιουνίου 2018 από pirmen56
ilos Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, dimtsef είπε τι τέλειο Thread !! αυτές τις απαντήσεις έψαχνα !! έχω ένα mini itx κουτί με τροφοδοτικό και παρελκόμενα και έψαχνα CPU MOBO RAM η χρήση που κάνω ΔΕΝ περιλαμβάνει games ΟΥΤΕ σε επίπεδο mame ! Παρόλα αυτά πούλησα έναν 8100 που αγόρασα μεταχειρισμένο στα ίδια λεφτά και εδώ νομίζω φάνηκε αυτό που προαναφέρθηκε για την αξία μεταπώλησης μεταξύ Intel και AMD. Ο λόγος που τον ξαναέδωσα ήταν κυρίως γιατί πληροφορήθηκα κάπως αργά για την ύπαρξη της σειράς 2200G και 2400G Εδώ να σημειώσω ότι ΔΕΝ θέλω να βάλω κάρτα γραφικών τόσο για το θέμα κατανάλωσης αλλά και θερμοκρασίας και θορύβου που θα αναπτύσσει μέσα στο μικρό κουτί. Ένας λόγος που έδωσα τον 8100 ήταν επίσης ότι αφού έφτιαχνα ένα νέο build θα ήθελα να έχω τουλάχιστον 6 Cores. Το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ερώτημα μου όμως αυτή τη στιγμή είναι το εξής: Ποιο από τα 2 CPU που καταλήγω 8400 - 2400G έχει τις μεγαλύτερες δυνατότητες 3D κυρίως για εφαρμογές Photoshop - Corel και μεγάλο καθημερινό φόρτωμα του Firefox 30-40 tabs? Τα 16GB RAM είναι μονόδρομος. Επίσης έστω ότι καθαρά αποδεδειγμένα ο 2400G έχει καλύτερες δυνατότητες 3D για παιχνίδια και βγάζει σχεδόν διπλάσια Frames από ότι έχω δει στο net , θα έχει παρόμοια απόδοση στην καθημερινή χρήση των Windows και των εφαρμογών που προανέφερα ? 2 πυρήνες λιγότεροι με ψηλότερη συχνότητα θα είναι καλύτερα από ότι 6 πυρήνες σε χαμηλότερη συχνότητα και με βασική υστέρηση στην iGPU ????? Ξέρω ότι ένα καλό ζευγάρι RAM είναι απαραίτητο σε κάθε περίπτωση και στην περίπτωση του 2400G δεν θα κάνω τσιγκουνιές. επίσης ένα άλλο που με κρατάει πίσω είναι η πολυαναμενόμενη κυκλοφορία των μητρικών Β450 για τους AMD καθώς για την σειρά Β350 έχω διαβάσει τα χειρότερα.. Στο συγκεκριμένο workload που περιγράφεις θα είσαι καλύτερα με τον 8400, άλλα έχε υπόψιν σου ότι πολλές εφαρμογές χρησιμοποιούν Gpu acceleration (είτε Cuda είτε opencl) και εκεί ο 8400 θα υστερεί αρκετά εκτός αν υποστηρίζεται τίποτα quicksync κλπ. Επεξ/σία 3 Ιουνίου 2018 από ilos
narta Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 40 λεπτά πριν, ilos είπε αν υποστηρίζεται τίποτα quicksync Το quicksync είναι αποκλειστικά για rendering/decode σε h.264 σε windows και τίποτα άλλο.
MoviemakerGr Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Επειδή γράφονται πολλά άκυρα. . αν και ο TS δεν είδα να γράφει πουθενά adobe.. Επίσης το Η.264 είναι το πλέον διαδεδομένο export στην Ελλάδα, τους παρακαλάω να δοκιμάσουν έστω το επερχόμενο Η.265 και δεν κουνάνε. Επίσης πλάκα έχει που η φίλη μας Adobe που θα έβγαζε ryzen patches έγινε εχθρός μας γιατί υποστήριξε περισσοτερο το quicksync. Επίσης το quicksync λειτουργεί κανονικά και στο Mac os. 1
ilos Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Ας έχετε υπόψιν σας και αυτό: https://www.youtube.com/watch?v=Tj6rUdhmIvQ 13¨30 Με λίγα λόγια σε αρκετά workloads στο premiere για να δεις τα οφέλη από το quicksync απαιτείται και η ύπαρξη dedicated opencl/cuda κάρτας. Μόνο με την igp του o 8700κ έκανε ακριβώς τον ίδιο χρόνο για rendering είτε είχε enabled ή disabled το quicksync. Υπό αυτήν την έννοια ίσως είναι και γρηγορότερος σε μερικές περιπτώσεις ο 2400g από τον 8400 χωρίς dedicated gpus. 1 1
dimtsef Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 26 λεπτά πριν, ilos είπε . Υπό αυτήν την έννοια ίσως είναι και γρηγορότερος σε μερικές περιπτώσεις ο 2400g από τον 8400 χωρίς dedicated gpus. αυτό !
MoviemakerGr Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Το θέμα είναι ποιος προσπαθεί να δουλέψει premiere χωρίς dedicated βέβαια.. 🤨 και είναι άλλο να βρίσκεις μια συνθήκη όπου ο ένας επεξεργαστής είναι ταχύτερος από τον άλλον, και εντελώς διαφορετικό ποιος είναι ενδεδειγμένος για ένα τέτοιο build.
narta Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 3 ώρες πριν, MoviemakerGr είπε Επειδή γράφονται πολλά άκυρα. . αν και ο TS δεν είδα να γράφει πουθενά adobe.. Επίσης το Η.264 είναι το πλέον διαδεδομένο export στην Ελλάδα, τους παρακαλάω να δοκιμάσουν έστω το επερχόμενο Η.265 και δεν κουνάνε. Επίσης πλάκα έχει που η φίλη μας Adobe που θα έβγαζε ryzen patches έγινε εχθρός μας γιατί υποστήριξε περισσοτερο το quicksync. Επίσης το quicksync λειτουργεί κανονικά και στο Mac os. Τα οποια βεβαια, ισχυουν εν μερη (Ivy Bridge full support σε h.264 Ι call BS μονο σε profile high, σε high10 δεν... το δοκιμασα στον 3770k της γυναικας) και γενικα οπως αναφερθηκε χωρις dGPU πας για αγγουρια καπρενισωτικα μονο με την integrated. Και δεν νομιζω καποιος που ασχολειται εστω και ερασιτεχνικα με την συγκεκριμενη σουιτα να μην εχει καν 1050/1060/rx570 Οπως και να εχει, σαν πακετο ενα συστημα με ryzen ειναι πιο ολοκληρωμενο στην συγκεκριμενη περιπτωση.
MoviemakerGr Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 3 λεπτά πριν, narta είπε Τα οποια βεβαια, ισχυουν εν μερη (Ivy Bridge full support σε h.264 Ι call BS μονο σε profile high, σε high10 δεν... το δοκιμασα στον 3770k της γυναικας) και γενικα οπως αναφερθηκε χωρις dGPU πας για αγγουρια καπρενισωτικα μονο με την integrated. Και δεν νομιζω καποιος που ασχολειται εστω και ερασιτεχνικα με την συγκεκριμενη σουιτα να μην εχει καν 1050/1060/rx570 Οπως και να εχει, σαν πακετο ενα συστημα με ryzen ειναι πιο ολοκληρωμενο στην συγκεκριμενη περιπτωση. Αν με ρωτάς εγώ δεν θα το έστηνα ούτε στον εχθρό μου εφόσον εχω i7 8700.. clean and clear. και δεν υπάρχει πλέον η δικαιολογία ότι θέλεις 2000 μηχάνημα με 1200 ευρώ είσαι υπερτουμπανος, Τώρα αν ο άλλος είναι η θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά και δεν έχει να διαθέσει 1200 ευρώ ας τον πάρει το ποτάμι..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα