InTheEnd Δημοσ. 27 Μαΐου 2018 Δημοσ. 27 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Την τετάρτη θα πουλήσω τον υπολογιστή που χρησιμοποιώ τα τελευταία 2-3 χρόνια Είναι αυτός εδώ.... Τώρα η απορίες που έχω... σύντομα θα ξανά φτιάξω υπολογιστή,συνήθως ο τρόπος που λειτουργώ είναι αγοράζοντας κομμάτι κομμάτι ανταλλακτικά από το Insomnia, για να τα βρίσκω σε καλύτερες τιμές ώστε να γλυτώνω κάποια χρήματα.... Είμαι σε μεγάλο δίλημμα γιατί θέλω να φτιάξω κάτι που να είναι διαχρονικό δηλαδή να μην χρειαστεί αναβάθμιση για 2-3-4 χρόνια,και θέλω να είναι και τελευταίας γενιάς πράγματα ώστε να μην έχω πρόβλημα... Όμως είδα ας πούμε μια μητρική 1151 με εναν i7 6700k πάνε γυρω στα 300 ευρώ... θα μου προτείνατε κάτι τέτοιο η να πάω σε Ryzen? η θεωρία που έχω για τους Ryzen είναι η ίδια με τα Samsung Vs iPhone.... θεωρω τα iPhone πιο Value of Money γιατι και μετά απο 2-3 χρονια η διαφορα τους ας πουμε στην τιμη δεν θα ειναι μεγαλη αν θες να το πουλησεις μεταχειρισμενο,και η λειτουργια τους δεν αλλαζει τοσο τραγικά... αντίθετα τα Samsung οι τιμες τους σε μεταχειρισμένα πεφτουν 400ευρώ μετά απο 2-3 μήνες... Κάτι που φοβάμαι και με τα Ryzen... ενω ο i7 6700k ας πουμε κραταει μια τιμη στα 200 η Ryzen ειναι καινουργιοι και μεταχειρισμενους τους βρισκεις ηδη 60-70 ευρω φτηνοτερα και αυτο ειναι γυρω στα 35% κατω η τιμη απο καινουργιους.... Οπότε το μεγάλο μου δίλημμα είναι Ryzen η Intel? Και τα λεφτά που πιστεύω ότι μπορώ να δώσω ειναι γυρω στα 350-400... μεταχειρισμένα ανταλλακτικά πάντα οπότε ειναι λίγο πιο δύσκολο στο τι θα μπορώ να αγοράσω... Η χρήση που το κάνω είναι γενική.... δηλαδή... ασχολουμαι με γραφιστική με coding με τα πάντα οπως και gaming! οποτε χρειαζομαι κατι να με ακολουθεί στο ταξίδι μου! Επεξ/σία 27 Μαΐου 2018 από InTheEnd
leros2004 Δημοσ. 27 Μαΐου 2018 Δημοσ. 27 Μαΐου 2018 1 ώρα πριν, InTheEnd είπε Όμως είδα ας πούμε μια μητρική 1151 με εναν i7 6700k πάνε γυρω στα 300 ευρώ... Αυτό δεν είναι ούτε διαχρονικό ούτε τελευταίας γενιάς... είναι ήδη 2 γενιές πίσω...... Με 300 κοίτα τι παίρνεις που είναι και τελευταίας γενιάς και με ολόκληρη εγγύηση και αδούλευτο.. https://www.skroutz.gr/s/13064942/Asrock-Z370-Pro4.html https://www.skroutz.gr/s/14551122/Intel-Core-i5-8600-Box.html 1 ώρα πριν, InTheEnd είπε Είμαι σε μεγάλο δίλημμα γιατί θέλω να φτιάξω κάτι που να είναι διαχρονικό δηλαδή να μην χρειαστεί αναβάθμιση για 2-3-4 χρόνια,και θέλω να είναι και τελευταίας γενιάς πράγματα ώστε να μην έχω πρόβλημα... Και γιατί κάποιος να πουλήσει (και να το πάρεις εσύ) κάτι που θα είναι διαχρονικό που θα το κρατήσει 2-3-4 χρονάκια και να είναι της τελευταίας γενιάς ? Συμπερασματικά: άλλο τι νομίζεις και άλλο τι ισχύει τελικά... 2
music_lover Δημοσ. 27 Μαΐου 2018 Δημοσ. 27 Μαΐου 2018 Διαχρονικό = 6cores Οτιδήποτε κάτω απο 6 cores δεν είναι διαχρονικό. Οποιοσδήποτε cpu (intel ή amd) με 6 cores θα σου κάνει την δουλειά. Ένας 1600, 1600x απο amd ή ένας 8400 απο intel και ανέφερα αυτούς γιατί ψάχνεις για μεταχειρισμένο. 1
mechpanos Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 Εσένα τι σε νοιάζει, να σε κρατήσει το σύστημα όσο το δυνατόν πιο καλά για 4 χρόνια, ή πόσο θα το πουλήσεις τότε;
strawman Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 On 27/05/2018 at 17:25, InTheEnd said: Όμως είδα ας πούμε μια μητρική 1151 με εναν i7 6700k πάνε γυρω στα 300 ευρώ... θα μου προτείνατε κάτι τέτοιο η να πάω σε Ryzen? η θεωρία που έχω για τους Ryzen είναι η ίδια με τα Samsung Vs iPhone.... θεωρω τα iPhone πιο Value of Money γιατι και μετά απο 2-3 χρονια η διαφορα τους ας πουμε στην τιμη δεν θα ειναι μεγαλη αν θες να το πουλησεις μεταχειρισμενο,και η λειτουργια τους δεν αλλαζει τοσο τραγικά... αντίθετα τα Samsung οι τιμες τους σε μεταχειρισμένα πεφτουν 400ευρώ μετά απο 2-3 μήνες... Μεγα λαθος. Οι i7 6700k / 7700k (ουσιαστικα ειναι οι ιδιοι επεξεργαστες) χασανε απιστευτη αξια μεσα σε λιγους μηνες. Τον Σεπτεμβριο κοστιζαν 330-350€, τωρα οπως ειπες και εσυ, μαζι με mobo κοστιζουν 300. Eνας i5 6600k / 7600k εκανε 250 και τωρα τον βλεπεις στα 110, ενω ο φτηνοτερος R5 1600 σημερα εχει μεγαλυτερη αξια στα μεταχειρισμενα. Αρα οι Ryzen κρατησαν καλυτερα τιμες απο τους Intel. Οι επεξεργαστες χανουν αξια οταν βγαινουν αλλοι καλυτεροι. Οι Ryzen 1ης γενιας για παραδειγμα χασαν αξια γιατι στο ενδιαμεσο βγηκαν οι Coffeelake, οι coffeelake εχουν χασει και αυτη μεγαλη αξια γιατι βγηκαν οι 2nd gen Ryzen. Αν σκοπευεις να κλοκαρις και να παιξεις γενικα με το συστημα ο πιο future proof και ταυτοχρονα vfm συνδιασμος ειναι ο 2600x με ενα καλο kit μνημες b-die. 2
pirmen56 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 2 ώρες πριν, strawman είπε Μεγα λαθος. Οι i7 6700k / 7700k (ουσιαστικα ειναι οι ιδιοι επεξεργαστες) χασανε απιστευτη αξια μεσα σε λιγους μηνες. Τον Σεπτεμβριο κοστιζαν 330-350€, τωρα οπως ειπες και εσυ, μαζι με mobo κοστιζουν 300. Eνας i5 6600k / 7600k εκανε 250 και τωρα τον βλεπεις στα 110, ενω ο φτηνοτερος R5 1600 σημερα εχει μεγαλυτερη αξια στα μεταχειρισμενα. Αρα οι Ryzen κρατησαν καλυτερα τιμες απο τους Intel. Οι επεξεργαστες χανουν αξια οταν βγαινουν αλλοι καλυτεροι. Οι Ryzen 1ης γενιας για παραδειγμα χασαν αξια γιατι στο ενδιαμεσο βγηκαν οι Coffeelake, οι coffeelake εχουν χασει και αυτη μεγαλη αξια γιατι βγηκαν οι 2nd gen Ryzen. Αν σκοπευεις να κλοκαρις και να παιξεις γενικα με το συστημα ο πιο future proof και ταυτοχρονα vfm συνδιασμος ειναι ο 2600x με ενα καλο kit μνημες b-die. Ο 2600X στην καλύτερη των περιπτώσεων(ακριβές optimized ram και τέρμα multi-threaded games) είναι στα ίδια περίπου με τον 6700Κ oced. Πλην των προγραμμάτων φυσικά, όπου και εκεί εξαρτάται για το τι πρόγραμμα μιλάμε. Πόσο multithreaded είναι και πόσο φιλικό με AMD αρχιτεκτονική. Ο ryzen 1600 έχει κάπου 150€-160€ καινούργιος ενώ ξεκίνησε από τα 250€. Μεταχειρισμένος δεν θέλει μυαλό να σκεφτείς πόσο πάει. Και με λιγότερο από 200€ παίρνεις παίρνεις μτχ πλατφόρμα άμα γουστάρεις. Ενώ αν δεν συνδυαστεί με καλές ram, μητρική και ram optimization είναι πάτος στα games. Τρέχα γύρευε δηλαδή. Να ψάχνεις για ιδανικούς συνδυασμούς parts για να πάρεις την Χ επίδοση. Εγώ πιστεύω ότι αυτό που πληρώνεις παίρνεις. Δεν έχει σημασία τόσο πολύ η εταιρεία για το πόση αξία θα κρατήσει ένα μεταχειρισμένο. 1
strawman Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 5 minutes ago, pirmen56 said: Ο ryzen 1600 έχει κάπου 150€-160€ καινούργιος ενώ ξεκίνησε από τα 250€. Nαι, και ο i5 7600 ξεκινησε στα 250 και τωρα εχει 110 καινουργιο (i3 8100). Ποιος πιστευεις πουλαει καλυτερα στα μεταχειρισμενα? XD
pirmen56 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 2 λεπτά πριν, strawman είπε Nαι, και ο i5 7600 ξεκινησε στα 250 και τωρα εχει 110 καινουργιο (i3 8100). Ποιος πιστευεις πουλαει καλυτερα στα μεταχειρισμενα? XD Ο i3 8350K(σαν να λέμε 7600Κ περίπου) έχει όσο περίπου και ο ryzen 1600. Kαι χωρίς τα τρελά optimizations και τις ανάλογες ram/μητρικές, από την πλευρά του 1600, βγάζει παραπάνω καρέ ακόμα και σε πολυνηματικά games. Σε πιο light threaded καταστάσεις η μέρα με τη νύχτα. Εσύ στέκεσαι στο γεγονός ότι η ίντελ πουλούσε ακριβά τον 7600Κ μέχρι να βγουν οι ryzen, που τότε ήταν κάτι εντελώς άγνωστο από πλευράς επιδόσεων. Δηλαδή στέκεσαι στους λίγους μήνες που ήταν ακριβοί πριν τελικά πέσουν στη σωστή τιμή. Τελειώσανε αυτά τώρα και το ξέρεις. 1
leros2004 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 29 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Ο i3 8350K(σαν να λέμε 7600Κ περίπου) έχει όσο περίπου και ο ryzen 1600. Δεν έχει ψύκτρα όμως, θες κάνα 20αρικο ακόμα για ψύκτρα, και z μητρική για να εκμεταλλευτείς τις Oc δυνατότητες του...
strawman Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 43 minutes ago, pirmen56 said: Ο i3 8350K(σαν να λέμε 7600Κ περίπου) έχει όσο περίπου και ο ryzen 1600. Kαι χωρίς τα τρελά optimizations και τις ανάλογες ram/μητρικές, από την πλευρά του 1600, βγάζει παραπάνω καρέ ακόμα και σε πολυνηματικά games. Σε πιο light threaded καταστάσεις η μέρα με τη νύχτα. Ο 8350k βγαζει παραπανω καρε στα 4.7 ghz απο stock 1600. Κυριλε συγκρισεις made by pirmen. Αμα ριξεις τα ιδια λεφτα στον R5 προφανως τον ξεπατωνει τον 8350k. Αλλα εδω λεμε για τις τιμες. Οπως λες και μονος σου, ο 7600k ηταν ακριβοτερος του 1600 και τωρα πιανει λιγοτερα στα μεταχειρισμενα, αρα κραταει καλυτερα τιμες ο Ryzen.
dimoskoutr Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 Όπου ο 1600 έχει μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ και από 8400 όμως ε... Αλλά αυτό ξέχασε να το πει ο έχων μετοχές στους μπλε... Γιατί τελικά σημασία έχει τι παίρνεις και πόσο καλά κάνει τη δουλειά σου όχι πόσο θα κάνει μετά από 1-2-3 χρόνια που θα θελήσεις να το δώσεις... Επίσης το γεγονός ότι ο ts τον θέλει για γενική χρήση κανέναν δεν απασχολεί; Σαφέστατα είναι καλύτερη αγορά ένας ryzen 1600 από οτιδήποτε κοντά του σε τιμή για γενική χρήση. Πολύ μεγαλύτερα αποθέματα ισχύος από οποιονδήποτε intel εκεί κοντά... Όλα τα υπόλοιπα είναι να είχαμε να λέγαμε από ανθρώπους που δεν έχουν ακουμπήσει καν ryzen... Εγώ έχω 1600 σχεδόν ένα χρόνο και στην multithreaded χρήση που του κάνω δεν χρειάστηκε ποτέ περισσότερη ισχύς...rendering με live preview, streaming, tabs στον chrome, σκακιστικές θέσεις στις 2 οθόνες μου παίζουν πρίμα... Τώρα πως θα το έκανε ο 8350k όλο αυτό δεν ξέρω...απομεινάρι άλλης εποχής είναι όχι σύγχρονος επεξεργαστής... Ωραία λέτε ότι ακόμη πολλές εφαρμογές εκμεταλλεύονται λίγους πυρήνες αλλά με αυτούς που τρέχουν ταυτόχρονα αυτές τις εφαρμογές δεν λέτε ότι μπουκώνουν και 4 πυρηνοι!!!
ilos Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Άλλο ένα thread. άλλο ένα ανούσιο versus. Αυτό να συνιστούν ακόμα 4/4 έναντι 6πύρηνων ακόμα και μόνο για gaming την σημερινή εποχή πραγματικά με ξεπερνάει. Επίσης το ίδιο επιχείρημα για τον 8350 έναντι του 1600 δε το ακούμε και για τον 8400 που παίρνει και λιγότερο "πείραγμα" κιόλας. Δεν αγοράζει ο κόσμος νέο μηχάνημα για να δείξει τα δόντια του σε cs go και lol και λοιπά single threaded games. Για να μη σχολιάσω και την συμπεριφορά των w10 μετά από όλα αυτά τα μπαλώματα για τα φαντασματάκια στους 4πύρηνους...Και στο κάτω κάτω της γραφής αν κάποιος δώσει 100-150 ευρώ για cpu το πιο πιθανό είναι να μην πάρει κάτι πάνω από 1060 για κάρτα γραφικών οπότε και οι όποιες διαφορές ανάμεσα στις cpu είναι τις περισσότερες φορές μηδαμινές σε 1080p high settings. Σε 1440p οι διαφορές μεταξύ 8600k στα 4.7 και 1600 στα 3.8 είναι επίσης αστείες στην πλειονότητα των περιπτώσεων με κάρτα επιπέδου 1080. Αν δε κράταγα πχ ιστόγραμμα με τα frametimes πραγματικά δε θα καταλάβαινες διαφορά αν έβαζες τα 2 μηχανήματα το ένα δίπλα στο άλλο. 3 1
mechpanos Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 KooΕγώ βλέπω αντιπαράθεση ή τέλος πάντων δημιουργική συζήτηση στα σχόλια, και ο αρχικός ερωτών την έχει κάνει :)..... Αυτό πάντως που μου κάνει περιέργεια στα περισσότερα θέματα σχετικά με CPU, είναι ότι τους κρίνουν πολύ με βάση το τί κάνουν στα games, λες και απασχολεί όλο τον κόσμο το fortnite ή το pubg.... μερικοί παιδιά, δεν ασχολούμαστε καν, απλά θέλουμε ένα δυνατό εργαλείο να μας κάνει δουλειά!!! Εκεί είναι άλλα τα κριτήρια! Χθες έβλεπα πχ ένα βίντεο με έναν τύπο που ασχολείται με video editing και έλεγε why I ditched Ryzen...ο τύπο άλλαξε τον 1700 με Intel, γιατί έβγαλε η Adobe κάποια updates που με τον 1700 έγινε unstable, ενώ αντίθετα εκμεταλλευόταν την igpu των Intel για περαιτέρω αύξηση της ταχύτητας. (φαντάζομαι δυσκολα θα βγάλει για την Vega των 2400-2200g). Οπότε μην έχουμε παρωπίδες, την δουλειά μας να κάνουμε! 1
narta Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2018 46 λεπτά πριν, mechpanos είπε Εκεί είναι άλλα τα κριτήρια! Χθες έβλεπα πχ ένα βίντεο με έναν τύπο που ασχολείται με video editing και έλεγε why I ditched Ryzen...ο τύπο άλλαξε τον 1700 με Intel, γιατί έβγαλε η Adobe κάποια updates που με τον 1700 έγινε unstable, ενώ αντίθετα εκμεταλλευόταν την igpu των Intel για περαιτέρω αύξηση της ταχύτητας. (φαντάζομαι δυσκολα θα βγάλει για την Vega των 2400-2200g). Μονο σε h.264 η igpu Το οποιο ειναι πολυ διαδεδομενο σε youtube κτλ αλλα σχετικα ανυπαρκτο σε πιο επαγγελματικο προσανατολισμο που κυριαρχουν ProRes, Cineform και DNxHR 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα