papars Δημοσ. 27 Μαΐου 2018 Δημοσ. 27 Μαΐου 2018 Έχω ένα PC με win10 που τα πήρε με αναβάθμιση από το w7. Δεν είχα κανένα πρόβλημα, όλα ρολόι. Είπα να αλλάξω SSD και να κάνω καθαρή εγκατάσταση. Κατεβάζω χτες το media creation tool και φτιάχνω ένα DVD. Αφού μου έσπασε τα νεύρα να κάνει την εγκατάσταση (έχει ένα bug το installer και δεν φτιάχνει σωστά τα uefi partitions) έγινε η εγκατάσταση. Και προσπαθώ τώρα να καταλάβω γιατί δεν μπαίνει στο qnap NAS που έχω. Στην αρχή έβγαζε network error. Ενεργοποίησα τα SMB και τώρα μου ζητάει login/password. Που δεν υπάρχουν. Ότι συσκευή και να συνδέσω στο δίκτυο (δικιά μου ή ξένη) βλέπει το NAS με το απλό \\xx.xx.xx.xx στο explorer. Στο NAS έχω guest access full rights και τον έχω από το 2009 χωρίς κανένα πρόβλημα. Αν κάνω boot από τον παλαιό δίσκο όλα μια χαρά - κάτι είναι με την εγκατάσταση τη συγκεκριμένη. Πριν μερικές μέρες έκανα σε ένα άλλο PC το ίδιο πράγμα και δεν είχα πρόβλημα. Κάτι άλλαξε με το τελευταίο iso που κατέβασα. Τα άλλα PC / tablet στο δίκτυο δεν έχουν θέμα. Ιδέες;
panoc Δημοσ. 27 Μαΐου 2018 Δημοσ. 27 Μαΐου 2018 Δοκίμασε από τις ιδιότητες της κάρτας δικτύου να απενεγοποιησεις το ipv6 και εάν το Nas δουλεύει με smb1 να το ενεργοποιησεις.
papars Δημοσ. 27 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2018 Δεν άλλαξε κάτι αλλά παρατήρησα ότι δεν βλέπει κανένα άλλο PC στο δίκτυο, βλέπει media devices, modems, net printers αλλά κανένα PC. Όταν επιλέγω "network" στον explorer δεν εμφανίζει καθόλου την κατηγορία "computer" και το Network discovery είναι On, SMB v1 είναι ON Ping τα κάνει, και τα άλλα PC το βλέπουν. Ασχολούμαι 3 μέρες με αυτό. Τα έχω πάρει χοντρά με τις μ@λακίες της M$ και βρήκα ένα παλαιό CD των 10 και κάνω τώρα νέα εγκατάσταση με αυτό. Aν δεν δουλέψει θα κάνω κλώνο τον παλαιό δίσκο και θα μείνω με την απορία.
panoc Δημοσ. 27 Μαΐου 2018 Δημοσ. 27 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Πήγαινε στα services βρες το function discovery provider host ξεκίνησε το και επέλεξε να γίνεται autostart. Πρέπει να το κάνεις σε όλους τους υπολογιστές με τη 1803. Επεξ/σία 27 Μαΐου 2018 από panoc
papars Δημοσ. 27 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Το function discovery provider host είχε ξεκινήσει στην 1803. Και στα άλλα PC είναι στο manual αλλά τρέχει. Έκανα καθαρή εγκατάσταση την 1511 του 2015 και έπαιξε αμέσως. Το έβαλα να κάνει τα update τώρα. Για να δούμε θα το κρατήσει; edit: έκανε αναβάθμιση στην 1709 και δεν βλέπει το NAS και τα άλλα PC. Τι διάολο; Επεξ/σία 27 Μαΐου 2018 από papars
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα