Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σκέφτομαι για i3 8100, Gigabyte B360M D3H (καλή τιμή και πλήρη χαρακτηριστικά) και Hyperx ddr4 2400 8 GB. Το PC θα χρησιμοποιηθεί για office/internet, επεξεργασία photo-video 1080, 4k και λίγο gaming. Έχω ssd, κάρτα γραφικών. Οι ερωτήσεις είναι οι εξής:

α) Αξίζει να προτιμήσω τον i5 8400 (και μνήμη 2666) και να δώσω 80 ευρώ επιπλέον για να είναι πιο future proof;

β) Προτείνετε κάποια καλύτερη μητρική;

γ) Να προτιμήσω 2x4 ή 1x8 RAM;

Επεξ/σία από manos.m
Δημοσ.

Η ουσία είναι εάν η επεξεργασία photo-video που θέλεις να κάνεις είναι απαιτητική και χρειάζεται ένα σκαλί παραπάνω για να πας στον i5, γιατί για τα υπόλοιπα που θες και ο άλλος τα βγάζει εις πέρας. Η συχνότητα του i3 είναι υψηλή σχετικά με το 2.8 αυτού του i5 αλλά στο editing θα είναι καλύτερος ο δεύτερος. Σχετικά με την ταχύτητα της ram μη περιμένεις μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο, απ'ότι φαίνεται η μητρική σου έχει 4 slots of ram, βέβαια καλύτερα να έχεις δυάδα όμως. Από εκεί και πέρα εξαρτάται από σένα αν θα σου αρκεί η ραμ μεσοπρόθεσμα-μακροπρόθεσμα. Μπορείς να κάνεις διάφορους συνδυασμούς.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, manos.m είπε

Σκέφτομαι για i3 8100, Gigabyte B360M D3H (καλή τιμή και πλήρη χαρακτηριστικά) και Hyperx ddr4 2400 8 GB. Το PC θα χρησιμοποιηθεί για office/internet, επεξεργασία photo-video 1080, 4k και λίγο gaming. Έχω ssd, κάρτα γραφικών. Οι ερωτήσεις είναι οι εξής:

α) Αξίζει να προτιμήσω τον i5 8400 (και μνήμη 2666) και να δώσω 80 ευρώ επιπλέον για να είναι πιο future proof;

β) Προτείνετε κάποια καλύτερη μητρική;

γ) Να προτιμήσω 2x4 ή 1x8 RAM;

Ποια κάρτα γραφικών έχεις? Τι pc έχεις τώρα?

Δημοσ.

Αν μπορείς να πάρεις τον 8400 θα ήταν καλύτερη επιλογή, ο 8100 με 4c/4t έχει κοντά ποδάρια  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγορασα για τον 8100 την asrock z370m itx/ac αξιζει η εν λογω μητρικη? Αργοτερ ισως παω σε Κ επεξεργαστη.

Επεξ/σία από TAKISTRIGONIS
Δημοσ.
1 ώρα πριν, TAKISTRIGONIS είπε

Αγορασα για τον 8100 την asrock z370m itx/ac αξιζει η εν λογω μητρικη? Αργοτερ ισως παω σε Κ επεξεργαστη.

Πρώτα την αγόρασες και μετά ρωτάς ? 

Δημοσ.

Σε τι θα κάνεις video editing? Αν σκεφτεσαι για οτιδήποτε εκτός από cut and add 8gb μνήμη δεν φτάνει ούτε για ζήτω. 16gb 2x8 minimum.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, narta είπε

Σε τι θα κάνεις video editing? Αν σκεφτεσαι για οτιδήποτε εκτός από cut and add 8gb μνήμη δεν φτάνει ούτε για ζήτω. 16gb 2x8 minimum.

Ακόμα και για fullhd?

Δημοσ.

Αν θες να δουλεύεις χωρις dropped frames ειδικά σε Adobe ναι. Για άλλα προγράμματα εκτός Adobe και DaVinci Resolve δεν ξέρω

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, narta είπε

Αν θες να δουλεύεις χωρις dropped frames ειδικά σε Adobe ναι. Για άλλα προγράμματα εκτός Adobe και DaVinci Resolve δεν ξέρω

Καλύτερα, λοιπόν, i3 8100 και 16GB RAM από i5 8400 και 8 GB RAM;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...