Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια, ο λόγος που θέτω την ερώτηση στην ενότητα web design - development είναι γιατί με ενδιαφέρει να καταλάβω το μηχανισμό του προβλήματος οπότε καλύτερα να επικοινωνήσω με ανθρώπους που γνωρίζουν την τεχνική πλευρά παρά να πάω σε ενότητες της πλευράς του χρήστη

έστω πως θέλουμε να κατεβάσουμε ένα youtube video
ως γνωστόν υπάρχουν αρκετά προγράμματα, plugin και ιστοσελίδες που κάνουν αυτή τη δουλειά
όμως κάποια video πάλι δεν κατεβαίνουν
πχ https://www.youtube.com/watch?v=T6f1-nEjDdM και πολλά άλλα
φαντάζομαι ότι αυτό μπορεί να συμβαίνει για πλειάδα τεχνικών λόγων
η απορία μου είναι το γιατί συμβαίνει σε κάποια συγκεκριμένα (πολύ λίγα) video ενώ δε συμβαίνει στην πλειοψηφία
ενδιαφέρομαι για το τεχνικό κομμάτι δηλαδή, σε τι διαφέρουν αυτά τα video;
αν γνωρίζει κάποιος ας απαντήσει

ευχαριστώ πολύ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το δοκίμασα σε mp4 720p
- με ss, στον firefox δίνει error μετά το παράθυρο save/open
********.mp4.part could not be saved because the source file could not be read. Τry again later, or contact the server administrator.
- με ss, σε άλλο browser περνάει κανονικά το download αλλά δεν ξεκινάει ποτέ
- με add url σε stand alone download manager δίνει HTTP Error 404 - Remote server closed connection

Επεξ/σία από teoepi2
Δημοσ.

δοκίμασα την windows έκδοση και παρότι δεν έχει ολοκληρώσει το κατέβασμα (έχω αργή γραμμή), φαίνεται πως κατεβάζει κανονικά το ένα video που έβαλα και σε windows, δεν φαίνεται να χει πρόβλημα
άρα είναι θέμα εξέλιξης των downloader για να περιλαμβάνουν όλες τις περιπτώσεις που προκύπτουν από το youtube
εγώ βέβαια ήθελα να καταλάβω ακριβώς ποιες διαφορετικές περιπτώσεις υπάρχουν, δηλαδή για ποιο τεχνικό λόγο κατεβαίνουν κάποια video με κάποια προγράμματα ενώ άλλα video δεν κατεβαίνουν, αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος που γνωρίζει το θέμα

Δημοσ.

κανονικα το κατεβαζει

υπαρχουν παρα πολλοι διαφορετικοι codecs / formats για το βιντεο και τον ηχο , πολλα διαφορετικα containers κτλ κτλ

αλλα ειναι avi αλλα mp4 αλλα html5 αλλα flash και παει λεγοντας

και ολα αυτα σε διαφορετικες αναλυσεις / bitrates αναλογια οθονης

καθε φορα που καποιος ανεβαζει ενα βιντεο στο youtube εχει σιγουρα αυτοματους αλγοριθμους κυριως για να ριξει το μεγεθος που αναλογα την περιπτωση

θα εχουν και διαφορετικο αποτελεσμα ... αλλα την βασικη δομη δεν την αλλαζει

οποτε πιθανο και οι διαφοροι downloaders οπως και οι διαφοροι players να μην αναγνωριζουν όλες τις περιπτωσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

στο κατεβάζει ε; εμένα δεν το κατεβάζει, σκέφτηκα μήπως έβγαλε κάποιο captcha λόγω πολλών download αλλά μπήκα με browser και δεν μου βγαλε τίποτα κι επίσης έβαλα άλλο video στο youtube-dl και το κατέβασε κανονικά
πάντως γύρω στα 10 άλλα "προβληματικά" video που δοκίμασα και που δεν κατέβαιναν με άλλα προγράμματα, κατέβηκαν με το youtube-dl

όντως υπάρχουν πολλοί συνδυασμοί format/res αλλά μίλησα με ένα έμπειρο developer και από ότι κατάλαβα μάλλον δεν υπάρχει μεγάλη δυσκολία σε αυτό το κομμάτι (εκτός αν είναι καινούργιο πρόγραμμα βέβαια)
μου είπε ότι είναι πιθανό να μην υπάρχει εύκολος/αυτόματος τρόπος να βρίσκουν την πηγή του αρχείου και αυτό να γίνεται με παράλληλες
διασταυρώσεις και πως αν πχ ένα αρχείο το χει πάρει το αυτόματο σύστημα του youtube και το χει πετάξει σε μια καινούργια τοποθεσία δεν θα μπορεί να κατέβει, κάτι τέτοιο μου δωσε σαν παράδειγμα από παρόμοια προβλήματα που έχει συναντήσει ο ίδιος σε κάτι αντίστοιχο που είχε κάνει (όχι με video αλλά πάλι κάτι που τράβαγε αρχεία)

edit: έψαξα το πρόβλημα με το συγκεκριμένο video στο community του youtube-dl και βρήκα παρόμοιες περιπτώσεις, από ότι μου παν απλώς έγινε ban
αλλά αντί να γίνει ban η ip γενικώς από youtube, έγινε ban μόνο από το συγκεκριμένο server από τον οποίο θα τραβούσε το συγκεκριμένο αρχείο και μόνο για requests που προέρχονται από το youtube-dl και για αυτό το λόγο μπορώ ακόμη να δω το video μέσα από browser
οπότε λογικά το youtube-dl μπορεί να κατεβάσει και αυτό το video απλώς αργότερα

Επεξ/σία από teoepi2
Δημοσ.

όταν δεν λειτουργεί το downloader για κάποια video το ποιο πιθανό είναι:

1. video έχει regional restrictions (χρειάζεσαι downloader  που λειτουργεί με regional proxys)

2. video έχει age restrictions / must sign in (χρειάζεσαι downloader που δέχεται login credentials)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

thnx ajax αλλά δεν νομίζω πως υπάρχει τέτοια περίπτωση στα παραδείγματα που ανέφερα γιατί όλα τα προγράμματα/ιστοσελίδες/download managers που έχω χρησιμοποιήσει έχουν πρόβλεψη και για τις δύο περιπτώσεις που αναφέρεις και κατεβάζουν κανονικά video σαν αυτά που περιέγραψες
είμαι σίγουρος αλλά θα προσπαθήσω να βρω συγκεκριμένο παράδειγμα για να το επιβεβαιώσω

Επεξ/σία από teoepi2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@kormos sry ξεχνάω συνέχεια να αναφέρω ότι εγώ δοκιμάζω συγκεκριμένα mp4 720p
στην ανάλυση που έβαλες ούτε εγώ έχω πρόβλημα
αν θέλεις δοκίμασε 720p mp4 και πες μας τι σου δίνει
επίσης πες μας ποια μέθοδο δοκίμασες
ευχαριστώ

Επεξ/σία από teoepi2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, teoepi2 είπε

@kormos sry ξεχνάω συνέχεια να αναφέρω ότι εγώ δοκιμάζω συγκεκριμένα mp4 720p
στην ανάλυση που έβαλες ούτε εγώ έχω πρόβλημα
αν θέλεις δοκίμασε 720p mp4 και πες μας τι σου δίνει
επίσης πες μας ποια μέθοδο δοκίμασες
ευχαριστώ

Τη διαδικασία την έχω ποστάρει στο προηγούμενο μου μήνυμα.

Untitled.png.1cc36bea49d34043a113e66990b10b91.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@kormos δοκίμασα περίπου 10 video και έχει τα ίδια προβλήματα
είτε δεν προσφέρει καθόλου το format/res που παρουσιάζει το πρόβλημα δίνοντας παρόμοιες αναλύσεις αλλά μόνο από conversion
είτε πατάω το εικονίδιο του plugin, επιλέγω hd720p mp4 και παίρνω error

edit: ξέχασα, σε μία περίπτωση ξεκινά να κατεβάζει κανονικά το αρχείο αλλά αντί να ολοκληρώσει στο 100%, ξαναξεκινά από το 0%

error.png

Επεξ/σία από teoepi2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...