Προς το περιεχόμενο

Νέο gaming monitor από την ASUS, ROG Swift PG27UQ με Nvidia G-Sync HDR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Nemo1776 είπε

εκτός το g-syng τι στο καλό καλύτερο έχει από την samsung CHG70 και κάνει 1500$ παραπάνω?

Εκτός από gsync είναι ips που σημαίνει χειρότερο contrast αλλά καλύτερα χρώματα και γωνίες, αλλά έχει και local dimming grid με 384 LEDs, που σημαίνει πολύ καλύτερο contrast τελικά.

Επίσης μεγαλύτερο color gamut και 1000 nits hdr vs 350 το άλλο.

Έχει και μικροδιαφορές. Αλλά εντάξει 1500 παραπάνω δεν ξέρω αν τα δίνεις για αυτά. Μόνο το local dimming και το 1000ρι hdr τα σπάει.

Επεξ/σία από Retromaniac
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Nemo1776 είπε

εκτός το g-syng τι στο καλό καλύτερο έχει από την samsung CHG70 και κάνει 1500$ παραπάνω?

G-Sync HDR.
Μόλις κυκλοφόρησε και είναι ακόμα πανάκριβη τεχνολογία.

Προφανώς απευθύνεται σε πολύ λίγους και δεν είναι καθόλου vfm.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το VA έχει καλύτερο contrast  από ips ( va  3,000:1  ενώ η ips έχουν γύρω στο 1000:1) και χρώματα μόνο στης γωνίες χάνει επίσης και η samsung έχει local dimming και είναι HDR οπότε?

Επεξ/σία από Nemo1776
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Nemo1776 είπε

το VA έχει καλύτερο contrast  από ips και χρώματα μόνο στης γωνίες χάνει επίσης και η samsung έχει local dimming  οπότε?

Καλά local dimming από local dimming διαφέρει. Η Samsung έχει οριζόντιες λάμπες και αναγκαστικά κάνει local dimming από άκρη σε άκρη. Μερικές φορές αυτό του είδους local dimming είναι πιο ενοχλητικό και από το να μην έχεις καθόλου. Επίσης συμπλήρωσα παραπάνω ότι η άλλη έχει 1000 nits hdr. Η άλλη έχει 350. Δεν ξέρω καν γιατί λένε ότι υποστηρίζει hdr με μόνο 350 nits.

Δημοσ.

τώρα δεν ξέρω αν δεν τα δω δίπλα δίπλα γιατί και στης TV λένε 1000 nits και πραγματικά δεν είναι πάνω από 400 αλλά και πάλι αυτό δεν δικαιολογεί τα 1500$ παραπάνω.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Nemo1776 είπε

τώρα δεν ξέρω αν δεν τα δω δίπλα δίπλα γιατί και στης TV λένε 1000 nits και πραγματικά δεν είναι πάνω από 400 αλλά και πάλι αυτό δεν δικαιολογεί τα 1500$ παραπάνω.

Πάντως σου λέω ότι το grid array local dimming με το horizontal local dimming της samsung δεν έχει επαφή. Golor gamuts, local dimming και hdr είναι καλύτερα. H οθόνη είναι ανώτερη. Το θέμα είναι όπως λες και εσύ αν θα δώσεις 1500 παραπάνω. Εγώ και εσύ όχι. Αλλά ένας πλούσιος gamer που θέλει το καλύτερο θα τα δώσει.

Αν και στα λεφτά αυτά θα έπαιρνα την νέα 55" oled της lg με 120 hz 4k, και freesync 2. Δεν νομίζω ότι μιλάμε για καμία επαφή.

Δημοσ.

Από τότε που μπήκε ο όρος "Gaming" στα περιφερειακά του PC κάποιοι το εχεσαν με τις τιμές! 

Τι θα πει gamer?  Αυτός που παίζει παιχνίδια σε κονσόλες και PC?  Ωραία κ εγώ είμαι gamer αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα δώσω 2000 για μια οθόνη! 

Και την καραμέλα ότι δεν απευθύνετάι στην ελληνική αγορά κάποιοι που δεν έχουν ιδέα τι συμβαίνει έξω από τα σύνορα, απλά πετάνε την εξυπνάδα τους, καλό θα ήταν να την σταματήσουν. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, panoskatos είπε

Από τότε που μπήκε ο όρος "Gaming" στα περιφερειακά του PC κάποιοι το εχεσαν με τις τιμές! 

Τι θα πει gamer?  Αυτός που παίζει παιχνίδια σε κονσόλες και PC?  Ωραία κ εγώ είμαι gamer αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα δώσω 2000 για μια οθόνη! 

Και την καραμέλα ότι δεν απευθύνετάι στην ελληνική αγορά κάποιοι που δεν έχουν ιδέα τι συμβαίνει έξω από τα σύνορα, απλά πετάνε την εξυπνάδα τους, καλό θα ήταν να την σταματήσουν. 

Τι συμβαίνει; Γιατί ο κουμπάρος μου που είναι στο houston καθαρίζει με την γυναίκα του 120.000$ τον χρόνο, και αγοράζει ότι του ρθει στην κεφαλα του, ανά πάσα στιγμή. 65 TV έχει στην κρεβατοκάμαρα. Και είναι 2 απλοί εκπαιδευτικοί. Αν είσαι κανας senior dev καθαρίζεις 80-150 μόνος σου.

Και αν ειναι να βρεις καλές τιμές και εκπτώσεις στα ηλεκτρονικά, αυτό είναι μόνο στην Αμερική.

Μην μου πεις για το κόστος ζωής. Εκτός από το ενοίκιο που είναι ακριβό (αυτοί έχουν μονοκατοικία προάστια με 180.000$ αγορά) όλα τα άλλα είναι πιο φθηνά. Τις μάρκες στα ρούχα που χρυσοπληρωνουμε εδω, τα παίρνουν από το καλάθι 😛

Επεξ/σία από Retromaniac
  • Like 1
Δημοσ.

Καλα το κοστος ζωης δεν μπορεις να το υπολογισεις ετσι μπακαλιστικα. Σε πολλα ειναι καλυτερα εκει και σε πολλα οχι. Το σιγουρο ειναι οτι λογο πολλυυυ μεγαλυτερης αγορας εχεις περισοτερες προσφορες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, primeragt είπε

Καλα το κοστος ζωης δεν μπορεις να το υπολογισεις ετσι μπακαλιστικα. Σε πολλα ειναι καλυτερα εκει και σε πολλα οχι. Το σιγουρο ειναι οτι λογο πολλυυυ μεγαλυτερης αγορας εχεις περισοτερες προσφορες.

Τι μπακαλιστικα ρε φίλε; Επειδή δεν κάθομαι να σου πω αναλυτικά; Ξέρω πολύ καλά πως ζουν. Η αγοραστική τους δύναμη είναι τεράστια. Και Αμερική και Καναδά και στις πλούσιες χώρες τις Ευρώπης.

Επεξ/σία από Retromaniac
Δημοσ.

Καλα αρκετοι ξερουμε γιατι ειτε εχουμε συγγενεις ειτε φιλους εξω αλλα αυτο δεν σημαινει οτι παντου και παντα ειναι καλυτερα.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, primeragt είπε

Καλα αρκετοι ξερουμε γιατι ειτε εχουμε συγγενεις ειτε φιλους εξω αλλα αυτο δεν σημαινει οτι παντου και παντα ειναι καλυτερα.

Δεν είπαμε παντου και πάντα. Απλά αυτό που είπε ο άλλος ότι έξω δεν είναι καλύτερα δεν ισχύει. Υπάρχουν πάρα πολλές χώρες με τριπλάσια αγοραστική δύναμη κατά μέσο όρο σε σχέση με μας. Και αυτές οι χώρες έχουν πάνω από δις σύνολο κατοίκων. Άρα μην τρελαθούμε, αγοραστικό κοινό υπάρχει σχεδόν για οποιαδήποτε παράλογη τιμή. Ακόμη και στην Ελλάδα βλέπουμε το iPhone να ξεπουλαει. Γιατί ακόμη και εδώ υπάρχει ΠΟΛΥ μαύρο χρήμα. Μόνο οι μισθωτοί που δεν μπορούν να κρύψουν τίποτα, έχουν συνήθως πολύ μικρή αγοραστική δύναμη.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...