Προς το περιεχόμενο

Νέο gaming monitor από την ASUS, ROG Swift PG27UQ με Nvidia G-Sync HDR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ELMastas είπε

Μια χαρά αλλά δεν γίνεται να μην σκεφτείς,δεν παίρνω καλύτερα μια τούμπανη 50-55'' Oled η Qled με αυτά τα λεφτά ?

Και με full blurring στις γρήγορες εναλλαγές! Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο τα 4ms που έχει αυτή η οθόνη θα είναι αρκετά για να μην έχει blur, θα πρέπει να περιμένουμε καταξιωμένους reviewers να τεσταρουν response times, ghosting και δεν ξέρω τι άλλο. Μέχρι 0.2 BTC τα δίνω πάντως για μια τέτοια οθόνη! 😋

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, BurnedPriest είπε

Θα είναι τέλειο να έχει τα ίδια ελλατωματικά πάνελ που έχουν οι περισσότερες GSYNC οθόνες. Να σκας 3 χιλιάρικα και να παρακαλάς να μην σου έρθει με καμμένα pixel και backlight bleeding.

Backlight bleeding αυτή αποκλείεται να έχει γιατί είναι με local dimming (340 λάμπες) που ανάβουν ανάλογα με το που είναι πιο φωτεινη η εικόνα που δείχνει.

Επεξ/σία από Retromaniac
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Backlight bleeding αυτή αποκλείεται να έχει γιατί είναι με local dimming (340 λάμπες) που ανάβουν ανάλογα με το που είναι πιο φωτεινη η εικόνα που δείχνει.

Μόνο καμμένα pixel τότε 😀

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, BurnedPriest είπε

Μόνο καμμένα pixel τότε 😀

Δυστυχώς αυτό είναι και ο δικός μου φόβος για αυτό δεν αγοράζω τίποτε άλλο εκτός από LG. Ναι δεν έχει σε όλες τις αναλύσεις και διαστάσεις 0 pixel αλλά γενικά τα πάνελ της τα προσέχει.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, harrisxr650 είπε

Φθηνή είναι.. Τυλίξτε μου 5-6… 

και γιαβαυτα τα 90fps. Να δώσει 3000€ μόνο για οθόνη και κάρτα? Υπερβολικό. 

Οταν η πλειοψηφια παιζει σε 1080p monitors ακομα και 1000ευρω για οθονη και monitor για τους περισσοτερους ειναι υπερβολη.

Προφανως για αλλη μια φορα μιλαμε για προιοντα που δεν απευθυνονται στον μεσο Ελληνα με βασικο μισθο 500ευρω(και αν)....

Ποτε θα το καταλαβαιτε επιτελους ορισμενοι?

Ουτε εγω θα την αγορασω την οθονη αλλα δεν θα κατσω να ειρωνευτω την τιμη ή οποιον την παρει για αυτο το λογο.

Επισης λες οτι ειναι ακριβη,βρες μου φθηνοτερη οθονη με τα ιδια χαρακτηριστικα να παρω και εγω 4-5.Αν δεν υπαρχει κατι αντιστοιχο (που ουτως ή αλλως το 4κ απευθυνεται σε λιγους)πως γινεται να κρινεις αν ειναι ακριβο ή οχι.Σε σχεση με τι,με τις 24αρες 1080p του κιλου των 140ευρω?

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Jimlon είπε

90? Σε τι παιχνίδι? Cs go?

Όταν η 1080ti βγάζει 60-70 σε πολλά AAA παιχνίδια γιατί σου φαίνεται παράξενο; 

3 ώρες πριν, harrisxr650 είπε

Φθηνή είναι.. Τυλίξτε μου 5-6… 

και γιαβαυτα τα 90fps. Να δώσει 3000€ μόνο για οθόνη και κάρτα? Υπερβολικό. 

Δεν ειναι για όλους. Δυστηχως 

Όπως δεν είναι και για όλους οι τηλεοράσεις που κάνουν 2000ευρω. Δεν βλέπω καμία διαφορά 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Fulgore said:

Οταν η πλειοψηφια παιζει σε 1080p monitors ακομα και 1000ευρω για οθονη και monitor για τους περισσοτερους ειναι υπερβολη.

Προφανως για αλλη μια φορα μιλαμε για προιοντα που δεν απευθυνονται στον μεσο Ελληνα με βασικο μισθο 500ευρω(και αν)....

Ποτε θα το καταλαβαιτε επιτελους ορισμενοι?

Ουτε εγω θα την αγορασω την οθονη αλλα δεν θα κατσω να ειρωνευτω την τιμη ή οποιον την παρει για αυτο το λογο.

Επισης λες οτι ειναι ακριβη,βρες μου φθηνοτερη οθονη με τα ιδια χαρακτηριστικα να παρω και εγω 4-5.Αν δεν υπαρχει κατι αντιστοιχο (που ουτως ή αλλως το 4κ απευθυνεται σε λιγους)πως γινεται να κρινεις αν ειναι ακριβο ή οχι.Σε σχεση με τι,με τις 24αρες 1080p του κιλου των 140ευρω?

2000€ (και αν κοστιζει τοσο στο Ελλαντα) για μονιτορ και να κανω τον σταυρο μου μην ερθει με κανα καμενο pixel, αφου το QC αποδεδειγμενα ειναι γτπ, και 3000€ μισθο να επαιρνα δεν θα τα εδινα,

και 4κ σε 27''...

Επεξ/σία από harrisxr650
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άντε επιτέλους να αρχίσουν να βγαίνουν οι next gen οθόνες μπας και δούμε σε κάποια φάση αξιόλογες οθόνες σε λογικές τιμές.

Όσοι κλαίγεστε απλά έλεος, εμπρός πίσω και ζήτω τα stepping upgrades! Μνημόνιο για πάντα!

3 ώρες πριν, Retromaniac είπε

Δυστυχώς αυτό είναι και ο δικός μου φόβος για αυτό δεν αγοράζω τίποτε άλλο εκτός από LG. Ναι δεν έχει σε όλες τις αναλύσεις και διαστάσεις 0 pixel αλλά γενικά τα πάνελ της τα προσέχει.

Η εγγύηση 0 pixel  ισχύει για οθόνες ανάλυσης εως 1080p και μεγέθους ως 27 ιντσών...

Επεξ/σία από Havik
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Havik είπε

Η εγγύηση 0 pixel  ισχύει για οθόνες ανάλυσης εως 1080p και μεγέθους ως 27 ιντσών...

Αυτό είπα, ότι ισχύει μέχρι ορισμένες διαστάσεις και αναλύσεις. Εκτός και αν ήθελες να το αποσαφηνίσεις περισσότερο.

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, forgotten είπε

να την χαιρονται....

σωστος ο φιλος... με τετοια τιμη για 27αρι monitor θα γεμισουν οι αποθηκες τους με stock μη διαθεσιμων οθονων!!! οκ ειπαμε το gaming ειναι ακριβο σπορ αλλα εφοσον δεν υπαρχουν ακομη καρτες που να υποστηριζουν 4k στα 144mhz (και ουτε του χρονου) ειναι τρελοι αν νομιζουν οτι θα τις πουλησουν σε αυτες τις τιμες. και μην αρχισουν καποιοι και καλα αμα θελει καποιος πολλα frames να κανει sli γιατι τα ειδαμε τα χαλια τους που σε πολλα games δεν το υποστηριζουν σε dx12 και σε οσα το υποστηριζουν εχουν αρκετα προβληματα. ειμαι παθων απο sli με 1080ti...

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, johnnyelectro είπε

σωστος ο φιλος... με τετοια τιμη για 27αρι monitor θα γεμισουν οι αποθηκες τους με stock μη διαθεσιμων οθονων!!! οκ ειπαμε το gaming ειναι ακριβο σπορ αλλα εφοσον δεν υπαρχουν ακομη καρτες που να υποστηριζουν 4k στα 144mhz (και ουτε του χρονου) ειναι τρελοι αν νομιζουν οτι θα τις πουλησουν σε αυτες τις τιμες. και μην αρχισουν καποιοι και καλα αμα θελει καποιος πολλα frames να κανει sli γιατι τα ειδαμε τα χαλια τους που σε πολλα games δεν το υποστηριζουν σε dx12 και σε οσα το υποστηριζουν εχουν αρκετα προβληματα. ειμαι παθων απο sli με 1080ti...

144 mhz ούτε σε 1000 χρόνια. 144hz όμως άνετα γιατι η οθόνη είναι variable refresh rate και δεν χρειάζεται να είναι καρφωμένο στα 144 για να παίζει ομαλά.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, johnnyelectro είπε

Γιαννη δεν απευθυνονται ολα τα προΐοντα σε ολους τους ανθρωπους. Το αντιθετο μαλιστα. Η οθονη αυτη απευθυνεται σε ελαχιστους gamers που θελουν να εχουν οτι καλυτερο υπαρχει στην αγορα. Σκεψου ενα πολυ ακριβο αμαξι που το βλεπεις στο δρομο ελαχιστα. Η διαφορα εδω ειναι οτι σε λιγα χρονια θα απευθυνεται και στα φτηνοτερα στρωματα καταναλωτων. Ολο το ζουμι θελω να πιστευω θα ειναι οι 384 ζωνες. Οσον αφορα το sli με dx12 εχεις απολυτο δικιο. Τα υπολοιπα θα τα πουμε στο σαββατιατικο καφε.

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, forgotten είπε

να την χαιρονται....

να χερονται και το IPS GLOW το παρελειψες... χαχαχα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σίγουρα ένα βήμα μπροστά για την τεχνολογία των monitor μας , σε αυτή την τιμή μόνο λίγοι θα έχουν το προνόμιο να την δοκιμάσουν αλλά σίγουρα στα επόμενα χρόνια θα μπορούμε να την απολαύσουμε και εμείς μόλις πέσουν οι τιμές.

Η δικιά μου ερώτηση όμως είναι, το local dimming θα λύσει τo Black light bleeding drama story? Μέχρι στιγμής όλα τα ακριβά "premium" monitors υποφέρουν από blb (ips) , clouding (tn) , scanlines , pixel inversion (tn)  , bugs στους OSD , και τα λέω εκ πείρας μετά απο μεγάλο αριθμό αλλαγών, με λίγα λογιά μας πουλάνε σκουπίδια σε τρελές τιμές χωρίς καμία κατασκευαστικά ποιότητα στα panels και σε αυτό ευθήνεται ξεκάθαρα η AU OPTRONICS.

Θα προτιμούσα να δω ποιοτικά προιόντα χώρις κάποιου είδους προβλήματος παρα να αγοράζω το προιόν που μου διαφημίσανε και να μην είμαι ποτέ ευχαριστημένος!

1 ώρα πριν, JohnyFire είπε

να χερονται και το IPS GLOW το παρελειψες... χαχαχα!

το Glow είναι χαρακτηριστικό όλων των lcd τεχνολογιών , είτε tn , είτε va , είτε ahva ,όλες έχουν το δικό τους χαρακτηριτικό glowing , για να φύγει θα πρέπει να προχωρήσουμε σε oled τεχνολογία. Το πρόβλημα λοιπόν αυτή την στιγμή δεν ειναι το glow αλλά το backlight bleeding που πολλές φορές μπερδεύει στην ips τεχνολογία.

Επεξ/σία από Leonman44
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...