pevayag Δημοσ. 26 Μαΐου 2018 Δημοσ. 26 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους, Φίλος μου θέλει να φτιάξει ένα βασικό e-shop για πουλάει τα προιόντα του και online. Καθώς έχω γενικά εμπειρία με την δημιουργία ιστοσελίδων, παραμετροποίηση κλπ, μου ζήτησε αν μπορώ αν τον βοηθήσω. Επειδή όμως έχω ελάχιστη εμπειρία (έως ανύπαρκτη) με eCommerce πλατφόρμες, ποια δωρεάν θα προτείνατε που να έχει όλες τις βασικές δυνατότητες; Είχα αρχίσει για δοκιμή με το WooCommerce αλλά βλέπω ότι χρειάζεται αρκετά έξτρα plugins για διάφορα πράγματα (πχ μάρκες), και άλλα τόσα περίπου ανάλογα το theme. Αυτή τη στιγμή πχ είναι 20 εγκατεστημένα και όλα χρειάζονται για τον χ, ψ λόγο. Επίσης, είναι αρκετά αργό (τουλάχιστον κατά την πρώτη φόρτωση της σελίδας) και λίγο παραπάνω περίπλοκο θα έλεγα χωρίς λόγο. Βέβαια σε plugins υπάρχουν τα πάντα όντας επέκταση της Wordpress στην ουσία. Τι άλλες επιλογές υπάρχουν; Έχω δει το Magento & το OpenCart όπου έχω εγκαταστήσει σε subdomains για testing. Βλέπω ότι υπάρχει και το prestashop πχ και γενικότερα ένα σωρό επιλογές. Τι θα προτείνατε που να μην χρειάζεται άλλα 15 plugins για να παίξει, να έχει πλήρης υποστήριξη με τις Ελληνικές τράπεζες και γενικότερα να είναι μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα; Επεξ/σία 26 Μαΐου 2018 από pevayag
StigmaX Δημοσ. 27 Μαΐου 2018 Δημοσ. 27 Μαΐου 2018 Οποιαδήποτε πλατφόρμα και να διαλέξεις, πολύ πιθανό να χρειαστεί να κάνεις αλλαγές. Πραγματικά δεν νομίζω να χρειάζεται 15 plugins για να κάνεις τη δουλειά σου με woo commerce εκτώς και αν θες να φτιάξεις κάτι πολύπλοκο. Μια επιλογή άλλη, που μπορεί να φανεί ακριβή στην αρχή, αλλά στην τελική δεν είναι, είναι το shopify. Απλά δουλεύει σωστά από την πρώτη στιγμή, χωρίς πολλά πολλά. Και όλα σε ένα managed περιβάλλον, με τα καλά του και τα κακά του βέβαια.
pevayag Δημοσ. 27 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2018 Δεν χρειάζονται τόσα, απλά χρειάζεται πολλά απ' αυτά το θέμα που έχουμε επιλέξει (την πατήσαμε κάπως σε αυτό). Ευτυχώς ήταν αρκετά φθηνό οπότε μικρό το κακό. Η λύση του Shopify αρκετά καλή (αν και πιο ακριβή) αλλά έχουμε ήδη αγοράσει για 2 χρόνια domain + host που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και για άλλους λόγους, project κλπ.
XPHSTOS_ Δημοσ. 27 Μαΐου 2018 Δημοσ. 27 Μαΐου 2018 Για να είναι δωρεάν το Magento, το PrestaShop και οι λοιπές πλατφόρμες πάει να πει ότι σε όλες κάτι λείπει. Δοκιμάζεις να στήσεις τα 2-3 ή όσα θες CMS και προσπαθείς να προβλέψεις ανάγκες. Αν υπάρχει plugin που να σε καλύπτει και είναι επι πληρωμή, το αγοράζεις χωρίς δεύτερη σκέψη. Εκτός αν έχεις την τεχνική κατάρτιση για να το γράψεις μόνος σου. Θέλεις να στήσεις ένα e-shop, δεν το κάνεις για την "καύλα" σου. Περιμένεις να βγάλεις λεφτά από αυτό. Οπότε αν υπάρχει η λύση στο πρόβλημα και κοστίζει, την αγοράζεις χωρίς δεύτερη σκέψη. Αν το shopify σε καλύπτει στα πάντα, γιατί να μη πληρώσεις?
pevayag Δημοσ. 27 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2018 Δοκιμάζοντας τα ελάχιστα προς το παρόν είμαι ανάμεσα στο Magento και στο PrestaShop. Το Magento βλέπω ότι έχει και καλό SEO για αρχή. Αν χρειαστέι κάτι και υπάρχει σε plugin θα αγοραστεί φυσικά εφόσον κάνει αυτό που θέλουμε, δε το συζητάμε. Απλά ψάχνω να δω πιο έχει τα περισσότερα πράγματα build in (να μην θέλω πχ plugin για να στέλνω αποδείξεις ή να ενημερώνω τους πελάτες για την εξέλιξη της παραγγελίας). Επειδή ο φίλος κάνει τώρα τα πρώτα του βήματα και σε φυσικό επίπεδο, όσο και στο online κομμάτι μου ζήτησε αν μπορώ να τον βοηθήσω. Ψάχνω γενικά σε κάτι free για αρχή ώστε να μην επιβαρυνθεί παραπάνω και έπειτα βλέπουμε. Αν του πάνε όλα καλά τα μεταφέρουμε μετά σε ένα Shopify πχ. Επίσης τι χρειάζεται για την πληρωμή των πελατών με Ελληνικές κάρτες; Έχω διαβάσει κάποια πράγματα αλλά ήθελα να μου πουν την εμπειρία τους άτομα που έχουν κάνει την διαδικασία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα