SeNNinhA Δημοσ. 26 Μαΐου 2018 Δημοσ. 26 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Λοιπον. Δωστε μια ιδεα για κινητό για τον πιτσιρικα. Ήρθε η ώρα του μιας και εγινε γυμνασιόπαιδο. 1) Το ποσό που διαθέτουμε: ~180-250€ 2) Την χρήση του κινητού (γράψτε ενδεικτικά μερικές εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνά): Παιχνίδια, social, μουσική, internet, youtube 3) Το μέγεθος της οθόνης που θα θέλαμε: αδιαφορο αλλα να μην ξεγυγει το μεγεθος 4) Κάποιο άλλο χαρακτηριστικό που θα θέλαμε να έχει (Αναγνώστη Δαχτυλικών Αποτυπωμάτων, Αδιαβροχοποίηση κ.λ.π.): η αδιαβροχοποιηση ειναι παντα καλη ειδικα εαν μιλαμε για εφηβους 5) Μας ενδιαφέρουν οι καλές κάμερες; Δεν χρειαζεται να ειναι τοπ 6) Μας ενδιαφέρει το Dual SIM; Δεν ειναι απαραιτητο αλλα καλοδεχουμενο ομως 7) Αν ναι, θα προτιμούσαμε να έχει χωριστές θύρες για SD και για τις 2SIM; Θα ζησουμε και αλλιως 😎 Επιθυμούμε την σωστή ROM και την 800αρα μπάντα; Επιθυμητό αλλα οχι απολυτως απαραιτητο 9) Μας ενδιαφέρει η επίσημη εγγύηση στην Ελλάδα; Οχι 10) Έχουμε κάποια προτίμηση στο λογισμικό; Οχι. Ενδιαφερει το καλο UI και μια ουσιαστικη υποστηριξη με updates 11) Μας ενδιαφέρει ή μεγάλη μπαταρία; Θετικο αλλα οχι απολυτο. 3.000mAh ως ελαχιστο βεβαια. 12) Μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις από το εξωτερικό ή μόνο από Ελλάδα; Απο παντου 13) Σε περίπτωση αγοράς από Ελλάδα, ενδιαφερόμαστε για κάποιο συγκεκριμένο κατάστημα (λόγω κάποιας έκπτωσης / επιδότησης); Οχι. Να μπορει ομως να κοπει τιμολογιο κανονικο με την κανονικη τιμη πωλησης οπως με αποδειξη χωρις τα κολπα των περισσοτερων skroutzομαγαζων που εχουν αλλη τιμη για τιμολογιο. Αλλιως αγοραζω καλυτερα απο εξω. 14) Ενδιαφερόμαστε μόνο για καινούριο η και για μεταχειρισμένο; Τα καλομεταχειρισμενα ειναι μεσα στο παιχνιδι για την σωστη τιμη βεβαια. Ο ιδιος ο πιτσιρικας θελει κατι μαζεμενο σε διαστασεις αλλα θα ανεχτει και κατι με διαστασεις οπως το Mi A1 της μαμας του. Δεν νομιζω να τον βολεψει το HTC U Ultra (αν και ολα ειναι μια συνηθεια) μιας και πρεπει να του ειναι και χρηστικο ωστε να το εχει μαζι του. Απο την αλλη τα πιτσιρικια παιζουν παιχνιδια και βλεπουν βιντεο οποτε η μεγαλη οθονη ειναι κατι θετικο οποτε μεγαλα bezels οπως τα Sony αποριπτονται. Τα παιχνιδια απαιτουν καλο επεξεργαστη και γραφικα αλλα θα ζησει (αναγκαστικα) και με κατι λιγοτερο απο top. Επιπλεον καρτα μνημης ειναι απαραιτητη μιας και σιγουρα θα φορτωθει με παιχνιδια, εφαρμογες, βιντεο και φωτογραφιες. Το Gorilla Glass (οσο το δυνατον καλυτερο) ειναι εκ των ουκ ανεφ μιας και οι πτωσεις καραδοκουν. Η αδιαβροχοποιηση επισης (ακομη και αν δεν ειναι εγγυημενη) γιατι ατυχηματα συμβαινουν. Πχ το Mi A1 εχει αδιαβροχοποιηση κι ας μην αναφερεται. Δεν ειναι απαραιτητα να αντεχει βουτιες 1 ωρας. Η 800αρα μπαντα ειναι κατι θετικο μιας και μιλαμε για επαρχια αλλα δεν αναμενεται μεγαλη χρηση του 4G για δεδομενα (WiFi εκτος αν ειναι αναγκη) οποτε αναλογως μπορει να γινει σκοντο. Κάμερες θα χρησιμοποιηθουν κατα κορον αλλα δεν ειναι αναγκη να ειναι κορυφαιες. Οχι ομως και κακες. Μπαταρια κατ ελαχιστο 3.000mAh αλλα θα θεωρηθει προσον η μεγαλυτερη μπαταρια ή η μεγαλυτερη αυτονομια. Μεταχειρισμενα δεν αποριπτονται (αναλογως της τιμης). Βασικο το καλο UI και μια ουσιαστικη υποστηριξη. Κινητα τριτοτεταρτων εταιρειων που μια τα βγαζουν και μια τα αφηνουν στην τυχη τους δεν μπαινουν καν υπο συζητηση. 4/32gb ειναι τα ελαχιστα αποδεκτα για μνημες. Θυρα φορτισης USB-C ειναι μεγαλο προσον Αγορες απο Ελλαδα και skroutz ειναι αποδεκτες (και επιδιωκονται) εφοσον κοπει τιμολογιο στην ιδια τιμη με την αποδειξη ομως. Κολπακια των skroutzομαγαζων με αλλη τιμη αποδειξης και αλλη τιμολογιου αποριπτονται εκ πεποιθησεως. Αγορες απο εξω εαν συμφερουν (σε σχεση με τιμολογιο Ελλαδας) ειναι ΟΚ. Εχω στο μυαλο μου διαφορα (οπως πχ Redmi Note 5 Plus ή Pro, Huawei P Smart, G6 μεταχειρισμενο κλπ) αλλα πιθανον να εχετε και αλλα εσεις. Σας ευχαριστω προκαταβολικα Επεξ/σία 26 Μαΐου 2018 από SeNNinhA
Comic maniak Δημοσ. 26 Μαΐου 2018 Δημοσ. 26 Μαΐου 2018 Προτεινω μεταχειρισμενο (μιας και ειπες οτι δεν υπαρχει προβλημα) S7 edge ή https://www.skroutz.gr/s/13528910/Xiaomi-Redmi-5-Plus-4GB-64GB.html
saruman123 Δημοσ. 26 Μαΐου 2018 Δημοσ. 26 Μαΐου 2018 4 ώρες πριν, SeNNinhA είπε Λοιπον. Δωστε μια ιδεα για κινητό για τον πιτσιρικα. Ήρθε η ώρα του μιας και εγινε γυμνασιόπαιδο. 1) Το ποσό που διαθέτουμε: ~180-250€ 2) Την χρήση του κινητού (γράψτε ενδεικτικά μερικές εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνά): Παιχνίδια, social, μουσική, internet, youtube 3) Το μέγεθος της οθόνης που θα θέλαμε: αδιαφορο αλλα να μην ξεγυγει το μεγεθος 4) Κάποιο άλλο χαρακτηριστικό που θα θέλαμε να έχει (Αναγνώστη Δαχτυλικών Αποτυπωμάτων, Αδιαβροχοποίηση κ.λ.π.): η αδιαβροχοποιηση ειναι παντα καλη ειδικα εαν μιλαμε για εφηβους 5) Μας ενδιαφέρουν οι καλές κάμερες; Δεν χρειαζεται να ειναι τοπ 6) Μας ενδιαφέρει το Dual SIM; Δεν ειναι απαραιτητο αλλα καλοδεχουμενο ομως 7) Αν ναι, θα προτιμούσαμε να έχει χωριστές θύρες για SD και για τις 2SIM; Θα ζησουμε και αλλιως 😎 Επιθυμούμε την σωστή ROM και την 800αρα μπάντα; Επιθυμητό αλλα οχι απολυτως απαραιτητο 9) Μας ενδιαφέρει η επίσημη εγγύηση στην Ελλάδα; Οχι 10) Έχουμε κάποια προτίμηση στο λογισμικό; Οχι. Ενδιαφερει το καλο UI και μια ουσιαστικη υποστηριξη με updates 11) Μας ενδιαφέρει ή μεγάλη μπαταρία; Θετικο αλλα οχι απολυτο. 3.000mAh ως ελαχιστο βεβαια. 12) Μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις από το εξωτερικό ή μόνο από Ελλάδα; Απο παντου 13) Σε περίπτωση αγοράς από Ελλάδα, ενδιαφερόμαστε για κάποιο συγκεκριμένο κατάστημα (λόγω κάποιας έκπτωσης / επιδότησης); Οχι. Να μπορει ομως να κοπει τιμολογιο κανονικο με την κανονικη τιμη πωλησης οπως με αποδειξη χωρις τα κολπα των περισσοτερων skroutzομαγαζων που εχουν αλλη τιμη για τιμολογιο. Αλλιως αγοραζω καλυτερα απο εξω. 14) Ενδιαφερόμαστε μόνο για καινούριο η και για μεταχειρισμένο; Τα καλομεταχειρισμενα ειναι μεσα στο παιχνιδι για την σωστη τιμη βεβαια. Ο ιδιος ο πιτσιρικας θελει κατι μαζεμενο σε διαστασεις αλλα θα ανεχτει και κατι με διαστασεις οπως το Mi A1 της μαμας του. Δεν νομιζω να τον βολεψει το HTC U Ultra (αν και ολα ειναι μια συνηθεια) μιας και πρεπει να του ειναι και χρηστικο ωστε να το εχει μαζι του. Απο την αλλη τα πιτσιρικια παιζουν παιχνιδια και βλεπουν βιντεο οποτε η μεγαλη οθονη ειναι κατι θετικο οποτε μεγαλα bezels οπως τα Sony αποριπτονται. Τα παιχνιδια απαιτουν καλο επεξεργαστη και γραφικα αλλα θα ζησει (αναγκαστικα) και με κατι λιγοτερο απο top. Επιπλεον καρτα μνημης ειναι απαραιτητη μιας και σιγουρα θα φορτωθει με παιχνιδια, εφαρμογες, βιντεο και φωτογραφιες. Το Gorilla Glass (οσο το δυνατον καλυτερο) ειναι εκ των ουκ ανεφ μιας και οι πτωσεις καραδοκουν. Η αδιαβροχοποιηση επισης (ακομη και αν δεν ειναι εγγυημενη) γιατι ατυχηματα συμβαινουν. Πχ το Mi A1 εχει αδιαβροχοποιηση κι ας μην αναφερεται. Δεν ειναι απαραιτητα να αντεχει βουτιες 1 ωρας. Η 800αρα μπαντα ειναι κατι θετικο μιας και μιλαμε για επαρχια αλλα δεν αναμενεται μεγαλη χρηση του 4G για δεδομενα (WiFi εκτος αν ειναι αναγκη) οποτε αναλογως μπορει να γινει σκοντο. Κάμερες θα χρησιμοποιηθουν κατα κορον αλλα δεν ειναι αναγκη να ειναι κορυφαιες. Οχι ομως και κακες. Μπαταρια κατ ελαχιστο 3.000mAh αλλα θα θεωρηθει προσον η μεγαλυτερη μπαταρια ή η μεγαλυτερη αυτονομια. Μεταχειρισμενα δεν αποριπτονται (αναλογως της τιμης). Βασικο το καλο UI και μια ουσιαστικη υποστηριξη. Κινητα τριτοτεταρτων εταιρειων που μια τα βγαζουν και μια τα αφηνουν στην τυχη τους δεν μπαινουν καν υπο συζητηση. 4/32gb ειναι τα ελαχιστα αποδεκτα για μνημες. Θυρα φορτισης USB-C ειναι μεγαλο προσον Αγορες απο Ελλαδα και skroutz ειναι αποδεκτες (και επιδιωκονται) εφοσον κοπει τιμολογιο στην ιδια τιμη με την αποδειξη ομως. Κολπακια των skroutzομαγαζων με αλλη τιμη αποδειξης και αλλη τιμολογιου αποριπτονται εκ πεποιθησεως. Αγορες απο εξω εαν συμφερουν (σε σχεση με τιμολογιο Ελλαδας) ειναι ΟΚ. Εχω στο μυαλο μου διαφορα (οπως πχ Redmi Note 5 Plus ή Pro, Huawei P Smart, G6 μεταχειρισμενο κλπ) αλλα πιθανον να εχετε και αλλα εσεις. Σας ευχαριστω προκαταβολικα Παρε το redmi note 5 Στον δικό μου(πρώτη γυμνασίου)του έχω δώσει το note 4. Και με μια θήκη που του πήρα σαν αυτή https://www.skroutz.gr/s/13283081/OEM-360-Full-Protection-Μαύρο-Xiaomi-Redmi-Note-4x.html καθάρισε
SeNNinhA Δημοσ. 26 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2018 2 ώρες πριν, saruman123 είπε Παρε το redmi note 5 Στον δικό μου(πρώτη γυμνασίου)του έχω δώσει το note 4. Και με μια θήκη που του πήρα σαν αυτή https://www.skroutz.gr/s/13283081/OEM-360-Full-Protection-Μαύρο-Xiaomi-Redmi-Note-4x.html καθάρισε Το σκεφτομουν. Οπως και το Note 5 Plus που ειναι και φθηνοτερο οτι ειναι κατα βαση υπεραρκετα για τον πιτσιρικα. Απο την αλλη στα 240-250€ βρισκεις ελαφρα μεταχειρισμενα G6, Mi Note 2, Mi Note 3, μεχρι και S7 Edge και σε κανει να αναρωτιεσαι... Το Huawei P Smart τι λεει; Βολευει σαν μεγεθος αλλα το UI της Huawei και οι αναβαθμισεις της δεν με πολυψηνουν (αλλα δεν ειμαι και ειδικος).
Diskimpex Δημοσ. 27 Μαΐου 2018 Δημοσ. 27 Μαΐου 2018 Στα λεφτα που δινεις δειξε του καποια και ασε τον να διαλεξει.Υποψη στην αγορα μην το χαλασει συντομα και θελει αλλο
Μακιαβέλλι Δημοσ. 27 Μαΐου 2018 Δημοσ. 27 Μαΐου 2018 Το s7 edge με το που το βγάλει από την θήκη θα το κάνει τρελομπαλάκι. Παρ' του το redmi 5 plus και τα ρέστα κράτα το για το επόμενο.
SeNNinhA Δημοσ. 27 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Καλά, δεν ειναι τετοιος τυπος. Θηκη ουτως ή αλλως θα παίξει. Πιο πολλες φορες εχω ριξει το δικο μου κινητο. Το πιο πιθανο ειναι οντως ενα Note 5 Plus. Με χαλαει απιστευτα βεβαια οτι εχει micro USB που μου εχουν χαλασει πολλες συσκευες απο αυτη. Σκεφτομουν το G6 μεταχειρισμενο γιατι ειναι πιο μαζεμενο βεβαια. Οπως και το Huawei P Smart. Καμια γνωμη για το τελευταιο? Ειδικα σε συγκριση με το Plus? Κατι αλλο που δεν μου ερχεται στο μυαλο; Επεξ/σία 27 Μαΐου 2018 από SeNNinhA
saruman123 Δημοσ. 27 Μαΐου 2018 Δημοσ. 27 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, SeNNinhA είπε Καλά, δεν ειναι τετοιος τυπος. Θηκη ουτως ή αλλως θα παίξει. Πιο πολλες φορες εχω ριξει το δικο μου κινητο. Το πιο πιθανο ειναι οντως ενα Note 5 Plus. Με χαλαει απιστευτα βεβαια οτι εχει micro USB που μου εχουν χαλασει πολλες συσκευες απο αυτη. Σκεφτομουν το G6 μεταχειρισμενο γιατι ειναι πιο μαζεμενο βεβαια. Οπως και το Huawei P Smart. Καμια γνωμη για το τελευταιο? Ειδικα σε συγκριση με το Plus? Κατι αλλο που δεν μου ερχεται στο μυαλο; Εγώ πάλι με usb δεν έχω πρόβλημα σε κανένα που έχω. Αντιθετώς με το type-c μέσα σε έναν μήνα είχε κοπεί λίγο στην άκρη. Αν εννοείς το redmi 5 plus με το redmi note 5 πάλι το note θα κοιτάξεις. Πολύ κατώτερο το plus. Επεξ/σία 27 Μαΐου 2018 από saruman123
SeNNinhA Δημοσ. 27 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2018 2 ώρες πριν, saruman123 είπε Εγώ πάλι με usb δεν έχω πρόβλημα σε κανένα που έχω. Αντιθετώς με το type-c μέσα σε έναν μήνα είχε κοπεί λίγο στην άκρη. Αν εννοείς το redmi 5 plus με το redmi note 5 πάλι το note θα κοιτάξεις. Πολύ κατώτερο το plus. Αυτο εννουσα. Λαθος το εγραψα. Αλλα μετα παμε στα ~250€ οποτε μπαινουν στο παιχνιδι τα μεταχειρισμενα της απο πανω κατηγοριας.... Σαφεστατα το Note 5 καλυτερο. Περιμενω μηπως το φερει τοπικο μαγαζι με τιμη Skroutz οπως το Plus και με κανονικη εγγυηση.
saruman123 Δημοσ. 27 Μαΐου 2018 Δημοσ. 27 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε Αυτο εννουσα. Λαθος το εγραψα. Αλλα μετα παμε στα ~250€ οποτε μπαινουν στο παιχνιδι τα μεταχειρισμενα της απο πανω κατηγοριας.... Σαφεστατα το Note 5 καλυτερο. Περιμενω μηπως το φερει τοπικο μαγαζι με τιμη Skroutz οπως το Plus και με κανονικη εγγυηση. Κοίτα άμα θες πάρε την μικρή έκδοση. Αυτή την στιγμή το 4/64 στο Σκρουτζ έχει 246€ και στους επίσημους διανομής 259€ . Το 3/32 έχει 185€ ενώ στους διανομής 229€. Οπότε καλύτερα να πας εκεί που στην τελική δεν είναι μεγάλη διαφορά που θα έχεις και την επίσημη εγγύηση αντιπροσωπείας(2 χρόνια). Επεξ/σία 27 Μαΐου 2018 από saruman123
chios Δημοσ. 27 Μαΐου 2018 Δημοσ. 27 Μαΐου 2018 https://www.kimovil.com/el/khoro-agora-doogee-s60 https://www.kimovil.com/el/khoro-agora-ulefone-power-3s https://www.kimovil.com/el/khoro-agora-vernee-x1 https://www.kimovil.com/el/khoro-agora-nubia-n1 Έβαλα κάποια με τούμπανο μπαταρία γιατί αν συγκρίνω από τον δικό μου (2 γυμνασίου) τα λιώνει στα παιχνίδια, οπότε δεν θα έχει ποτέ μπαταρία.
saruman123 Δημοσ. 27 Μαΐου 2018 Δημοσ. 27 Μαΐου 2018 10 λεπτά πριν, chios είπε https://www.kimovil.com/el/khoro-agora-doogee-s60 https://www.kimovil.com/el/khoro-agora-ulefone-power-3s https://www.kimovil.com/el/khoro-agora-vernee-x1 https://www.kimovil.com/el/khoro-agora-nubia-n1 Έβαλα κάποια με τούμπανο μπαταρία γιατί αν συγκρίνω από τον δικό μου (2 γυμνασίου) τα λιώνει στα παιχνίδια, οπότε δεν θα έχει ποτέ μπαταρία. Θα έχει όμως πρόβλημα με τον επεξεργαστή (mtk). Με το note 4 σκέψου σε σκληρή χρήση παιχνιδιών βγάζει οριακά την μέρα.
SeNNinhA Δημοσ. 27 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2018 Ο επεξεργαστης mtk ειναι ενα θεμα οπως και οι περιοδικες ενημερωσεις του λειτουργικου. Το UI σε τι επιπεδα βρισκεται σε αυτα; Δεν εχει νοημα να γλυτωσεις 50€ και να παιδευεσαι καθημερινα.
saruman123 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Τι έκανες τελικά? Έχω βάλει μια αγγελία αν ενδιαφέρεσαι ακόμη σε καλή τιμή για ένα Redmi note 4. Μπορείς να την τσεκάρεις αν θες. Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2018 από saruman123
SeNNinhA Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Τελικα οσα ειχα στο μυαλό μου απλά δεν του αρεσαν ως σουλούπι. Αβυσος η ψυχή των μικρών... Βρεθηκε Mi Note 2 ελαφρα μεταχειρισμένο στα 200€ ευρω που ηταν ενα απο αυτα που του αρεσαν (κανοντας την εκπληξη μιας και αρχικα ελεγε για κατι πιο μαζεμενο) γιατι δεν ηθελα να κατσω να περιμενω αποστολη απο Κινα. Ευχαριστω για την προσπαθεια σας σε βοήθεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα