Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η απορία μου είναι αν όντως γίνεται να σε χρεώσουν χωρίς εσύ να έχεις κάνεις τίποτα ; γιατί νομίζω ότι αυτό δε γίνεται. Προφανώς οι τύποι είναι απατεώνες κερδοσκόποι αλλά εγώ νόμιζα βρίσκουν κάποιο πάτημα όπως πχ σε κάτι σελίδες που σου πετάει για να δεις μια ταινία online, δώσε μας τον αριθμό σου (κάποιος ίσως λίγος αφελής δίνει τον αριθμό του) και μετά αρχίζουν να σε βομβαρδίζουν και να σε χρεώνουν ή σε καλούν και σου λένε κέρδισες 750 ευρώ στο σκλαβενίτη κλπ  αν θες πες μας ΝΑΙ.... κοκ.

Δε νομίζω ότι γίνεται να αρχίσει η χρέωση χωρίς κάποια κίνηση από τη δική σου πλευρά. 

Δε το λέω για να δικαιολογήσω τους απατεώνες απλά σαν απορία-παρατήρηση.

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η δικη μου απορια ειναι αν υπαρχουν δικλειδες προστασιας σε τετοιες περιπτωσεις.Τι εννοω.

Παραδειγμα μπαινεις σε μια σελιδα και πεταει παραθυρο βαλε τον αριθμο κινητου για να κερδισεις ενα iphone X.

Δεν βαζεις τον δικο σου αριθμο αλλα ενος αλλου που αντιπαθεις.Μετα τι γινεται? Ο φουκαρας χωρις να ευθυνεται θα χρεωνεται απο την ταδε υπηρεσια με 2 και 3 ευρω το μηνυμα και δεν θα μπορει να αποδειξει οτι δεν ειναι ελεφαντας?

• Like 2
Δημοσ.
20 minutes ago, MikeJ said:

Η απορία μου είναι αν όντως γίνεται να σε χρεώσουν χωρίς εσύ να έχεις κάνεις τίποτα ; γιατί νομίζω ότι αυτό δε γίνεται.

Δυστυχως σε αυτη την χωρα ολα γινονται. Εχει αναλυθει το ζητημα στη κοινοτητα, αλλα και σε δεκαδες αλλες. Πχ.

Γιατι συμβαινει ομως ακομα; Πολυ καλη ερωτηση. Ποτε υπηρξε δικαιοσυνη για να υπαρξει τωρα;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, stelios18120 είπε

Έχεις πάρει λεφτά από τέτοια υπόθεση; Πόσο καιρό τράβηξε;

Επειδή σε βλέπω και είσαι στις απαντήσεις σου σίγουρος..

Ναι, 2 φορές. 9774€ την πρώτη, 8900€ τη δεύτερη.

2 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Εγώ ξέρω ότι ποιος μπλέξει με δικαστήρια την πάτησε. Βέβαια μερικές φορές δεν μπορεί να κάνει αλοιως. 

Η διαδικασία είναι απλή.

Πας στον Σωτηρόπουλο (ή όποιον άλλον που γνωρίζει το θέμα, γιατί οι περισσότεροι ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ) και του εξηγείς την κατάσταση ΠΡΙΝ διακόψεις την όποια επικοινωνία (δηλαδή ΔΕΝ παίρνουμε τηλέφωνο την Cosmote).

Σου εξηγεί τι αποδείξεις χρειάζεται, του δίνεις μερικά screenshots από το κινητό και τα μηνύματα και βρίσκετε την εταιρία που τα έστειλε (επωνυμία, ΑΦΜ, κλπ).

Μερικές ημέρες μετά, θα σου έχει έτοιμη την αγωγή η οποία κόστιζε 350€ (δεν ξέρω αν έχει αλλάξει τιμές, ή αν άλλοι χρεώνουν διαφορετικά).

Την υπογράφεις, την καταθέτεις και ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ.

Θα εκδικαστεί 1-2 χρόνια μετά, όπου επειδή είναι αστικό δικαστήριο (κι ΟΧΙ ποινικό), ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΣ. Πάει ο δικηγόρος και καταθέτει τις αποδείξεις του. Αντίστοιχα η άλλη πλευρά κάνει το ίδιο, αν έχει. Στην πλειοψηφία των spam, δεν καταθέτουν τίποτα, γιατί ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ.

6 μήνες μετά, σου κοινοποιείται η απόφαση μαζί με το ποσό της αποζημίωσης. Η αντίδικος έχει δικαίωμα για έφεση, ΑΛΛΑ, αν δεν έχει κανένα αποδεικτικό, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ. Εμένα η μία εταιρία το έκανε και πήγαμε στην έφεση 2 χρόνια μετά, 4 σύνολο, και απλά μου μείωσαν το ποσό ~800€.

Επίσης, επειδή είναι εταιρία, αν δεν πληρώσει, μπαίνει Τειρεσία (μαύρη λίστα) και δεν μπορεί να πάρει δάνειο, μπλοκ επιταγών, κλπ, μέχρι να εξοφλήσει. Για ιδιώτες, είναι διαφορετικά και ίσως δεν αξίζει.

Ο δικηγόρος θα πάρει ποσοστό από την αποχημίωση που είναι της τάξεως του 15-25%.

Επένδυση 350€

2-4 χρόνια μετά, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΧΡΟΝΟ και ταλαιπωρία, απόδοση 2000%.

Βρείτε μου εσείς αντίστοιχη επενδυτική αξία να τα βάλω όλα...

1 ώρα πριν, Getta Robo είπε

Ποτε υπηρξε δικαιοσυνη για να υπαρξει τωρα;

Το κυνήγησες κι αδικήθηκες;

• Like 7
  • Thanks 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 minutes ago, Zaytsev said:

Το κυνήγησες κι αδικήθηκες;

Οχι αλλα εχω διαβασει για κοσμο που το πηγε/παει νομικα και ακομα περιμενει. Εκανες εσυ δικαστηριο στην Ελλαδα; θες να γραψεις μερικα πραγματα με την ιστορια και το χρονο που χρειαστηκες; Δεν καταλαβα αν τα παραπανω ειναι απο τις δικες σου προσφυγες η γεςνικες πληροφοριες.

Επεξ/σία από Getta Robo
  • Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, MikeJ είπε

Η απορία μου είναι αν όντως γίνεται να σε χρεώσουν χωρίς εσύ να έχεις κάνεις τίποτα ; γιατί νομίζω ότι αυτό δε γίνεται. Προφανώς οι τύποι είναι απατεώνες κερδοσκόποι αλλά εγώ νόμιζα βρίσκουν κάποιο πάτημα όπως πχ σε κάτι σελίδες που σου πετάει για να δεις μια ταινία online, δώσε μας τον αριθμό σου (κάποιος ίσως λίγος αφελής δίνει τον αριθμό του) και μετά αρχίζουν να σε βομβαρδίζουν και να σε χρεώνουν ή σε καλούν και σου λένε κέρδισες 750 ευρώ στο σκλαβενίτη κλπ  αν θες πες μας ΝΑΙ.... κοκ.

Δε νομίζω ότι γίνεται να αρχίσει η χρέωση χωρίς κάποια κίνηση από τη δική σου πλευρά. 

Δε το λέω για να δικαιολογήσω τους απατεώνες απλά σαν απορία-παρατήρηση.

Φυσικα και γινεται, βαζουν τον αριθμο σου (τυχαια ή απο λιστες απο τους παροχους) στις λιστες τους και αρχιζουν να σε χρεωνουν.

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, Getta Robo είπε

Οχι αλλα εχω διαβασει για κοσμο που το πηγε/παει νομικα και ακομα περιμενει. Εκανες εσυ δικαστηριο στην Ελλαδα; θες να γραψεις μερικα πραγματα με την ιστορια και το χρονο που χρειαστηκες; Δεν καταλαβα αν τα παραπανω ειναι απο τις δικες σου προσφυγες η γεςνικες πληροφοριες.

E? Αυτό που έγραψα αναλυτικά παραπάνω τι είναι; 🤨

Αναφορά σε κείμενο

Επίσης, επειδή είναι εταιρία, αν δεν πληρώσει, μπαίνει Τειρεσία (μαύρη λίστα) και δεν μπορεί να πάρει δάνειο, μπλοκ επιταγών, κλπ, μέχρι να εξοφλήσει. Για ιδιώτες, είναι διαφορετικά και ίσως δεν αξίζει.

Αλλά φέυ...

• Like 1
Δημοσ.
29 minutes ago, jimmy213 said:

Το 1256 δεν είναι νούμερο της Vodafone;

Της Cosmote είναι. Το χρησιμοποιεί και για διάφορες υπηρεσίες/προσφορές για χρήστες συμβολαίου.

• Like 1
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, stelios18120 είπε

Δηλαδή εν ολίγοις να παρακαλάω να μου έρθει τέτοιο μήνυμα;; 😂😂😂

Ευκαιρια για ...επενδυση με υψηλο ποσοστο κερδους !!!

Δημοσ.
2 hours ago, Zaytsev said:

E? Αυτό που έγραψα αναλυτικά παραπάνω τι είναι; 🤨

Αλλά φέυ...

Δεν ημουν σιγουρος, και ρωτησα.

Στο προηγουμενο σκελος τωρα. Οπως λες και εσυ ο ιδιος, δεν ειναι ουτε οι δικηγοροι ιδιοι, και ουτε ολος ο κοσμος ενημερωνεται η μπορει να ενημερωθει για την διαδικασια. Μιλαμε τωρα για περιστατικα σε ολο τον πληθυσμό και φυσικα οχι μονο στα μεγαλα αστικα κεντρα.

Επισης να ξερεις πως παρα πολυς κοσμος δεν εχει ουτε 100€ καλα καλα, ποσο μαλλον τα 350+ για να κυνηγήσει νομικα κατι. 

Ετσι λοιπον, αν οντως υπηρχε κρατος/νομικο δικαιο, θα ειχε κλεισει συνοπτικα αυτους τους απατεωνες εδω και πανω απο 10 χρονια, οπως και θα ειχε καλυτερους ελεγχους, απο το να συμβαινουν ολα αυτα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν ηταν τοσο απλα να διεκδικησεις προστιμα με τετοια υπερεπενδυση πολλοι δικηγοροι θα το εκαναν χωρις αρχικη αμοιβη αλλα μονο με συμμμετοχη στα...κερδη . Δεν το κανουν ομως απο οτι ξερω .

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.
49 minutes ago, Γιάννης Platano said:

Αν ηταν τοσο απλα να διεκδικησεις προστιμα με τετοια υπερεπενδυση πολλοι δικηγοροι θα το εκαναν χωρις αρχικη αμοιβη αλλα μονο με συμμμετοχη στα...κερδη . Δεν το κανουν ομως απο οτι ξερω .

Είπαμε, εσύ τα ξέρεις όλα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...