Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εbay, ali εχεις ψάξει;

Περαν αυτού τα συγκεκριμένα είναι πολυ πιο ακριβά απο τα απλα χωρίς λόγο, διό τρια απλά να χαλάσεις θα μάθεις να τα κουμπώνεις χωρις πρόβλημα.

Επεξ/σία από NikosKallithea
Δημοσ.

Δεν είδα, έψαχνα μόνο Ελλάδα (Θεσσαλονίκη) να γλυτώσω τα μεταφορικά.

Κάνω ένα καλώδιο το εξάμηνο.  Και το σκέφτομαι γιατί πάντα παιδεύομαι στην ευθυγράμμιση των μικρο-καλωδίων.

Μόλις βρήκα αυτό στο skroutz:  https://e-mobile.gr/rj45-data-utp-cat6e-central-clone.html

Δημοσ.

Το πας λαθος, δεν θες αυτο το πραγμα, ανοιγεις τα καλωδια σαν βενταλια σε μια αποσταση 2-3 εκατοστων και καθονται ολα στην ιδια ευθεια. Κοβεις εκει που πρεπει και γινεται τελειο.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, orck είπε

Το πας λαθος, δεν θες αυτο το πραγμα, ανοιγεις τα καλωδια σαν βενταλια σε μια αποσταση 2-3 εκατοστων και καθονται ολα στην ιδια ευθεια. Κοβεις εκει που πρεπει και γινεται τελειο.

Έτσι το κάνει κι αυτός.  Θέμα λίγης εξάσκησης.

Δημοσ.
Δημοσ.

Crimper έχω, δεν είναι συμβατό?

Πες εντυπώσεις όταν τα παραλάβεις, Please.

Τα κλιπσάκια για cat 6, 6e κτλ είναι πράγματι διαφορετικά? 

Εδώ λέει ότι ο οδηγός είναι απαραίτητος για τα cat6, για να μην υπάρχει crosstalk:

https://www.youtube.com/watch?v=lullzS740wI

Δημοσ.

Η πρέσα κόβει τα καλώδια που περισσεύουν από το φις.

Οι κλασικές δεν έχουν λεπίδα μπροστά για να κόψουν μαζί με το πρεσάρισμα.Ίσως να γίνεται με κλασική πρέσα  και με κόφτη.

Όταν τα παραλάβω θα γράψω εντυπώσεις.

Δημοσ.
Στις 26/5/2018 στις 9:59 ΜΜ, orck είπε

Τα CAT 6 θέλουν οπωσδήποτε φισάκι με οδηγό, γιατι τα καλώδια είναι πολύ χοντρά και αν τα βάλεις σε μία ευθεία το συνολικό πλάτος βγαίνει πιό πολύ απο το άνοιγμα του φίς!

Αν παρατηρήσεις απο κοντά τον οδηγό, βάζει τα καλώδια όχι στην ίδια ευθεία αλλά εναλλαξ πάνω κάτω για να χωρέσουν

cat6-connector-with-guide-1.jpg.84922d4a57eddfaab3fad4e3cf458f48.jpg

Ακόμα και κάποια cat 5e καλης ποιότητας που έχουν λιγο πιό χοντρό χακλό απο το συνηθισμένο, χωράνε οριακά και με πολύ σπρώξιμο σε παραδοσιακό φισάκι

Δημοσ.

Δηλαδη μας λες οτι το καλωδιο cat5e ειναι αναλογα την καλη διαθεση του καθε κατασκευαστη ποσο χαλκο θα βαλει και δεν ακολουθουν ΑΥΣΤΗΡΑ καποιο προτυπο για να γραψει πανω cat5e;
Σοβαρη ερωτηση, δεν ξερω. Σε οσα cat5e εχω κανει δεν ειχα δει ποτε καμια διαφορα, cat6 δεν εχω κανει ποτε μου.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Fubar.gr είπε

Τα CAT 6 θέλουν οπωσδήποτε φισάκι με οδηγό, γιατι τα καλώδια είναι πολύ χοντρά και αν τα βάλεις σε μία ευθεία το συνολικό πλάτος βγαίνει πιό πολύ απο το άνοιγμα του φίς! 

Αν παρατηρήσεις απο κοντά τον οδηγό, βάζει τα καλώδια όχι στην ίδια ευθεία αλλά εναλλαξ πάνω κάτω για να χωρέσουν

cat6-connector-with-guide-1.jpg.84922d4a57eddfaab3fad4e3cf458f48.jpg

Ακόμα και κάποια cat 5e καλης ποιότητας που έχουν λιγο πιό χοντρό χακλό απο το συνηθισμένο, χωράνε οριακά και με πολύ σπρώξιμο σε παραδοσιακό φισάκι

Αυτά τα cat6 δεν έχουν οδηγό:

https://e-damianakis.gr/category-9/rj45-8p8c-cat6-1-cat6-yh8-8602-ss320-czt-el.html

http://www.ledcity.gr/index.php?route=product/product&product_id=1215

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορεί να μην έχουν αυτά τα cat6... αλλά αν δοκιμάσεις να τα συνδέσεις θα δείς ότι είναι σχεδόν ακατόρθωτο.

Τα cat5e δεν είναι και τόσο δύσκολο να τα βυσματώσεις.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
17 ώρες πριν, orck είπε

Δηλαδη μας λες οτι το καλωδιο cat5e ειναι αναλογα την καλη διαθεση του καθε κατασκευαστη ποσο χαλκο θα βαλει και δεν ακολουθουν ΑΥΣΤΗΡΑ καποιο προτυπο για να γραψει πανω cat5e;
Σοβαρη ερωτηση, δεν ξερω. Σε οσα cat5e εχω κανει δεν ειχα δει ποτε καμια διαφορα, cat6 δεν εχω κανει ποτε μου.

Με μια γρήγορη ματιά που έριξα στο πρότυπο EIA/TIA 568, ορίζει μόνο ηλεκτρικά χαρακτηριστικά, όπως αντίσταση, crosstalk, insertion loss κτλ, αλλα όχι το πάχος του χαλκού. Απ ότι βλέπω απο κατασκευαστές καλωδίων, η τυπική διατομή για το 5e είναι 26-24 AWG αλλά σίγουρα υπάρχουν κινέζικα στην αγορά που χρησιμοποιούν ακόμα πιό λεπτό χαλκό.

Πρίν ~15 χρόνια δούλευα σε εταιρία που αναλάμβανε μεταξύ άλλων και εγκαταστάσεις δικτύων, οπότε έχω φτιάξει τα άπειρα φισάκια και εσυρματωσεις σε patch panel, οπότε τις διαφορές στα καλώδια τις έχω δεί στην πράξη, πχ άλλο μπαίνει αέρα μέσα στο φίς και άλλο θέλει πολύ σπρώξιμο.

Και οι διαφορές δέν περιορίζονται εκεί μόνο.

Άλλο πράγμα που μου τη σπάει είναι ο χρωματισμός των καλωδίων. Στα φτηνιάρικα δέν είναι καλά βαμμένα και δέν μπορείς να καταλάβεις εύκολα σε ένα ζεύγος ποιό είναι με συνεχόμενο χρώμα και ποιό είναι το λευκό-χρωματιστό. Ή άλλο συνηθισμενο πρόβλημα είναι οτι τα πορτοκαλί και τα καφέ έχουν πολύ κοντινή απόχρωση και δεν τα ξεχωρίζεις εύκολα. Αυτό δέν φαίνεται αν φτιάχνεις κανα 2-3 φισάκια, όμως όταν πάς να  ενσυρματώσεις καμια 100στή καλώδια σε patch panel, μετά απο λίγο αρχίζουν και κουράζονται τα μάτια και αν δέν είναι καλά χρωματισμένα τα καλώδια σε δυσκολεύουν πολύ.

16 ώρες πριν, bobptz είπε

Ευχαριστώ, δέν είχα υπόψιν μου οτι υπάρχουν και χωρίς οδηγό.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Panduit  TX5500™ Category 5e F/UTP Shielded Copper Cable >>>>> 24AWG  Θέλει RJ45 για 24AWG 

Panduit  TX6000™ Category 6 F/UTP Shielded Copper Cable >>>>>>23AWG   Θέλει RJ45 για 23AWG  .Δεν χωρά στο  βύσμα RJ45 (για πάχος καλωδίου )24AWG 

Αυτά για τα ποιοτικά καλώδια (χάλκινα , όχι αλουμινένια cca) με προδιαγραφές . 

Επεξ/σία από rtyu

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...