Chromobeat Δημοσ. 26 Μαΐου 2018 Δημοσ. 26 Μαΐου 2018 Καλησπέρα παιδια, Πριν απο δύο σαββατοκύριακα, συμμετείχα στο Cosmote Hackathon, και μας δωσανε ενα κατοστάρικο δωροεπιταγή για τον γερμανό. Εκεί, πηγα με ενα παλιο μεταχειρισμενο που ειχα παρει πριν απο κανα 2-3χρονο (HP EliteBook 2560p - 12.5" - Core i5 2520M - 8 GB RAM - 128GB Samsung 750 που έβαλα). Καλο laptop για το βασικο προγραμματισμο που εκανα (κολλαγε σε μερικα compiles αλλα για τα λεφτα που εδωσα ειναι 10/10), τα windows 10 τα πηρε παρα πολυ ωραια και ηταν πολυ responsive στα παντα του. Αλλα, μου εβγαλε την πιστη για 30 ωρες. Δεν μπορουσα να το βαλω στο podium γιατι ειχα μονο VGA και αυτοι ειχαν μονο HDMI. Μετά, η οθονη ηταν υπερβολικά μικρη (μπορει επειδη αυτο το γραφω σε 2 24αρες και 1 29αρα UW), δεν ειχα αρκετα USB ports, ολα τα USB ports ηταν 2.0, η οθονη ηταν και 720p, και επρεπε να βρω πληκτρολογιο USB και mouse γιατι ειλικρινα δεν υπηρχε περιπτωση να γραφω 30 ωρες με αυτο το σκουπιδενιο, υπερβολικα μικρο trackpad και το πληκτρολογιο που ειχε ενα εξαιρετικα δυσχρηστο irregular keyboard layout, με αυτα τα χαλια chocolate πληκτρα. Πρωτη φορα το χρησιμοποιησα τοσο και το στρεσσαρα τοσο πολυ, οποτε μπορεσα να το ζησω απο κοντα (το χρησιμοποιουσα μονο για το σχολειο και μερικες εξωσχολικες μαλακιες για καμια ωρα τη φορα max.), και δεν μπορει να με εξυπηρετησει. Ηταν καλο στην εποχή του, αλλα τωρα ειναι απλως ξεπερασμενο. Μεσα στο καλοκαιρι θα πεσει πολλη δουλεια, θα εχω περα-δωθε γενικα στην αθηνα σε διαφορα γραφεια, οταν δεν διαβαζω θα αναπτυσσω το προιον, και δεν νομιζω να ειμαστε τωρα πια με τον φιλο μου, που το δουλευουμε, στα σπιτια μας, αλλα θα πηγαινουμε σε hackerspaces, οποτε ουσιαστικα το μεγαλο το PC εκτος απο κανα παιχνιδι τα βραδια δεν νομιζω να το ανοιξω πολυ. Ουσιαστικα ψαχνω ενα λαπτοπ που θα εχει/ειναι: Εναν i5-i7 μεγαλη οθονη 1080p (δεν ξερω optimal μεγεθος για οθονη) Για προγραμματισμο (αρα καλο πληκτρολογιο με numpad και ενα καλο trackpad, οποιος γραφει κωδικα καταλαβαινει) Thunderbolt (για ενα GPU enclosure ή/και για να μπουν ολες οι οθονες-πληκτρολογια-ποντικια στο γραφειο μου με dongle) Εχει αρκετο I/O Upgradeable SSD και RAM οτι να 'ναι(αν οχι, να ειναι 250GB SSD και 8gb RAM Ειναι light (νορμάλ βαρος, ουτε πουπουλο ουτε βαρύ) Θα ηθελα να τα εχω ολα αυτα με μια τιμη εως και 1000 ευρω στα μαγαζια του Γερμανου (τιμη site, χωρις να βγαλουμε τα 100 ευρω της δωροεπιταγης και με τον ΦΠΑ). Επειδη το ξερω οτι ζηταω πολλα, ειμαι σχεδον σιγουρος οτι ολα αυτα δε θα τα βρω μαζι σε αυτο το μαγαζι και σε αυτη τη τιμη, για αυτο και η λιστα ειναι σε σειρα προτεραιοτητας (τι θελω περισσοτερο προς λιγοτερο). Συγνωμη για το ποσο δεν ξερω σε σχεση με laptops, ποτε δεν ασχολιομουν με laptops γιατι εχω tower που δουλευω εδω και 5+ χρονια και γενικα τα απεφευγα. Τωρα που εζησα το portable computer life, ειδα ποσο πολυ αξιζει ενα τετοιο investment, ειδικα στον τομεα των hackathons και του προγραμματισμου. Θα ηθελα να μπορουσα να χρησιμοποιησω καποιο αλλο μαγαζι, αλλα με οτι εχουμε δουλευουμε. Οποιος εχει οποιαδηποτε ιδεα για καποιο λαπτοπ ομως, που θα αξιζε σε αυτη την τιμη ανεξαρτητως των κριτηριων που εγραψα, ειμαι ολος αυτιά. Ευχαριστω που διαβασατε το κατεβατο, και θα με βοηθησετε παρα πολυ αν προτεινετε καποιο λαπτοπ. Καλό βράδυ!
mphxths Δημοσ. 26 Μαΐου 2018 Δημοσ. 26 Μαΐου 2018 Aντε μεγιες https://www.germanos.gr/product/dell-laptop-inspiron-5570-156-fhd-i7-8gb-256gb-ssd/20370740/ Σιγουρα δεν ειναι η καλυτερη επιλογη στα λεφτα αυτα...αλλα δεν βλεπω να χει και μεγαλη ποικιλια ο γερμανος...
Zengar Zombolt Δημοσ. 26 Μαΐου 2018 Δημοσ. 26 Μαΐου 2018 διαφορετικά πάρε κάτι με 100€ από τον Γερμανό και πάρε κάποιο λάπτοπ από άλλου με μεγαλύτερη ποικιλίαλια και καλύτερες τιμές
Chromobeat Δημοσ. 26 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, Zengar Zombolt είπε διαφορετικά πάρε κάτι με 100€ από τον Γερμανό και πάρε κάποιο λάπτοπ από άλλου με μεγαλύτερη ποικιλίαλια και καλύτερες τιμές Δηλαδή, εσύ τι θα πρότεινες από κάποιο άλλο μαγαζί? Το σκέφτομαι να πάρω το MX master από το Γερμανό και να πάρω μεταχειρισμένο λάπτοπ ή από Σκρούτζ. Από Σκρούτζ και μεταχειρισμένα τι προτείνεις? Που να κοιτάξω? 10 ώρες πριν, mphxths είπε Aντε μεγιες https://www.germanos.gr/product/dell-laptop-inspiron-5570-156-fhd-i7-8gb-256gb-ssd/20370740/ Σιγουρα δεν ειναι η καλυτερη επιλογη στα λεφτα αυτα...αλλα δεν βλεπω να χει και μεγαλη ποικιλια ο γερμανος... Και γω αυτό έβλεπα, δεν ξέρω κατά πόσο θα με βολεψει όμως... Αυτό δεν έχει thunderbolt, και δεν έχει αρκετο IO... Επεξ/σία 26 Μαΐου 2018 από Chromobeat
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα