Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά παίδες.

Έχω αυτή τη motherboard socket 775 με αυτή την ψύκτρα που βιδώνει με 4 βίδες...

Lenovo_L-I946F_Rev_1.2_45R7727_Socket_77

και το κάτω μέρος της mobo είναι αυτό:

H ερώτησή μου είναι αν μπορώ να βάλω την στοκ ψύκτρα με τα πλαστικά ποδαράκια, σαν την παρακάτω... 775 είναι κι' αυτή φυσικά

intel_C2_Dstock_pspc.jpg

Δημοσ.

Φυσικά και μπορείς να την χρησιμοποιήσεις, αφού πρώτα αφαιρέσεις και την "πλάτη", δηλαδή το "σταυρό" που είναι στο πίσω μέρος της μητρικής, αυτό που λες εσύ κάτω μέρος της mobo.

Δημοσ.

Λογικά θα πρέπει να είναι απλά βιδωμένο...

Η μητρική σου πρέπει να είναι πολύ παλαιά, από τις πρώτες 775. Μου κάνει εντύπωση, βλέπω μόνο δύο sata...

Από το "στήσιμο" της μητρικής και το είδος της ψήκτρας, υποψιάζομαι ότι πρόκειται για κάποια πολύ παλαιά intel μητρική από "επώνυμο", έτοιμο pc, από κάποια εταιρία (dell, hp κλπ) που παραγγέλνουν μαζικά μητρικές με ειδικά χαρακτηριστικά και εχουν δικές τους ψύκτρες.

Γενικά αυτές οι μητρικές, ειδικά οι παλαιότερες, εχουν περιορισμένη "ευελιξία" σε αναβαθμίσεις υλικών (επεξεργαστών, μνημών, καρτών γραφικών) και πολλές φορές έχουν και ιδιαίτερη ψύξη, οπότε ίσως η πλάτη είναι fix (κολλημένη) και θα έχεις πρόβλημα να την αφαιρέσεις και να χρησιμοποιήσεις τη συνηθισμένη intel ψύκτρα...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να μην ανοίξω άλλο θέμα. Θέλω να ρωτήσω κάτι γενικό. Οι περισσότερες (ή όλες) οι ψύκτρες έχουν προ-τοποθετημένη τη θερμοαγώγιμη πάστα; Ή καμμιά (ή λίγες) δεν έχει προ-τοποθετημένη την πάστα;
Και η πάστα αν υπάρχει συνήθως είναι καλής ποιότητας, ή κάποιος είναι καλύτερο να την αλλάξει; Δεν υπάρχουν υψηλές απαιτήσεις για ψύξη (με την παλιά ψύκτρα δεν ξεπερνούσε τους 40-45 C).

Επεξ/σία από John31
Δημοσ.

Η αλλαγή έγινε με απόλυτη επιτυχία και το μηχάνημα δουλεύει μιά χαρά. :work3:
Κάτι πλαστικάκια κρατάγανε τη βάση της (δεν ήταν κολλημένη) τα οποία έπρεπε να διαλυθούν (είναι δίπλα στο μυτοτσίμπιδο) :))
Αποστολή εξετελέσθη... :heat: μπορούμε να φάμε τώρα :Yummy:

Ευχαριστώ πολύ όλους.

Lenovo_L-_I946_F_Rev_1.2_45_R7727_Socket

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...