Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 26/5/2018 στις 12:42 ΜΜ, *nenya* είπε

1992-2005 Amstrad

What? Τι απέγινε;;; 😮

Well, πόσους υπολογιστές. Ίσως να ξεχνάω κάτι , αλλά ας πάμε να τα δούμε.

Θυμάμαι αμυδρά, στα 80's, είχαμε Amstrad CPC 6128, και ZX Spectrum +2 (με το datacorder). Μία Amiga 500 καθώς ήταν τρελαμένος ο πατέρας, και ένα atari 2600 το οποίο υπήρχε ίσως από τότε που γεννήθηκα, alongside an atari 520ST! Το τελευταίο ήταν και το αγαπημένο μου (very PC-ish interface), μέχρι που ήρθε το πρώτο PC.

386SX, 33Mhz θυμάμαι , με κουμπάκι "turbo", δεν θυμάμαι αν ήταν quest ή κάτι άλλο το κουτί. 4Mb ram μετά από upgrade, 80MB HDD (ο 1ος ήταν 40ΜB ). Έπος, με κάθε game να καταλαμβάνει ~1.2Mb το πολύ, και τα Windows 3.1 να είναι around και installed. (αργότερα windows 3.11 for workgroups, ήταν στα ελληνικά!! )

Αυτό μέχρι που το αναβάθμισα σε Cyrix 686 100Mhz, (καθώς ο πατέρας έφυγε από το σπίτι, και είχε το Cyrix και εγώ είχα μείνει με το αρχαίο 386, αναβάθμισε αυτός σε pentium 200Mhz MMX και πήρα το cyrix), 16Mb ram, μία κάρτα Trident 1MB (χωρίς ζάχαρη 😛 ) και Windows 95 (πρωτόγνωρα πράγματα για μένα, 1996 η εποχή - με χαλούσε που δεν ξεκινούσε με MS-Dos 😛 ). Πρώτα games στο PC αυτό , ήταν τα Arcade America, Heart of darkness και Diablo. Τι ωραίες εποχές...!!!

Κράτησα 3 χρόνια περίπου το PC αυτό, μέχρι που τέλη καλοκαιριού του 1999, έκανα το υπερPC :P : Pentium 3 500Mhz, Voodoo 3 3500, 128MB Ram, Sb Live 1024! (την είχα μέχρι πρόσφατα σε linux και δούλευε ακόμη!! ), δεν θυμάμαι mobo/psu - νομίζω ένα 450W ήταν-, DVD Player (plus CDRW), μία AOC Οθόνη (τότε τις προωθούσε το Πλαίσιο), και είχα κερδίσει και το Tomb Raider 4 από διαγωνισμό του PC Master, καθώς είχα αγοράσει heretic 2 και drakan, thief 2 λίγο αργότερα, καθώς και το Clive barker's undying 1 χρόνο μετά. Φυσούσαν τα games. Fun Fact: Tο κράτησα κλειστό για το millenium , φοβήθηκα μην κολλήσω ιό :lol: 

Επόμενος σταθμός, Pentium 4 Prescott, 3.0Ghz και 1GB Ram με ένα DVD RW με ενσωματωμένο card reader (κόστισε 100€ το συγκεκριμένο), και σχεδόν μαζί έπεσε στα χέρια μου ένας Athlon XP 3000+ (άλλο 1GB ram). Στα τέλη του 2005, έπεσε και ο πρώτος AMD 939 Socket (athlon 64 x2) στα χέρια μου, και έτσι είχα 3 PC στο ίδιο δωμάτιο. Τι να την κάνεις την θέρμανση; Τα άνοιγες και τα 3 και ήσουν τζετ 😛 Σημειωτέον ότι ποτέ δεν ήμουν των νερών, and I am still not.

Έμεινα για λίγο καιρό με αυτά (δηλαδή περίπου 3 χρόνια 😛 ) και τελικά πούλησα τον athlon xp, και στη συνέχεια και τον Χ2, και πήγα αντίστοιχα σε S775 E8500 dual core, και λίγο μετά σε έναν Q9550, με 4GB Ram ο ένας , και 6 ο άλλος. Ο 8500 φορούσε μία Ati 4850 Fanless της gigabyte, while Q9550, είχε την 9800GTX+ από nvidia. Η δύναμη αυτού του μηχανήματος ήταν απερίγραπτη! Για home use εννοώ, gaming κλπ. Έπαιζε το crysis :lol:😛 

Στη συνέχεια, πήρα ένα ακόμη, (2009 τέλη), με i5-750, 4GB+2GB ram (αντικατέστησα το pc με τον Ε8500 ουσιαστικά- το οποίο επωλήθη), asus mobo, και μία GTX275 με ένα OCZ 550W τροφοδοτικό. Πρακτικά ήταν κατώτερο του Q9550, but then again, κράτησα αυτό αντί να κάνω τράμπα τις κάρτες και να κρατήσω το Q9550, το οποίο και πούλησα. Δεν ξέρω γιατί, I was not thinking straight 😛  Το Pentium 4 με τον Prescott, έμενε ως "κειμήλιο" 😛 (πέρυσι χάρισα το συγκεκριμένο σύστημα). 

Από τότε, έφτασα στο τωρινό μου PC που το έχω από το 2014, με εξαίρεση το κουτί που είναι από το 2015, την κάρτα γραφικών που είναι από 2016 και το τροφοδοτικό που είναι 2 μηνών (καθώς και την μνήμη που τέλη 2015 έγινε 16 από 8 Gigabytes of Ram). Υπάρχει και το PC της κοπέλας μου σπίτι, με παρόμοιες προδιαγραφές -απλά έχει 8GB Ram, i5 4670 και την GTX770.

Με την συχνότητα που αναβαθμίζω, το επόμενο προβλέπεται για το 2019 :) 

Επεξ/σία από tommybertsen
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, stelios18120 είπε

Αυτά είναι σεντόνια.... 😛

Ανακτώνται μνήμες, έπρεπε να είμαι περιγραφικός :lol: 😛 

• Like 1
Δημοσ.
7 minutes ago, tommybertsen said:

What? Τι απέγινε;;; 😮

Ολα καλα, απλα τον επεστρεψα στον θειο μου να τον εχει στην συλλογή του!

• Thanks 1
Δημοσ.

7 PC, 2 MAC, 20 monitor, 2 matrix, 5 signal processors, 1 κεντρική κονσόλα, και αν κάτσω να γράψω λεπτομέρειες πρέπει να τυπώσω δελτίο αποστολής 😂

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1) Amd 386 dx40

2) Amd 5x86 k5 P75

3) Amd athlon 2600+

4) Intel c2d  e6600

5) Intel c2q q9450 κοντευει την 10ετια αλλά συνεχίζει και σημερα ακάθεκτος. Υπεραρκετός μιας και το gaming έχει κοπεί 

+ intel c2d 8200 λειτουργικός μεν, αλλά παροπλισμένος, υπάρχει μόνο για την περίπτωση που χρειαστεί για τον χ ψ λόγο δεύτερο pc.

Επεξ/σία από teddy71
  • 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

και μια ιστορία που έλεγα στην κόρη μου χθες...

σε κάποιον απ όλους τους υπολογιστές έβαλα μόντεμ....εποχή που δεν υπήρχαν providers στην Ελλαδα, ετσι ημουν "αναγκασμενος" να κανω dial up Αμερικη απο μηχανημα με Red Hat Linux...αποτελεσμα ενας απιστευτος λογαριασμος στο σπιτι και ξηλωμα της γραμμης απο το δωματιο.....νομιζω οτι ψαχνομουν με το IRC εκεινη την εποχη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...