Fir3fly Δημοσ. 26 Μαΐου 2018 Δημοσ. 26 Μαΐου 2018 Ξεκινησα με Amstrad 6128 (αυτο με την πρασινη οθονη) Υστερα εχω αλλαξει αλλα 3-4 pc. Εχω 1 laptop 1 netbook και 2 tablet. 1
TEOKOS Δημοσ. 26 Μαΐου 2018 Δημοσ. 26 Μαΐου 2018 Η αποθήκη μπούκωσε. Αρχίζω να τους κρεμάω στους τοίχους του κλιμακοστάσιου χα χα 1 1
mad-proffessor Δημοσ. 26 Μαΐου 2018 Δημοσ. 26 Μαΐου 2018 Πρώτα είχα ένα atari κάπου στα τέλη των 80s- αν λογίζεται ως pc η κονσόλα. Κατόπιν μου χαρίσαν ένα pc στα μέσα των 90s κάπου 95 νομίζω ανάθεμα κ αν θυμάμαι τι ήταν. Το μόνο που θυμάμαι ήταν ότι είχε windows (95 ίσως) και μου χάρισε τους πρώτους βαθμούς μυωπίας απο το δεξί μάτι καθώς έβλεπα μέσα στο σκοτάδι σε αυτήν την άχαρη οθονίτσα. Έπειτα πέρασα σε pentium 3 ή 4 κάπου στα 2002-2003 με mx440. Αυτός ο υπολογιστής είχε στηθεί state of the art τότε και μου είχε βγεί όλος μαζί 1500 ευρώ. Νομίζω δουλεύει ακόμα το pc. Εγώ πάντως έχω κρατήσει τα ηχεία ακόμα στο pc που έχω (creative 2.1). Μετά (2008) πήρα ένα core2 duo E4500 που αναβάθμισα τον επεξεργαστή σε socket 775 με ένα xeon. Αυτόν δουλεύω τώρα ως main rig με μόνο τη μητρική, το κουτί και την οθόνη να παραμένουν ίδια. Το 2015 απόκτησα και έναν amd που έχει το ρόλο του home router/gateway με ένα compact cube case. Το mini lab θα αποκτήσει κι άλλο μέλος στο μέλλον αν και υπάρχει και ένα dell laptop που περιμένει. Το τωρινό main rig με τον xeon θα πάρει το ρόλο του primary dc (μάλλον).
defacer Δημοσ. 26 Μαΐου 2018 Δημοσ. 26 Μαΐου 2018 25 minutes ago, *nenya* said: ^ Πρασινη οθονη και Barbarian, τι να λεμε τωρα!! Δίνει νέα έννοια στην έκφραση γκολ με το κεφάλι.
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Μαΐου 2018 Δημοσ. 27 Μαΐου 2018 Πρώτο pc το 2004 ένα quest x'pand με: cpu:intel pentium 4 3.2ghz, ram:512MB,hdd:80GB και κάρτα γραφικών μια ATI shaphire 9000. Μετά ακολούθησε ένα 2ο pc με core2duo 2ghz, 2GB ram και hdd seagate 7200.11 500άρη, το οποίο χάλασε και δεν ασχολήθηκα να το φτιάξω. Από το 2012 με συντροφεύει ένα hp pavilion g6, αν και παλιό πλέον την κάνει τη δουλειά του μια χαρά.
Comic maniak Δημοσ. 27 Μαΐου 2018 Δημοσ. 27 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπερα 1ος καπου το 2006 νομιζω.Ειχε πανω pentium 2 ή κατι αναλογο δεν ειμαι σιγουρος εχω καιρο να δω.Ram 64 MB και Windows 98.Μας το ειχε χαρισει ενας συναδελφος του πατερα μου απο την δουλεια.Δεν εμπαινε στο internet γιατι δεν ειχα τα σωστα καλωδια και δεν ειχε καν USB θυρα.Εκει επαιζα Pac-Man, Dig Dug και αλλα. 2ος Λαπτοπ Acer Aspire One.Επεξεργαστης Intel atom καπου 1.8ghz και 1gb ram....ο,τι χειροτερο υπηρξε ποτε στην ιστορια των λαπτοπ αλλα ηταν δωρο τι να κανουμε.Βοηθησε και λιγο σε εργασιες για το σχολειο αλλα ανοιγε το PowerPoint σε 5-6 αντε 10 λεπτα και το Chrome σε 2 με 15 λεπτα αναλογως τα κεφια του.Πλεον εχει ακομα τα Windows XP αλλα και Linux και στεγαζεται στο συρταρι του δωματιου μου 3ος Δεκεμβρης του 2016...το καμαρι μου.Μετα απο χρονια βασανηστηριων με το λαπτοπ πηρα ενα τερας gaming pc με i7 6700k,16gb ram,120gb SSD,1TB HDD, Msi rx 480 8gb καρτα γραφικων και αλλα πολλα.Με εχει βγαλει ασπροπρωσοπο και αποτελει το main rig μου. 4ος Lenovo Thinkpad X230. 320gb HDD (θα του βαλω SSD συντομα),8gb ram,intel hd 4000 και i5 3320m.Το πηρα refurbished στην πολη μου (Πατρα) πριν 4-5 μηνες και ειναι αξιολογο μηχανημα.Το χρησιμοποιω οταν δεν ειμαι σπιτι και ως Youtube machine.Του εχω φορτωσει MineCraft (το παει τελεια), PhotoShop και αλλα. Μπραβο στο παιδι που εφτιαξε το thread τα nostalgia levels μου εχουν χτυπησει ταβανι. Τωρα σχεδιαζω να φουλαρω το PC μου με αλλον εναν SSD,αλλα 16gb ram και αλλη μια 8αρα καρτα γραφικων.Αν και αυτο ειναι δυσκολο γιατι ολα αυτα θελουν και τα αναλογα χρηματα,τα οποια ως μαθητης δεν μπορω να διαθετω συνεχεια😂😂😂 Επεξ/σία 27 Μαΐου 2018 από Comic maniak
fingolfingr Δημοσ. 27 Μαΐου 2018 Δημοσ. 27 Μαΐου 2018 22 ώρες πριν, Bspus είπε Δηλαδη ολη τη δεκαετια του 90 την εβγαλες με το spectrum? H αλήθεια είναι ότι το post ήταν κάπως παραπλανητικό γιατί το 1986 ήμουν μόλις 6. Παρόλα αυτά ήμουν ο μόνος που ασχολούνταν με αυτόν τα χρόνια αυτά. Άλλο υπολογιστή στο ενδιάμεσο δεν είχα άλλα δεν χρειάστηκα κιόλας. Βλέπεις, στα 8-9 που ξεκίνησα ξένες γλώσσες και ο ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου είχε τρελό κόλλημα με τους υπολογιστές. Αγόραζε και είχε τα πάντα. Από Commodore και amstrad μέχρι amiga. Από spectrum 48k μέχρι 128k. Από 8086 μέχρι pentium IIΙ. Κάθε παρασκευή απόγευμα και όλο το ΣΚ ήμασταν εκεί. Κάποιοι για να παίξουν, άλλοι απλά για να τον βλέπουν και να μαθαίνουν. Εκεί είδα 1η φορά DOS. Εκεί windows 3.1. Εκεί το μαγικό κουμπί που έκανε τον 386 να πηγαίνει από 20mhz στα 40mhz. Και τον 486 από τα 33Mhz στα 66mhz. Εκεί επίσης έφαγα και τον 1ο άκυρο από θέμα χώρου όταν πήγα με δισκέτα να αντιγράψω ένα παιχνίδι με δισκέτα και το παιχνίδι ήταν 7mb ολόκληρα mb. Στο σπίτι είχα κονσόλες για παιχνίδια (tiger, gameboy, snes κλπ) αλλά από υπολογιστή με κάλυπτε το παραπάνω σε όλα Ωραίες εποχές. 1
TopicStrarter Δημοσ. 27 Μαΐου 2018 Δημοσ. 27 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 25/5/2018 στις 11:43 ΜΜ, buuren είπε Laptop ryzen Ποιο; Όσο για το θέμα στην αρχή είχα υπολογιστές του αδερφού μου (είτε με άφηνε να παίζω είτε το έπαιρνα για δικό μου αν αγόραζε καινούργιο) Ο πρώτος δικός μου δικός μου ήταν ένας ACER aspire to 1996 με 1GB δίσκο!!!! Απο εκεί και πέρα πέρασαν αρκετά συστήματα απο τα χέρια μου βαριέμαι να τα απαριθμώ.. Βασικά η οθόνη είχε ροδέλες για τις ρυθμίσεις όχι κουτάκια όπως στην διαφήμιση σαν αυτό επίσης είχε και βάση στο κάτω μέρος της για να κάθετε σε γωνία μόνη της (και όχι πάνω στην κεντρική μονάδα) εφόσον το επιθυμεί ο ιδιοκτήτης. (128 ΜΒ ram είχε το δικό μου.. αυτός στο βίντεο λέει 64kb κάνει λάθος μάλλον 64ΜΒ θα ήταν) Επεξ/σία 27 Μαΐου 2018 από TopicStrarter 1
mindreader Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 1987: Amstrad 6128, τον οποιο κρατησα/δουλεψα ως τα early nineties. 1992: Amiga, το μηχανημα των ονειρων. 1998: PC με windows δυστυχως... 2007+: Κυριως μηχανημα παντα ειναι mac. Για εφεδρικο παιζει και ενα windows netbook. Παντως η δεκαετια του 80, για οσους την προλαβαν/εζησαν, μας προσεφερε μοναδικα συναισθηματα υπολογιστικης εμπειριας....μοναδικα και ανεπαναληπτα....
ILIAS GR Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 Το 1981 από δική μας εισαγωγή έναν ΙΒΜ με εκτυπωτή 9ρι Το 1986 από τη ΩΜΕΓΑ κομπιούτερ που ήταν στην Πατησίων έναν MITAC 88 με τον εξωφρενικό σκληρό δίσκο των 10 mb. Και εκτυπωτή don matrix citizen 1987 έγχρωμος παρακαλώ… Επερνέ έγχρωμη μελανοταινία. Το 1990 τον 286
opera Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 Οι αναβαθμίσεις cpu,gpu,ram "πιάνονται" για νεό υπολογιστή;
buuren Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 27/5/2018 στις 9:10 ΜΜ, TopicStrarter είπε Ποιο; Όσο για το θέμα στην αρχή είχα υπολογιστές του αδερφού μου (είτε με άφηνε να παίζω είτε το έπαιρνα για δικό μου αν αγόραζε καινούργιο) Ο πρώτος δικός μου δικός μου ήταν ένας ACER aspire to 1996 με 1GB δίσκο!!!! Απο εκεί και πέρα πέρασαν αρκετά συστήματα απο τα χέρια μου βαριέμαι να τα απαριθμώ.. Βασικά η οθόνη είχε ροδέλες για τις ρυθμίσεις όχι κουτάκια όπως στην διαφήμιση σαν αυτό επίσης είχε και βάση στο κάτω μέρος της για να κάθετε σε γωνία μόνη της (και όχι πάνω στην κεντρική μονάδα) εφόσον το επιθυμεί ο ιδιοκτήτης. (128 ΜΒ ram είχε το δικό μου.. αυτός στο βίντεο λέει 64kb κάνει λάθος μάλλον 64ΜΒ θα ήταν) Acer swift 15.6 Ryzen 5/8gb/256gb 31 λεπτά πριν, opera είπε Οι αναβαθμίσεις cpu,gpu,ram "πιάνονται" για νεό υπολογιστή; Τις αναφερουμε ως αναβαθμισεις Επεξ/σία 28 Μαΐου 2018 από buuren
talibanakos Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 Δημοσ. 29 Μαΐου 2018 To '94 στα 9 μου ειχα εναν 286 αν δεν απατωμαι,στα 08mhz με 200mb σκληρο,πρασινη οθονη κλασσικα. Αφου τον διελυσα τον εβαζα πανω στο skateboard και τον εκανα βολτες στο μπαλκονι. Ο επομενος ηταν P4 2,6ghz που με τα χρονια επαιρνε οτι αναβαθμιση επρεπε να παρει,δε θα τις αναφερουμε αυτες. Τωρα εχω εναν παλιο-phenom IIx4,ενα toshibaki l500d σαν σταθερο για να βλεπω ταινιες στον προτζεκτορα και καποιο hp που δεν θυμαμαι καν τι μοντελο ειναι,για χρηση ως φορητο. Για να ειμαι δικαιος απεναντι στο hp,αλλαζω συχνα λαπτοπ λογο δουλειας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα