Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, μαστερ είπε

Τωρα,οτι στην ερωτηση "τι τηλ να παρω;  "  ο αλλος εβγαλε πορισμα οτι δεν μαμαω...τι  να πω;

Απο όσα έγραψα, εσύ αυτό κατάλαβες;

Δηλαδή αν γίνω ο δάσκαλος δημοτικού σχολείου και ρωτήσω ένα απο τα παιδάκια της πέμπτης τάξης.Για πες μου Γιαννάκη ποιο είναι το νόημα
του σχολίου που έγραψε ο "Iosif Salem";

Ο Γιαννάκης τι θα μου πει; Πως το νόημα είναι οτι ο "μαστερ" δεν μαμάει;

Τέτοιο συμπέρασμα ούτε παιδάκι του δημοτικού δεν θα έβγαζε.Χαζός δεν είσαι,αλλά κάνεις τον χαζό γιατί δεν έχεις επιχειρήματα να αποδείξεις
οτι τα λόγια μου δεν ισχύουν.Είναι πιο παλικαρίσιο να βγεις και να πεις πως γουστάρεις να πετάξεις τα λεφτά σου στον βρόντο παρά να κάνεις τον χαζό.

1 ώρα πριν, icenex είπε

Iosif νομιζω τα παραλες και μαλλον δεν εχεις κατσει να κανεις συγκριτικο τηλεορασεων απο γενια σε γενια και απο τεχνολογια σε τεχνολογια.Εγω εχω μια απλη led 5ετιας μπορει και παραπανω δεν θυμαμαι καλα και εκατσα καποια στιγμη σε φιλου τηλεοραση που εχει απλα μια καινουργια led τελευταιας γενιας ετριβα τα ματια μου γιατι ειχε μεγαλυτερο refresh rate κτλ και μετα πηγα και ειδα απο κοντα qled και oled και μου επεσε το σαγονι.Οσο για το αν χρειαζεται bluray player νομιζω και εδω σε πιανω αδιαβαστο γιατι αυτες οι τηλεορασεις δεν χρειαζονται ντε και καλα, καποιο home cinema το μονο που εχεις να κανεις ειναι απλα να κατεβασεις μια ταινια σε 4κ και την περνας σε ενα Usb μιας κ ολες αυτες εχουν ενσωματωμενο Player.Επισης εισαι απληροφορητος γιατι υπαρχουν καμερες που τραβανε πολυ καλυτερο υλικο απο 4κ 8κ αν θυμαμαι καλα και πολλες φορες απλα το κανουν downgrade το υλικο γιατι δεν υπαρχει ακομη η τεχνολογια στις τηλεορασεις για τετοιες αναλυσεις.Μαλλον δεν εισαι πληροφορημενος καλα τι υπαρχει εκει εξω και τι μπορεις να κανεις με αυτες τις τηλεορασεις-διαμαντια γιατι δεν τις πληρωνες τοσα λεφτα και ειναι απλα οι τηλεορασεις που ειχαν καποτε οι παπουδες μας.Φιλικα ολα αυτα αλλα εχουμε ματακια και βλεπουμε την διαφορα μαλλον εσυ εισαι προκατειλημμενος για τους δικους σου λογους.

Α και κατι ακομη δεν χρειαζεται ντε και καλα να εχεις παντα υλικο 4κ σε πληροφορω οτι και 1080 να βαλεις εχουν πολυ καλο upscale οποτε οι διαφορες θα ειναι αισθητες.Σιγουρα τα καναλια δεν προσφερουν καλη ποιοτητα αλλα δεν μιλαμε για αυτα αλλα για ταινιες που μπορεις να νοικιασεις η να κατεβασεις.Εγω προσωπικα τηλεοραση εχω να δω χρονια μονο ταινιες βλεπω και παιχνιδια παιζω τιποτα αλλο.Δεν εχει και τιποτα αξιο να παρακολουθησεις.

Σε αυτο που συμφωνω μαζι σου ειναι οτι θες να εχεις και καλο βιντεο αμα ειναι να βαλεις ενα κακης ποιοτητας βιντεο μην περιμενεις θαυματα.Αλλα πλεον εχουν προχωρησει στο θεμα βιντεο πολυ κοσμος εδω ο κολλητος μου πηρε προσφατα αυτην για την δουλεια του https://www.skroutz.gr/s/14166836/Sony-α7-Mark-III-Body.html Και περιμενει να παρω την τηλεοραση να δουμε πως φαινονται τα πλανα που εχει τραβηξει ως τωρα.Ακομη και στο youtube κυκλοφορουν βιντεο 4κ.Αλλα εστω να ειμαι κ εγω τερμα καχυποπτος και οτι δεν παιρνω τα μεγιστα απο ενα βιντεο 4κ και ειναι πετσοκομμενο και ετσι να το παρεις αν το συγκρινεις με 1080 θα δεις μεγαλη διαφορα.Στα λεω γιατι εχω ηδη μονιτορ 2κ 144hz και εχει διαφορα απο τα 1080 οταν βλεπω κατι στο youtube. Σαν παραδειγμα εφερα το youtube μην κολλησεις σε αυτο γενικα αν ασχολεισαι θα βρεις υλικο να αξιοποιησεις την τηλεοραση.

icenex εσύ δεν κάνεις τον χαζό αλλά έχεις όντως θέμα νοητικό

Είπα εγώ πως αν αγοράσεις μια Oled πρέπει να πάρεις bluray player;

"Όλοι εδώ μέσα παίζουν τους αρχιμηχανικούς της τεχνολογίας των τηλεοράσεων αλλά κανένας δεν λέει στους υποψήφιους αγοραστές πως μια oled τηλεόραση
ή γενικά πως μια πανάκριβη τηλεόραση θα πρέπει να συνοδεύεται αποκλειστικά απο βίντεο επιπέδου blu ray 4K και άνω."

Αναφέρθηκα στο επίπεδο της ποιότητας του βίντεο και όχι σστην ανάγκη ύπαρξης bluray player.

Μάλακυνση στον εγκέφαλο έχετε; Δεν μπορείτε να καταλάβετε τα ελληνικά που διαβάζετε;

Δεν με λες ρε παλουκάρι; Ξέρεις πόσες χιλιάδες ευρώ κοστίζουν οι κάμερες αυτές που τραβάνε πολυ καλυτερο υλικο απο 4κ 8κ και αν θυμασαι καλα και πολλες φορες απλα το κανουν downgrade το υλικ ο;

Είναι πιο ακριβές και απο την εμπορική αξία του σπιτιού σου! Πιο φτηνά αγοράζεις σήμερα σπίτι,παρά τις κάμερες που αν θυμάσαι καλά κάνουν και downgrade το υλικο

Αλήθεια,οι απλές βιντεοκάμερες και οι φωτογραφικές μηχανές δεν κάνουν downgrade το υλικό;Δεν έχεις μπει ποτέ στο menu μιας απλής φωτογραφικής μηχανής ή μιας βιντεοκάμερας για να δεις πως δίνει επιλογές ανάλυσης στην οποία θα τραβήξεις φωτογραφία ή βίντεο;Η δυνατότητα του downgrade είναι μόνο χαρακτηριστικό γνώρισμα εκείνων των ανώτερων καμερών;

Και που 'σαι αγορίνα; Αν θες να απολάυσεις πλάνα δεν αγοράζεις φωτογραφικές μηχανές αλλά εργαλεία που είναι φτιαγμένα για αυτό τον σκοπό
Να πας να αγοράσεις εργαλεία σαν το παρακάτω

https://www.skroutz.gr/s/5177648/Blackmagic-Design-URSA-EF.html

Records CinemaDNG RAW and ProRes 12G-SDI Output for 10-Bit 4:2:2 4K

Ελπίζω να έχεις απάντηση στην ερώτηση γιατί το συγκεκριμένο εργαλείο βιντεοσκοπεί σε  CinemaDNG ,σε 10-bit και κάνει δειγματοληψία 4:2:2

Αν δεν έχεις,ρώτα τα παλικάρια εδώ μέσα να σου πούνε! Ίσως αυτοί να γνωρίζουν!

Πάρτε και ένα ωραιότατο προσιτό σχετικά εργαλείο που πρέπει να συνοδεύει την πανάκριβη oled σας

https://www.blk.gr/index/products/cinema_cameras/12427066204/el/sony-pxw-fs7iik

Full 4Κ στα 600mbps

14min @600Mbps with 64GB REC-Media

Για 14 λεπτά στα 600mbps θέλεις 64 GB αποθηκευτικό χώρο

Με απλή μέθοδο των τριών έχουμε.Στα 14-64 στα 90 πόσα; 411,4 GB

Αν βιντεοσκοπίσεις έναν αγώνα ποδοσφαίρου 90 λεπτά θέλεις 411,4 GB αποθηκευτικό χώρο δηλαδή σχεδόν μισό Tera

Τέτοια δεδομένα ούτε στο ονειρό σας δεν μπορείτε να φανταστείτε.

Να προβάλλεις λέει στην Oled σου, video 4K στα 600mbps,όπου για 3 ώρες και κάτι  χρειάζεσαι αποθηκευτικό μέσο έναν ολόκληρο σκληρό δίσκο ενός Tera .Σενάριο επιστημονικής φαντασίας!

Επεξ/σία από IOSIF SALEM
Δημοσ.

Λοιπον:  πραγματικα (μα πολυ πραγματικα)επειδη βαριεμαι παρα πολυ να ερθω σε αντιπαραθεση με τον καθε IOSΙF ταδε,για οτιδηποτε...δηλωνω οτι υποχωρω

Ευχαριστω ολα τα παιδια ,για αλλη μια φορα.που ηθελαν να βοηθησουν και ΟΧΙ να ασκησουν κριτικη και να αναλυσουν το προφιλ του ανθρωπου που εκανε μια ερωτηση.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, μαστερ είπε

Λοιπον:  πραγματικα (μα πολυ πραγματικα)επειδη βαριεμαι παρα πολυ να ερθω σε αντιπαραθεση με τον καθε IOSΙF ταδε,για οτιδηποτε...δηλωνω οτι υποχωρω

Ευχαριστω ολα τα παιδια ,για αλλη μια φορα.που ηθελαν να βοηθησουν και ΟΧΙ να ασκησουν κριτικη και να αναλυσουν το προφιλ του ανθρωπου που εκανε μια ερωτηση.

Γιατί να αποχωρήσεις εσυ ; Εσυ έκανες αυτό το θέμα. 

Δεν ξέρω γιατί έγινε όλο αυτό το κακό. 

Και εκτός αυτού υπάρχει υλικό 4κ για τις τηλεοράσεις μας και τις oled.

Εγω φίλε μάστερ θα έπαιρνα σονυ. Ισως να έπαιρνα oled όμως. Αλλά με φοβίζει η τεχνολογια τους γιατί έχουν κάποια μειονεκτήματα.

αλλα στις 65 ίντσες που εγω τόσο θα έπαιρνα γιατί στα 2.5 μέτρα οι 55 ίντσες είναι μικρές, μάλλον πας για led λόγω χρημάτων.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, μαστερ είπε

Ο "Iosif" είναι γνωστό τρολ που κάθε 6-12 μήνες αλλάζει Nickname και μπαίνει στο φόρουμ να κάνει επίδειξη γνώσεων. Απλά μην του δίνεις σημασία.

Δημοσ.

ΧΑ ΧΑ ΧΑ ,οταν λεω αποχωρω,λεω οτι δεν θα αλλαξω κουβεντα με τον φιλο IOSIF...

Αν ομως καποιο παιδι γραψει κατι ενδιαφερον.φυσικα και θα εχω σημμετοχη.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, alexakos89 είπε

Γιατί να αποχωρήσεις εσυ ; Εσυ έκανες αυτό το θέμα. 

Δεν ξέρω γιατί έγινε όλο αυτό το κακό. 

Και εκτός αυτού υπάρχει υλικό 4κ για τις τηλεοράσεις μας και τις oled.

Εγω φίλε μάστερ θα έπαιρνα σονυ. Ισως να έπαιρνα oled όμως. Αλλά με φοβίζει η τεχνολογια τους γιατί έχουν κάποια μειονεκτήματα.

αλλα στις 65 ίντσες που εγω τόσο θα έπαιρνα γιατί στα 2.5 μέτρα οι 55 ίντσες είναι μικρές, μάλλον πας για led λόγω χρημάτων.

Κοιτα να δεις...επειδη δεν μου τρεχουν απο τα παντζακια τα χρηματα και επειδη μεχρι τωρα περνω τηλ καθε 10 χρονια,ειπα να κανω την υπερβαση.

Και φυσικα το σκεφτομαι: "ρε μπας και να παρω μια 65αρα led με καμμια 800ευρω...και βλεπουμε".

Aλλα παλι μπαινει ο διαολος "ρε μεγαλε, μια φορα στα 10 χρονια αγοραζεις..παρε κατι -πραγματικα-καλο".

Φυσικα και led να παρω ,μπροστα στην φουκαριαρα την 40αρα φιλιπς που εχω ,καλυτερη θα ειναι.

Ειναι λιγο πονοκεφαλος και νομιζω ολοι το εχουμε περασει(πριν την αγορα)

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, μαστερ είπε

ΧΑ ΧΑ ΧΑ ,οταν λεω αποχωρω,λεω οτι δεν θα αλλαξω κουβεντα με τον φιλο IOSIF...

Αν ομως καποιο παιδι γραψει κατι ενδιαφερον.φυσικα και θα εχω σημμετοχη.

Φίλε μου πριν δύο βδομάδες ήμουν στην θέση σου.

Κατέληξα στην Sony λόγω του local dimming και του αξιοπρεπέστατος HDR.

Σε αυτά τα λεφτά δεν βρήκα καλύτερη.

Μέχρι στιγμής είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Μπορούσα να κάνω την υπέρβαση για OLED αλλά είχα βαρεθεί να κάνω baby sitting όπως την παλιά μου plasma για τον φόβο του burn in

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, μαστερ είπε

Καλά κάνεις και υποχωρείς,εσύ δεν είσαι των σεναρίων επιστημονικής φαντασίας.

Που ακούστηκε χρήστης να παίζει σε πανάκριβες Oled τηλεοράσεις 4Κ 600mbps video; Ποιος μουρλός ρισκάρει να μπουκώσει
με ροή δεδομένων την oled του υπο τον κίνδυνο να κολλήσει το πάνελ της και να τρέχει για επισκευές και αντικαταστάσεις;

Μας δίνει κανείς την εγγύηση οτι τα πανελ των τηλεοράσεων μπορούν να αντέξουν τόσα mbps;

Yποχωρώ και εγώ με την σειρά μου ως ένδειξη διαμαρτυρίας! Δεν είναι δυνατόν κύριοι να πάω να σκάω τα ωραία λεφτουδάκια μου στο ταμείο της κάθε πολυεθνικής,να αγοράζω μια ολεντάρα και να βγαίνει ο κάθε τυχαρπαστος εδώ μέσα και να μου λέει πως το εργαλείο μου πρέπει να τροφοδοτηθεί με 600mbps βίντεο για να πιάσουν τόπο τα λεφτά μου.

Και όλοι αυτοί εκεί έξω που έχουν αγοράσει ολεντάρες των χιλίων εφτακοσίων ευρώ και βλέπουν 4Κ απο το youtube και το Netflix στα 10 και 20 mbps
είναι μαλ...;

Όχι κύριοι! Δεν γίνεται ένας να έχει δίκαιο και οι πολλοί άδικο! Είμαστε πολλοί για να μην ξέρουμε τι μας γίνεται!

600mbps να τα παίξεις στην δικιά σου Oled.Εγώ δεν ρισκάρω να μπουκώσω το Panel! Έτσι να του πειτε του τρολάκια του Iosif.

Επεξ/σία από IOSIF SALEM
  • Sad 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, IOSIF SALEM είπε

Καλά κάνεις και υποχωρείς,εσύ δεν είσαι των σεναρίων επιστημονικής φαντασίας.

Που ακούστηκε χρήστης να παίζει σε πανάκριβες Oled τηλεοράσεις 4Κ 600mbps video; Ποιος μουρλός ρισκάρει να μπουκώσει
με ροή δεδομένων την oled του υπο τον κίνδυνο να κολλήσει το πάνελ της και να τρέχει για επισκευές και αντικαταστάσεις;

Μας δίνει κανείς την εγγύηση οτι τα πανελ των τηλεοράσεων μπορούν να αντέξουν τόσα mbps;

Yποχωρώ και εγώ με την σειρά μου ως ένδειξη διαμαρτυρίας! Δεν είναι δυνατόν κύριοι να πάω να σκάω τα ωραία λεφτουδάκια μου στο ταμείο της κάθε πολυεθνικής,να αγοράζω μια ολεντάρα και να βγαίνει ο κάθε τυχαρπαστος εδώ μέσα και να μου λέει πως το εργαλείο μου πρέπει να τροφοδοτηθεί με 600mbps βίντεο για να πιάσουν τόπο τα λεφτά μου.

Και όλοι αυτοί εκεί έξω που έχουν αγοράσει ολεντάρες των χιλίων εφτακοσίων ευρώ και βλέπουν 4Κ απο το youtube και το Netflix στα 10 και 20 mbps
είναι μαλ...;

Όχι κύριοι! Δεν γίνεται ένας να έχει δίκαιο και οι πολλοί άδικο! Είμαστε πολλοί για να μην ξέρουμε τι μας γίνεται!

600mbps να τα παίξεις στην δικιά σου Oled.Εγώ δεν ρισκάρω να μπουκώσω το Panel! Έτσι να του πειτε του τρολάκια του Iosif.

😴😴😴

Δημοσ.

Καλα το ατομο ειναι κομπλεξικό δεν παιζει απο μενα τρωει ενα αγνοησε γιατι ουτε εγω εχω την ορεξη του.

Οσο για εσενα μαστερ η καλυτερη συμβουλη μου που σου εδωσα κα πριν ειναι πηγαινε δες απο κοντα τις τηλεορασεις να δεις ποια εικονα σου αρεσει περισσοτερο μην παρεις μια χωρις να την εχεις δει.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, icenex είπε

Καλα το ατομο ειναι κομπλεξικό δεν παιζει απο μενα τρωει ενα αγνοησε γιατι ουτε εγω εχω την ορεξη του.

Οσο για εσενα μαστερ η καλυτερη συμβουλη μου που σου εδωσα κα πριν ειναι πηγαινε δες απο κοντα τις τηλεορασεις να δεις ποια εικονα σου αρεσει περισσοτερο μην παρεις μια χωρις να την εχεις δει.

Να προσθέσω, να πάρει και διάφορα αρχεία μαζί του να τα δοκιμάσει, καθώς και να γυρίσει την εικόνα από δυναμική

Δημοσ.

δεν ειναι αναγκη να κανουμε αντιπαραθεσεις για μια τηλεοραση Α η Β

και γω πιστευω οτι δεν χρειαζεται να ριξεις πολλα χρηματα σε τηλεοραση αλλα η αγορα 4κ προυποθετει και αναλογη πηγη 4κ για να την απολαυσουμε

εγω θελω οπωσδηποτε να εχει δεκτη δορυφορικο dvb s2 γιατι εχω 4 πιατα και θελω να τα αξιοποιησω τωρα με το παγκοσμιο κυπελλο καθοτι θα γινονται και εκπομπες σε

4Κ ελευθερα.....οποτε αν καποιος εχει καποιο πιατο ας το εχει στα υποψιν για να την αξιοποιησει

Δημοσ.

Υπόψη ότι το τελευταίο firmware, version 6.56, το οποίο επιλύει το πρόβλημα του flickering σε SDR υλικό, για κάποιο λόγο brick-άρει τις TV.

Εγώ το έκανα χωρίς προβλήματα, και από ότι φαίνεται ήμουν τυχερός.

Στην περίπτωση που χαλάσει η TV, η SONY κάνει αντικατάσταση μητρικής.

https://community.sony.gr/t5/android-tv/4-red-leds-blinking-after-latest-update-kd55xe9005/td-p/2467934/highlight/false

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...