ASTOU Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Καλησπέρα έχω ένα λάπτοπ Dell Inspiron 5558 και μετά από 2 χρόνια λέω να προσθέσω έναν ssd στην θέση του optical drive. Τι χρειάζομαι για να γίνει η μετατροπή? Από ότι έχω διαβάσει είναι απαραίτητο ένα caddy αλλά σε τι διαστάσεις? Επίσης είναι εύκολο να το κάνω μόνος μου? Είχα ρωτήσει σε ένα συνοικιακό κατάστημα και μου είπαν περίπου 30 ευρώ η δουλειά.
David20 Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Καλησπερα στον φιλο.... Πολυ καλη η ιδεα αλλα στην θεση που ειναι τωρα ο συμβατικος σκληρος βαζεις τον SSD και τον συμβατικο στην θεση του DVD drive.Ok ; Θα σε προτεινα επισης πριν κανεις κατι και αν το μηχανημα σου ειναι εντος εγγυησης (γραφεις "μετα απο δυο χρονια",βεβαια,αλλα δεν ξερω αν εχει γινει επεκταση εγγυησης),να ρωτησεις πριν κανεις οτιδηποτε μην τυχον και την χασεις... Και τελος ,ρωτας αν ειναι δυσκολο.Δεν ειναι και τοσο ,αν πιανουν εστω και λιγο τα χερια σου,αλλα ρωτας,οποτε υποθετω δεν το χεις ξανακανει...Καλυτερα δωσε τα 30 να στο κανουν απ το καταστημα .Λιγα με φαινονται ως εργασια ,οποτε πανε για να χεις το κεφαλι σου ησυχο. 1
ASTOU Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 1 ώρα πριν, David20 είπε στην θεση που ειναι τωρα ο συμβατικος σκληρος βαζεις τον SSD και τον συμβατικο στην θεση του DVD drive Υπάρχει κάποια διαφορά? Ότι βιντεάκι έχω δει, βάζουν κατευθείαν τον ssd σε ένα caddy και από εκεί στην θέση του dvd. Το λάπτοπ βγαίνει εκτός εγγύησης το καλοκαίρι, και τότε λέω να κάνω την αλλαγή. 1 ώρα πριν, David20 είπε Καλυτερα δωσε τα 30 να στο κανουν απ το καταστημα Γενικά πιάνουν τα χέρια μου και θα προτιμούσα με τα έξτρα 30 ευρώ να ανέβω σε ssd με περισσότερα GB. 1
squeez48 Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Εγώ το έκανα πριν ένα χρόνο και θα έλεγα ότι τα χέρια μου πιάνουν μέτρια. Έβαλα τον ssd στη θέση του dvd όπου υπάρχουν δύο διαστάσεων (νομίζω 8 & 12 mm) και όρισα να μπουταρει από 'κει. Όλα οκ σε ~30'. Το πιο δύσκολο είναι να ανοίξεις σωστά το καπάκι του λάπτοπ όπου μπορεί να χρειαστεί ιδιαίτερο κατσαβιδακι που συνήθως υπάρχει μέσα στο caddy. 1
ASTOU Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 6 λεπτά πριν, squeez48 είπε Εγώ το έκανα πριν ένα χρόνο και θα έλεγα ότι τα χέρια μου πιάνουν μέτρια. Έβαλα τον ssd στη θέση του dvd όπου υπάρχουν δύο διαστάσεων (νομίζω 8 & 12 mm) και όρισα να μπουταρει από 'κει. Όλα οκ σε ~30'. Το πιο δύσκολο είναι να ανοίξεις σωστά το καπάκι του λάπτοπ όπου μπορεί να χρειαστεί ιδιαίτερο κατσαβιδακι που συνήθως υπάρχει μέσα στο caddy. Για ποιο λόγο να ανοίξω το καπάκι του λαπτοπ? Δεν αρκεί να ξεβιδωσω τις 2 βίδες που κρατούν το dvd? Επίσης πρώτα έκανες clone το σύστημα και μετά το έβαλες να bootαρει από τον ssd έτσι?
squeez48 Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 10 λεπτά πριν, ASTOU είπε Για ποιο λόγο να ανοίξω το καπάκι του λαπτοπ? Δεν αρκεί να ξεβιδωσω τις 2 βίδες που κρατούν το dvd? Επίσης πρώτα έκανες clone το σύστημα και μετά το έβαλες να bootαρει από τον ssd έτσι? Σωστά, ... μάλλον όμως είχε δίκιο ο φίλος πιο πάνω που πρότεινε την αλλαγή των δίσκων ώστε ο ssd να μπει στη θέση του dvd μέσα σε tray. Νομίζω πως έτσι θα εκμεταλλεύεται καλύτερα την ταχύτηά του. Μην φοβάσαι όμως δεν είναι δύσκολο. Με 2-3 βίντεο από youtube θα είσαι οκ. Προσωπικά πέρασα καινούργια εγκατάσταση win10 χωρίς να χρησιμοποιήσω την δυνατότητα του clone που έχω ακούσει άλλους ούτε είναι καλή. Δεν νομίζω ότι με τα δεκάρια αυτό είναι ιδιαίτερο πρόβλημα.
ASTOU Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 6 λεπτά πριν, squeez48 είπε Σωστά, ... μάλλον όμως είχε δίκιο ο φίλος πιο πάνω που πρότεινε την αλλαγή των δίσκων ώστε ο ssd να μπει στη θέση του dvd μέσα σε tray. Νομίζω πως έτσι θα εκμεταλλεύεται καλύτερα την ταχύτηά του. Μην φοβάσαι όμως δεν είναι δύσκολο. Με 2-3 βίντεο από youtube θα είσαι οκ. Προσωπικά πέρασα καινούργια εγκατάσταση win10 χωρίς να χρησιμοποιήσω την δυνατότητα του clone που έχω ακούσει άλλους ούτε είναι καλή. Δεν νομίζω ότι με τα δεκάρια αυτό είναι ιδιαίτερο πρόβλημα. Η αντικατάσταση του hdd με τον ssd χρειάζεται κάποιο εξάρτημα ή μπαίνει κατευθείαν στην θέση του? Νομίζω πως ο ssd είναι λίγο μικρότερος
squeez48 Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 2 λεπτά πριν, ASTOU είπε Η αντικατάσταση του hdd με τον ssd χρειάζεται κάποιο εξάρτημα ή μπαίνει κατευθείαν στην θέση του? Νομίζω πως ο ssd είναι λίγο μικρότερος Είναι 2,5" αμφότεροι. Μπορεί να είναι ελάχιστα λεπτότερος αλλά βιδωνεται ακριβώς στην ίδια θέση. Μόλις ανοίξεις θα το δεις. 1 1
opera Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Οι ταχύτητες θα είναι οι ίδιες είτε μπεί στη θέση του σκληρού ο ssd είτε μπει στο caddy+dvd; Υποθέτω ότι το dvd δεν έχει γρήγορη μετάδοση δεδομένων αλλά μπορεί και να κάνω λάθος. Το dvd βγαίνει με μια βίδα ο σκληρός με 2 είναι εύκολη η τοποθέτηση.
meletis_m Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Τον SSD να το τοποθετήσεις εκεί που υπάρχει ήδη ο μηχανικός δίσκος. Το καλύτερο είναι καθαρή εγκατάσταση του λειτουργικού. Να κοιτάξεις για 240Gb πλέον έχουν μειωθεί οι τιμές.
CsIns Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2018 Κοίτα, δεν λέω ότι δεν γίνεται αλλά να έχεις στην άκρη του κεφαλιού σου ότι μου είχε κάτσει κάποια στιγμή ένα Dell που δεν δεχόταν HDD με Caddy με τίποτα. Του είχα δοκιμάσει 2-3 διαφορετικά Caddy και δεν ήθελε. 'Ισως να είχε να κάνει με το γεγονός ότι στο BIOS το έβγαζε σαν ODD θέση αυτή την SATA.
ASTOU Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 Έχω δει σε πολλά βιντεακια ότι το συγκεκριμένο inspiron δέχεται κανονικά ssd στην θέση του odd. Λογικά θα πάω σε κάποιον 500αρη της Samsung λόγω του λογισμικού για μεταφορά του λειτουργικού στον νέο δίσκο. Ποιο Caddy θα προτείνατε?
BlueBlood7 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 Συνήθως το dvd λειτουργεί σε μικρότερη ταχύτητα. Τον ssd τον βάζουμε στη θέση του δίσκου. Και τον δίσκο τον βάζουμε στο caddy. 1
ASTOU Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 Ευχαριστώ, το Caddy είναι το ίδιο και στις 2 περιπτώσεις?
BlueBlood7 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 Δεν καταλαβαίνω την ερώτηση. Το caddy ένα είναι. Θα βγάλεις το dvd και στη θέση του θα βάλεις το caddy που θα αγοράσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα