Προς το περιεχόμενο

Κόντι και πρόσθετα

Doubt

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για όσους κολλάει η ροή βίντεο με acestream στα windows στο kodi συμβαίνει το εξής καταπληκτικό συνήθως και δεν φταίει πάντα η κακή πηγή/πηγές όπως νόμιζα. Βάζοντας το plexus πρόσθετο, στην πρώτη εκκίνηση κατεβάσει την δικιά του μηχανή acestream ακόμα και αν έχουμε πριν εγκαταστήσει το acestream και βλέπαμε ροές μέσω vlc. Έλα που όμως το τόσο χρήσιμο πρόσθετο plexus είναι νεκρό εδώ και καιρό νομίζω και κατεβάζει για δικιά του χρήση, σε δικό το φάκελο, έκδοση του acestream του 2014!!! Έτσι είχα σήμερα παράλληλα να έχω το raspberry pi 3 να μην κολλάει στην ίδια ροή με τον οχταπύρηνο Η/Υ που κολούσε άσχημα με το kodi και ήταν μια χαρά με acestream μέσω vlc! Θα δω τώρα πως μπορώ να αναβαθμίσω το acestream που χρησιμοποιεί το plexus (ίσως με μερικές αντιγραφές - επικόλληση από το καινούργιο acesteam)  ή να χρησιμοποιήσω την επιλογή εξωτερική αναπαραγωγή του μέσου που δίνει το kodi πέρα από το plexus.

Εντολή Start - type %APPDATA%\kodi\userdata - press <Enter>   (στον φάκελο add on data) για να δείτε τί παίζει με το plexus πρόσθετο στα windows. Υπάρχει και ένα αρχείο settings αλλά δεν πιστεύv να πολυπαίζει ρόλο.

Με αντιγραφή-επικόλληση από το username/AppData/Roaming/ACEstream κατάφερα να λειτουργήσω πάλι το plexus αλλά μου κολλάει πάλι. Επίσης ξανακατεβάζει μερικά δικά του αρχεία κάθε φορά που μπαίνω στο πρόσθετα-εφαρμογές-plexus. Ότι να 'ναι.

Μετά από πολλές δοκιμές και με την νέα έκδοση του acestream σε linux υποψιάζομαι και το αρχείο settings.xml στο plexus γιατί μου κολλάει και σ' αυτόν τον υπολογιστή. Στο αρχείο settings γίνεται χαμός στην παραμετροποίηση και επιλογές για λειτουργικό κά...

Τέλος έβαλα το πρόσθετο plexus από άλλη πηγή και ενημέρωσε την τελευταία έκδοση του acestream και στα windows και σε raspian το ίδιο. Πριν είχα ένα program.plexus.fix.zip που μου έκανε αυτά τα προβλήματα. To αρχείο settings.xml αυτορυθμίζεται και εγκαθίσταται κι αυτό αυτόματα μαζί με το acestream αναλόγως του λειτουργικού και επεξεργαστή. 'Οταν καταργούμε ένα πρόσθετο, τα αρχεία του στο userdata μένουν όλα και σε μια πιθανή επανεγκατάσταση από άλλη πηγή μπορεί να υπάρξει πρόβλημα.

O χαμός όπως γράφουν και άλλοι εδώ:

https://www.reddit.com/r/Addons4Kodi/comments/5m3g37/acestreamplexus_modules/

Επεξ/σία από Krusty
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενας τυπος στο reddit ειπε το αυτονοητο για οσους εχουν πολλα repos, αρα και περισσοτερη πιθανοτητα να εγκαταστησουν κατι σαπιο, οποτε σκεφτηκα να το ποσταρω και εδω σαν reminder

Be Safe.. and Disable Auto Updates. duh!

If you have unknown sources enabled and multiple repos installed.
Then you should disable auto updates.. and check the updates yourself before updating it.
and make sure it is from the Real Legit Repo that you desire it to be from.
Set kodi updates to notify. good grief please do so.. jeez!
..and I shall say this only once. and never again.

Your Addon1 is from Repo1 (good)... but you also have another Repo2 installed.
SO Repo2 just went rouge (bad) and updated your Addon1 to their own bad codes. (not good!)
Now your kodi just auto updated your Addon1 with the Rouge Repo2's Addon1 code. LOL! :-/ O_O
You understand now? exactly.... exactly my point.
So please manually update your addons.. and make sure it is from the same repo that it was installed from.

AND also.. If it is not broken.. then don't try to fix it!

Thank you.. come again...

https://old.reddit.com/r/Addons4Kodi/comments/9vr3u4/be_safe_and_disable_auto_updates_duh/

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σχετικά με την λίγο παραπάνω μου ανάρτηση. Απ' όπου κατεβάσουμε ένα πρόσθετο πχ plexus.zip έχει τεράστια διαφορά... Σε εμένα δεν έπαιζε το acestream και το sopcast στο raspberry εξαιτίας που δεν το κατέβασα από το αποθετήριο του δημιουργού αλλά ήταν fork χωρίς να το καταλάβω. Ο παρακάτω σύνδεσμος λύνει όλα τα προβλήματα acestream και sopcast για όλα τα συστήματα. Το κατεβάζουμε ως αρχείο zip.  Είναι από τον δημιουργό του που έχει δεχθεί παράπονα αλλά και προσφορά κώδικα για να δουλεύει και το sopcast που πρέπει να έχουμε προεγκαταστήσει πριν στα windows μόνο στον φάκελο C:/programfiles... Στο raspberry δεν χρειάζεται προεγκατάσταση sopcast.

https://github.com/tvaddonsco/program.plexus

Στα windows την πρώτη φορά που θα ανοίξουμε το plexus από πρόσθετα-εφαρμογές, κατεβάζει τα modules του (acestream  και sopcast)  οπότε έπρεπε να είχαμε ανοίξει-τρέξει από πριν το kodi ως διαχειριστής (δεξί κλικ) για να εγκατασταθεί καλά το sopcast στο plexus.

Όσον αφορά το πρόβλημα στην προηγούμενη μου ανάρτηση, το acestream απλώς δεν τρέχει τόσο καλά στα windows ή linux με kodi όσο με το vlc όπου έτσι δεν έχουμε κολλήματα. Τέλεια τρέχει στο raspberry με  kodi στο raspbian ή στο libreelec.

Το acestream ανανεώνεται αργά οπότε δεν είναι σημαντικό όπου τo module στο plexus φαίνεται παλιό.

Πάρα πολύ καλή δουλειά για ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο (και λίγους ελληνικούς) γίνεται στο reddit. Απλώς πηγαίνετε στον παρακάτω σύνδεσμο πριν αρχίσει ο αγώνας και κάνετε sort by new τα αποτελέσματα. Οι ροές που έχει είναι πάρα πολύ καλές και ας μην είναι acestream οι περισσότερες. Το αναφέρω εδώ γιατί υπήρχαν πρόσθετα στο kodi που μας έδιναν αυτούς τους συνδέσμους και πολλές φορές έβρισκα ροές acestream περισσότερες και από το adryanlist για τον ίδιο αγώνα. Αν υπάρχει web scraper που να λειτουργεί στο kodi για τον παρακάτω σύνδεσμο ας μας τον δώσει! ... Τον βρήκα! https://www.tvaddons.co/kodi-addons/show/plugin.program.reddit_browser/

https://www.reddit.com/r/soccerstreams/new/

Στο debian Linux μπορούμε να τρέξουμε το acestream μέσω του vlc-aceplayer απευθείας κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο στον φυλλομετρητή μέσω εγκατάστασης του aceplayer (αφού έχουμε εγκαταστήσει την aceengine πριν) μέσω snapd (ευχαριστούμε canonical!). Στα ubuntu δεν χρειαζόταν καν τα παρακάτω από παλιά.

https://www.reddit.com/r/debian/comments/7hov22/acestreams_on_debian_testing/

Μου τρέχει τέλεια τώρα μέσω vlc στο debian σε σχέση μέσω plexus.

Επεξ/σία από Krusty
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να προσθεσω οτι το plexus του tvaddons δεν μπαινει σε κανονικη εγκατασταση λινουξ αλλα μπαινει σε 32αρι και 64αρι libre/openelec. Τον λογο τον λεω εδω 
https://www.adslgr.com/forum/threads/805363-Kodi-media-center?p=6239899&amp;viewfull=1#post6239899

Επειδη τρεφω μια μεγαλη αντιπαθεια στο tvaddons, δεν ανοιγω bug report ωστε να το φτιαξουν. Βασικα, δεν ειναι καν δικο τους το plexus, απλα το φιλοξενουν στο repo τους. Απο το παραπανω, φαινεται και η πραγματικη "πολιτικη" του tvaddons: φιλοξενουμε οτι βρουμε αριστερα και δεξια και φτιαχνεται απο αλλους devs για να παιρνουμε εμεις το credit και να λεμε οτι κανουμε κατι για το kodi και την κοινοτητα του. 

Για οποιον ειναι αντι-tvaddons οπως εγω, να ενημερωσω οτι τo plexus απο το plexus-streams μπαινει κανονικα. Μην με ρωτησετε που ειναι το zip για το repo μεσα εκει, δεν εχω ιδεα :P
https://bitbucket.org/plexus-streams/plexus-streams

Το vlc-acestream τι ειναι? Με το snap του acestream, και γενικα με snaps, appimages και flatpaks, δεν σκοπευω να ασχοληθω μεχρι τη στιγμη που θα βγει για λινουξ μιια κορυφαια εφαρμογη που να αξιζει. Και οι 3 υλοποιησεις ακολουθουν το σκεπτικο των windows installers, δηλαδη ολα τα παρελκομενα που θελει για να τρεξει μια εφαρμογη μαζεμενα στο ιδιο πακετο.

Επεξ/σία από jim_p

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οταν παιζει το βιντεο, πατας το m ή κουνας λιγο το ποντικι ωστε να εμφανιστει η μπαρα κατω > πας στο εικονιδιο με το ηχειο (λεγεται audio and subtitle settings το μενου που ανοιγει απο αυτο το εικονιδιο) > browse for subtitles > και στο παραθυρο που ανοιγει επιλεγεις το αρχειο που θες (υποστηριζει και αρχεια zip και rar αν βαριεσαι να τους αποσυμπιεσεις).

Η παραπανω διαδρομη ειναι με το confluence σαν skin (= αυτο που ειχε το kodi σαν default ως την εκδοση 16) γιατι το estuary (= αυτο που εχει απο την 17 και μετα) δεν θελω ουτε να το βλεπω.

Επεξ/σία από jim_p
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, jogatore είπε

Πως μπορω να δω υποτιτλους που εχω στον υπολογιστη στο kodi?

Επειδή ο τρόπος που αναφέρει ο Jim δεν είναι ιδιαίτερα βολικός, έφτιαξα, για προσωπική χρήση, πρόσφατα ένα πρόσθετο για αυτό το λόγο. Το φορτώνω μέσω ενός κουμπιού που έχω ορίσει στο keyboard.xml όταν ξεκινήσει να παίζει το βίντεο. Αυτό που κάνει είναι, με το πάτημα του κουμπιού, να παγώνει την αναπαραγωγή του βίντεο, να εμφανίζει μια λίστα με τους υπότιτλους που υπάρχουν στο φάκελο(δεν κάνει αποσυμπιεση από zip,rar κλπ), και μετά την επιλογή του υπότιτλου να τον φορτώνει και να συνεχίζει η αναπαραγωγή του βίντεο. Επειδή δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις python, και ειδικότερα σε ανάπτυξη kodi addons, δεν πρόκειται για κάποια ολοκληρωμένη δουλειά, αλλά σε γενικές γραμμές κάνει γρήγορα και εύκολα αυτό που θέλω, οπότε με ικανοποιεί. 

Δεν υπάρχει βέβαια ούτε τρόπος εγκατάστασης, οπότε θα πρέπει να αντιγραφεί χειροκίνητα στο φάκελο addons του kodi, και να ενεργοποιηθεί από τις ρυθμίσεις πρόσθετων του kodi, μιας και ότι πρόσθετο αντιγράφεται χειροκίνητα, είναι απενεργοποιημένο  εξ' ορισμού και χρειάζεται να ενεργοποιηθεί.

Επίσης για κάποιο λόγο, που δεν έχω εντοπίσει ακόμη, μερικοί υπότιτλοι δε φορτώνονται στο βίντεο, οπότε σε τέτοια περίπτωση, αναγκαστικά χρησιμοποιώ κι εγώ τον τρόπο που ανέφερε ο Jim. Σε μένα αυτό δε συμβαίνει συχνά βέβαια, αλλά είναι στα υπ' όψην για διόρθωση(αν βρω την αιτία βέβαια 😃)

Αν λοιπόν πιστεύεις ότι παρ' όλα αυτά που ανέφερα παραπάνω, μπορεί να σε βολέψει  και το θέλεις μπορώ να το ανεβάσω κάπου.

θα πρέπει επίσης να μου δώσεις τη διαδρομή του φακέλου στον οποίο έχεις τους υπότιτλους, ώστε να την αλλάξω.

Άκυρο το παραπάνω. Έβαλα επιλογή στις ρυθμίσεις για τη ρύθμιση της διαδρομής όπου βρίσκεται ο φάκελος με τους υπότιτλους. Φαίνεται ότι λειτουργεί σωστά, οπότε δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα 

Επεξ/σία από dancer_69
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@jim_p   Μάλλον θα έχεις δίκιο ότι ο προγραμματιστής/στες του plexus δεν είναι και στην ομάδα του tvaddons αλλά είδα κάποιος προγραμματιστή να ζητάει άδεια για να κάνει διόρθωση (ή καλύτερα να τον παροτρύνουν για την συμβολή του-διόρθωση από το tvaddons μέσω pull request!). 

Vlc - acestream εννοώ το aceplayer, ο vlc player δηλαδή που κατακαθίστε ξανά ειδικά για να παίζει acestream στα windows.

Δεν είμαι σίγουρος αν το μέλος από πάνω αναφερόταν και στο πως να παίρνει υπότιτλους κατ' ευθείαν από προκαθορισμένη πηγή/γες στο διαδίκτυο μέσω kodi ή αυτόματα μέσω προσθέτου.

////

(How to "copy-paste" acestream and sopcast links in raspbian-kodi)

Λοιπόν για όσους από εμάς έχουν ανάγκη να παίρνουν συνδέσμους acestream από πλοήγηση στο διαδίκτυο (πχ subreddits) στο rasbian --> kodi δεν υπάρχει αντιγραφή - επικόλληση, οπότε θα πρέπει να πληκτρολογούμε στο plexus μια γραμματοσειρά πάρα πολλών χαρακτήρων, αφού την έχουμε αντιγράψει πριν στο χαρτί.... Μία λύση που σκέφτηκα είναι μέσω τροποποίησης από πριν το αρχείου history.txt του plexus!!! Κάνουμε μια συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας του raspbian του εν λόγω αρχείου και απλά κάνουμε αντιγραφή - επικόλληση της διεύθυνσης της ροής acestream ή sopcast εκεί μέσα πριν ανοίξουμε το kodi (ή και μετά με alt+tab αν είμαστε σε debian). Θέλει λίγο προσοχή για όποιον δεν θέλει να πειράξει τις παλιές πηγές, αλλά εμένα δεν με πειράζει και να χαθούν και κάνω αντιγραφή επικόλληση και πάνω και σε παλιές πηγές μόνο την ροή. Μπορούμε να γράψουμε και το όνομα της ροής (πχ ΚΑΝΑΛΙ FOX) και να βάλουμε και πάνω από μία για να δοκιμάσουμε ποιες λειτουργούν. Το plexus βάζει αυτόματα από κάτω προς τα πάνω αρίθμηση των πηγών. Άρα εμείς θα πρέπει να το κάνουμε αυτό με το χέρι. Κάποιος που ασχολείται με σκριπτάκια θα μπορούσε να μας βοηθήσει ώστε να βάζουμε μόνο τις πηγές-ροές ως ορίσματα της εντολής και το σκριπτάκι να τροποποιεί κατάλληλα το αρχείο history.txt. Το history.txt υπάρχει στην διαδρομή  ~/.kodi/userdata/addon_data/program.plexus και έχει την δομή πχ παρακάτω είχα βάλει πρώτα το κανάλι με όνομα ArenaVision 16 και μετά το κανάλι Arenavision 1 Sopcast

Arenavision 1 Sopcast|sop://broker.sopcast.com:3912/252477|2|
ArenaVision 16|acestream://95b9d7079b1f48a1158a32862e3da3519ae6e953|1|

Ο τρόπος για γνήσια αντιγραφή - επικόλληση μέσω script που πρότεινε ο jigomera δεν μου λειτούργησε στο raspbian με errno 111 και connection failed για το url. Επίσης πρέπει να έχουμε ανοίξει την πόρτα επικοινωνίας για http πριν στο kodi που ανοίγει και πιθανότητες για παραβίαση ασφαλείας.

http://forums.debian.net/viewtopic.php?t=128997

Πολλά κανάλια μέσω acestream υπάρχουν εδώ:

https://acestreamsearch.com/en/

Επεξ/σία από Krusty
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 12/11/2018 στις 9:15 ΠΜ, jim_p είπε

Για οποιον ειναι αντι-tvaddons οπως εγω, να ενημερωσω οτι τo plexus απο το plexus-streams μπαινει κανονικα. Μην με ρωτησετε που ειναι το zip για το repo μεσα εκει, δεν εχω ιδεα :P
https://bitbucket.org/plexus-streams/plexus-streams

Το zip του "Plexus-Streams Repository" είναι το παρακάτω αλλά μέσα έχει έκδοση Plexus 0.1.4 ενώ στο  "TVADDONS.CO Add-on Repository" έχει έκδοση 0.1.8

https://bitbucket.org/plexus-streams/plexus-streams/raw/7bc9a31c85d1371eb2aeb595e9dfb1ee23dc6acb/repository.plexus-streams/repository.plexus-streams-1.0.0.zip

Επεξ/σία από babis69
  • Like 1

2 ώρες πριν, Krusty είπε

Vlc - acestream εννοώ το aceplayer, ο vlc player δηλαδή που κατακαθίστε ξανά ειδικά για να παίζει acestream στα windows.

Πολύ καλή εναλλακτική για πηγές torrent. Κατεβάζεις το αρχειάκι .torrent που σε ενδιαφέρει, διπλό κλικ για να ανοίξει ο player κι αν αρχίσει η αναπαραγωγή κατεβάζεις κι ένα αρχείο υποτίτλων και είσαι έτοιμος για θέαση.

3 ώρες πριν, Krusty είπε

Πολλά κανάλια μέσω acestream υπάρχουν εδώ:

https://acestreamsearch.com/en/

Στο κάτω μέρος της σελίδας έχει και λινκ για κατέβασμα της εφαρμογής.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το popcorntime for kodi καλύτερο από ότι περίμενα. Μπήκε στα αγαπημένα κατευθείαν.

13 ώρες πριν, babis69 είπε

Το zip του "Plexus-Streams Repository" είναι το παρακάτω αλλά μέσα έχει έκδοση Plexus 0.1.4 ενώ στο  "TVADDONS.CO Add-on Repository" έχει έκδοση 0.1.8

https://bitbucket.org/plexus-streams/plexus-streams/raw/7bc9a31c85d1371eb2aeb595e9dfb1ee23dc6acb/repository.plexus-streams/repository.plexus-streams-1.0.0.zip

Δεν ειναι το ιδιο πραγμα για να ακολουθει και το ιδιο version number, απλα το plexus streams ειναι fork του plexus. Και τα 2 βεβαια αναπτυσσονται πολυ αργα.

1 ώρα πριν, jim_p είπε

Δεν ειναι το ιδιο πραγμα για να ακολουθει και το ιδιο version number, απλα το plexus streams ειναι fork του plexus. Και τα 2 βεβαια αναπτυσσονται πολυ αργα.

Το Plexus Streams είναι fork του p2p-streams που απλά στέλνει έτοιμα λινκ για acestream και sopcast (Addon Website-parsers) στο Plexus.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...