isay Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 1 ώρα πριν, makfil είπε Για διάφορους λόγους απεγκατέστησα το Kodi επειδή το GKN και το 4D έκαναν κάποια τρελά. Εγκατέστησα την έκδοση 18, ξεκίνησα την εγκατάσταση του GKN, με πήγε σε GrecoTM, επέλεξα το 4D και ζητάει password !!! Διάβασα ότι οι δημιουργοί του Greco το άλλαξαν 25/3/19 και χρειάζεται pass αλλά δεν το βρήκα πουθενά. Κάποια βοήθεια; το 4D και το grecotm είναι διαφορετικα builds απο διαφορετικους δημιουργους, αν και μοιάζουν πολύ εμφανισιακά. Επισης έχουν διαφορετικά repositories, δηλαδη το 4d το βαζεις απο το gkn repo, ενω το grecotm εχει δικό του repo. Εστω τώρα οτι θες να περασεις το grecotm. Αυτο το κάνεις απο το repο grecotm και κατά την εγκατάσταση θα σου ζητήσει καποιο password που το παιρνεις απο την ιστοσελίδα του grecotm με μια απλή εγγραφή. Ο κωδικός αυτός αλλαζει περιορικά, οποτε αν μετα απο Χ τερμινα κανεις fresh install θα ζητήσει νεο κωδικό. Τέλος δεν ειμαι σιγουρος οτι θα βρεις λύση με μετάβαση από το 17.6 στο 18. Και τα 2 kodi buils υπαρχουν και για τις δυο εκδόσεις kodi (17-18) και ενημερώνονται (αν και λογικά κάποια στιγμη θα εγκαταλέιψουν την 17). Τέσπα δοκίμασε το build που σε βολευει στην έκδση που σε βολέυει 1
makfil Δημοσ. 31 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2019 Ευχαριστώ για τις οδηγίες, και όπως έγραψα στο πμ, το πρόβλημα ήταν ότι ενώ εγκατέστησα το GKN repo εμφανίστηκε στα addons το GrecoTM. Συνέχισα με αυτό και έχω και πάλι το 4D που είχα και πριν.
jogatore Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 Στις 30/3/2019 στις 10:23 ΜΜ, makfil είπε Για διάφορους λόγους απεγκατέστησα το Kodi επειδή το GKN και το 4D έκαναν κάποια τρελά. Εγκατέστησα την έκδοση 18, ξεκίνησα την εγκατάσταση του GKN, με πήγε σε GrecoTM, επέλεξα το 4D και ζητάει password !!! Διάβασα ότι οι δημιουργοί του Greco το άλλαξαν 25/3/19 και χρειάζεται pass αλλά δεν το βρήκα πουθενά. Κάποια βοήθεια; Κανεις εγγραφη στο grecotm.club και μετα την εγκριση θα μπορεις να παρεις κωδικο για 1 build ανα 5 ωρες
makfil Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 2 ώρες πριν, jogatore είπε Κανεις εγγραφη στο grecotm.club και μετα την εγκριση θα μπορεις να παρεις κωδικο για 1 build ανα 5 ωρες Ευχαριστώ, αλλά όλα αυτά είχαν γίνει πριν γράψω το προηγούμενο post, μετά από πμ με οδηγίες του isay.
jim_p Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 18.2 τελικη https://github.com/xbmc/xbmc/releases/tag/18.2-Leia Και η ανακοινωση της 18.2 με τις αλλαγες https://kodi.tv/article/kodi-leia-182-release Επεξ/σία 23 Απριλίου 2019 από jim_p
broxopios Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Δημοσ. 24 Απριλίου 2019 Καλησπέρα. Χρειάστηκε να απεγκαταστήσω το kodi και τώρα που πήγα να περάσω το yoda addon, μου εμφανίζει error. Και μου βγάζει το μήνυμα "check the log for more information". Μετά πήγα να εγκαταστήσω το Log Viewer από τα προγράμματα και ούτε αυτό μου ανοίγει. Μου βγάζει το ίδιο μήνυμα. Τι να φταίει;
Vasileios26 Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Καλησπέρα παιδιά. Σήμερα πήγα να εγκαταστήσω στο kodi του laptop μου το repo της grecotm, και μου βγάζει μόνιμα check the log, και φυσικά δε προχωρά η εγκατάσταση. Συγκεκριμένα θέλω να εγκαταστήσω το Gkobu. Παρένθεση, προσπάθησα το grecotm να το εγκαταστήσω με το repo του gknwizard, και είχα πάλι τα ίδια. Επειδή το ίδιο repo το έχω εγκαταστήσει απροβλημάτιστα σε Android συσκευή, αλλά είναι η πρώτη φορά που το εγκαθιστώ σε Windows, για αυτό σκέφτηκα μήπως δεν είναι γενικό πρόβλημα του repo, αλλά του λειτουργικού μου. Έχει κανείς άλλος το ίδιο πρόβλημα; Ευχαριστώ.
kandilak Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 7 ώρες πριν, Vasileios26 είπε Καλησπέρα παιδιά. Σήμερα πήγα να εγκαταστήσω στο kodi του laptop μου το repo της grecotm, και μου βγάζει μόνιμα check the log, και φυσικά δε προχωρά η εγκατάσταση. Συγκεκριμένα θέλω να εγκαταστήσω το Gkobu. Παρένθεση, προσπάθησα το grecotm να το εγκαταστήσω με το repo του gknwizard, και είχα πάλι τα ίδια. Επειδή το ίδιο repo το έχω εγκαταστήσει απροβλημάτιστα σε Android συσκευή, αλλά είναι η πρώτη φορά που το εγκαθιστώ σε Windows, για αυτό σκέφτηκα μήπως δεν είναι γενικό πρόβλημα του repo, αλλά του λειτουργικού μου. Έχει κανείς άλλος το ίδιο πρόβλημα; Ευχαριστώ. Το όνομα χρήστη των windows σου είναι με ελληνικούς χαρακτήρες ή έχει κενά. Αυτό που μπορείς να κάνεις (η αλλαγή του ονόματος στον υφιστάμενο χρήστη δεν θα πιάσει) είναι να κάνεις νέο χρήστη windows με όνομα με λατινικους χαράκτηρες χωρίς κενά και εκεί να κάνεις εγκατάσταση και να τρέχεις το kodi ή να φτιάξεις portable εγκατάσταση του kodi (google it) @Vasileios26 Σου βρήκα αυτό για portable https://youtu.be/_xNXGt_8ksQ
Vasileios26 Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 Δημοσ. 25 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, kandilak είπε Το όνομα χρήστη των windows σου είναι με ελληνικούς χαρακτήρες ή έχει κενά. Αυτό που μπορείς να κάνεις (η αλλαγή του ονόματος στον υφιστάμενο χρήστη δεν θα πιάσει) είναι να κάνεις νέο χρήστη windows με όνομα με λατινικους χαράκτηρες χωρίς κενά και εκεί να κάνεις εγκατάσταση και να τρέχεις το kodi ή να φτιάξεις portable εγκατάσταση του kodi (google it) @Vasileios26 Σου βρήκα αυτό για portable https://youtu.be/_xNXGt_8ksQ Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου, συγγνώμη για την κάπως καθυστερημένη απάντησή μου, ναι το όνομα χρήστη μου είναι όντως στα Ελληνικά. Θα εξετάσω και τις 2 μεθόδους, και σε κάθε περίπτωση θα ενημερώσω. Ευχαριστώ. Edit: Προσπάθησα μέσω του βίντεο, να κάνω portable. Έκανα όλα τα βήματα ακριβώς όπως τα ζητάει, και εξακολουθεί να μην παίζει. Όμως, κατά τη διάρκεια των βημάτων της εγκατάστασης, είχα το εξής πρόβλημα: Στο βίντεο στο 11:30, εκεί που δείχνει το φάκελο portable_data, έτρεξα το Kodi για να δημιουργηθεί ο φάκελος αυτός, όμως σε εμένα αυτός ο συγκεκριμένος φάκελος δεν είχε δημιουργηθεί αυτόματα, δηλαδή δεν υπήρχε. Υπήρχαν όλοι, εκτός αυτού. Έτσι, προσπάθησα να τον φτιάξω μόνος μου. Έπειτα, έβαλα μέσα στο φάκελο αυτό όσα αρχεία μπόρεσα και βρήκα από αυτά που δείχνει στο βίντεο (Addons, Media, System κλπ). Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι δε δούλεψε το repo της grecotm (check the log file). Όσο αφορά το φτιάξιμο προφίλ με λατινικούς χαρακτήρες, δε το προτίμησα διότι πρέπει να στήνω από την αρχή κάποια δεδομένα στην επιφάνεια εργασίας, καθότι μιλάμε για ένα νέο προφίλ. Ίσως όμως τελικά είναι αυτή η λύση μονόδρομος. Δε περίμενα το kodi να είναι τόσο ευαίσθητο σε περιβάλλον Windows. Επεξ/σία 26 Απριλίου 2019 από Vasileios26
kandilak Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 3 ώρες πριν, Vasileios26 είπε Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου, συγγνώμη για την κάπως καθυστερημένη απάντησή μου, ναι το όνομα χρήστη μου είναι όντως στα Ελληνικά. Θα εξετάσω και τις 2 μεθόδους, και σε κάθε περίπτωση θα ενημερώσω. Ευχαριστώ. Edit: Προσπάθησα μέσω του βίντεο, να κάνω portable. Έκανα όλα τα βήματα ακριβώς όπως τα ζητάει, και εξακολουθεί να μην παίζει. Όμως, κατά τη διάρκεια των βημάτων της εγκατάστασης, είχα το εξής πρόβλημα: Στο βίντεο στο 11:30, εκεί που δείχνει το φάκελο portable_data, έτρεξα το Kodi για να δημιουργηθεί ο φάκελος αυτός, όμως σε εμένα αυτός ο συγκεκριμένος φάκελος δεν είχε δημιουργηθεί αυτόματα, δηλαδή δεν υπήρχε. Υπήρχαν όλοι, εκτός αυτού. Έτσι, προσπάθησα να τον φτιάξω μόνος μου. Έπειτα, έβαλα μέσα στο φάκελο αυτό όσα αρχεία μπόρεσα και βρήκα από αυτά που δείχνει στο βίντεο (Addons, Media, System κλπ). Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι δε δούλεψε το repo της grecotm (check the log file). Όσο αφορά το φτιάξιμο προφίλ με λατινικούς χαρακτήρες, δε το προτίμησα διότι πρέπει να στήνω από την αρχή κάποια δεδομένα στην επιφάνεια εργασίας, καθότι μιλάμε για ένα νέο προφίλ. Ίσως όμως τελικά είναι αυτή η λύση μονόδρομος. Δε περίμενα το kodi να είναι τόσο ευαίσθητο σε περιβάλλον Windows. Αυτό που έκανες είναι εντελώς αυθαίρετο και το πιθανότερο εντελώς λάθος. Ο φάκελος portable_data θα δημιουργηθεί στον ίδιο φάκελο που βρίσκεται το kodi.exe το οποίο τρέχεις μέσω της συντόμευσης που φτιαχνειε. Αν το τρέχεις απ ευθείας από το kodi.exe δεν δημιουργείται φάκελος portable_data.
jim_p Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) For the record, για το προβλημα με τους ελληνικους χαρακτηρες δεν ευθυνεται το kodi αλλα το καθε προσθετο ξεχωριστα, και ο maintainer που το συντηρει κατ' επεκταση. Η υποστηριξη για μη λατινικους χαρακτηρες στο path που χρησιμοποιει το εκαστοτε προσθετο ειναι κατι που υπαρχει ακομα και στο επισημο documentation* του kodi. Το οτι ο maintainer δεν την ενσωματωνει στο προσθετο του ειναι προβλημα του. Γιαυτο συνηθως συμβαινει σε προσθετα τριτων, πχ το προσθετο του youtube δεν επιρρεαζεται απο μη λατινικους χαρακτηρες στο path. * https://kodi.wiki/view/Add-on_unicode_paths Επεξ/σία 26 Απριλίου 2019 από jim_p
Vasileios26 Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, kandilak είπε Αυτό που έκανες είναι εντελώς αυθαίρετο και το πιθανότερο εντελώς λάθος. Ο φάκελος portable_data θα δημιουργηθεί στον ίδιο φάκελο που βρίσκεται το kodi.exe το οποίο τρέχεις μέσω της συντόμευσης που φτιαχνειε. Αν το τρέχεις απ ευθείας από το kodi.exe δεν δημιουργείται φάκελος portable_data. Εν τέλει το έφτιαξα σωστά. Δημιουργήθηκε αυτόματα και ο φάκελος portable_data σωστά, με όλα του τα αρχεία μέσα αυτομάτως, χωρίς να πειράξω κάτι. Τρέχοντας λοιπόν το Kodi από την εφαρμογή NewBuild_ [...] που δημιουργήθηκε μέσω της συντόμευσης η οποία έπειτα προστέθηκε στην επιφάνεια εργασίας κλπ κλπ, (όπως το δείχνει ακριβώς και στο βίντεο εν ολίγοις για να μην πλατιάζω), το repo πάλι δε τρέχει. Check the log file. Είδα και άλλα βίντεο στο YouTube για τη δημιουργία portable, και δεν κάνουν κάτι διαφορετικό. Έχω Windows 7 ultimate 64 bit αν και τυχόν βοηθάει αυτό. Παλεύω αυτή τη λύση, γιατί με εξυπηρετεί σε σχέση με τη δημιουργία νέου προφίλ. Λόγω έλλειψης χρόνου, δε πρόλαβα να προσθέσω το source (της grecotm) μέσω του repo του gknwizard, χρησιμοποίησα δηλαδή μόνο το repo της grecotm. Υποψιάζομαι όμως ότι ούτε αυτό θα δουλεύει. Θα επανέλθω όμως να ενημερώσω. Edit: Δε λειτουργεί ούτε με το repo gknwizard. Επεξ/σία 26 Απριλίου 2019 από Vasileios26
kandilak Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 11 λεπτά πριν, Vasileios26 είπε Εν τέλει το έφτιαξα σωστά. Δημιουργήθηκε αυτόματα και ο φάκελος portable_data σωστά, με όλα του τα αρχεία μέσα αυτομάτως, χωρίς να πειράξω κάτι. Τρέχοντας λοιπόν το Kodi από την εφαρμογή NewBuild_ [...] που δημιουργήθηκε μέσω της συντόμευσης η οποία έπειτα προστέθηκε στην επιφάνεια εργασίας κλπ κλπ, (όπως το δείχνει ακριβώς και στο βίντεο εν ολίγοις για να μην πλατιάζω), το repo πάλι δε τρέχει. Check the log file. Είδα και άλλα βίντεο στο YouTube για τη δημιουργία portable, και δεν κάνουν κάτι διαφορετικό. Έχω Windows 7 ultimate 64 bit αν και τυχόν βοηθάει αυτό. Σκέφτομαι να το παλέψω με άλλο (νέο) προφίλ με λατινικούς χαρακτήρες στο όνομα χρήστη. Αυτό το "εν ολίγοις" στο kodi είναι η αιτία που ταλαιπωρούμαστε όλοι μας. Και αυτοί που έχουν το πρόβλημα και αυτοί που προσπαθούν να το λύσουν.
Vasileios26 Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, kandilak είπε Αυτό το "εν ολίγοις" στο kodi είναι η αιτία που ταλαιπωρούμαστε όλοι μας. Και αυτοί που έχουν το πρόβλημα και αυτοί που προσπαθούν να το λύσουν. Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου, και τη βοήθειά σου. Προτείνεις να το παλέψω και με δημιουργία νέου προφίλ; Καθότι με το portable δε βλέπω το τι άλλο μπορώ να κάνω. Edit: Το πρόβλημα λύθηκε με τη δημιουργία νέου προφίλ χρήστη με λατινικούς χαρακτήρες. Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια. Επεξ/σία 27 Απριλίου 2019 από Vasileios26
jim_p Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Το ενδεχομενο να βαλεις ενα σωστο προσθετο για να διες οτι οντως ισχυει αυτο που λεω παραπανω, το σκεφτηκες ή εισαι του "build ή τιποτα"?
Προτεινόμενες αναρτήσεις