musiccc444 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Έχω raspberry pi3 στο υπνοδωμάτιο,το οποίο τρέχει μια χαρά το kodi σε τηλεόραση 720p.Δεν έχει χρειαστεί να ασχοληθώ καθόλου με το θέμα του ήχου,αφού στην tv αυτή παίζουν όλα δικάναλα Θέλω να βάλω ένα android box στο σαλόνι,όπου υπάρχει 5.1 σύστημα με ενισχυτή.Υπάρχει υλικό 5.1 στο kodi;Μπορώ να συνδέσω το κουτάκι μέσω hdmi στον ενισχυτή και να έχω 5.1 ήχο από το kodi(κανονικό,όχι αυτό που μοιράζει τον ήχο σε όλα τα ηχεία ομοιόμορφα); Αν γίνεται,αρκεί ένα κουτί που υποστηρίζει 5.1 ήχο ή θα πρέπει να υποστηρίζει και συγκεκριμένου τύπου αρχεία ήχου(πχ ΑC3); Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2018 από musiccc444 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Οταν λες "υλικο 5.1 στο kodi" εννοεις απο host-scraping προσθετα σαν το incursion? Αν ναι, αμφιβαλλω, μιας και τα περισσοτερα που εινια free ειναι στην καλυτερη 1080p και με δικαναλο ηχο. Αν εχεις realdebrid ή καποια αλλη υπηρεσια ισως τα πραγματα να ειναι καλυτερα, αλλα επειδη δεν εχω, δεν ξερω να σου πω τι παιζει. Μια αλλη λυση ειναι να βαλεις στο συγκεκριμενο kodi το elementum (γνωστο τορρεντοπροσθετο) ωστε να ξερεις τι ακριβως κατεβαζεις, απο καθε αποψη, και οχι τι ανεβασε ο καθενας στον καθε host. Τελος, το kodi εχει την αναλογη ρυθμιση για τον αριθμο των καναλιων στον οποιο θα στειλει τον ηχο απο... παντα. Το βαζεις εκει 5.1 και σιγουρευεσαι οτι αυτο που παιζει εχει ηχο 5.1. Το τι υποστηριζει το ιδιο το box, σαν hardware, για video και audio decoding ειναι αλλη ιστορια. Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2018 από jim_p 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
musiccc444 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 Σε ευχαριστώ πολύ για τις διευκρινίσεις,θα δοκιμάσω το elementum γιατί μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα μόνο το incursion Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Krusty Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Με το elementum πώς παίζουμε ένα αρχείο .torrent αποθηκευμένο στον σκληρό μας δίσκο; Έχει στις επιλογές έναν κατάλογο torrents κάτω από τις επιλογές για ταινίες και αναζήτηση αλλά δεν μου βγάζει τίποτα. Άλλαξα και από τις ρυθμίσεις το path για torrents αλλά τίποτα, οπότε αυτή η ρύθμιση μάλλον θα εννοεί τα προσωρινά .torrents όταν κλικάρουμε σε ταινίες και όχι τα αποθηκευμένα (οπότε και το ξαναγύρισα στo προκαθορισμένο path). Αν κάνω βέβαια αντιγραφή-επικόλληση το magnet link στην επιλογή για επικόλληση URL στο elementum μου το παίζει μια χαρά. Μόλις έμαθα ότι και με το VLC player μπορούμε να παίξουμε torrent files χωρίς να έχει ολοκληρωθεί το κατέβασμα τους Στις 14/11/2018 στις 9:36 ΜΜ, MiP είπε Καλησπέρα, κάποια addon για επαναλήψεις αγώνων του εξωτερικού (πχ. ΝΒΑ,NFL) υπάρχει? Έχω εγκαταστήσει το plexus με sparkle για live tv αλλά δεν μπορώ να βρω κατί για επαναλήψεις. Ευχαριστώ πολύ. Εκτός από την ιστοσελίδα με nba επαναλήψεις που σου είχα δώσει, θα σου δώσω και ότι καλύτερο βρήκα σε NBA και NFL επαναλήψεις. Τα έχει σε υψηλή ανάλυση και μερικές φορές με 60fps. Μπορείς να κάνεις αντιγραφή-επικόλληση τα magnet links στην επικόλληση URL του elementum στο kodi. Αν το ψάξεις απ' τον αρχικό κατάλογο το forum θα βρεις και Ευρωπαϊκό μπάσκετ. Οι τελευταίοι αγώνες NBA/NCAA υπάρχουν κάτω από το topics. Έχω linux και η ιστοσελίδα που είχα αναφέρει παλιά παίζει με flash player και μου έκαναν stutter τα βίντεο υψηλής ανάλησης, οπότε με το παρακάτω σώθηκα! https://translate.google.com/translate?hl=&sl=ru&tl=en&u=https%3A%2F%2Frutracker.org%2Fforum%2Fviewforum.php%3Ff%3D1997 Για NFL, εδώ κάτω από τα Topics https://translate.google.com/translate?hl=&sl=ru&tl=en&u=https%3A%2F%2Frutracker.org%2Fforum%2Fviewforum.php%3Ff%3D875&sandbox=1 Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2018 από Krusty 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 4 ώρες πριν, Krusty είπε Με το elementum πώς παίζουμε ένα αρχείο .torrent αποθηκευμένο στον σκληρό μας δίσκο; Απο το βασικο μενου του elementum, πατας add torrent και στο ελεεινο dialog box που εμφανιζεται επιλεγεις το file και μετα πατας στο file path (εικονα). Μετα ανοιγει το "file manager" του kodi και επιλεγεις το αρχειο σου μεσα απο εκει. Πατας το ok και τερμα. Παω να ανοιξω issue στο github του τυπου μπας και φτιαξει αυτο το τραγικο dialog box. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doubt Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 6 ώρες πριν, Krusty είπε Μόλις έμαθα ότι και με το VLC player μπορούμε να παίξουμε torrent files χωρίς να έχει ολοκληρωθεί το κατέβασμα τους http://www.acestream.org Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Krusty Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 @jim_p Ευχαριστώ. Εμένα αντί για προσθήκη torrent μου γράφει επικόλληση URL και από εκεί μπορώ να το γυρίσω σε αρχείο που εννοεί το αποθηκευμένο .torrent. Όντως το πεδίο για επικόλληση του URL στο dialog box είναι μαύρο σε μαύρο φόντο και δεν έχει καν το περίγραμμα όπως στην παραπάνω εικόνα πριν σύρουμε το βελάκι του ποντικιού εκεί. @Doubt Καλό το acestream αλλά χρησιμοποιεί δικό του τροποποιημένο πρωτόκολλο bittorrent. Τα acestream links δεν μπορεί να τα ανοίξει κανένα άλλο πρόγραμμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doubt Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Krusty είπε Καλό το acestream αλλά χρησιμοποιεί δικό του τροποποιημένο πρωτόκολλο bittorrent. Τα acestream links δεν μπορεί να τα ανοίξει κανένα άλλο πρόγραμμα. Δεν μπορώ να πω πως κατάλαβα 100%. Εγώ κατεβάζω το αρχείο .torrent που έχει αυτό το εικονίδιο κλικ στο εικονίδιο και σε δευτερόλεπτα (μετά από λίγο prebuffering) αρχίζει η αναπαραγωγή της ταινίας. Κατεβάζω και subs και... έτοιμος. Τελευταία αυτό είναι η τρίτη επιλογή μου, αν πρώτα δεν βρω κάτι στο popcorn for Kodi (No1) ή στο elementum. Το κόλπο της αναπαραγωγής .torrent μέσω elementum δεν το ήξερα, θα το δοκιμάσω βέβαια. Υ.Γ. real debrid σε streaming πρόσθετο, το παράτησα γιατί δεν αξίζει κατά τη γνώμη μου. Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2018 από Doubt Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Krusty Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Αφού βλέπεις αυτό το εικονίδιο (acestream player) είναι acestream link και όχι torrent (μερικοί καταχρηστικά το λένε και torrent url). Πχ αν δοκιμάσεις αυτό το torrent να το ανοίξεις με το acestream player θα σου βγάλει μήνυμα λάθους και ας το seedάρουν πολλοί. Με το elementum θα ανοίξει μια χαρά ως αρχείο. Баскетбол. НБА. Сан-Антонио - Юта. 09.12.2018. 60fps.mkv.torrent Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2018 από Krusty Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doubt Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 23 λεπτά πριν, Krusty είπε Αφού βλέπεις αυτό το εικονίδιο (acestream player) είναι acestream link και όχι torrent (μερικοί καταχρηστικά το λένε και torrent url). Πχ αν δοκιμάσεις αυτό το torrent να το ανοίξεις με το acestream player θα σου βγάλει μήνυμα λάθους και ας το seedάρουν πολλοί. Με το elementum θα ανοίξει μια χαρά ως αρχείο. Баскетбол. НБА. Сан-Антонио - Юта. 09.12.2018. 60fps.mkv.torrent Όντως άνοιξε με το Elementum κι έβγαλε error στο Ace. Εξακολουθώ να μην αντιλαμβάνομαι τη διαφορά, αλλά δε χρειάζεται να γίνω και ειδικός για να δω τις ταινιούλες μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Krusty Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Σε βίντεο υψηλής ανάλυσης με 60fps σε σύστημα με on board "κάρτα γραφικών", σε debian linux o αναπαραγωγέας πολυμέσων που εγκαταστάθηκε μαζί με το λειτουργικό σύστημα Totem δεν είχε ομαλή ροή στις γρήγορες φάσεις του βίντεο (αγώνας μπάσκετ) και κολούσε. To vlc κολούσε τρελά με όλες τις διάφορες ρυθμίσεις και πήγαινε και την cpu στο 100%. Ο acestream player (τροποποιημένος vlc) μου έπαιζε τόσο καλά όσο o Totem. Το kodi πάλι με έσωσε γιατί το έπαιξε τέλεια, σαν να το έπαιζα βάζοντας το αρχείο σε στικάκι απευθείας στην τηλεόραση. Φαίνεται το kodi είναι καλογραμμένο για linux, ελαφρύ και αυτορρυθμίζεται ανάλογα με το σύστημα ώστε να έχει τέλεια επιτάχυνση υλικού όπου μπορεί και τις κατάλληλες ρυθμίσεις. Και στο raspberry το kodi μας είχε σώσει γιατί στα υψηλής ανάλυση βίντεο στο youtube μέσω φυλλομετρητή διαδικτύου κολούσαν ενώ όχι μέσω kodi. Μέχρι βέβαια που ρυθμίσαν τον Chrome να χρησιμοποιεί επιτάχυνση υλικού, αλλά και πάλι το kodi μπορεί και παίζει και τα full high definition βίντεο στο raspberry pi 3. Μέσω libreelec έχουν καταφέρει μέχρι και 720p σε h265 πρότυπο λένε στο pi 3. @Doubt Νομίζω ρύθμισες κατά λάθος να ανοίγει το λειτουργικό σου τα αρχεία .torrent με τον acestream player γι' αυτό σου βγάζει το εικονίδιο του. Αν ίσχυε αυτό θα μπορούσε να πας σε ένα τορρεντάδικο με ταινίες, να πατά στο αρχείο torrent και να στα ανοίγει ο acestream player πράγμα αδύνατο. Πχ μπορείς να δοκιμάσεις εδώ. https://rarbgget.org/torrents.php?r=72831879 Είναι και το acestream peer to peer, αλλά έχει διαφοροποιηθεί από το ΒitΤorrent μέσω δικού του κλειστού κώδικα. Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2018 από Krusty Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ενα ενα... Καταρχην, σε λινουξ, βαζεις ενας σοβαρο player, πχ mpv, (s)mplayer ή vlc (δικη μου σειρα προτιμησης), αντι για τον totem και τον καθε gstreamer-based player. Μετα, σε αυτο τον player βαζεις vdpau video output (αν εχεις nvidia 8χχχ ή νεοτερη ΚΑΙ τον driver της nvidia εγκατεστημενο) ή vaapi αν εχεις intel ή ati και φυσικα τα αναλογα πακετα εγκατεστημενα... που δεν τα θυμαμαι τωρα. Ετσι εχεις hardware accelerated playback σε λινουξ. Εχω vdpau καρφωμενο σε mplayer και mpv εδω και πολλα χρονια και εχω παιξει ανετα 1080p και 720p60 στον ταπεινο core2duo μου. Επισης, ειμαι γνωστο nvidia-fanboy στο λινουξ, γιαυτο απο τα της nvidia δεν ξερω τιποτε αλλο Στο θεμα του hardware accelerated playback το kodi εχει auto detection γιαυτο βρισκει απο μονο του το ιδανικο video output (settings > player > videos > processing > render method). Στους browsers, η hardware accelerated αναπαραγωγη στο youtube ειναι απο αλλο ανεκδοτο, μιας και αντι να χρησιμοποιουν h264 που ειναι hardware accelerated εδω και χρονια, χρησιμοποιουν webm που δεν ειναι επειδη κανουν χρηση ανοιχτων προτυπων και αλλες τετοιες αηδιες. Αν θελετε hardware accelerated αναπαραγωγη στο youtube μια ειναι η λυση, το h264ify που αναγκαζει το youtube να χρησιμοποιει h264 αρα και hardware acceleration. Quiz: ποιος γνωστος browser χρησιμοποιει απο default h264 επειδη δεν εχει καν υποστηριξη για webm, αρα παιζει καλυτερα τα διαφορα βιντεο και οι χρηστες του νομιζουν οτι ειναι καλυτερος/ελαφρυτερος? Τελος, h265 σε (οποιοδηποτε) rpi δεν προκειται να υπαρξει ποτε, ασχετως λειτουργικου, μιας και, οπως ολες οι arm συσκευες, κανουνε hardware decoding των h264 και h265 δεν υποστηριζουν καν. Προφανως το να κανουν software decoding των h265 ειναι αδυνατο, μιας και η ισχυς τους δεν επαρκει για κατι τετοιο. Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2018 από jim_p 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Krusty Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ για την απάντηση. Έχω Intel QUAD CORE N3700 χωρίς ξεχωριστή κάρτα γραφικών. Έχω περάσει (αυτόματα δηλαδή με την εγκατάσταση του Debian) στο Linux το πρόγραμμα οδήγησης για την on board "κάρτα γραφικών" Intel HD. Όντως το Kodi που μου παίζει τέλεια τα βίντεο χρησιμοποιεί vaapi. Και vaapi που δοκίμασα στον vlc player σχεδόν δεν έπαιζε το βίντεο. Και στις αυτόματες ρυθμίσεις πάλι μου κολλούσε. Ο Chrome θα είναι ο γνωστός browser στο κουίζ γιατί δεν πιστεύω ο Chrome να συμπαθεί καλύτερα το πρότυπο ανοιχτού λογισμικού (webm) από τον Firefox! To πρότυπο h264 νομίζω έχει κάποιους περιορισμούς σαν πνευματικά δικαιώματα λογισμικού. Για το h265 σε rpi δεν το είδα με τα μάτια μου αλλά σε ανάρτηση στο insomnia νομίζω. " I was experimenting with LibreELEC-RPi2.arm-9.0-Milhouse-20180923210325-#0923-g442e2de and found that it could play a 2.8kb/s HEVC video file flawlessly on the Pi3B+. " https://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=335837 https://www.reddit.com/r/raspberry_pi/comments/89o5m4/pi_3_kodi_x265/ Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2018 από Krusty Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στο kodi, μποριες να δεις αν χρησιμοποιει hardware acceleration απο την καρτα πατωντας απλα το "o" οταν παιζει κατι. Αν διπλα στο video decoder λεει vdpau ή vaapi (σε λινουξ προφανως), χρησιμοποιει. [offtopic] Ο browser στο quiz ειναι ο edge. Δεν υποστηριζεi webm (ή καλυτερα δεν υποστηριζε, στις αρχικες του εκδοσεις τουλαχιστον) οπως δεν υποστηριζε και ο ie. Και επειδη οπως ειπες το h264 (και το h265) εχει πνευματικα δικαιωματα απο πισω του, δεν υποστηριζεται απο ολους τους browsers. Ms και google εχουν τα δικαιωματα για να βαλουν το αναλογο codec στους browsers τους, η mozilla εχει το open h264 "χαρισμα" απο τη cisco και απο εκει και περα το χαος. Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2018 από jim_p Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doubt Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2018 20 ώρες πριν, Krusty είπε @Doubt Νομίζω ρύθμισες κατά λάθος να ανοίγει το λειτουργικό σου τα αρχεία .torrent με τον acestream player γι' αυτό σου βγάζει το εικονίδιο του. Αν ίσχυε αυτό θα μπορούσε να πας σε ένα τορρεντάδικο με ταινίες, να πατά στο αρχείο torrent και να στα ανοίγει ο acestream player πράγμα αδύνατο. Πχ μπορείς να δοκιμάσεις εδώ. https://rarbgget.org/torrents.php?r=72831879 Δεν έχω κάτι σαν το "μ" εγκατεστημένο, αν εννοείς αυτό. 6 ώρες πριν, jim_p είπε Ο browser στο quiz ειναι ο edge. Δεν υποστηριζεi webm (ή καλυτερα δεν υποστηριζε, στις αρχικες του εκδοσεις τουλαχιστον) οπως δεν υποστηριζε και ο ie. Μπορεί να είναι και άσχετο, αλλά όταν έψαχνα 4Κ υλικό για να τεστάρω τη VDSL μου, το ίδιο βιντεάκι youtube που έπαιζε ως 4Κ στο Chrome, έπαιζε μόνο ως 1080 στον Edge. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις