Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

600 ευρω το μηνα για 60 ωρες τη βδομαδα ειναι αστειο και που το συζητας

Πεντε φασκελα και αντε γεια, πανε εξωτερικο, μπαρκαρε, κανε κατι αλλο οτιδηποτε. Ταφος ειναι αυτο το πραμα

Επεξ/σία από Que sera sera
  • Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

LIVERPOOL89

Αν νομίζεις ότι πρέπει να πληρώνεσαι περισσότερα πρέπει να ρισκάρεις και να τα ζητήσεις. Ο εργοδότης θα το σκεφτεί , αν πράγματι είσαι ποιο χρήσιμος από τους άλλους θα σου κάνει αύξηση , αν την δουλειά σου μπορούν να την κάνουν και άλλοι τότε δεν θα σου κάνει αύξηση.

Δημοσ.

Το βασικό σε μια δουλειά είναι να σε σεβονται, να σε εκτιμουν, να σε υπολογιζουν και το ιδιο να κανεις και εσυ. Εάν κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, τότε θα σε αλλάξουν αργά ή γρήγορα.

Σχετικά με την αμοιβή, το σωστό είναι να πεις: θα ήθελα περισσότερα χρήματα, για να μπορέσω να επιβιώσω και να καλύψω τις ανάγκες μου, έχω ανάγκες. Μπορεί η επιχείρησή σας να μου τα δώσει παρακαλώ; Ίσως η επιχείρηση να μην πηγαίνει καλά και να μην το βλέπεις εσύ.

Για μένα, το σκεπτικό γιατί ο άλλος παίρνει περισσότερα από μένα ενώ αυτός ξέρει λιγότερα, είναι λάθος. Διότι με αυτόν τον συνάδελφο πρέπει να συνομιλείς για να αλληλοστηρίζεστε και να διεκδικείτε τα βασικά σας δικαιώματα.

Η χαρά του εργοδότη είναι εσείς οι εργαζόμενοι να αλληλοτρώγεστε. Στο τέλος με αυτό το σκηνικό, εσείς (εμείς) οι εργαζόμενοι χάνετε γιατί αργά ή γρήγορα θα βρεθείτε άνεργοι κοιτώντας τον τοίχο του σπιτιού όπως έχει γίνει  με εμένα στο παρελθόν χωρίς κανέναν δίπλα σας (μας).

• Like 1
Δημοσ.

@Cratus

Με μπακαλιστικα μαθηματικά και εστω οτι σου δινανε τα νομιμα με τον κατωτατο μισθο θα επρεπε να λαμβανεις, καθαρα, 800 ευρω τον μηνα, για τους δυο πρωτους μηνες του ετους, μετα απο αυτους 830 για τους υπολοιπους και αυτα δεδομενου οτι ο εργοδοτης ανακοικωνει κανονικα τις υπερωριες σου στην επιθεωρηση εργασιας.
Εχε υποψην σου οτι τα νουμερα ειναι μπακαλιστικα, νομιζω οτι νομιμα ειναι αρκετα παραπανω (δεν ειμαι σιγουρος τι ακριβως παιζει με το 6ημερο που εγινε 5ημερο), με βαση τους τυπους στο site της ΓΣΕΕ βγαζει οτι θα επρεπε να παιρνεις 815 για τους δυο πρωτους μηνες του ετους και 850 τους επομενους. (ξαναλεω, μπακαλιστικα μαθηματικα και κατωτατος μισθος).

Ετσι για να δεις ποσο πολυ σε εκτιμαει το αφεντικο και το κατα ποσο οντως γ@μ@ς την πιατσα.

ΥΓ. Ξαναλεω, δεν σε κρινω, δεν ξερω τι θα εκανα εγω αν ημουν στην θεση σου και ειχα τα εξοδα να τρεχουν και ημουν ανεργος.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, tsioulak είπε

@Cratus

Με μπακαλιστικα μαθηματικά και εστω οτι σου δινανε τα νομιμα με τον κατωτατο μισθο θα επρεπε να λαμβανεις, καθαρα, 800 ευρω τον μηνα, για τους δυο πρωτους μηνες του ετους, μετα απο αυτους 830 για τους υπολοιπους και αυτα δεδομενου οτι ο εργοδοτης ανακοικωνει κανονικα τις υπερωριες σου στην επιθεωρηση εργασιας.
Εχε υποψην σου οτι τα νουμερα ειναι μπακαλιστικα, νομιζω οτι νομιμα ειναι αρκετα παραπανω (δεν ειμαι σιγουρος τι ακριβως παιζει με το 6ημερο που εγινε 5ημερο), με βαση τους τυπους στο site της ΓΣΕΕ βγαζει οτι θα επρεπε να παιρνεις 815 για τους δυο πρωτους μηνες του ετους και 850 τους επομενους. (ξαναλεω, μπακαλιστικα μαθηματικα και κατωτατος μισθος).

Ετσι για να δεις ποσο πολυ σε εκτιμαει το αφεντικο και το κατα ποσο οντως γ@μ@ς την πιατσα.

ΥΓ. Ξαναλεω, δεν σε κρινω, δεν ξερω τι θα εκανα εγω αν ημουν στην θεση σου και ειχα τα εξοδα να τρεχουν και ημουν ανεργος.

Σωστή διαπίστωση. Από κάτι τέτοια καταλαβαίνεις εάν σε υπολογίζει ο εργοδότης και για πόσο καιρό! Φαντάζομαι δεν θέλεις μια εργασία η οποία να είναι μόνο για κάποιους μήνες. Αυτό δεν σου δίνει λύση στο πρόβλημα της ανεργίας. 

Πάρε μέρος σε συλλογικά όργανα του επαγγέλματός σου για να ενσωματωθείς και να ανταλλάξεις απόψεις όπως πολύ σωστά κάνεις και ανταλλάσσεις απόψεις και εδώ μέσα. Είμαστε δυνατοί και έχουμε φωνή όταν είμαστε όλοι μαζί!

Δημοσ.

Να σας ρωτησω κατι παρεμφερες : εστω οτι δεν δεχονται να σε απολυσουν (ωστε να μπεις ταμειο) και σε «παραιτησουν». Εστω οτι γινει Παρασκευη. Γινεται να μπω ταμειο - το δικαιουμαι βασει ενσημων- αν παω σε ενανγνωστο μου με επιχειρηση/μαγαζι τη Δευτερα   και μου κανει προσληψη - απολυση την ιδια μερα?

Δημοσ.

Δεν γνωρίζω να σου πω, όμως δεν στέκει λογικά. Πιθανότατα να μην γίνεται γιατί όταν πας στον οαεδ και καταθέτεις τα χαρτιά, θα πρέπει η απόλυση να περιέχει την κατάλληλη ποσότητα ενσήμων για να αξιώσεις επίδομα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, antbyron είπε

Δεν γνωρίζω να σου πω, όμως δεν στέκει λογικά. Πιθανότατα να μην γίνεται γιατί όταν πας στον οαεδ και καταθέτεις τα χαρτιά, θα πρέπει η απόλυση να περιέχει την κατάλληλη ποσότητα ενσήμων για να αξιώσεις επίδομα.

Γίνεται αλλα δεν ξέρω ποσες μέρες θέλει, γραφειοκρατία είναι αυτή. 

Τα ένσημα κρίνουν αν θα πάρεις ταμείο και για πόσο, το να έχεις παραίτηση ή λήξη σύμβασης σου επιτρέπει να πάρεις (εφόσον δικαιούσαι βαση ενσήμων) αλλα δεν είναι συνδεδεμένα. 

• Thanks 1
Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

Σχετικά με την αμοιβή, το σωστό είναι να πεις: θα ήθελα περισσότερα χρήματα, για να μπορέσω να επιβιώσω και να καλύψω τις ανάγκες μου, έχω ανάγκες

Εχμ η επιχειρηση δεν ειναι εκει για να καλυψει τις αναγκες μας,μικρες ή μεγαλες

Δεν ειναι φιλανθρωπικο ιδρυμα,ουτε οικογενειακη φαμπρικα με στοχο την επιβιωση των μελων της

Για να ζητησει κανεις επιπλεον λεφτα πρεπει να εστιασει στο πως θα αποδειξει οτι τα αξιζει,αυτο ειναι ενα μεγαλο κεφαλαιο συζητησης απο μονο του αλλα χοντρικα πρεπει να αποδειξει οτι με δικες του ενεργειες η επιχειρηση εξοικονομησε-κερδισε τοσα λεφτα σε μονιμη βαση που αλλος στην θεση του μπορει να μην το ειχε καταφερει

• Like 3
Δημοσ.
17 ώρες πριν, tsioulak είπε

Γίνεται αλλα δεν ξέρω ποσες μέρες θέλει, γραφειοκρατία είναι αυτή. 

Τα ένσημα κρίνουν αν θα πάρεις ταμείο και για πόσο, το να έχεις παραίτηση ή λήξη σύμβασης σου επιτρέπει να πάρεις (εφόσον δικαιούσαι βαση ενσήμων) αλλα δεν είναι συνδεδεμένα. 

Απο το 2012-2016 είχα όλα τα ένσημα.

Το 2017 είχα κάπου 35 ένσημα. εως και τον Φεβρουάριο.

Το 2018 έως τώρα έχω κάπου 50 ένσημα.Για να βγώ ταμείο ανεργίας θα πρέπει να μαζέψω για το 2018 150 ένσημα;Δεν έχω βγεί ποτέ σε ταμείο και με ενδιαφέρει άμεσα γιατί δεν γνωρίζω σίγουρα αν θα συνεχίσω να εργάζομαι στην εταιρία που είμαι 1 μήνα και κάτι,αύριο θα γνωρίζω και ελπίζω να συνεχίσω.

• 11 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ξεθαβω ένα θέμα και θα ήθελα τη γνώμη στην καλύτερη των περιπτώσεων από εργατολόγο - δικηγόρο. 

Ένας φίλος μου εργαζόταν σε μια επιχείρηση από 8/3 έως 13/4. Η λήξη της σύμβασης έγινε από τον ίδιο, άρα έχουμε οικειοθελή αποχώρηση.  Το σημαντικότερο όλων δεν έχει πάρει τα δεδουλευμενα του ποτέ παρά μόνο το δώρο Πάσχα (31,50). 

Νομικά έχει δικαίωμα να τα ζητήσει πριν την παρέλευση του τριμήνου;

Λέω για την παρέλευση τριμήνου με γνώμονα το δικαίωμα επίσχεσης εργασίας μισθωτού (που εξακολουθεί να εργάζεται στην επιχείρηση)

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στις 25/5/2018 στις 12:28 ΠΜ, Cratus είπε

Καλησπέρα,

Θέλω να μάθω τι δικαιούμαι σε περίπτωση παραίτησης από την τωρινή εργασία μου, όντας 5 μήνες Αορίστου (+2 μήνες Ορισμένου) σε μια εταιρία μεγάλη στον χώρο της διαμεταφοράς φορτίων.

Είμαι σε μια θέση που από την πρώτη ημέρα, είμαι σε μέσο όρο 12-12μιση ώρες την ημέρα, 5/βδομάδα. Χωρίς χρόνο για διάλειμμα, χωρίς καθόλου down time την ώρα της δουλειάς. Κάνω δουλειά για 3 άτομα χωρίς να περιαυτολογώ (ίσα ίσα θα έπρεπε να ντρέπομαι) και πληρώνομαι 600 ευρώ καθαρά (+ένσημα), χωρίς ποτέ ούτε ίχνος πληρωμένης υπερωρίας.

Οι λόγοι που κάθομαι είναι ότι 1ον) μαζεύω προϋπηρεσία σε κάτι πάνω στον τομέα μου (ναυτιλία), 2ον) έχω ανάγκη να δουλέψω και να μην κάθομαι, 3ον) δεν έχω την δυνατότητα να μην δουλεύω από θέμα επιβίωσης. Επιπλέον σε όλα αυτά, έχω για προϊσταμένη μια τύπισσα στην ηλικία μου, με πολύ καλή συμπεριφορά προς το πρόσωπό μου και γενικά έχουμε μια συγχρονισμένη λειτουργία που δουλεύει καλά και κάνουμε στην ουσία χωρίς υπερβολές δουλειά 3 τμημάτων, εμείς οι 2.

Το θέμα είναι ότι, δουλεύω 12-13 ώρες καθημερινά και δεν μου μένουν λεφτά αφού πληρώσω τα πάγια μου τα μηνιαία για να ζήσω. Εκτός από αυτό, φεύγω κάθε μέρα στις 8 και γυρνάω στις 9μιση-10 και έχω με το ζόρι 2-3 ώρες ελεύθερο χρόνο για να δω την κοπέλα μου, που τουλάχιστον με καταλαβαίνει και μου δίνει κουράγιο να αντέξω.

Έτσι όμως ούτε να ψάξω να βρω δουλειά άλλη μπορώ (μόνο μέσω sites που δεν έχω καταφέρει ούτε μια συνέντευξη τόσο καιρό να κλείσω ή να μου απαντήσουν σε mail) ούτε μπορώ να πάρω τα ποδαράκια μου με ένα κιλό βιογραφικά να ξεκινήσω να μοιράζω δεξιά-αριστερά.

Καλός ή κακώς στον τομέα μου (όπως και στην πλειονότητα στην χώρα), χωρίς να μπεις κάπου με μέσο δεν κάθονται να ασχοληθούν εύκολα.

Τόσο καιρό κατάφερα μια συνέντευξη να πάω (που πήρα και άδεια για να μπορέσω να πάω γιατί αλλιώς μου ήταν αδύνατο), σε ναυτιλιακή/logistics και αυτό που άκουσα είναι ότι ναι μεν έχω 1 χρόνο συνολική προϋπηρεσία, ναι μεν είμαι Operator για το συμβόλαιο της εισαγωγής/αποθήκευσης και διακίνησης φορτίου στην περιοχή των Βαλκανίων μιας από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο, αλλά για να με πάρουν σε Entry Level δουλειά, καλά τα πτυχία αλλά θέλουν και άλλη προϋπηρεσία...

Γι'αυτό λοιπόν πλέον επειδή δεν αντέχω άλλο μετά από ενημέρωση ότι δεν παίζει αύξηση γιατί απλά με το που φύγω (άσχετα αν είμαι καλός ή όχι) περιμένουν άλλοι 200 απ'έξω με τα ίδια ή και λιγότερα λεφτά, σκέφτομαι πλέον να φύγω ενώ έχω καλές σχέσεις με καλές συστάσεις, καλές σχέσεις με αρκετό κόσμο που μπορεί στο μέλλον να ξανασυνεργαστώ και μια καλή συστατική.

Τι δικαιούμαι όμως; Ας πούμε ότι δίνω το two weeks notice και φεύγω μετά την πρώτη βδομάδα του Ιουνίου, εκτός από τον μισθό Μαΐου (που θα τον πάρω γύρω στις 6-7 Ιουνίου στην καλύτερη), τις υπόλοιπες μέρες άδειας θα τις πληρωθώ; Έχω πάρει απ'όταν έγινα αορίστου χρόνου, 4 μέρες άδεια συνολικά. Επίδομα αδείας; Κάποιο ποσοστό από δώρο; Ρωτάω για να ξέρω πόσο θα με βγάλει ένα μάζεμα ότι χρημάτων έχω για να αντέξω κανά 2μηνο τουλάχιστο πριν πετάξω μπούτι στην Συγγρού μπας και βρω κανα μερακλή...

Δεν έχω ξαναπαραιτηθεί και δεν ξέρω πως είναι η διαδικασία.

Sorry για το σεντόνι, αλλά για καθώς έγραφα τα έβγαλα και λίγο από μέσα μου να μη σκάσω.

Υ.Γ. ο τόνος στον τίτλο δεν είναι κατά λάθος

Εφόσον παραιτηθείς δεν παίρνεις το τακτικό 12μηνο επίδομα, αλλά μπορείς να πάρεις το επίδομα 3μηνης παραμονής στα μητρώα του οαεδ. Θα πρέπει μαζί με την εγγραφή σου στους ανέργους του οαεδ απευθείας να κάνεις την αίτηση και μόλις συμπληρωθούν οι 3μηνες να λάβεις την επιδότηση. Προυποθέσεις είναι να έχεις 60 ημέρες εργασίας έως και 12 μήνες πριν την υποβολή της αίτησης και το εκκαθαριστικό σου να μην υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο ποσό (11.700 περίπου). Δικαιολογητικά που θα χρειαστείς είναι φωτοτυπία εκκαθαριστικού, ταυτότητας και iban. Για περισσότερες λεπτομέρειες επικοινώνησε με τον οαεδ τηλεφωνικά ώστε να έχεις τα απαιτούμενα έγγραφα μαζί σου όταν πας να γραφτείς.

Επεξ/σία από chrissaL40

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...