Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι πιθανότητες είναι μικρές αλλά μίλησε τους καθαρά , ότι θες βοηθό & ποιο μαζεμένο ωράριο αν σε θέλουν εκεί.

Να ξέρεις ότι οι εργοδότες σίγουρα δεν είναι χαζοί , τα βλέπουν όλα αυτά απλά ελπίζουν ότι όλο και κάποιον θα βρουν να αντικαταστήσουν αυτόν που δεν αντέχει. Βέβαια οι συχνές αλλαγές είναι πρόβλημα για την δουλειά τους και αν βρουν αυτό που θέλουν μπορεί να κάνουν παραχωρήσεις.

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλημέρα! Η κατάσταση στην αγορά εργασίας είναι τραγική. Η ανεργία πολύ υψηλή και καταστροφική. Αυτός, όμως, δεν είναι λόγος για να λέμε σε όλα ναι και να τα δεχόμαστε όλα αβίαστα. Πρέπει να μιλάμε και να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας ώστε να μην χειροτερεύει  αυτή η κατάσταση. Πρώτον, το σωστό είναι να πεις ότι έχεις δικαίωμα να εργάζεσαι 8 ώρες. Όχι παραπάνω. Αν σου πουν ότι περιμένουν 200 άτομα απ έξω, αυτό δεν είναι καλό σημάδι( είμαι πολύ έμπειρος στην σάπια αγορά εργασίας). Αν δεν σε ακούσουν, το καλό για εσένα είναι να φύγεις.

Επίσης, θα διεκδικείς να σου φέρονται σωστά, ανθρώπινα και τυπικά, όπως και εσύ. Θα τους ρωτήσεις εάν είναι ικανοποιημένοι από εσένα και αν όχι, τότε φύγε και κάνε το επόμενο βήμα. Ο κανόνας σύμφωνα με την πείρα μου είναι ότι όπου υπάρχει ίντριγκα, άρνηση για ακρόαση και απειλή για αντικατάστασή σου με άλλον από τους 200 που περιμένουν, δεν σε υπολογίζουν ως υπάλληλο. Αντίθετα, όταν υπάρχει καλό, τυπικό κλίμα και δουλειά τότε η πορεία σου  είναι ευοίωνη. 

Τέλος, βρες έναν σύλλογο, μια ομοσπονδία εργαζομένων ή ανέργων στην οποία να συμμετέχεις και να βοηθιέσαι.

Με όλα τα παραπάνω, είσαι απόλυτα σωστός και τυπικός, εφόσον αξιοποιείς σωστά τα επιχειρήματά σου και δείχνεις ότι επιθυμείς την ειλικρίνεια και απεχθάνεσαι την κοροιδία. 

• Like 3
Δημοσ.
19 ώρες πριν, unforgiven είπε

O άνθρωπος σας λέει πως θέλει να κρατήσει καλές σχέσεις και του λέτε να εξαναγκάσει σε απόλυση;

Μίλησέ τους ειλικρινά, δεν θα κερδίσεις κατά 99% κάτι, αλλά θα φύγεις σαν κύριος. Και αυτό μετράει.

Στη θέση σου ΕΓΩ θα έκανα υπομονή να κλείσω χρόνο και μετά θα άρχιζα να το κοιτάζω για παραίτηση. Μόνο και μόνο για την προϋπηρεσία. Αλλά τις αντοχές σου τις γνωρίζεις μόνο εσύ.

Κάπως έτσι εκμεταλλεύεται η ιδιοκτησία τον κάθε δύστυχο εργαζόμενο που θέλει να εργαστει για να ζήσει. Δούλεψε ένα χρόνο τζάμπα και μετα αν κλαταρεις, ο επόμενος...

Όπως σωστά παρατηρησε ο νηματοθέτης, αυτό δεν είναι δουλειά αλλά δουλεία! Θα συμβούλευα κανείς να μην γίνεται δούλος οικειοθελώς, για τις πενταροδεκάρες του κάθε εργοδότη.

Επίσης να θυμήσω ότι τα εργατικά δικαιώματα δεν χαρίστηκαν αλλά κατακτήθηκαν με αγώνες. Η "κρίση" δίνει ένα καλό άλλωθι στην κορυφή της κοινωνικής πυραμίδας να ξεζουμήσει τη βάση της κοινωνίας. Όπως τα παραμύθια με τον κακό δράκο για να φάει όλη την κρέμα ο Γιαννάκης....

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 25/5/2018 στις 12:28 ΠΜ, Cratus είπε

Γι'αυτό λοιπόν πλέον επειδή δεν αντέχω άλλο μετά από ενημέρωση ότι δεν παίζει αύξηση γιατί απλά με το που φύγω (άσχετα αν είμαι καλός ή όχι) περιμένουν άλλοι 200 απ'έξω με τα ίδια ή και λιγότερα λεφτά

μονο σε αυτο θα μεινω.

εξω περιμενουν 200.000 με τα ιδια ή λιγοτερα λεφτα, οχι 200 που ανεφερες !

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΙΔΙΟΣ Μ'ΕΣΕΝΑ ! 

αν εξαιρεσω την εκμαθηση της εργασιας στο νεο, το ρισκο του ποιος ειναι & τι κανει κλπ κλπ - νομιζω οτι δυσκολα θα βρω 5 καλυτερους απ'αυτο που περιγραφεις για τον εαυτο σου !

σιγουρα θα εχεις μειονεκτηματα, σιγουρα καπου γερνει η βαρκα και αναποδα & οχι μονο για το boss αλλα να ξερεις δεν ειναι πολλοι αυτοι που θελουν να εργαστουν στ'αληθεια.

υγ -->

απο περσι το καλοκαιρι ψαχνω καποιον που θα αναλαβει το νυχτερινο κομματι (22.30 ~ 6:30)  της εργασιας μας (κλειδαρας) !

η μονη προϋποθεση ειναι η τιμιοτητα. σταθερός μισθος 300€ + αν δεν προκύψουν τηλεφωνα συμπληρωμα εως 650€ + αν προκύψουν πέραν των αναμενομενων πχ χριστουγεννα, πασχα κλπ αργιες 1000€.

ένας κατάφερε να ολοκληρωσει το 8μηνο και μετα εφυγε για να παει delivery. :D 

• Like 1
Δημοσ.

Επ ευκαιρία να κάνω την εξής ερώτηση. Ξέρει κάποιος σε ποια ομάδα- σύλλογο- ομοσπονδία μπορούμε να συμμετάσχουμε για να ανταλλάσσουμε απόψεις σε θέματα εργασίας;  Ένα καλό σάιτ είναι το https://ergatika.gr/2017/11/ειδικά-θέματα-ερωτήσεις-απαντήσεις/. Αλλά θα ήθελα να ενημερωθώ και για κάποιο συλλογικό όργανο.

Δημοσ.

Παιδια οσο και να λεμε πισω απο σενα περιμενουν αλλοι 200.000,εγω βαζω 500.000, η ουσια ειναι οτι ολοι μας δεν κανουμε γι ολα.

Αυτο ειναι καραμελα για τα αφεντικα.

Πολλα παραδειγματα. Η κοπελα μου δουλευει σε καφετερια, ψαχνουν εδω και ενα χρονο μονιμους για εργασια σερβις, τιποτα, ερχονται μερικοι χωρις καμια γνώση, πχ να πιανουν δισκο, καθονται και φευγουν.

Στην δικια μου δουλεια, εργοστάσιο, υπεύθυνος βαρδιας, τρεις βαρδιες, 31 μερες το μηνας ψαχνει μηχανικους με.το κυαλι γιατι ολοι θελουν τα βασικα και αυτα που δικαιουνται, οταν ακουνε οτι στις αργιες δουλευεις κανονικα και μπορει το 23:00-07:00 λενε εγω μονο πενθημερο ή εξαημερο μπορω.

Αρα οι αριθμοι για μενα δεν λενε κατι, δεν ρισκάρεις να παρεις κάποιον πχ για μηχανικο να του δωσεις ενα 6μηνο προσαρμογεις, μισθο και αυτος να το δει σαν διακοπες. Την εχει πατησει ο εργοδοτης μου ετσι άπειρες φορες, αλλα μυαλο δεν βαζει, δινει χαμηλό μισθο με κανενα κινητρο, ερχονται οι αλλοι παιρνουν ενα 6μηνο πανω απο το βασικο μισθο, ενσημα και μετα του λενε συγνωμη δεν μπορω να κατσω.

Αρα η καραμελα πισω απο σενα περιμενουν αλλοι τοσοι ας πάνε και ας παει ο εργοδοτης να τους βρει και αν μεινει ικανοποιημενος με την αποδοση του να με τρυπησετε το ματι.

Εκει που είμαι εγω εχουμε υπευθυνους βαρδιας μηχανικούς που ο μονος μηχανολογος μηχανικος Τ.Ε ειμαι είμαι εγω, οι αλλοι ο ενας απλα εβγαλε το λυκειο, ο αλλος ειχε ενοικιαζομενα και ο τριτος δουλευε σε τροφοδοσια καταστηματων. Μετα σου λεει να διασφαλισει την ποιοτητα των προιοντων του και την ασφαλεια του προσωπικουπροσωπικου. Μαζι με αυτους την παταω και γω γιατί κανένας τους δεν έχει πτυχιο, τους εχει σαν απλους εργατες, οταν εγω του ειπα να μου δηλωσει το πτυχιο μου ειπε τους αλλους τους εχω ετσι, ετσι θα σαι κι εσυ. Φταιει και το κρατος που δεν τον υποχρεωνει να δηλωνει πραγματικους μηχανικους ως υπευθυνους βάρδιας, αν γινει καμια βλακεια να δω πως θα τα συμμαζεψουν

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΔΥΣΤΗΧΩΣ , ο εργαζόμενος έχει αυξημένη διαπραγματευτική ισχύ όταν η ανεργία είναι χαμηλή και μπορεί να βρει αλλού καλύτερη εργασία. Αν πιστεύετε ότι αξίζετε κάτι καλύτερο και δεν είστε στον σωρό με τους ανιδείκευτους τότε ΡΙΣΚΑΡΕΤΕ και ψάξτε αλλού για εργασία ιδίως οι μικρότερες ηλικίες που μπορούν αν μείνουν 2-3 μήνες χωρίς δουλειά.

ΔΥΣΤΗΧΩΣ ή ΕΥΤΥΧΩΣ , αυτά τα προβλήματα ΔΕΝ λύνονται με "ένα νόμο - ένα άρθρο" όπως λένε πολλοί που λειτουργούν με την ανάποδη λογική του προβληματικού εργοδότη και πάνε και αυτοί να εκμεταλευτούν τον εργαζόμενο. Με το ζόρι να αναγκάσεις εργοδότη να σου δώσει παροχές που δεν θέλει δεν γίνεται και αν το πετύχεις εκβιαστικά τότε να ξέρεις ότι η επιτυχία είναι "πρόσκαιρη".

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 1
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, Liverpool89 είπε

Εκει που είμαι εγω εχουμε υπευθυνους βαρδιας μηχανικούς που ο μονος μηχανολογος μηχανικος Τ.Ε ειμαι είμαι εγω, οι αλλοι ο ενας απλα εβγαλε το λυκειο, ο αλλος ειχε ενοικιαζομενα και ο τριτος δουλευε σε τροφοδοσια καταστηματων. Μετα σου λεει να διασφαλισει την ποιοτητα των προιοντων του και την ασφαλεια του προσωπικουπροσωπικου. Μαζι με αυτους την παταω και γω γιατί κανένας τους δεν έχει πτυχιο, τους εχει σαν απλους εργατες, οταν εγω του ειπα να μου δηλωσει το πτυχιο μου ειπε τους αλλους τους εχω ετσι, ετσι θα σαι κι εσυ.

Μια παρένθεση σε αυτό, και χωρίς απαραίτητα να ενστερνίζομαι την ακόλουθη άποψη, στην περίπτωση που και οι τέσσερις κάνετε την ίδια δουλειά, έχετε τις ίδιες αρμοδιότητες και τις ίδιες ευθύνες, το να παίρνεις εσύ έστω και λίγα παραπάνω «για ένα χαρτί» δεν είναι απίθανο και παράλογο να δημιουργήσει άλλα προβλήματα.

Δημοσ.

Σε πολλες δουλειες γινεται αυτο και δεν ειναι παραλογο. Ειναι αυτο που οριζει ο νομος. Ξερω περιπτωσεις που 3 υπαληλοι για την ιδια θεση περνουν 3 διαφορετικους μισθους. 750 ο 1ος και μετα ο αλλος 820 λογο πτυχιου και 900 ο τριτος λογο πτυχιου κ εγγαμου. Στην αναλυτικη μισθοδοσιας ομως φαινετε οτι εχουν τον ακριβως ιδιο μισθο και ολα τα υπολοιπα ειναι επιδοματα.

Δημοσ.
6 hours ago, Cratus said:

Γενικά όλη η οικογένεια των ιδιοκτητών φαίνεται να με εκτιμάει (όπως και εγώ τους εκτιμάω) και μου το λένε αρκετά συχνά και έχω καλές σχέσεις, όμως αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι με το ζόρι την βγάζω τον μήνα

Αυτό δεν είναι εκτίμηση, είναι εκμετάλλευση.

Δε θέλω να πω ότι απαραίτητα σου λένε συνειδητά ψέματα στη μούρη σου, το "σε εκτιμώ" όπως και το "σε νοιάζομαι" μπορεί ο καθένας να το μεταφράζει με δικό του τρόπο, but still.

Όσοι είναι καιρό στο φόρουμ ξέρουν ότι ποτέ δεν ήμουν των απόψεων "βία είναι ο βασικός μισθός", οπότε αυτό που θα πω μη το πάρεις στραβά, αλλά το βασικότερο πράγμα που βλέπω ότι πολλοί σήμερα χρειάζεται να ακούσουν είναι το εξής:

Ο εργοδότης σου δεν είναι φίλος σου.

Έχεις μαζί του μια σχέση που μπορεί να είναι καλή, μπορεί να περιέχει εκτίμηση, μπορεί χίλια δυο, αλλά δεν είναι φίλος σου. Η σχέση σας βασίζεται στην επαγγελματική της διάσταση, και όλα τα άλλα έχουν εν τέλει να κάνουν με αυτό.

Να είναι κανείς φιλότιμος, ευγενικός, δουλευταράς, ότι θέλει, ναι. Αλλά μην έχουμε αυταπάτες. Δεν εκτιμούν εσένα (αν το έκαναν τότε δε θα βρισκόσουν σε αυτή την κατάσταση), εκτιμούν τη δουλειά που κάνεις.

Όταν σου τύχει να κάνει κάποιος το δικό σου πρόβλημα δικό του χωρίς να υπάρχει άμεση σύνδεση με το πόσα κιλά δουλειά θα κάνεις, τότε σε εκτιμάει.

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.
On 25/05/2018 at 02:58, logistoulis said:

από κει και πέρα προφανώς δικαιούσαι 4 πράγματα: 

1)μισθό μέχρι και την τελευταία μέρα που θα δουλέψεις (και τον ιούνιο εννοείται)

2) επίδομα άδειας που προκύπτει από τους μήνες που δούλεψες 

3) οι μέρες της άδειας που δεν πήρες θα πληρωθούν σε μεικτά ημερομίσθια ( δικιούσαι 1.66 μέρες το μήνα τον 1ο χρόνο εργασίας σου)

4) αναλογία δώρου χριστουγέννων που ξεκινάει να μετρά από 1 Μαΐου πολύ χοντρικά το 1/8 ενός μεικτού μισθού και κάτι ψιλά, αλλά αυτό έχει δικαίωμα να στο καταβάλλει και τον δεκέμβριο αν γουστάρει 

Κυριε λογιστουλη, κι εγω τα ιδια δικαιουμαι;

(Παραιτούμαι μετα απο σχεδον 5 χρονια εργασιας στην εταιρεια. Το επιδομα αδειας ποσο περιπου βγαινει και πως; Επισης εκτος απ'τις μερες αδειας που μου εμειναν εχω να πληρωθω κ τις υπερωρίες που εχω μαζεψει, σωστα;)

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, *nenya* είπε

(Παραιτούμαι μετα απο σχεδον 5 χρονια εργασιας στην εταιρεια. Το επιδομα αδειας ποσο περιπου βγαινει και πως; Επισης εκτος απ'τις μερες αδειας που μου εμειναν εχω να πληρωθω κ τις υπερωρίες που εχω μαζεψει, σωστα;)

Τα ένσημα. Μέχρι το τελευταίο... :rolleyes:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, *nenya* είπε

Κυριε λογιστουλη, κι εγω τα ιδια δικαιουμαι;

Επίδομα άδειας ολόκληρο για σένα όχι αναλογία

Και εννοείται τις υπερωρίες που δουλέψεις

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, phanispal είπε

Μια παρένθεση σε αυτό, και χωρίς απαραίτητα να ενστερνίζομαι την ακόλουθη άποψη, στην περίπτωση που και οι τέσσερις κάνετε την ίδια δουλειά, έχετε τις ίδιες αρμοδιότητες και τις ίδιες ευθύνες, το να παίρνεις εσύ έστω και λίγα παραπάνω «για ένα χαρτί» δεν είναι απίθανο και παράλογο να δημιουργήσει άλλα προβλήματα.

Δεν θελω να παρω κατι παραπανω απο τον αλλον που εχει παραπανω χρονια εμπειριας, αλλα δεν ειναι μηχανικος απλα ειπε πιανουν τα χερια μου. Μονο να μου παρει το πτυχιο και να μου κολλαει τα ενσημα σαν μηχανικος αφου ειμαι, ενω ο αλλος οχι.

Και αν το παμε στην αντιθετη απο μενα παντα εχει παραπανω απαιτησεις και μου λεει εσυ σαν μηχανικος πρεπει αυτο να το καταλαβαινεις και να προσπαθησεις, στους αλλους δεν το κανει αυτο. Εγω πχ πρεπει να ξερω γιατι ενα φωτοκυτταρο δεν αναψε, ο αλλος δεν ξερει καν τι ειναι αυτο.

Δευτερο παραδειγμα πηγα στην δουλεια και με μαθαινε ενας αλλος μηχανικος μεσα στους 2,5 μηνες (ειχα ενα περιθωριο 6μηνων να κατσω μαζι του να μαθω πως λειτουργεί το εργοστάσιο τι πρεπει να προσεχω κλπ)ο μηχανικος που με μαθαινε παραιτηθηκε, βρηκε αλλού δουλεια. Ενας αλλος μηχανικος (μονο το λυκειο εχει βγάλει και ηρθε στο εργοστασιο πρώτα σαν συσκευαστης και μετα εγινε μηχανικος)ειχε μαθητευομενο εναν ακομα που του ειπε εγω δουλευα σαν σερβιτορος αλλα τα χερια μου πιανουν. Σε αυτους τους 2,5 και μετα εγω πηρα βαρδια μόνος μου, εννοείτε οτι αν γινοταν κατι επαιρνα τηλεφωνο να μου εξηγησουν τι πρεπει να κανω και αυτη την στιγμη που τωρα κλεινει το εξαμηνο εχω 3,5 μηνες βαρδιας μονος και ο εργοδοτης με αντιμετωπιζει οπως τους παλιους στο θεμα δουλειας, ενω στο μισθολογικό σαν τους καινουργιους, ο δευτερος που τωρα του ειπανε τον ιουνιο παιρνεις βαρδια δοκιμαστηκα, τους ειπε δεν νιωθω ετοιμος και παιρνουμε τα ιδια χρηματα, εχουμε διαφορετικη ιδιοτητα, κανουμε την ιδια δουλεια, αλλες απαιτησεις εχουν απο μενα, λιγοτερες απο αυτον. Ποιος χανει το δικιο του σε ολο αυτο;

Μετανιωσα που εδειξα οτι ξέρω και μαθαινω γρηγορα γιατι μονο στην πιεση με εχουν, ενω μπορουσα ενα 6μηνο να εκανα διακοπες.

Το πτυχιο δεν μετραει αν εγω ειμαι πχ γιατρος και παω για δουλεια σε φουρνο εννοείτε οτι θα παρω οσα και οι υπολοιποι και μπορει λιγοτερα λογο εμπειριας. Αλλα οταν ψαχνεις μηχανικο και ερχονται 10 ατομα και απο αυτος ο ενας εχει πτυχιο γι αυτη την θεση και μαθαινει σε λογικα πλαισια στο μισο χρονο να κανει βαρδια μονος του, δεν νομιζω να ναι παραλογο να του αναγνωρισεις το πτυχιο

Επεξ/σία από Liverpool89

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...