vagos789 Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Λες οτι δεν εχεις την οικονομικη δυνατοτητα να καθεσαι αλλα θελεις να φυγεις χωρις να εχεις βρει αλλη δουλεια Σεβαστο αλλα προφανως αντιφατικο Φυσικα διαβασα αυτα που λες οτι δεν σου φτανει ο χρονος να ψαξεις,και ειναι λογικο,αλλα νομιζω οτι το καλυτερο που εχεις να κανεις να συνεχισεις το οποιο ψαξιμο πριν βγεις στην ανεργια. Ζουμε στην Ελλαδα της κρισης,δεν υπαρχουν εκει εξω δουλειες με το τσουβαλι ,με εξαιρεση τον τουρισμο οπου βρεχει δουλειες (οχι καλοπληρωμενες). Επισης αν τελικα βρεις δουλεια, αργα ή γρηγορα,εισαι βεβαιος οτι θα ειναι με καλυτερο ωραριο και αποδοχες; Εισαι απολυτως βεβαιος δηλαδη οτι γνωριζεις τι παιζει εκει εξω και τι μπορεις εσυ να διεκδικησεις; ΠΙστευω οτι ειναι μικρο το χρονικο διαστημα που δουλευεις για να το πεις αυτο. Αν μενεις μονος,προφανως μια συγκατοικηση θα "αυξανε" το τωρινο εισοδημα σου,ή αν εμενες σε γονεις κτλ κτλ
TitanX Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 2 ώρες πριν, phanispal είπε Δε μας είπες πού δουλεύεις εσύ. εσυ που δουλευεις σε γκουλαγκ?
logistoulis Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 2 ώρες πριν, unforgiven είπε αλλά θα φύγεις σαν κύριος. Και αυτό μετράει. Αυτό γιατι μετράει και πού ακριβώς μετράει; Κύριος είσαι σε αυτούς που είναι κύριοι, αλλιώς δεν είσαι κύριος αλλά μαλακας 4 2
unforgiven Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, logistoulis είπε Αυτό γιατι μετράει και πού ακριβώς μετράει; Κύριος είσαι σε αυτούς που είναι κύριοι, αλλιώς δεν είσαι κύριος αλλά μαλακας Kαλό θα ήταν να διαβάζουμε τι γράφουν οι υπόλοιποι, και ιδίως αυτός που ανοίγει το θέμα. " σκέφτομαι πλέον να φύγω ενώ έχω καλές σχέσεις με καλές συστάσεις, καλές σχέσεις με αρκετό κόσμο που μπορεί στο μέλλον να ξανασυνεργαστώ και μια καλή συστατική." Επεξ/σία 25 Μαΐου 2018 από unforgiven 2
Μακιαβέλλι Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Οι προλαλησαντες καλυψαν και την μια και την αλλη πλευρα, τις οποιες γνωριζες κι εσυ. Ειμαι σίγουρος οτι μέσα σου ξέρεις τι θέλεις να κανεις, τι μπορείς να διεκδικήσεις και με ποια μέσα. Κουράγιο και καλή επιλογή.
phanispal Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 1 ώρα πριν, TitanX είπε εσυ που δουλευεις σε γκουλαγκ? Σε ποιο κόσμο ζεις;
agrio.imeros Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Cratus άσχετα αν σας ενημέρωσαν ότι δεν παίζει αύξηση(αυτοί ρίχνουν το τυρί και εμείς πρέπει να το καταπίνουμε αμάσητο) εσύ πρέπει να κανονίσεις το ωράριο σου. Μίλα τους ξεκάθαρα. Αφού έχουν ανάγκη από υπερεργασία-υπερωρίες ας τις πληρώσουν. Αλλιώς κάνεις το οχτάωρο αυτό που προβλέπεται στην πενθήμερη εργασία. Στο φινάλε αν σε "παραιτήσουν" αυτοί στα κάκαλα σου. Σιγά το κελεπούρι. Για δώδεκα ώρες με έξι κατοστάρικα που λες ότι δουλεύεις καταπονώντας τον εαυτό σου κάνοντας δουλειά τριών ατόμων, τριών τμημάτων κτλ, ε του κυρ-πούστη... Επεξ/σία 25 Μαΐου 2018 από agrio.imeros 1 1
tsioulak Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 1 ώρα πριν, agrio.imeros είπε Cratus άσχετα αν σας ενημέρωσαν ότι δεν παίζει αύξηση(αυτοί ρίχνουν το τυρί και εμείς πρέπει να το καταπίνουμε αμάσητο) εσύ πρέπει να κανονίσεις το ωράριο σου. Μίλα τους ξεκάθαρα. Αφού έχουν ανάγκη από υπερεργασία-υπερωρίες ας τις πληρώσουν. Αλλιώς κάνεις το οχτάωρο αυτό που προβλέπεται στην πενθήμερη εργασία. Στο φινάλε αν σε "παραιτήσουν" αυτοί στα κάκαλα σου. Σιγά το κελεπούρι. Για δώδεκα ώρες με έξι κατοστάρικα που λες ότι δουλεύεις καταπονώντας τον εαυτό σου κάνοντας δουλειά τριών ατόμων, τριών τμημάτων κτλ, ε του κυρ-πούστη... Για την ακριβεια δουλευει για λιγοτερο απο τον κατωτατο μισθο καποιου αγαμου ανω των 25. Με πενθημερο και 12ωρο αυτος βγαζει 2,25-2,30 ευρω την ωρα, ο κατωτατος μισθος ειναι στα 2,75-2,80 ευρω την ωρα. Δεν ειναι ευκολο να βρεις δουλεια ακομα και με τον κατωτατο, αλλα με την δουλεια που κανει ο νηματοθετης καποια στιγμη θα βαρεσει τιλτ.
Vasivouzoukos Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Κάτι τέτοιοι που πάνε και δουλεύουν 12ωρα απλήρωτα για την υποτιθέμενη προυπηρεσία είναι αυτοί που καταστρέφουν την πιάτσα και μαμάν εμάς τους υπολοίπους. Τι να πω... απλά για πολλοστή φορά δεν έχει μέλλον αυτός ο τόπος.
Cratus Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Δυστυχώς το να φύγω πιο νωρίς δεν παίζει γιατί πριν φύγω γιατί πρέπει να βγάλω κάποια προγράμματα για το πως θα κινηθούν ένας μεγάλος αριθμός ατόμων και της εταιρίας και εκτός (εργάτες, οδηγοί, φορτηγά, εκτελωνιστές, το λιμάνι, υπάλληλοι για εξαγωγές/εισαγωγές, η λαχαναγορά, χοντρέμποροι, κλπ κλπ) Το να πάω πιο αργά στην εργασία επίσης δεν παίζει γιατί και 8μιση που πάω, για το λιμάνι είναι ήδη "αργά" και τρέχω με το καλημέρα στα τηλέφωνα και στον συντονισμό 2 τμημάτων άσχετων μεταξύ τους. Δεν έχω 1 ώρα που σχόλασα σήμερα και σας γράφω, αλλά τι να κάνουμε, ΠΡΕΠΕΙ να δουλέψω. Σχόλια του τύπου "χαλάμε την πιάτσα" τώρα τι να πω, όταν δεν θα έχεις να περάσεις τον μήνα φιλαράκο έλα πες μου πως θα τα φέρεις βόλτα. Επιπλέον, μπορεί να είναι η φάση όπως είναι αλλά τουλάχιστον δεν είναι δουλειά "του ποδαριού" και χτίζω καριέρα με κόστος τις ώρες/χρήμα, το να την αφήσω για να πιάσω μια πιο εφήμερη με καμία προοπτική για το μέλλον μου και να προβλέπω σε καλύτερη θέση/χρήματα, δεν με ενδιαφέρει. Μπορώ να πω ότι η κουβέντα σήμερα με την μια καινούρια ρεσεψιόν που μου είπε ότι ήταν 3 χρόνια άνεργη με έφερε λίγο πάλι στα ίσα μου και να σκεφτώ ότι... με την κατάσταση όπως είναι, μας έχουν καταντήσει να λέμε και "ευτυχώς που έχουμε δουλειά" Με λίγα λόγια, έχω ήδη απαντήσει στο ερώτημά μου, όπως και μου είπατε και μερικοί που πατάτε στην Γη και δεν είναι ο μικρόκοσμος σας το δωμάτιο με το PC σας, ότι εφόσον είμαι εκεί που είμαι σε μία θέση καλή (πολύ καλύτερη από αυτή που θα μπορούσα ποτέ να είχα με την προϋπηρεσία μου), ας κάνω υπομονή μέχρι οι κόποι κάποια στιγμή να επιβραβευτούν είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο.
tsioulak Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Κοιτα Cratus, οτι γ@μ@ς την πιατσα την γ@μ@ς, δεν αντιλεγω, εχεις αναγκες και εισαι αναγκασμενος να το κανεις αυτο (επειδη αλλιως δεν θα εχεις να ζησεις), δυστυχως ειμαστε εδω και χρονια σε αυτο το σημειο, δεν ξερω τι θα εκανα αν ημουν στην θεση σου αλλα δεν νομιζω οτι ειναι λυση να συνεχιζεις να το κανεις αυτο για 2-5 χρονια, θα κανεις σοβαρη ζημια στον οργανισμο σου.
Liverpool89 Δημοσ. 26 Μαΐου 2018 Δημοσ. 26 Μαΐου 2018 Φιλε μου σε νιωθω, το ζησα και ημουν σε σχεση. 12+ωρες δουλειας, χωρις να νοιαζονται αν εχεις σπιτι, πηγα για αποθηκαριος και τα εκανα ολα, συσκευασίες, μεχρι και τα χορτα εξω έκοβα. Μενω σε παραθαλασσιο μερος, η θαλασσα το πολυ με τα ποδια 10 λεπτα, εκεινη την περιοδο εκανα 1 μπανιο και αυτο γυρνωντας απο την δουλεια, με περιμενε η κοπελα μου στην παραλία, ηταν και βραδυ. Ελεγα και γω τα ιδια ειμαι σε νοικι, τα εξοδα τρεχουν, αμαξι κλπ. Ναι αλλα τις ωρες που χαραμισα ετσι δεν ξαναερχονται, ουτε τιποτα. Γι αυτο μια μερα τους ανακοινωσα ή θα κανω αυτο που λεει ή συμβαση μου και μονο πρωι γιατι ετσι ειχαν γραψει στην συμβαση ή απο 500€ θα ανεβω στα 750€, μου ειπανε οχι και αν θες φυγε. Την αλλη μερα δεν πηγα στην δουλεια. Ολο αυτο μου βγηκε σε καλο, εκατσα ηρέμησα, εκτιμησα μερικα πραγματα, όπως να κατσεις εστω μια ωρα χαλαρος να πιεις εναν καφε, να μην σε νοιαζει η δουλειά τίποτα. Να μπορεις να κανεις απλα, αυτονοητα καθημερινα πραγματα. Γι αυτο ζυγισετα και αποφασισε να κανεις το επομενο βημα που θα ναι καλυτερο για σενα, αυτο ειναι σιγουρο. Για την ιστορια. Τα λεφτά που επαιρνα ηταν 500€ το μηνα, δουλευα 6 μερες την εβδομαδα, δηλωμένος απο της 8:00ως 15:45 με μισή ωρα διαλλειμα και δουλευα κανονικα απο της 7:00-14:30-17:30-22:30+ παντα. Δεν μου εφτανα τα λεφτα που επαιρνα αγορασα ποδηλατο και πηγαινα με αυτο στην δουλεια κανοντας καθε μερα πανε ελα 14χλμ επι δυο φορες. Οσο παιρνουσε ο καιρος ενω ειχα φυγει, το βλεπω σαν ενα παραδειγμα προς αποφυγη και σαν μια ιστορια για μερικούς παλιους που μου τζαμπουναμε εγω στα νιατα σου εκανα αυτο, το αλλο, τοτε μου ερχεται αυτες οι στιγμες και απλα γελαω με τα χαλια που αφησα να με καταβαλουν. Η εταιρια που δουλευα μετα απο μενα πηρανε αλλους τρεις αποθηκαριους, ολοι φυγανε την δευτερη εβδομαδα. Εδω και 1,5 χρονο αποθηκαριο δεν εχουν. 3
logistoulis Δημοσ. 26 Μαΐου 2018 Δημοσ. 26 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, Cratus είπε Σχόλια του τύπου "χαλάμε την πιάτσα" τώρα τι να πω, όταν δεν θα έχεις να περάσεις τον μήνα φιλαράκο έλα πες μου πως θα τα φέρεις βόλτα. Επιπλέον, μπορεί να είναι η φάση όπως είναι αλλά τουλάχιστον δεν είναι δουλειά "του ποδαριού" και χτίζω καριέρα με κόστος τις ώρες/χρήμα, το να την αφήσω για να πιάσω μια πιο εφήμερη με καμία προοπτική για το μέλλον μου και να προβλέπω σε καλύτερη θέση/χρήματα, δεν με ενδιαφέρει. Μπορώ να πω ότι η κουβέντα σήμερα με την μια καινούρια ρεσεψιόν που μου είπε ότι ήταν 3 χρόνια άνεργη με έφερε λίγο πάλι στα ίσα μου και να σκεφτώ ότι... με την κατάσταση όπως είναι, μας έχουν καταντήσει να λέμε και "ευτυχώς που έχουμε δουλειά" φίλε χέσε την πιάτσα τον εαυτό σου χαλάς και αυτό στο λέει κάποιος που έχει συναντήσει θέματα υγείας από το άγχος της δουλειάς απλά σκέψου και πόσο παραμυθάκι είναι τελικά όλη αυτή η ψευδαίσθηση της καριέρας και τι τελικά θα μπορέσεις να διεκδικήσεις μελλοντικά ως άνθρωπος για τον εαυτό σου όταν έχεις ρίξει τα στάνταρ σου τόσο χαμηλά που θεωρείς τα 600 ευρώ για χίλιες ώρες δουλειά με προοπτική εγώ δεν σου λέω να σταματήσεις να δουλεύεις, ειδικά αν έχεις ανάγκη τα χρήματα. τα έχεις και σε εκμεταλλέυονται, είναι κάτι που ξέρουμε ότι συμβαίνει απλά σου λέω να μην παραμυθιάζεσαι με καριέρες και λοιπές παπάτζες, βλέπω κόσμο που είναι χάλια, κοντεύουν να τρελαθούν ή το έχουν κάνει ήδη και σωματικά είναι δράματα (και δεν μιλάω για γυμναστήρια και χαζομάρες, φαίνεται ο τύπος που δεν είναι καλά από μακριά) και όλα αυτά για να σκοτώνονται να κάνουν καριέρα και να παραμυθιάζονται ότι κάτι κάνουν στη ζωή τους.. μια φορά ζεις, ένα σώμα μας έδωσε η φύση με αυτό θα πορεύεσαι μέχρι να πεθάνεις και το πώς θα φροντίζεις και τι ποιότητα ζωής θα έχεις (και ψυχική υγεία πέρα από σωματική) είναι πράγματα που από σένα εξαρτώνται κυρίως, όχι από τους άλλους και οι άλλοι χέστηκαν αν εσύ αύριο μεθαύριο είσαι ρημάδι και το ψεύτικο μπράβο είναι ανταμοιβή, ανταμοιβή είναι τουλάχιστον να σε σέβονται και να σου φέρονται ανθρώπινα φυσικά και να δουλέψεις επειδή το έχεις ανάγκη, αλλά για δικό σου καλό ψάξε κάτι καλύτερο και καλύτερο δε μεταφράζεται απαραίτητα σε χρήματα που αν εξαιρέσουμε την ανεργία δεν έχεις και πολλά περιθώρια για πιο κάτω... αλλά άντε και το χρήμα ακόμα να το καταλάβω αν και δεν τον ενστερνίζομαι απόλυτα.. την προοπτική της καριέρας και το όνειρο ότι όλοι κάποτε θα γίνουμε πλούσιοι αν είμαστε δουλευταράδες και υπάκουοι και μετά από αρκετά χτυπήματα στη πλάτη δε μπορώ να τη καταλάβω, γιατί πολύ απλά για τους περισσότερους δεν θα έρθει ποτέ αυτή ώρα. και τώρα που το σκέφτομαι όσοι βγάζουν κάπως καλύτερα χρήματα δεν είναι ούτε οι πιο δουλευταράδες, ούτε οι πιο έξυπνοι, αλλά αυτοί που δε συμβιβάστηκαν με το να τους κοροϊδεύουν στη μάπα αλήθεια στη θέση που είσαι κάθε πότε αλλάζουν οι εργαζόμενοι; πόσο περίπου τη παλεύουν κατά μέσο όρο; γιατί δεν το κόβω πάνω από 2-3ετια.. Επεξ/σία 26 Μαΐου 2018 από logistoulis 7
jgeorgiou Δημοσ. 26 Μαΐου 2018 Δημοσ. 26 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Cratus Οπως τα έχεις περιγράψει , η θέση που ανέλαβες είναι η "εισαγωγική" για νεοπροσλαμβανομενους. Κάποιες επιχειρήσεις , το κάνουν (αν σας πω ποια πολύ γνωστή το έκανε από σύστημα θα χάσετε πασα ιδέα οι μικρότεροι) . Σε αυτή την θέση ο εργοδότης ξέρει ότι ο νεοπροσλαμβανόμενος εργάζεται εξοντωτικά με σύμβαση αφού ο εργοδότης ξέρει ότι δεν θα αντέξει για πολύ καιρό. Εγώ στην θέση σου θα μιλούσα σε προιστάμενο , θα του εξηγούσα ότι έχω καταλάβει ότι είμαι αναλώσιμος και ότι γνωρίζει ότι κανένας δεν αντέχει πολύ καιρό. Αν η επιχείρηση είναι ευχαριστημένη από εσένα μπορεί να σε μετακινήσει μετά την λήξη της σύμβασης σε καλύτερη θέση με καλύτερο μισθό & συνθήκες. Βέβαια οι πιθανότητες είναι χαμηλές γιατί μια επιχείρηση που λειτουργεί με τέτοιο σκεπτικό συνήθως "διώχνει" τους αναλώσιμους , δεν τους αναβαθμίζει. Δεν ξέρω πόσοι μήνες έμειναν , πόσο μπορείς να αντέξεις αλλά καλό θα ήταν να ολοκληρώσεις την σύμβαση και να πάρεις θετική συστατική επιστολή. Προσωπικά από την εμπειρία μου , πιστεύω ότι ακόμη και σήμερα ένα άτομο αξιόλογο/ικανό και εργατικό θα βρει γρήγορα εργασία. Δυστηχώς λόγω υψηλής ανεργίας και υπερβολικών επιβαρύνσεων στις επιχειρήσεις οι μισθοί όμως είναι χαμηλοί. Επεξ/σία 26 Μαΐου 2018 από jgeorgiou 1
Cratus Δημοσ. 26 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Η σύμβαση μου, είναι αορίστου και αυτό έγινε πολύ γρήγορα σε αντίθεση με την πολιτική της εταιρίας που μετά από 2 τρίμηνες θα σε κάνουν αν είναι αλλιώς buh bye. Στην ίδια μοίρα είμαι με την προϊσταμένη μου δουλεύουμε ίδιες ώρες (κάποιες φορές αυτή καμιά ώρα παραπάνω + το ότι το τηλέφωνό της δεν σταματάει ποτέ να χτυπάει ακόμα και σε άδεια δουλεύει αυτή), οπότε δεν είναι κάτι που το τρώω εγώ το πακέτο και ο από πάνω μου είναι ζωή και κότα, στην ίδια μοίρα και οι 2 και μόνο καλά λόγια έχω να πω για αυτήν ούτως ή άλλως. Η θέση μου εννοείται πως "είναι καταραμένη" γιατί κανείς δεν μακροημέρευσε ποτέ, ούτε είχε καταφέρει να τα φέρνει βόλτα όπως την παλεύω εγώ και αυτό είναι κάτι που μου το λένε στην ψύχρα εκ της διοίκησης μιας και είμαι δίπλα στο αφεντικό. Γενικά όλη η οικογένεια των ιδιοκτητών φαίνεται να με εκτιμάει (όπως και εγώ τους εκτιμάω) και μου το λένε αρκετά συχνά και έχω καλές σχέσεις, όμως αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι με το ζόρι την βγάζω τον μήνα, και όση λίγη ώρα έχω την περνάω με την κοπέλα μου που με περιμενει καρτερικά το βράδυ να γυρίσω αλλά και πάλι είμαι με το ένα μάτι στο ρολόι γιατί το πολύ 12μιση έχω πέσει για ύπνο. Με τόσο λίγο ελεύθερο χρόνο πλέον τα κάνω όλα γρήγορα, τρώω γρήγορα, οδηγάω γρήγορα, συζητάω γρήγορα και για λίγο, γ@μ@ω γρήγορα δλδ τα πάντα για να μην χάσω έστω και 5 λεπτά από τις 2μιση ώρες που έχω χρόνο καθημερινά ελεύθερο. Το ξέρω ότι τα περί καριέρας είναι κάπως, όνειρα θερινής νυχτός αλλά κάπως πρέπει να κοιτάξω και την ζωή στο μέλλον και να ελπίζω ότι κάπως θα ξεπληρώσω ότι κάνω τώρα; Στην τελική, μαζεύω μια εμπειρία τώρα και κάποια στιγμή στο μέλλον (αν και δεν το θέλω) παίρνω και 'γω τα μπογαλάκια μου να πάω προς Κεντρική/Βόρεια Ευρώπη Γενικά η φάση είναι πολύ άσχημη για πολύ κόσμο, και μόνο που σκέφτομαι ότι προ-κρίσης σε call center καθάριζα 900-950 απλά και μόνο από τις προσαυξήσεις και τα νυχτερινά ΧΩΡΙΣ υπερωρίες με τρελαίνει. Επεξ/σία 26 Μαΐου 2018 από Cratus
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα