Cratus Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Θέλω να μάθω τι δικαιούμαι σε περίπτωση παραίτησης από την τωρινή εργασία μου, όντας 5 μήνες Αορίστου (+2 μήνες Ορισμένου) σε μια εταιρία μεγάλη στον χώρο της διαμεταφοράς φορτίων. Είμαι σε μια θέση που από την πρώτη ημέρα, είμαι σε μέσο όρο 12-12μιση ώρες την ημέρα, 5/βδομάδα. Χωρίς χρόνο για διάλειμμα, χωρίς καθόλου down time την ώρα της δουλειάς. Κάνω δουλειά για 3 άτομα χωρίς να περιαυτολογώ (ίσα ίσα θα έπρεπε να ντρέπομαι) και πληρώνομαι 600 ευρώ καθαρά (+ένσημα), χωρίς ποτέ ούτε ίχνος πληρωμένης υπερωρίας. Οι λόγοι που κάθομαι είναι ότι 1ον) μαζεύω προϋπηρεσία σε κάτι πάνω στον τομέα μου (ναυτιλία), 2ον) έχω ανάγκη να δουλέψω και να μην κάθομαι, 3ον) δεν έχω την δυνατότητα να μην δουλεύω από θέμα επιβίωσης. Επιπλέον σε όλα αυτά, έχω για προϊσταμένη μια τύπισσα στην ηλικία μου, με πολύ καλή συμπεριφορά προς το πρόσωπό μου και γενικά έχουμε μια συγχρονισμένη λειτουργία που δουλεύει καλά και κάνουμε στην ουσία χωρίς υπερβολές δουλειά 3 τμημάτων, εμείς οι 2. Το θέμα είναι ότι, δουλεύω 12-13 ώρες καθημερινά και δεν μου μένουν λεφτά αφού πληρώσω τα πάγια μου τα μηνιαία για να ζήσω. Εκτός από αυτό, φεύγω κάθε μέρα στις 8 και γυρνάω στις 9μιση-10 και έχω με το ζόρι 2-3 ώρες ελεύθερο χρόνο για να δω την κοπέλα μου, που τουλάχιστον με καταλαβαίνει και μου δίνει κουράγιο να αντέξω. Έτσι όμως ούτε να ψάξω να βρω δουλειά άλλη μπορώ (μόνο μέσω sites που δεν έχω καταφέρει ούτε μια συνέντευξη τόσο καιρό να κλείσω ή να μου απαντήσουν σε mail) ούτε μπορώ να πάρω τα ποδαράκια μου με ένα κιλό βιογραφικά να ξεκινήσω να μοιράζω δεξιά-αριστερά. Καλός ή κακώς στον τομέα μου (όπως και στην πλειονότητα στην χώρα), χωρίς να μπεις κάπου με μέσο δεν κάθονται να ασχοληθούν εύκολα. Τόσο καιρό κατάφερα μια συνέντευξη να πάω (που πήρα και άδεια για να μπορέσω να πάω γιατί αλλιώς μου ήταν αδύνατο), σε ναυτιλιακή/logistics και αυτό που άκουσα είναι ότι ναι μεν έχω 1 χρόνο συνολική προϋπηρεσία, ναι μεν είμαι Operator για το συμβόλαιο της εισαγωγής/αποθήκευσης και διακίνησης φορτίου στην περιοχή των Βαλκανίων μιας από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο, αλλά για να με πάρουν σε Entry Level δουλειά, καλά τα πτυχία αλλά θέλουν και άλλη προϋπηρεσία... Γι'αυτό λοιπόν πλέον επειδή δεν αντέχω άλλο μετά από ενημέρωση ότι δεν παίζει αύξηση γιατί απλά με το που φύγω (άσχετα αν είμαι καλός ή όχι) περιμένουν άλλοι 200 απ'έξω με τα ίδια ή και λιγότερα λεφτά, σκέφτομαι πλέον να φύγω ενώ έχω καλές σχέσεις με καλές συστάσεις, καλές σχέσεις με αρκετό κόσμο που μπορεί στο μέλλον να ξανασυνεργαστώ και μια καλή συστατική. Τι δικαιούμαι όμως; Ας πούμε ότι δίνω το two weeks notice και φεύγω μετά την πρώτη βδομάδα του Ιουνίου, εκτός από τον μισθό Μαΐου (που θα τον πάρω γύρω στις 6-7 Ιουνίου στην καλύτερη), τις υπόλοιπες μέρες άδειας θα τις πληρωθώ; Έχω πάρει απ'όταν έγινα αορίστου χρόνου, 4 μέρες άδεια συνολικά. Επίδομα αδείας; Κάποιο ποσοστό από δώρο; Ρωτάω για να ξέρω πόσο θα με βγάλει ένα μάζεμα ότι χρημάτων έχω για να αντέξω κανά 2μηνο τουλάχιστο πριν πετάξω μπούτι στην Συγγρού μπας και βρω κανα μερακλή... Δεν έχω ξαναπαραιτηθεί και δεν ξέρω πως είναι η διαδικασία. Sorry για το σεντόνι, αλλά για καθώς έγραφα τα έβγαλα και λίγο από μέσα μου να μη σκάσω. Υ.Γ. ο τόνος στον τίτλο δεν είναι κατά λάθος Επεξ/σία 25 Μαΐου 2018 από Cratus
talibanakos Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 1 λεπτό πριν, eidikos33 είπε Οταν λες alt account τι εννοεις? Κλωνο? Μην το σχολιαζεις,θα παει για μπανιο ακλαφτος΄..
ZauZ Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Με μια μικρή επιφύλαξη για όσα θα πω… Καταρχήν παίζει ρόλο το τι έχεις υπογράψει με τον εργοδότη σου (π.χ. σε περίπτωση παραίτησης πόσο καιρό πιο πριν πρέπει να έχεις ειδοποιήσει ; Συνήθως είναι 1 μήνας…) , στη συνέχεια νομίζω ότι δεν δικαιούσαι τίποτα από την εταιρία σε περίπτωση δική σου παραίτησης, πόσο μάλιστα που δεν έχεις κλείσει ούτε χρόνο στην εργασία σου… Επιφυλάσσομαι για το αν και από το κράτος δικαιούσαι επίδομα ανεργίας. Δώρο ; Ούτε για αστείο. Πληρωμένη άδεια ; Ναι μεν αλλά… Αν όντως θες να τα βροντήξεις καλύτερα πρώτα πάρε όση άδεια μπορείς και μετά ανακοίνωσε τα μαντάτα περί παραίτησης αλλά να ξέρεις ο κόσμος είναι μικρός και οι εταιρίες με παρόμοιο ή ίδιο αντικείμενο «μιλάνε» μεταξύ τους… Καταρχήν σκέψου ότι εφόσον δεν έχεις κλίσει ούτε χρόνο η άδεια σου είναι μικρότερη. Αν το μάθει μελλοντικός σου εργοδότης δεν θα είναι και το καλύτερο για εσένα και πίστεψε με, ένα χωριό είμαστε όλοι στη πραγματικότητα. Καθαρά προσωπική μου άποψη. Αν δεν έχεις βρει κάτι καλύτερο για να πάς μην παραιτηθείς πριν κλήσεις έστω 1 χρόνο ή 1.5 χρόνο στην εταιρία. Σε κανέναν μελλοντικό εργοδότη σου εντός Ελλάδας δεν νομίζω ότι θα χτυπήσει καλά ότι δούλεψες 6 ή 7 μήνες κάπου. Το πιο πιθανό είναι να υποθέσει ότι σε έδιωξαν παρά ότι παραιτήθηκες και λίγη σημασία έχει το τι εσύ θα υποστηρίξεις… Καλύτερα κάνε υπομονή έστω και 1 χρόνο και μετά κούνα το μαντίλι. 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Για να λέμε τα πράγματα όπως πρέπει, 1 έτος εμπειρίας δεν είναι σχεδόν τίποτα και δύσκολα θα σε βοηθήσει σε σύγκριση με κάποιον που δεν έχει και καθόλου εμπειρία. Κατά την γνώμη μου περίμενε τουλάχιστον 3 έτη, ξέρω οτι σου φαίνονται βουνό. Σε ανάλογη περίπτωση, συγγενικό μου πρόσωπο εργάστηκε όσο άντεξε και μετά βρήκε άλλη δουλειά και δήλωσε παραίτηση. Ο μισθός που έπαιρνε ήταν καλός για τα σημερινά δεδομένα αλλά δεν άντεξε το ωράριο και την πίεση. Το ουσιαστικό που τον βοήθησε στην νέα δουλειά ήταν η τριετής εμπειρία.
logistoulis Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Στις 25/5/2018 στις 12:28 ΠΜ, Cratus είπε Τι δικαιούμαι όμως; Ας πούμε ότι δίνω το two weeks notice και φεύγω μετά την πρώτη βδομάδα του Ιουνίου, εκτός από τον μισθό Μαΐου (που θα τον πάρω γύρω στις 6-7 Ιουνίου στην καλύτερη), τις υπόλοιπες μέρες άδειας θα τις πληρωθώ; Έχω πάρει απ'όταν έγινα αορίστου χρόνου, 4 μέρες άδεια συνολικά. Επίδομα αδείας; Κάποιο ποσοστό από δώρο; Ρωτάω για να ξέρω πόσο θα με βγάλει ένα μάζεμα ότι χρημάτων έχω για να αντέξω κανά 2μηνο τουλάχιστο πριν πετάξω μπούτι στην Συγγρού μπας και βρω κανα μερακλή... πρώτα από όλα οι 2 βδομάδες notice είναι μια χαρά και παραείσαι κύριος απέναντι σε κάποιον που σε βάζει να δουλεύεις 12ωρα.. το τι έχεις υπογράψει είναι αδιάφορο.. από κει και πέρα προφανώς δικαιούσαι 4 πράγματα: 1)μισθό μέχρι και την τελευταία μέρα που θα δουλέψεις (και τον ιούνιο εννοείται) 2) επίδομα άδειας που προκύπτει από τους μήνες που δούλεψες 3) οι μέρες της άδειας που δεν πήρες θα πληρωθούν σε μεικτά ημερομίσθια ( δικιούσαι 1.66 μέρες το μήνα τον 1ο χρόνο εργασίας σου) 4) αναλογία δώρου χριστουγέννων που ξεκινάει να μετρά από 1 Μαΐου πολύ χοντρικά το 1/8 ενός μεικτού μισθού και κάτι ψιλά, αλλά αυτό έχει δικαίωμα να στο καταβάλλει και τον δεκέμβριο αν γουστάρει φυσικά επειδή δεν έχεις κλείσει χρόνο δεν έχεις αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης, οπότε αν ο άλλος θέλει να σε ξεφορτωθεί σε διώχνει επιτόπου ή πιο άμεσα από ότι σκοπεύεις αν μπορεί να σε αντικαταστήσει σχετικά εύκολα και παίρνεις όλα τα παραπάνω όπως αναλογούν μέχρι την τελευταία μέρα εργασίας γενικά δεν κάνεις δουλίτσα με αυτά τα λεφτά για πολύ καιρό και για να ξέρεις εκεί που συμφέρει να παίξεις παραίτηση είναι όταν μπαίνεις στο 3ο ημερολογιακό έτος εργασίας (ας πούμε στο πρώτο δουλεύεις έστω και έναν μήνα, το 2ο όμως ολοκληρό) από την 1/1 του 3ου έτους (και όλα τα επόμενα ειδικά στην αρχή της χρονιάς ή ακόμα καλύτερα προς το πάσχα για να πάρεις και αυτό το δώρο και δεν θα έχεις πάρει και άδεια μέχρι τότε) μπορείς να παραιτηθείς και να πάρεις ολόκληρο επίδομα άδειας και αποζημίωση μη ληφθείσας άδειας με όλες τις μέρες μαζί και να φτάσεις το ποσό ενός μεικτού μισθού περίπου αν μάλιστα απολυθείς κάπου εκεί μαζί με αποζημίωση και οαεδ για κάνα χρόνο θα είσαι στα λεφτά που θα ήσουν αν δούλευες χωρίς να δουλεύεις, αλλά με 7 μήνες ψίχουλα.. 8
AntiCambeR Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Στις 25/5/2018 στις 2:58 ΠΜ, logistoulis είπε πρώτα από όλα οι 2 βδομάδες notice είναι μια χαρά και παραείσαι κύριος απέναντι σε κάποιον που σε βάζει να δουλεύεις 12ωρα.. το τι έχεις υπογράψει είναι αδιάφορο.. από κει και πέρα προφανώς δικαιούσαι 4 πράγματα: 1)μισθό μέχρι και την τελευταία μέρα που θα δουλέψεις (και τον ιούνιο εννοείται) 2) επίδομα άδειας που προκύπτει από τους μήνες που δούλεψες 3) οι μέρες της άδειας που δεν πήρες θα πληρωθούν σε μεικτά ημερομίσθια ( δικιούσαι 1.66 μέρες το μήνα τον 1ο χρόνο εργασίας σου) 4) αναλογία δώρου χριστουγέννων που ξεκινάει να μετρά από 1 Μαΐου πολύ χοντρικά το 1/8 ενός μεικτού μισθού και κάτι ψιλά, αλλά αυτό έχει δικαίωμα να στο καταβάλλει και τον δεκέμβριο αν γουστάρει φυσικά επειδή δεν έχεις κλείσει χρόνο δεν έχεις αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης, οπότε αν ο άλλος θέλει να σε ξεφορτωθεί σε διώχνει επιτόπου ή πιο άμεσα από ότι σκοπεύεις αν μπορεί να σε αντικαταστήσει σχετικά εύκολα και παίρνεις όλα τα παραπάνω όπως αναλογούν μέχρι την τελευταία μέρα εργασίας γενικά δεν κάνεις δουλίτσα με αυτά τα λεφτά για πολύ καιρό και για να ξέρεις εκεί που συμφέρει να παίξεις παραίτηση είναι όταν μπαίνεις στο 3ο ημερολογιακό έτος εργασίας (ας πούμε στο πρώτο δουλεύεις έστω και έναν μήνα, το 2ο όμως ολοκληρό) από την 1/1 του 3ου έτους (και όλα τα επόμενα ειδικά στην αρχή της χρονιάς ή ακόμα καλύτερα προς το πάσχα για να πάρεις και αυτό το δώρο και δεν θα έχεις πάρει και άδεια μέχρι τότε) μπορείς να παραιτηθείς και να πάρεις ολόκληρο επίδομα άδειας και αποζημίωση μη ληφθείσας άδειας με όλες τις μέρες μαζί και να φτάσεις το ποσό ενός μεικτού μισθού περίπου αν μάλιστα απολυθείς κάπου εκεί μαζί με αποζημίωση και οαεδ για κάνα χρόνο θα είσαι στα λεφτά που θα ήσουν αν δούλευες χωρίς να δουλεύεις, αλλά με 7 μήνες ψίχουλα.. Νομίζω πως αν τον προηγούμενο χρόνο έχει συμπληρώσει 150 ένσημα δικαιούται ταμείο ανεργίας σε περίπτωση απόλυσης. Αν ισχύει όντως με ενδιαφέρει και εμένα να μάθω.Αν ο TS δικαιούται τότε ακόμα και μην τον απολύσουν(Το πιθανότερο) τότε μπορεί να υπογράψει πρόσληψη για λίγες ημέρες σε άλλον εργοδότη πληρώνοντας τα ένσημα και μετά απόλυση για να βγεί ταμείο ανεργίας.Δεν νομίζω πως είναι ανάγκη να έχει κλείσει χρόνο στην εταιρία. Τα 1,2,3+4 ισχύουν.
Cratus Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Δεν μιλάω για επίδομα ανεργίας, το ξέρω ότι δεν μπορώ να το πάρω ακόμη και αν κανονίσω να "απολυθώ" ούτε και θέλω να απολυθώ. Στην ουσία δλδ, μόνο το επίδομα αδείας και όσες άδειες δεν έχω πάρει μέχρι τώρα να τις πληρωθώ. Ψίχουλα δηλαδή όπως και το περίμενα αλλά ήθελα να δω αν είναι κάτι διαφορετικό που δεν γνώριζα. Δυστυχώς όμως για να μπορέσω να ψάξω κάπου αλλού θα πρέπει να βρω χρόνο, και το να είμαι 8:30-21:30 καθημερινά με αποτρέπει και από το να ψάξω.
TitanX Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Αντι να παριτηθεις και να ψαχνεσαι για καινουρια εργασια ενω τα πραγματα εξω ειναι τραγικα, γιατι δεν συζητας με το προισταμενο σου το ενδεχομενο να δουλευεις το οχταωρο κανονικα. Απο εκει και περα αν σε πιεζει να δουλευεις παραπανω χωρις να σε πληρωνει υπερωριες καν' των σιγα σιγα να σε απολυση να παρεις αποζημιωση επιδομα ανεργιας και να εχεις και το χρονο να βρεις κατι καλυτερο. Προσωπικα ειμαι πολυ κατα στο να φευγω απο δουλεια μονος μου χωρις να εχω καβατζωση κατι αλλο. Μονο και μονο την ανασφαλεια που θα νιωθεις μεχρι να βρεις αλλη δουλεια σου φτανει.
alexb_10 Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 1 ώρα πριν, TitanX είπε Αντι να παριτηθεις και να ψαχνεσαι για καινουρια εργασια ενω τα πραγματα εξω ειναι τραγικα, γιατι δεν συζητας με το προισταμενο σου το ενδεχομενο να δουλευεις το οχταωρο κανονικα. Και εγώ αυτό πιστεύω. Η ειλικρίνεια είναι πολύ σημαντική στον χώρο εργασίας. Απο εκεί και πέρα, εγώ θα σε συμβούλευα να σφίξεις τα δόντια, και να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό. Και οι καλοί, ανταμοίβονται. Όχι πάντα, όχι άμεσα, αλλά σίγουρα στο μέλλον θα ανταμοιφθείς με κάποιον τρόπο για την συνολική σου προσπάθεια! Και κάτι άλλο που ειπαν νωρίτερα οι απο πάνω. Μια βδομάδα προυπηρεσία ειναι σαφώς καλύτερη απο καθόλου προυπηρεσία. 7 μήνες πολύ καλύτερα απο 3 μήνες. Αλλά και πάλι, αν σκεφτείς τα 40-45 χρόνια που δουλεύει ο καθένας μας περίπου, ειναι και πάλι λίγο. Πάλεψε όσο μπορείς και κάτσε όσο πιο πολύ αντέχεις. 2
phanispal Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, TitanX είπε Αντι να παριτηθεις και να ψαχνεσαι για καινουρια εργασια ενω τα πραγματα εξω ειναι τραγικα, γιατι δεν συζητας με το προισταμενο σου το ενδεχομενο να δουλευεις το οχταωρο κανονικα. 23 λεπτά πριν, alexb_10 είπε Και εγώ αυτό πιστεύω. Η ειλικρίνεια είναι πολύ σημαντική στον χώρο εργασίας. Πώς δεν το σκέφτηκε τόσο καιρό. Και θα του απαντήσει ο εργοδότης: «Και δεν το λες τόσο καιρό αγόρι μου, κι εγώ το σκεφτόμουν αλλά περίμενα να κάνεις εσύ την πρώτη κίνηση». Απορώ ώρες-ώρες, σε ποιες πολυεθνικές, σε ποιον Παπαστράτο, σε ποια Βιανέξ δουλεύετε μερικοί; Ο άνθρωπος είπε ξεκάθαρα: Αναφορά σε κείμενο Γι'αυτό λοιπόν πλέον επειδή δεν αντέχω άλλο μετά από ενημέρωση ότι δεν παίζει αύξηση γιατί απλά με το που φύγω (άσχετα αν είμαι καλός ή όχι) περιμένουν άλλοι 200 απ'έξω με τα ίδια ή και λιγότερα λεφτά Επεξ/σία 25 Μαΐου 2018 από phanispal 1
logistoulis Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) λοιπόν ας κλείσει χρόνο το παλικάρι και στη συνέχεια ας αρχίσει να εφαρμόζει μόνος του το νόμιμο ωράριό του με σκοπό την απόλυση και καπάκι καταγγελία έτσι για τη φάση Επεξ/σία 25 Μαΐου 2018 από logistoulis 2 1
alexb_10 Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 14 λεπτά πριν, phanispal είπε Πώς δεν το σκέφτηκε τόσο καιρό. Και θα του απαντήσει ο εργοδότης: «Και δεν το λες τόσο καιρό αγόρι μου, κι εγώ το σκεφτόμουν αλλά περίμενα να κάνεις εσύ την πρώτη κίνηση». Απορώ ώρες-ώρες, σε ποιες πολυεθνικές, σε ποιον Παπαστράτο, σε ποια Βιανέξ δουλεύετε μερικοί; Ο άνθρωπος είπε ξεκάθαρα: Σίγουρα όμως με την ειρωνία δεν πήγε κανείς μπροστά! Όπου και να δουλεύεις, πρέπει να λες αυτό που θες! ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να βγει. Το "όχι", το έχουμε πάντα σιγουρο. Το "ναι" πρέπει πάντα να το διεκδικήσεις
unforgiven Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 O άνθρωπος σας λέει πως θέλει να κρατήσει καλές σχέσεις και του λέτε να εξαναγκάσει σε απόλυση; Μίλησέ τους ειλικρινά, δεν θα κερδίσεις κατά 99% κάτι, αλλά θα φύγεις σαν κύριος. Και αυτό μετράει. Στη θέση σου ΕΓΩ θα έκανα υπομονή να κλείσω χρόνο και μετά θα άρχιζα να το κοιτάζω για παραίτηση. Μόνο και μόνο για την προϋπηρεσία. Αλλά τις αντοχές σου τις γνωρίζεις μόνο εσύ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα