Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σὲ ὅλους,

Θέλω νὰ ξεκινἠσω νὰ φτιἀξω μία ἐφαρμογὴ γὶα Android & ios καὶ θὰ ἥθελα κάποιες συμβουλὲς, ἀπὸ ποῦ θὰ πρέπει νὰ ξεκινήσω!
Νὰ ἀναφέρω ὅτι δὲν ὐπάρχουν γνώσεις προγραμματισμοῦ.

Σημαντικὸ δὲ εἷναι ὅτι ἡ ἐφαργμογή θὰ χρειαστεῖ νὰ ὑποστηρίζεται ἀπὸ μία βάση δεδομένων.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ειναι πολυ δυσκολο χωρις καμια γνωση προγραμματισμου να γραψεις καπιο προγραμμα δες κατι απλα προγραμματακια στπ code.org

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα φιλε.
Να ξερεις οτι για ενα κανονικο app (και οχι για κατι πολυ απλο που προτεινουν μερικες ιστοσελιδες με λιγα clicks & καθολου προγραμματισμο), θα χρειαστεις σιγουρα γνωσεις προγραμματισμου (προτεινω να ασχοληθεις με Java, καθως ειναι η default γλωσσα για Android, και θα ειναι για αρκετο καιρο ακομα) και αρκετη υπομονή εαν θες κατι ολοκληρωμενο.
Μην αγχωνεσαι ομως, μπορεις να μαθεις προγραμματισμο απο ιστοσελιδες οπως π.χ. CodeAcademy. Δωσε λιγο χρονο στον εαυτο σου να μπεις στην ολη ιδεα & να τα μαθεις, και μετα απο κει και περα ψαξε διαφορα tutorials για να δεις πως λειτουργει η δημιουργια εφαρμογων σε android. Προτεινομενο προγραμμα για δημιουργια app, θα σου ελεγα το Android Studio (ειναι δωρεαν).
Θα ασχοληθεις με το επιφανειακό θεμα πρωτα, μετα με τιτλους κτλ κτλ, αναλογα παντα με το τι θες να φτιαξεις. Στην αρχη θα ειναι ευκολο.
Σχετικά με τη βαση δεδομενων δεν μπορω να σε ενημερωσω για κατι, γιατι δεν εχω ασχοληθει (μονο απλα SQL πραγματα), πιστευω ομως οτι καποιος αλλος προγραμματιστης εδω θα μπορει να σε βοηθησει και με το παραπανω.
Good luck!

Επεξ/σία από Steel_Inferno
Δημοσ.

Δεν ξέρω αν έχεις ιδέα από μουσική αλλά η ερώτηση/τοποθέτηση σου (σχεδόν) είναι αντίστοιχη με την εξής:

Θέλω να μάθω να παίζω ένα κομμάτι μουσικής σε πιάνο και σε κιθάρα χωρίς να έχω ιδέα από μουσική.

Όλα γίνονται και όλα θέλουν το χρόνο τους. Ο χρόνος που απαιτείται να αφιερώσεις εξαρτάται από το τι είδους κομμάτι θες να παίζεις (επίπεδο), πώς θες να μάθεις να παίζεις το κομμάτι, αν θες να το παίζεις μόνο για τον εαυτό σου, αν θες να απευθύνεται σε ευρύ κοινό,  αν θες να το παίζεις όπως είναι από την παρτιτούρα ή μόνο με συγχορδίες και τέλος αν θες να μάθεις μόνο αυτό το κομμάτι ή να μάθεις να παίζεις οποιοδήποτε κομμάτι.

Οι διαφορετικές δικές σου απαντήσεις στα παραπάνω διαφοροποιεί και τις απαντήσεις που θα σου δώσει κάποιος σχετικός. Από τις απαντήσεις που θα σου δώσει και από που θα ξεκινήσεις για να φτάσεις στο αποτέλεσμα που σε ικανοποιεί, ο χρόνος που θα χρειαστεί να αφιερώσεις μπορεί να ποικίλει από μήνα/μήνες έως μερικά/αρκετά χρόνια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...