Επισκέπτης Δημοσ. 24 Μαΐου 2018 Δημοσ. 24 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Διαγράψτε το. Επεξ/σία 25 Μαΐου 2018 από Επισκέπτης
micos000 Δημοσ. 24 Μαΐου 2018 Δημοσ. 24 Μαΐου 2018 Μάλλον θα πρέπει να απευθυνθείς σε λογιστές. Αυτοί θα πρέπει να ξέρουν τι παίζει γιατί ενημερώνονται συνεχώς.
jgeorgiou Δημοσ. 24 Μαΐου 2018 Δημοσ. 24 Μαΐου 2018 Το τυπικά σωστό είναι να κάνεις έναρξη επαγγέλματος , μπορείς να δηλώσεις σαν έδρα και την κατοικία σου. Αυτό βέβαια θα σε υποχρεώσει να βάλεις ταμειακή μηχανή ή φορολογικό μηχανισμό αν πουλάς σε ιδιώτες με απόδειξη λιανικής Οι επιβαρύνσεις είναι 24% ΦΠΑ και από το υπόλοιπο ποσό 27% εφορία και άλλο τόσο στο ΕΦΚΑ(ελάχιστο 170ευρώ μηνιαίως) & 700ευρώ ετήσιο τέλος επιτηδεύματος και ένα μικρό μηνιάτικο (20-30ευρώ στον λογιστή σου) Επειδή οι επιβαρύνσεις είναι μεγάλες , θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις πειραματικά άτυπα μέχρι να σιγουρευτείς ότι μπορείς να υπερκαλύπτεις τα παραπάνω έξοδα.
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Μαΐου 2018 Δημοσ. 24 Μαΐου 2018 3 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε Το τυπικά σωστό είναι να κάνεις έναρξη επαγγέλματος , μπορείς να δηλώσεις σαν έδρα και την κατοικία σου. Αυτό βέβαια θα σε υποχρεώσει να βάλεις ταμειακή μηχανή ή φορολογικό μηχανισμό αν πουλάς σε ιδιώτες με απόδειξη λιανικής Οι επιβαρύνσεις είναι 24% ΦΠΑ και από το υπόλοιπο ποσό 27% εφορία και άλλο τόσο στο ΕΦΚΑ(ελάχιστο 170ευρώ μηνιαίως) & 700ευρώ ετήσιο τέλος επιτηδεύματος και ένα μικρό μηνιάτικο (20-30ευρώ στον λογιστή σου) Επειδή οι επιβαρύνσεις είναι μεγάλες , θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις πειραματικά άτυπα μέχρι να σιγουρευτείς ότι μπορείς να υπερκαλύπτεις τα παραπάνω έξοδα. Αυτό σκέφτομαι να κάνω για αρχή...Αλλά όσο να πεις είναι ρίσκο γιατί ποτέ δεν ξέρεις σε ποιον θα πεσεις. Ωστόσο δε ξέρω καν αν μπορώ να κάνω έναρξη επαγγέλματος αφού δεν έχω πτυχίο Και όσον αφορά τους λογιστές, ναι θα απευθυνθώ απλά δε ξέρω κατα πόσο έμπιστοι θα ναι στο συγκεκριμένο θέμα (πόσο θα την έχουν ψάξει) γιατί από όσο έψαξα ισχύουν διαφορετικά πράγματα όσον αφορά λογισμικά-παροχές μέσω ιντερνετ.
jgeorgiou Δημοσ. 24 Μαΐου 2018 Δημοσ. 24 Μαΐου 2018 Αν πας σε πτυχιούχο λογιστή με εμπειρία (ψάξε λογιστικό γραφείο στην περιοχή σου) θα στα πει όλα (είσαι από τις "απλές" περιπτώσεις") Υπολόγισε σε έξοδα κατ'ελάχιστον 3.000ευρώ το έτος , οπότε πριν "ανοίξεις" χαρτιά τσέκαρε ότι θα μπορείς να ανταπεξέλθεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις