Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Κάτοχος της BX περίπου εδώ και ούτε ένα μήνα και έχω κάποιες παρατηρήσεις - ερωτήσεις:

Τις πρώτες μέρες η τηλεόραση ήταν σε όλα άψογη. Εδώ και λίγες μέρες και μετά από κάποια software updates έχω παρατηρήσει κάποια κολλήματα:

Η εφαρμογή του Neflix κάποιες φορές κολλάει, freezeαρει και δεν ανταποκρίνεται. Κάποιες φορές έχει τύχει να μπαίνω να δω κάτι, να ξεκινάει η σειρά και να ακούω μόνο τον ήχο χωρίς εικόνα. Βγαίνω εκτός στην TV και το κανάλι πάλι έπαιζε μόνο ήχο. Την έκλεισα και την ξανάνοιξα και ίσιωσε.

Κάποια άλλα κολλήματα είναι πως ενώ έβλεπα tv και μπήκα στις ρυθμίσεις όταν βγήκα η εικόνα και ο ήχος αποσυγχρονίστηκαν ( ερχόταν πρώτα ο ήχος και μετά η εικόνα). Μια φορά πάλι στην tv είχε φάει ένα σκάλωμα και η εικόνα ερχόταν με σπασίματα, σχεδον frame per frame, σε όλα τα κανάλια. Με ένα restart βέβαια ξεκόλλησε.

Με έχει ανησυχήσει όλο αυτό, χτες έκανα επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων στην τηλεόραση και δεν έχω παρατηρήσει κάτι ακόμα. Μοιάζει software πρόβλημα που δεν ξέρω αν λύθηκε ή τι μπορώ να κάνω για να το ελέγξω. Έχει κανείς κάποια ιδέα;

• Απαντ. 756
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εγώ με την b6 πάνω από 2 χρόνια πλέον δεν είχα ποτέ τα θέματα που γράφεις. Θα έλεγα να το παρακολουθήσεις και αν σου ξανά συμβεί οτιδήποτε από αυτά να επικοινωνήσεις με την lg. 

Δημοσ.

Περίπου στα πόσα χρόνια βγάζουν πρόβλημα με το burn in οι OLED; Υπάρχει περίπτωση αν τη προσέχεις να μη βγάλει και ποτέ ή είναι κάτι αναπόφευκτο κάποια στιγμή;

Δημοσ.

Καλησπέρα, μετά από 2 χρόνια έκανα και εγώ τη κίνηση και πήρα την CX 55". Μέχρι πρότινος είχα μια samsung LCD 32'' που είχα αγοράσει το 2012 ως φοιτητής.

Πρώτο σοκ, το μέγεθος ήδη από τη στιγμή που πήγα να τη πάρω από τη μεταφορική οριακά χώρεσε στο αυτοκίνητο με πεσμένα καθίσματα. Unboxing  στο όριο του αγχωτικού, μιας και ψείρας, με φόβο για τη κάθε κίνηση. Ευτυχώς είχαμε κανονίσει με φίλο για καφέ τη μέρα που ήρθε και με βοήθησε να τη μετακινήσω για τη συναρμολόγηση και τη τοποθέτηση στο σαλόνι 😄.

Όσον αφορά την εικόνα απλά αριστούργημα. Προχωρώντας με τη βοήθεια  YouTube/forums στο calibration  ανά περίπτωση το αποτέλεσμα είναι απίστευτο, που απορείς για το πως παρακολουθούσες περιεχόμενο πριν. Βέβαια να σημειώσω πως αν κάποιος βλέπει επίγεια κανάλια απλά "δε κάνει". Δυστυχώς λόγω της ανάλυσης που προσφέρουν η ποιότητα εικόνας είναι κάκιστη, σε σημείο που κάποιο που δεν ασχολείται θα θεωρήσει την εικόνα κάκιστη. Αν δε καταναλώνεις περιεχόμενο , βλέπε NETFLIX, ταινίες κλπ θεωρώ πως δεν αξίζει ούτε το κόστος ούτε το άγχος burn in,

Το  web os μπορώ να πω πως μου αρέσει ενώ το φοβόμουνα στην αρχή. Πολύ εξυπηρετικό που θυμάται τη ρύθμιση ανά ποιότητα π.χ. HDR, HD καθώς και το προφίλ ρυθμίσεων ανά εφαρμογή και πηγή εισόδου με αυτόματες εναλλαγές. 

Ο ήχος είναι αρκετά καλός θα έλεγα αλλά δεν είχα εμπειρία με άλλο πρόσφατο μοντέλο . Δύο μέρες πριν έρθει η τηλεόραση μου μπήκε το σαράκι και άρχισα να ψάχνω για home cinema/sound bar για ολοκληρωμένη εμπειρά ελέω Black Friday. Τελικά κατέληξα στην LG sn7y μαζί με  subwoofer και τα ασύρματα πίσω ξεχωριστά ηχεία . Επιφυλάσομαι για τις συνολικές  εντυπώσεις, καθώς αναμένω το hdmi 2.1 το οποίο έχω παραγγείλει για να έχω συμβατότητα με το eARC το οποίο λύνει τα χέρια με τις πολλαπλές πηγές καθώς και την δυνατότητα  που δίνει για αναπαραγωγή περιεχομένου Dolby Atmos.

Κλείνοντας να σημειώσω πως φοβόμουνα και εγώ burn in  κλπ. και με κράταγε στο θέμα της απόκτησης. Προσωπικά άφησα στο on όλες τις ρυθμίσεις προστασίας και έβαλα στo high τη ρύθμιση του logo. Στα επίγεια, που είναι και τα πλέον επίφοβα, κράτησα χαμηλά τη φωτεινότητα και το contrast. Ελπίζω να είναι αρκετό.  Στο HDR κλπ είναι εκεί που πρέπει καθώς αν θυσιάσω τις ρυθμίσεις για να τη νταντεύω χάνεται η ουσία. Τώρα περιμένουμε PS5 για να ολοκληρωθεί η "ζημιά"🤗.

• Like 1
Δημοσ.

Καλοθεατη η τιβι. Να σε ρωτησω κατι... Γιατι αφησες το logo στο high? Επισης στα επιγεια που λες αυτο που θα σου προτεινα να κανεις ειναι να κατεβασεις την τιμη του oled light... Αυτο επηρεάζει το burn in βασικά 

Δημοσ.

Καλύτερο hdr έχουν οι oled ή οι qled?

Για χρήση Netflix (οκ πετσοκομμένο 4K hdr λόγο συμπίεσης.), αλλά και PlayStation στο μέλλον. 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Tenten7 είπε

Καλοθεατη η τιβι. Να σε ρωτησω κατι... Γιατι αφησες το logo στο high? Επισης στα επιγεια που λες αυτο που θα σου προτεινα να κανεις ειναι να κατεβασεις την τιμη του oled light... Αυτο επηρεάζει το burn in βασικά 

Ευχαριστω! Αυτό ακριβώς έχω κάνει χαμηλά στα επίγεια το oled light όσο και το contrast. Στο high ώστε να κάνει adjust όσο περισσότερο γίνεται εκείνη τη περιοχή. Δεν έχω δει να σκοτεινιάζει στα σημεία του logo όπως αναφέρουν σε κάποια forums.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Badass είπε

Ευχαριστω! Αυτό ακριβώς έχω κάνει χαμηλά στα επίγεια το oled light όσο και το contrast. Στο high ώστε να κάνει adjust όσο περισσότερο γίνεται εκείνη τη περιοχή. Δεν έχω δει να σκοτεινιάζει στα σημεία του logo όπως αναφέρουν σε κάποια forums.

Το logo όλοι λένε να είναι στο low.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Κάτοχος Β7 εδω και 2μιση χρονια πριν 2 εβδομάδες παρατήρησα σε κάποιες  αποχρώσεις (πχ κόκκινο) burnin στην οθονη. Τρεχοντας απο youtube burnin video παρατήρησα ότι το πρόβλημα εμφανιζόταν κάτω αριστερά που βρισκόταν το logo γνωστού καναλιου. (οταν παιζει τα νεά) και στο κεντρο της οθονης σαν αλλοίωση των χρωμάτων. Επισης κάποιες γραμμές οριζόντιες και παράλληλες στην οθόνη.  Δεν υπήρχε burnin στο πάνω μέρος της οθόνης που βρίσκονται τα λογότυπα των καναλιών οπότε μου έκανε μεγάλη εντύπωση πως έμεινε από λίγες ώρες που μπορεί να παίζουν τα νέα κάτω αριστερά. Δεν ειναι ξεκάθαρο πότε δημιουργήθηκε καθως μπορει να υπήρχε καιρό και να μην το ειχα προσέξει.

Ειχα επέκταση εγγύησης από γνωστή αλυσιδα 5ετίας και με ενημέρωσαν οτι θα την αντικαταστήσουν  και ζήτησα την BX μιας και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με τις ολεντ. Τι μπορείς να κάνεις για να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες burnin απο εδω και στο εξής?

Δημοσ.
Στις 13/12/2020 στις 2:49 ΜΜ, HALF EVIL είπε

Το logo όλοι λένε να είναι στο low.

Ναί. Αλλά το high or low απανταει στο πόσο "επεμβατικο"είναι, δηλάδη πόσο να χαμηλώνει τοπικά τη φωτεινότητα του logo. High= πολύ και Low= λίγο. Διαφορά είδα μόνο όταν δοκίμασα με φουλ φωτεινότηταί το high και σκοτείνιαζε πάρα πολύ η περιοχή της στατικής εικόνας. Σε φυσιολογικές ρυθμίσεις δεν διακρίνω τη διαφορά.

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, Badass είπε

Ναί. Αλλά το high or low απανταει στο πόσο "επεμβατικο"είναι, δηλάδη πόσο να χαμηλώνει τοπικά τη φωτεινότητα του logo. High= πολύ και Low= λίγο. Διαφορά είδα μόνο όταν δοκίμασα με φουλ φωτεινότηταί το high και σκοτείνιαζε πάρα πολύ η περιοχή της στατικής εικόνας. Σε φυσιολογικές ρυθμίσεις δεν διακρίνω τη διαφορά.

Υπό αυτό το πρίσμα δεν το είχα σκεφτεί. Θα το ψάξω. 👍

Δημοσ.
Στις 10/12/2020 στις 11:50 ΜΜ, mito1988 είπε

Περίπου στα πόσα χρόνια βγάζουν πρόβλημα με το burn in οι OLED; Υπάρχει περίπτωση αν τη προσέχεις να μη βγάλει και ποτέ ή είναι κάτι αναπόφευκτο κάποια στιγμή;

Δεν πάει με τα χρόνια, πάει με τα "χιλιόμετρα". Πιο κάτω γράφω μερικές συμβουλές.

12 ώρες πριν, VagVene είπε

Ειχα επέκταση εγγύησης από γνωστή αλυσιδα 5ετίας και με ενημέρωσαν οτι θα την αντικαταστήσουν  και ζήτησα την BX μιας και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με τις ολεντ. Τι μπορείς να κάνεις για να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες burnin απο εδω και στο εξής?

Οι νεότερες έχουν καλύτερη προστασία από μόνες τους (πχ εντοπίζουν λογότυπα και τους ρίχνουν τοπικά την ένταση), αλλά ο κανόνας είναι:

• Aποφεύγεις τσίτα OLED light & contrast χωρίς λόγο (στο HDR πχ τα θες).
  • Aποφεύγεις στατικές εικόνες: πχ αν βάλεις ολόκληρο μουσικό album από youtube και έχει για βίντεο μια εικόνα με το track list, είτε βάζεις custom προφίλ εικόνας με oled light πάτο, ή στα πρόσφατα μοντέλα κλικάρεις το screen off.
  • Αν κάπου το UI κρύβεται ή χαμηλώνει σε φωτεινότητα, κρύψε το.
  • Δεν την κλείνεις από το πολύπριζο (την εμποδίζεις να κάνει compensation).
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, VagVene είπε

Και εγω αυτο εκανα αλλα δεν μου πολυαρεσε

Δεν υπάρχει στάνταρ. Άλλο φωτισμό κάθε χώρος άλλα γούστα επίσης. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...