mordred Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Αναφορά σε κείμενο Όλες οι OLED τηλεοράσεις εξαιτίας της ευαισθησίας τους έρχονται με σεταρισμένες ρυθμίσεις προστασίας. Ναι έρχονται έτοιμες γι αυτό δεν υπάρχει ούτε ένα θέμα εκεί έξω... ΥΓ. Το θέμα ξεκίνησε από τον Tigio13 λόγο burn in στην tv του επειδή η γυναίκα του έβλεπε μια εκπομπή στο star και όπως είπε μέσα σε 3 μήνες... Οπότε τι μιλάμε για ρεαλιστικά σενάρια και ρυθμίσεις και άλλα πολλά, όταν το thread άνοιξε από ένα τέτοιο (όσο ρεαλιστικό είναι να βλέπεις star 😁)... ΥΓ2: Μόλις βρήκα αυτό... Από επίσημο manual της Sony... "Precautions to Protect the Screen from Damage Image retention OLED TV‘s are susceptible to image retention (burn-in) due to the characteristics of the materials used. Image retention may occur if images are displayed in the same location on the screen repeatedly or over extended periods of time. This is not a malfunction of the TV. Avoid displaying images that may cause image retention. The following are examples of images that may cause image retention: • Content with black bars either on the top and bottom and/or the left and right sides of the screen. (for example, Letterboxed, 4:3 screen, Standard definition) To reduce the risk of image retention: • Fill the screen by changing [Wide mode] to eliminate the black bars. Select [Wide mode] other than [Normal]." Γελάνε και οι πέτρες... 1 ώρα πριν, Pleo είπε Δεν με απασχολεί τι νομίζεις ή η οποία άποψη. Στο εξήγησα. Και εμένα δε με απασχολεί τι απασχολεί εσένα βασικά γιατί η συζήτηση δε γίνεται επί προσωπικού... Αλλά οκ. Peace out... Τέλος πάντων I rest my case αρκετά ασχολήθηκα... Δε θα θίξω εγώ την πολύτιμη και πανάκριβη αγορά σας... Έτσι κι αλλιώς το μέλλον θα δείξει που θα πάει το θέμα... Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2019 από mordred 1
Tresorikos Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Μου γράφει ο άλλος κοίτα μη κοιμηθεις με το μενού του Netflix απαντάω ότι βγαίνει μαύρη οθόνη σε 2 λεπτά κ πυροτεχνήματα για προστασία από εκεί καταλαβαίνεις ότι μπήκε για να τρολαρει... Ναι όταν υπάρχει μαύρη οθόνη όπως κάνουν συχνά σε ταινίες βάζω σε πλήρη οθόνη και μαρεσει περισσότερο το ίδιο κάνω κ όταν την αφήνω απλά να παίζει.. Οι βαθμολογίες τους τα λένε όλα... Μακάρι κάποια στιγμή να πάρω κ 75αρα με τέτοια εικόνα 1
mordred Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δε μπήκα για να τρολάρω... Δε το έχω κάνει ποτέ Το ότι εσύ βάζεις μία ταινία που ο σκηνοθέτης τη γύρισε σε letterbox (το 90% αυτών γιατί πολύ απλά είναι κινηματογραφικες) σε πλήρη οθόνη και σου αρέσει (και καλά κάνεις, δε θα φέρω αντίρρηση σε τι σου αρέσει), δεν είναι κάτι που εντστερνίζονται και πολλοί, γιατί πολύ απλά βλέπεις κάτι άλλο από αυτό που έχει γυριστεί. Αυτό με αυτό δεν είναι η ίδια ταινία... Αν αυτό δεν γίνεται κατανοητό δε μπορώ να βοηθήσω...
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 1 ώρα πριν, Tresorikos είπε Μου γράφει ο άλλος κοίτα μη κοιμηθεις με το μενού του Netflix απαντάω ότι βγαίνει μαύρη οθόνη σε 2 λεπτά κ πυροτεχνήματα για προστασία από εκεί καταλαβαίνεις ότι μπήκε για να τρολαρει... Ναι όταν υπάρχει μαύρη οθόνη όπως κάνουν συχνά σε ταινίες βάζω σε πλήρη οθόνη και μαρεσει περισσότερο το ίδιο κάνω κ όταν την αφήνω απλά να παίζει.. Οι βαθμολογίες τους τα λένε όλα... Μακάρι κάποια στιγμή να πάρω κ 75αρα με τέτοια εικόνα Για κάποιο περίεργο λόγο στην C7 που είχα δεν έβγαινε πάντα στο μενού του Netflix, δεν ξέρω γιατί. Ίσως ο αλγόριθμος να μην είναι 100% reliable. Επίσης, μπορεί κάποιος για τον X/Y λόγο να βλέπει netflix από κονσόλα ή κάποιο FireStick. Γενικά, και μόνο που πρέπει να μπεις σε όλη αυτή την διαδικασία να σιγουρευτείς ότι παίζει σωστά το screensaver, ότι η εφαρμογή δεν έχει στατικό περιεχόμενο κτλ. είναι too much hassle. Συγκεκριμένα θυμάμαι με την C7 είχε έρθει η μάνα μου επίσκεψη για μερικές ημέρες στο σπίτι και προσπαθούσα να της εξηγήσω για το burn-in και να μην αφήνει πολλές ώρες στατικό περιεχόμενο όσο ήμουν στη δουλειά (+ το να έχω το άγχος αν θα το θυμηθεί). No thanks. LED και ας είναι λίγο γκρι το μαύρο (που δεν είναι.. με local dimming zones είναι απλά υπέροχο στην Q9FN μου). Άρα, αυτό που λένε κάποιοι ποιο πάνω ότι έχει καλύτερη εικόνα και τέλος, πολύ απλά είναι ουτοπικό, γιατί δεν έχουμε όλοι τις ίδιες συνήθειες και ανάγκες.
warewolf Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Πανθηρα εξακολουθεις να κανεις οτι δεν καταλαβαινεις. Εxtreme torture να βαφτισουμε το οτι τις αφηναν να λειτουργουν στο δευτερο τεστ στο ιδιο λογοτυπο παντα και επαθαν burn in μονο στο λογοτυπο με 100% φως. Για να σε διευκολυνω, extreme torture test να βαφτισω και το πρωτο τεστ που τις αφηναν να δουλευουν χωρις κλεισιμο. Το τεστ τους ηταν οπως ηταν και ο καθενας θα βγαλει τα δικα του συμπερασματα. Ομως εσυ ως πανθηρας επικαλεισαι το ...torture test και προσπαθεις να πλασαρεις ως αποτελεσμα μετρησης την προφητεια ενος χρηστη πριν αρχισει το τεστ. Οταν σε διορθωσα, πηγες και ξανα βρηκες ΤΙΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ωρες που μπορεσες να πλασαρεις παλι, ναι αυτες της ΧΑΛΑΣΜΕΝΗΣ. Για να κανουμε σωστη και πολιτισμενη συζητηση περι συμπερασματων ενος torture test.θα πρεπει να κοιταξουμε τι κανουν οι τηλεορασεις ΣΤΟ ΤΕΣΤ, οχι οι προφητειες χρηστων, ουτε τα τεμαχια με την αστοχια υλικου. Σε εκεινο το πλαισιο να καθισουμε ολοι και να εικασουμε ποσο καιρο θα αντεξει μια Oled στο xtreme τεστ που συνεχιζεται φυσικα. Κι αν θελουμε ο διαλογος να γινει πιο ουσιωδης για μεγαλα παιδια, να καθησουμε να δουμε το θεμα πιο σφαιρικα για να εξαχθει ενα συμπερασμα που δεν θα ειναι αποστειρωμενοι αριθμοι. Το τεστ εβγαλε αποτελεσμα οτι με 20 ωρες σερι για παντα παθαινει Burn in. Ωραια. Και το αμαξι μου αν του βαλω 1 κιλο ΤΝΤ ανατιναζεται. Αλλα αυτο το τεστ γιατι να ενδιαφερει τον καταναλωτη. ? Ο καθενας λοιπον θα δωσει και την αναλογη βαρυτητα στα οποια αποτελεσματα οποιου τεστ. Ομως στα νηματα εδω μεσα στις Oled, πεταχτηκαν 2-3 πικραμενοι με burn in επειδη δεν γνωριζαν γιατι το επαθαν. Και ειπαμε να πουμε 2 λογια να μην το παθουν κι αλλοι. Βρηκαν τροφη διαφορα τρολ και εφεραν το τελος του κοσμου. Πες μου τωρα, τι προσπαθουσες να πετυχεις εσυ με το να επαναλαμβανεις συνεχεια στον κοσμο οτι υπαρχει το τεστ του rtings που παθαινουν Burn in. ? Να προφυλαξεις τον κοσμο απο την αγορα της. ? Αντε κανε το. Γραψε ομως και μια μιση τεχνικη αραδα αν μπορεις, να του εξηγησεις και του αδαη οτι το τεστ που του πετας εδωσε αυτες τις ωρες σε αυτες τις περιπτωσεις. Και εσυ ερχεσαι και με το καλημερα του δινεις ετοιμο το δικο σου συμπερασμα του αδαη. Δεν του λες το αποτελεσμα του τεστ (2000 ωρες στο 100% λογοτυπο, με παντα το λογοτυπο) Πας και του δινεις το δικο σου ετοιμο συμπερασμα που κατεληξες απο το αποτελεσμα του τεστ. Καλα κανεις. ΓΙΑΤΙ του δινεις στεγνα ΜΟΝΟ τις 300 ωρες της προφητειας δεν μας ειπες, γιατι αν δεν σε διορθωνα τοτε, δεν νομιζω να επανερχοσουν και να ζητουσες συγνωμη και να εδινες τις χιλιαδες ωρες. Προσωπικα εγω μεχρι να παρω πειστικη απαντηση ΓΙΑΤΙ εδωσες τις ωρες της προφητειας και υστερα τις ωρες της τηλεορασης με την αστοχια υλικου, εχω το καθε δικαιωμα να πιστευω οτι εχεις καποια εμπαθεια με τις Oled ή οτι αλλο. Τα Bold σου λοιπον με τεραστια γραμματοσειρα ειναι αναληθη. Δεν υπεδειξες αρχικα πότε αρχιζεις να βλεπεις Burn in. Τα γραπτα σου ειναι εκει μπορεις να τα ξανα διαβασεις, οπως τα διαβασαν και χιλιαδες αλλοι και συμπεραναν τι πηγες να υποδειξεις. Νομιζες πως αστειευομουν πως η ατακα σου οτι σε 300 ωρες παθαινεις Burn in εγινε viral. ? ΓΙΑΤΙ οταν επικαλεστηκες αποτελεσμα του τεστ ειπες στον κοσμο οτι παθαινουν Burn in σε 300 ωρες (προφητεια) και στη συνεχεια στις 560. ? (αστοχια υλικου) Για μενα ρητορικη ειναι η ερωτηση. Εγω σοβαρη τεχνικη συζητηση με ανθρωπο που δινει ως ωρες ενος τεστ, την προφητεια ενος τυχαρπαστου, και τις ωρες ενος τεμαχιου με αστοχια υλικου, δεν μπορω να κανω. Προς τους υπολοιπους: Μιας και ρωτηθηκε παραπανω για τις μαυρες μπαρες. Ναι στις μαυρες μπαρες το πανελ εχει γερασει λιγοτερο, θα παιζει πιο φωτεινα. Ναι το manual γραφει να παιζεις με zoom τις μαυρες μπαρες. Αλλα οπως εχω βαρεθει να λεω...εχει σημασια πως ερμηνευεις το ολο θεμα. (αρχισαν παλι ο πανικος και το αγχος και οι ειρωνιες) Μαυρες μπαρες: Δεν εχει καμια σημασια το οτι οι μαυρες μπαρες θα δωσουν μεγαλυτερη φωτεινοτητα οταν απεικονισουν υλικο. Το compensation cycle στο κλεισιμο, θα επαναφερει τη φωτεινοτητα στα πιξελ στην ιδια σταθμη. Μanual: Εχει ξανα γραφτει ως αρνητικο πως η lg σε προτρεπει να παιξεις με ζουμ. Αλλα η μιση αληθεια ειναι ενα ολοκληρο ψεμα. Ναι, να παιξεις με ζουμ τις μαυρες μπαρες ΟΤΑΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙΣ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ Επισης σε προτρεπει να μειωσεις την φωτεινοτητα αν εχεις στατικα και παιξεις ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ. Δηλαδη, ολα οσα γραφουμε εδω και καιρο. Τρεξε το CC καθε 4-5-6 ωρες βρε αδελφε, αλλα αν εισαι καφρος ή εθισμενος με την tv σου και την θες 20 ωρες ανοιχτη.....κανε ζουμ τις μπαρες και μειωσε και λιγο την φωτεινοτητα του πανελ, αλλιως θα εχεις την τυχη της τηλεορασης του CNN. Τωρα καποιοι ερμηνευσαν το manual ως: Η LG μου λεει οταν παιζω ταινιες να κανω ζουμ να φευγουν οι μπαρες. (α πα πα που θα δωσω χιλιαρικα για να κανω ζουμ ο αλλος με το σχολιο του) Κανει ο ενας ενα ακυρο σχολιο, το παιρνουν οι αλλοι ως θεσφατο και χτιζουν επανω σε αυτο ολη την κουβεντα . Ο ορισμος του χαλασμενου τηλεφωνου. ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ τωρα πανθηρα. ? Εδω βραχυκυκλωνουν με μια αναφορα σε ενα manual. Σκεψου τι παθαινουν οταν εσυ πας και τους λες...ψιτ φιλε, παθαινουν Burn in σε 300 ωρες, να και το τεστ. Περιμενεις τωρα ο αλλος να κατσει να διαβασει το τεστ και να καταλαβει.? (καποιοι, οχι ολοι) Για να το καταλαβετε ΟΛΟΙ. Δεν εχει σημασια αν σας παρουσιασω ενα τεστ ή 50 τεστ. Αν σε ολα η τηλεοραση δεν κλεινει και παιζει με 100% φως, θα εχετε προβλημα μετα απο καποιες χιλιαδες ωρες. Ειτε την εχετε σε αεροδρομιο, ειτε ως καμερα, ειτε στο καφενειο. Κατακλυζεται το ιντερνετ απο Oled με burn in και αρχιζει ο πανικος. Μα καλα ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ το κοινο χαρακτηριστικο ΟΛΩΝ οσως επαθαν Burn in. ? ΟΛΟΙ την ειχαν με τις ωρες ανοιχτη και δεν εκαναν τακτικα CC και την ειχαν σε mode με τερματισμενο το πανελ. Το torture test που λεγαμε δηλαδη. Ξεκινηστε απο την αρχη για να εχετε μια βαση ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ τι διαβαζετε εδω κι εκει για να εχετε δικη σας αποψη και οχι τι γραφω εγω ή αλλος. Και δεν θα μπορεσετε να κανετε εκτιμηση, αν δεν καταλαβεται τι συμβαινει με το Burb in. Μπορειτε να διαβασετε το πρωτο ποστ παρακατω που το εξηγει. https://avclub.gr/forum/showthread.php/166066-Όλα-όσα-πρέπει-να-γνωρίζω-για-το-burn-in-και-τις-OLED Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2019 από warewolf 3
Tigio13 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 52 λεπτά πριν, warewolf είπε Πανθηρα εξακολουθεις να κανεις οτι δεν καταλαβαινεις. Εxtreme torture να βαφτισουμε το οτι τις αφηναν να λειτουργουν στο δευτερο τεστ στο ιδιο λογοτυπο παντα και επαθαν burn in μονο στο λογοτυπο με 100% φως. Για να σε διευκολυνω, extreme torture test να βαφτισω και το πρωτο τεστ που τις αφηναν να δουλευουν χωρις κλεισιμο. Το τεστ τους ηταν οπως ηταν και ο καθενας θα βγαλει τα δικα του συμπερασματα. Ομως εσυ ως πανθηρας επικαλεισαι το ...torture test και προσπαθεις να πλασαρεις ως αποτελεσμα μετρησης την προφητεια ενος χρηστη πριν αρχισει το τεστ. Οταν σε διορθωσα, πηγες και ξανα βρηκες ΤΙΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ωρες που μπορεσες να πλασαρεις παλι, ναι αυτες της ΧΑΛΑΣΜΕΝΗΣ. Για να κανουμε σωστη και πολιτισμενη συζητηση περι συμπερασματων ενος torture test.θα πρεπει να κοιταξουμε τι κανουν οι τηλεορασεις ΣΤΟ ΤΕΣΤ, οχι οι προφητειες χρηστων, ουτε τα τεμαχια με την αστοχια υλικου. Σε εκεινο το πλαισιο να καθισουμε ολοι και να εικασουμε ποσο καιρο θα αντεξει μια Oled στο xtreme τεστ που συνεχιζεται φυσικα. Κι αν θελουμε ο διαλογος να γινει πιο ουσιωδης για μεγαλα παιδια, να καθησουμε να δουμε το θεμα πιο σφαιρικα για να εξαχθει ενα συμπερασμα που δεν θα ειναι αποστειρωμενοι αριθμοι. Το τεστ εβγαλε αποτελεσμα οτι με 20 ωρες σερι για παντα παθαινει Burn in. Ωραια. Και το αμαξι μου αν του βαλω 1 κιλο ΤΝΤ ανατιναζεται. Αλλα αυτο το τεστ γιατι να ενδιαφερει τον καταναλωτη. ? Ο καθενας λοιπον θα δωσει και την αναλογη βαρυτητα στα οποια αποτελεσματα οποιου τεστ. Ομως στα νηματα εδω μεσα στις Oled, πεταχτηκαν 2-3 πικραμενοι με burn in επειδη δεν γνωριζαν γιατι το επαθαν. Και ειπαμε να πουμε 2 λογια να μην το παθουν κι αλλοι. Βρηκαν τροφη διαφορα τρολ και εφεραν το τελος του κοσμου. Πες μου τωρα, τι προσπαθουσες να πετυχεις εσυ με το να επαναλαμβανεις συνεχεια στον κοσμο οτι υπαρχει το τεστ του rtings που παθαινουν Burn in. ? Να προφυλαξεις τον κοσμο απο την αγορα της. ? Αντε κανε το. Γραψε ομως και μια μιση τεχνικη αραδα αν μπορεις, να του εξηγησεις και του αδαη οτι το τεστ που του πετας εδωσε αυτες τις ωρες σε αυτες τις περιπτωσεις. Και εσυ ερχεσαι και με το καλημερα του δινεις ετοιμο το δικο σου συμπερασμα του αδαη. Δεν του λες το αποτελεσμα του τεστ (2000 ωρες στο 100% λογοτυπο, με παντα το λογοτυπο) Πας και του δινεις το δικο σου ετοιμο συμπερασμα που κατεληξες απο το αποτελεσμα του τεστ. Καλα κανεις. ΓΙΑΤΙ του δινεις στεγνα ΜΟΝΟ τις 300 ωρες της προφητειας δεν μας ειπες, γιατι αν δεν σε διορθωνα τοτε, δεν νομιζω να επανερχοσουν και να ζητουσες συγνωμη και να εδινες τις χιλιαδες ωρες. Προσωπικα εγω μεχρι να παρω πειστικη απαντηση ΓΙΑΤΙ εδωσες τις ωρες της προφητειας και υστερα τις ωρες της τηλεορασης με την αστοχια υλικου, εχω το καθε δικαιωμα να πιστευω οτι εχεις καποια εμπαθεια με τις Oled ή οτι αλλο. Τα Bold σου λοιπον με τεραστια γραμματοσειρα ειναι αναληθη. Δεν υπεδειξες αρχικα πότε αρχιζεις να βλεπεις Burn in. Τα γραπτα σου ειναι εκει μπορεις να τα ξανα διαβασεις, οπως τα διαβασαν και χιλιαδες αλλοι και συμπεραναν τι πηγες να υποδειξεις. Νομιζες πως αστειευομουν πως η ατακα σου οτι σε 300 ωρες παθαινεις Burn in εγινε viral. ? ΓΙΑΤΙ οταν επικαλεστηκες αποτελεσμα του τεστ ειπες στον κοσμο οτι παθαινουν Burn in σε 300 ωρες (προφητεια) και στη συνεχεια στις 560. ? (αστοχια υλικου) Για μενα ρητορικη ειναι η ερωτηση. Εγω σοβαρη τεχνικη συζητηση με ανθρωπο που δινει ως ωρες ενος τεστ, την προφητεια ενος τυχαρπαστου, και τις ωρες ενος τεμαχιου με αστοχια υλικου, δεν μπορω να κανω. Προς τους υπολοιπους: Μιας και ρωτηθηκε παραπανω για τις μαυρες μπαρες. Ναι στις μαυρες μπαρες το πανελ εχει γερασει λιγοτερο, θα παιζει πιο φωτεινα. Ναι το manual γραφει να παιζεις με zoom τις μαυρες μπαρες. Αλλα οπως εχω βαρεθει να λεω...εχει σημασια πως ερμηνευεις το ολο θεμα. (αρχισαν παλι ο πανικος και το αγχος και οι ειρωνιες) Μαυρες μπαρες: Δεν εχει καμια σημασια το οτι οι μαυρες μπαρες θα δωσουν μεγαλυτερη φωτεινοτητα οταν απεικονισουν υλικο. Το compensation cycle στο κλεισιμο, θα επαναφερει τη φωτεινοτητα στα πιξελ στην ιδια σταθμη. Μanual: Εχει ξανα γραφτει ως αρνητικο πως η lg σε προτρεπει να παιξεις με ζουμ. Αλλα η μιση αληθεια ειναι ενα ολοκληρο ψεμα. Ναι, να παιξεις με ζουμ τις μαυρες μπαρες ΟΤΑΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙΣ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ Επισης σε προτρεπει να μειωσεις την φωτεινοτητα αν εχεις στατικα και παιξεις ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ. Δηλαδη, ολα οσα γραφουμε εδω και καιρο. Τρεξε το CC καθε 4-5-6 ωρες βρε αδελφε, αλλα αν εισαι καφρος ή εθισμενος με την tv σου και την θες 20 ωρες ανοιχτη.....κανε ζουμ τις μπαρες και μειωσε και λιγο την φωτεινοτητα του πανελ, αλλιως θα εχεις την τυχη της τηλεορασης του CNN. Τωρα καποιοι ερμηνευσαν το manual ως: Η LG μου λεει οταν παιζω ταινιες να κανω ζουμ να φευγουν οι μπαρες. (α πα πα που θα δωσω χιλιαρικα για να κανω ζουμ ο αλλος με το σχολιο του) Κανει ο ενας ενα ακυρο σχολιο, το παιρνουν οι αλλοι ως θεσφατο και χτιζουν επανω σε αυτο ολη την κουβεντα . Ο ορισμος του χαλασμενου τηλεφωνου. ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ τωρα πανθηρα. ? Εδω βραχυκυκλωνουν με μια αναφορα σε ενα manual. Σκεψου τι παθαινουν οταν εσυ πας και τους λες...ψιτ φιλε, παθαινουν Burn in σε 300 ωρες, να και το τεστ. Περιμενεις τωρα ο αλλος να κατσει να διαβασει το τεστ και να καταλαβει.? (καποιοι, οχι ολοι) Για να το καταλαβετε ΟΛΟΙ. Δεν εχει σημασια αν σας παρουσιασω ενα τεστ ή 50 τεστ. Αν σε ολα η τηλεοραση δεν κλεινει και παιζει με 100% φως, θα εχετε προβλημα μετα απο καποιες χιλιαδες ωρες. Ειτε την εχετε σε αεροδρομιο, ειτε ως καμερα, ειτε στο καφενειο. Κατακλυζεται το ιντερνετ απο Oled με burn in και αρχιζει ο πανικος. Μα καλα ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ το κοινο χαρακτηριστικο ΟΛΩΝ οσως επαθαν Burn in. ? ΟΛΟΙ την ειχαν με τις ωρες ανοιχτη και δεν εκαναν τακτικα CC και την ειχαν σε mode με τερματισμενο το πανελ. Το torture test που λεγαμε δηλαδη. Ξεκινηστε απο την αρχη για να εχετε μια βαση ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ τι διαβαζετε εδω κι εκει για να εχετε δικη σας αποψη και οχι τι γραφω εγω ή αλλος. Και δεν θα μπορεσετε να κανετε εκτιμηση, αν δεν καταλαβεται τι συμβαινει με το Burb in. Μπορειτε να διαβασετε το πρωτο ποστ παρακατω που το εξηγει. https://avclub.gr/forum/showthread.php/166066-Όλα-όσα-πρέπει-να-γνωρίζω-για-το-burn-in-και-τις-OLED Kοιταξε να δεις τι γινεται. Ενω στα περισσοτερα που λες συμφωνω μαζι σου και μαθαινω πραγματα γιατι φαινεται πως εχεις κατσει,εχεις διαβασει και απαντας τεκμηριωμενα, η προταση που εχω σημειωσει εμενα με προσβαλει τουλαχιστον.Γιατι 1ον δεν ειμαι πικραμενος και 2ον δεν ξερεις αν πριν παρω την τηλεοραση ποσο το εψαξα και αν ηξερα τι παιρνω. Να σου απαντησω λοιπον πως το ειχα ψαξει αρκετα και ηξερα τι τηλεοραση αγορασα.Απλα δεν περιμενα ποτε πως θα βγαλει burn in με ενα καθημερινο προγραμμα 45 λεπτων με διαφημισεις.Και ομως συνεβη.Ελαττωματικο προιον?Μεγαλυτερη ευαισθησια στο burn in απο τον μεσο ορο?Τηλεοραση απο αντικατασταση που η lg μου την πουλησε για καινουρια? Ποτε δε θα μαθω. Το σιγουρο ειναι πως τουλαχιστον απο ολο αυτο εμεινα πληρως ικανοποιημενος απο την αντικατασταση της τηλεορασης με burn in με μια καινουρια ιδια αμεσα. Τελος να πω πως το shopping star ακομα παιζει καθημερινα στην τηλεοραση χωρις κανενα προβλημα. 2 1
warewolf Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Και δυο λογια για το σερβις σε περιπτωση Burn in. Επικρατει συγχιση και δικαιως, γιατι παρατηρειται το φαινομενο σε αλλον να αλλαζουν οχι μονο πανελ, αλλα και αντικατασταση παλιου μοντελου με νεο και σε αλλους να τους βγαζουν εκτος εγγυησης Να ξεχωρισουμε το θεμα σε δυο κατηγοριες. Σε αυτη που η τηλεοραση ειχε αστοχια υλικου και σε αυτη που ο χρηστης επαιζε με τσιταρισμενη φωτεινοτητα, ενω ταυτοχρονα την αφηνε να παιζει για δεκαωρα καθε μερα σε καποιο καναλι χωρις ενδιαμεσα κλεισιματα. Πως ομως το σερβις θα καταλαβει οτι φταιμε ή δεν φταιμε εμεις. ? Πολυ απλα με το σερβις μενου. Εκει καταγραφονται οι ωρες λειτουργιας, το ποσο φωτεινα επαιζαν και ποσα compensation cycles εχουν γινει. Αν η τηλεοραση ειχε προβλημα π.χ. στον αλγοριθμο οπου σε ενα τμημα του πανελ δεν εκανε cc ή εκανε λαθος υπολογισμους (οπως στο rtings) ή οποιο αλλο τεχνικο θεμα, τοτε θα στην επισκευασουν/αλλαξουν. Αν διαπιστωσουν οτι την επαιζες σε Mode...αεροδρομιου, λυπαμαι ατυχησες. Στην περιπτωση του τοπικ σταρτερ δεν διαβασα την αντιμετωπιση που ειχε απο το σερβις, αλλα στην πλειοψηφια των περιστατικων σε αλλο φορουμ που συζηταμε, η Lg αλλαξε πανελ ή εκανε αντικατασταση σε περιπτωσεις Burn in. Γνωριζουν λοιπον αν ειναι υπαιτιοτητα χρηστη ή αστοχια υλικου και πραττουν αναλογως. 16 λεπτά πριν, Tigio13 είπε ... η προταση που εχω σημειωσει εμενα με προσβαλει τουλαχιστον.Γιατι 1ον δεν ειμαι πικραμενος και 2ον δεν ξερεις αν πριν παρω την τηλεοραση ποσο το εψαξα και αν ηξερα τι παιρνω. Διαβασα το παραπανω ποστ του τοπικ σταρτερ και απο τη στιγμη που η διατυπωση μου σε προσεβαλε, οφειλω μια συγνωμη. Τη λεξη πικραμενος την εθεσα με την πραγματικη της διασταση και οχι ως κατι με σαρκασμο. Την εξελαβες με αρνητικο προσημο ως ειρωνια και για αυτο απολογουμαι. Οντως υπαρχουν πικραμενοι ανθρωποι, και εγραψα αυτη τη λεξη επειδη το πρωτο θεμα που διαβασα εδω μεσα περι Burn in ηταν καποιου αλλου ανθρωπου σε αλλο διπλανο θεμα, οπου πραγματικα ο ανθρωπος ειχε πικραθει δικαιως, Κανενας οταν του την πουλησαν δεν του εξηγησε τι πρεπει να κανει. Εδωσε 2500 ευρω και του καταστραφηκε η τηλεοραση επειδη δεν ηξερε περι Burn in, compensation cycles, κλεισιματα, φωτεινοτητες κλπ. Και δεν ειναι ο μονος, παρα πολλοι που ΔΕΝ ειναι υποχρεωμενοι να ξερουν ως χομπυ 2 πραγματα οπως εμεις στα fora, αγορασαν καποια Oled και επαθαν ζημια. Στην περιπτωση του αλλου ανθρωπου λοιπον, αν θυμαμαι καλα, το Burn in το επαθε επειδη επαιζε για πολλες ωρες Αντ1 και επαιζε στο Mode ECO. ΔΥΣΤΥΧΩΣ για καποιο ηλιθιο λογο, η lG εχει ονομασει Mode ECO, που συνειρμικα παραπεμπει σε καποιο Mode με μειωμενη φωτεινοτητα. Δυστυχως το Mode eco παιζει με oled light 100 και contrast 100. Και αυτο το εμαθα ρωτωντας τον σε Pm γιατι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ο ανθρωπος εβγαλε πικρα στο κειμενο του. Και ειχε και δικιο. Αν διαβασεις το πρωτο του ποστ και την αντιδραση μου για την περιπτωση του, θα αντιληφθεις ευκολα και γιατι ξεκινησα να γραφω εδω μεσα. Αναφερθηκα σε αυτη την κατηγορια ανθρωπων που πραγματικα πικραθηκαν απο την επιλογη τους για ενα λογο. Γιατι για να εκφρασουν το παραπονο μπηκαν και το εγραψαν. Αυτο αυτοματως θα δημιουργησει ενα ρευμα και αν δεν ψαξει καποιος το λογο που επαθαν Burn in, πιθανως θα καταληξει στο συμπερασμα πως ολες βγαζουν burn in. Αυτος ειναι και ο λογος που καθομαι και σας κουραζω με σεντονια. Γιατι ειδα οτι απο αγνοια καποιοι θα παθουν Burn in. Ετσι πηραμε και πρωτοβουλια με ενα φιλο, να συνταξουμε ενα κειμενο περι burn in (το εβαλα πιο πανω σε λινκ) ωστε να μαθουν οσο το δυνατον περισσοτεροι τι συμβαινει με αυτη την τεχνολογια. Οποτε ειτε δεν θα την προτιμησουν, ειτε θα πρεπει να τη λειτουργησουν με καποιους κανονες. Σκοπος μου δεν ειναι να πεισω κανεναν να αγορασει ή οχι Oled. Αλλα να θεσω τα πραγματα στη σωστη τους διασταση οσο μπορω με οσα εχω κατανοησει. Ειναι κριμα να αγορασει καποιος Oled και να παθει burn in επειδη την ειχε να παιζει ανοιχτη. Ειναι κριμα επισης καποιος που λατρευει την εικονα μιας Oled σε κοντραστ/μαυρο, να μην την αγοραζει, επειδη διαβαζει για Burn Ιν αλλα δεν εχει κατανοησει πληρως πότε αυτο επερχεται και υπο ποιες προυποθεσεις. Στη δικη σου περιπτωση Tigio13 δεν ξερω τι αντιμετωπιση ειχες απο το σερβις. Σου εκαναν επισκευη ή σε εβγαλαν εκτος εγγυησης. ? Αν σε εβγαλαν εκτος, τι χρηση εκανες. ? (σε φωτεινοτητα και καθε ποτε την εκλεινες) αν βρηκαν αστοχια υλικου, αυτοματως αντιλαμβανομαι οτι επαιζες εντος προδιαγραφων. Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2019 από warewolf
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 19 λεπτά πριν, warewolf είπε Πως ομως το σερβις θα καταλαβει οτι φταιμε ή δεν φταιμε εμεις. ? Πολυ απλα με το σερβις μενου. Εκει καταγραφονται οι ωρες λειτουργιας, το ποσο φωτεινα επαιζαν και ποσα compensation cycles εχουν γινει. Οι δύο αυτές προτάσεις συνοψίζουν την συγκεκριμένη τεχνολογία (OLED), "φταις" εάν έβλεπες πολλές ώρες τηλεόραση ή εάν είχες υψηλά την φωτεινότητα, αδιανόητα πράγματα. Σαν να αγοράζεις καινούργιο ακριβό αυτοκίνητο, και να σου λένε ότι πρέπει κάθε 4 ώρες να κάνεις στάση και να μην ανοίγεις πολύ το γκάζι.
savvas15 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Ολα τα τέστ που γίνονται στα προϊόντα γίνονται σε extreme καταστάσεις, τα τέστ γίνονται για να διαπιστώσουν της αντοχές τον προϊόντων, όχι γιατί δεν έχουν τι να κάνουν Δε θα πάρουν δηλαδή ένα αυτοκίνητο, θα βγούνε στην ευθεία με 80 χιλιόμετρα για δέκα λεπτά, και ok, το αυτοκίνητο αντέχει δώστε το στον κόσμο Και στο rtings λοιπόν της τηλεοράσεις της δοκίμασαν σε extreme καταστάσεις, και δεν πέρασαν τα τέστ. τόσο απλό είναι. Εμμεσα το παραδέχονται και οι ίδιες οι εταιρίες, με τους περιορισμούς που βάζουν Πως θα σας φαινόταν να αγοράζατε ένα αυτοκίνητο, και ο αντιπρόσωπος να σας έλεγε, κάθε 4 ώρες θα το σβήνεις, και τα παράθυρα δεν θα τα ανοιγοκλείνεις πάνω από 5 φορες την ημερα Μου φαίνεται αδιανόητο η εταιρίες να πετάνε το μπαλάκι στον πελάτη, για δήθεν κακή χρήση, και αυτές οι πρακτικές να βρίσκουν υποστηρικτές 1
warewolf Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Μόλις τώρα, DiAvOl είπε Οι δύο αυτές προτάσεις συνοψίζουν την συγκεκριμένη τεχνολογία (OLED), "φταις" εάν έβλεπες πολλές ώρες τηλεόραση ή εάν είχες υψηλά την φωτεινότητα, αδιανόητα πράγματα. Σαν να αγοράζεις καινούργιο ακριβό αυτοκίνητο, και να σου λένε ότι πρέπει κάθε 4 ώρες να κάνεις στάση και να μην ανοίγεις πολύ το γκάζι. Δεν εγραψα αυτο. Τηλεοραση μπορεις να βλεπεις 24/7 Απλως να την κλεινεις καθε 4-5-6 ωρες για 6 λεπτα για να εκτελει cc. Δεν εννοουσα να παιζεις 5 ωρες και να την κλεινεις και να την ανοιγεις ξανα αυριο. Ουτε ειπα να μην βλεπεις στην υψηλη φωτεινοτητα. Απλως αν εχεις καποιο στατικο αντικειμενο για αρκετες ωρες σερι χωρις κλεισιμο, ΤΟΤΕ μειωσε τη φωτεινοτητα. Η τηλεοραση διαθετει πλεον προστασιες για τα πολυ φωτεινα λογοτυπα, βοηθανε ως ενα βαθμο. Και σε εναν που κανει φυσιολογικη χρηση τα παραπανω δεν ακουγονται ως περιορισμοι, αλλα απλα ως οδηγιες προς ναυτιλλομενους. Γιατι παιζω με σωστη φωτεινοτητα για το χωρο, καλιμπραρισμενος ειμαι, δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να τερματισω το contrast και το oled light για να μου πεταχτουν τα ματια εξω. (και ενας που γνωριζει απο εικονα και καλιμπραρισμα, δεν τερματιζει και ποτε το contrast γιατι γνωριζει οτι θα του κλιπαρει τη φωτεινοτητα χρωματων) Ομοιως νομιζω οτι ολοι πλεον το εχουν εμπεδωσει σιγα σιγα. Αν θες τηλεοραση για να ειναι ανοιχτη χωρις ενδιαμεσα ολιγολεπτα κλεισιματα για 15 ωρες τη μερα, προσπερνας. Ετσι ειναι η τεχνολογια oled προς ωρας τι να κανουμε. ? Αλλος οριζει ως απαραδεκτο το να κλεινει την tv καθε 5 ωρες και αλλος οριζει απαραδεκτο το να δινει χιλιαρικα και να αγοραζει lcd οπου υπο γωνια θεασης η μεγαλη της φωτεινοτητα παει περιπατο, το κοντραστ πεφτει κι αλλο και εχει και αλλοιωση χρωματων. Συν οποια clouding διαρροες, κλπ απο τον οπισθιο φωτισμο. Ο καθενας διαλεγει συμφωνα με αυτα που θελει και μπορει. 1 1
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Αυτό ακριβώς, όταν η εταιρεία πετάει το μπαλάκι στον πελάτη και δεν καλύπτει το burn-in στην εγγύηση, τι σημαίνει αυτό? Ότι πολύ απλά το πρόβλημα υφίσταται και είναι αρκετά συνηθισμένο. Αν ήταν υπερβολικά δύσκολο να συμβεί υπό ας πούμε "normal" συνθήκες χρήσης, γιατί δεν το καλύπτει η εγγύηση? Οκ θα υπήρχαν μερικές "extreme" περιπτώσεις χρηστών στις οποίες θα έκανε αντικατάσταση και δεν θα υπήρχε όλη αυτή η ανησυχία γύρω από το συγκεκριμένο πρόβλημα (= περισσότερες πωλήσεις). Συμπέρασμα? Είναι τόσο συνηθισμένο που δεν τους συμφέρει να το κάνουν αυτό.
BTL Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 3 λεπτά πριν, DiAvOl είπε Οι δύο αυτές προτάσεις συνοψίζουν την συγκεκριμένη τεχνολογία (OLED), "φταις" εάν έβλεπες πολλές ώρες τηλεόραση ή εάν είχες υψηλά την φωτεινότητα, αδιανόητα πράγματα. Σαν να αγοράζεις καινούργιο ακριβό αυτοκίνητο, και να σου λένε ότι πρέπει κάθε 4 ώρες να κάνεις στάση και να μην ανοίγεις πολύ το γκάζι. Συμφωνώ απολύτως! Αν κάποιος έχει το άγχος να κλείνει την TV κάθε 4 ώρες για να μην χαλάσει καλύτερα να διαβάσει κανένα βιβλίο...Επιπλέον, αν η TV είναι τόσο ευπαθής στο περιεχόμενο και τον τρόπο χρήσης θα έπρεπε να προστατεύεται με αυτοματοποιημένο τρόπο (πχ να κλείνει όπως ο υπολογιστής όταν υπερθερμαίνεται το CPU) Η γνώμη μου είναι ότι όλα αυτά είναι μύθος. Ως κάτοχος OLED εδώ και 10 μήνες που παίζει από το πρωί ως το βράδυ (υπολογίζω πάνω από 4000ώρες λειτουργίας σε μικτό περιεχόμενο) δεν έχω δει καμία αλλοίωση στην εικόνα. Θα επανέλθω του χρόνου όταν θα έχει κλείσει 10.000 ώρες λειτουργίας. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 1 λεπτό πριν, warewolf είπε Ο καθενας διαλεγει συμφωνα με αυτα που θελει και μπορει. Εγώ θα μείνω σε αυτό, στο οποίο συμφωνώ απόλυτα. Εξηγείς στον άλλο τα υπέρ και τα κατά και αποφασίζει με βάση τις ανάγκες/οικονομικές δυνατότητές του.
Pleo Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, mordred είπε 😁αι εμένα δε με απασχολεί τι απασχολεί εσένα βασικά γιατί η συζήτηση δε γίνεται επί προσωπικού... Αλλά οκ. Peace out... Τέλος πάντων I rest my case αρκετά ασχολήθηκα... Δε θα θίξω εγώ την πολύτιμη και πανάκριβη αγορά σας... Έτσι κι αλλιώς το μέλλον θα δείξει που θα πάει το θέμα... Και πάλι δεν κατάλαβες. Δεν τίθεται θέμα άποψης εδω, ούτε αποφασίζουμε δημοκρατικά. Αυτό που ισχύει είναι ότι η oled είναι καλύτερο και ανώτερο προϊόν και δεν υπάρχει αντίλογος σε αυτό. Από κει και πέρα το μπαζο η σκουπίδι η τέλος πάντων προανακυκλωσιμης καταστασης πλαστικό που ακούει στο όνομα qled, είτε υπάρχει είτε όχι έχει μηδενική σημασία στη συζήτηση. Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2019 από Pleo 2
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 1 λεπτό πριν, BTL είπε Συμφωνώ απολύτως! Αν κάποιος έχει το άγχος να κλείνει την TV κάθε 4 ώρες για να μην χαλάσει καλύτερα να διαβάσει κανένα βιβλίο...Επιπλέον, αν η TV είναι τόσο ευπαθής στο περιεχόμενο και τον τρόπο χρήσης θα έπρεπε να προστατεύεται με αυτοματοποιημένο τρόπο (πχ να κλείνει όπως ο υπολογιστής όταν υπερθερμαίνεται το CPU) Η γνώμη μου είναι ότι όλα αυτά είναι μύθος. Ως κάτοχος OLED εδώ και 10 μήνες που παίζει από το πρωί ως το βράδυ (υπολογίζω πάνω από 4000ώρες λειτουργίας σε μικτό περιεχόμενο) δεν έχω δει καμία αλλοίωση στην εικόνα. Θα επανέλθω του χρόνου όταν θα έχει κλείσει 10.000 ώρες λειτουργίας. Για ποιο λόγο πιστεύεις ότι δεν καλύπτει το burn-in η LG στην εγγύηση αν όλα αυτά είναι μύθος?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα