Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 ώρες πριν, ROG-X είπε

Εχω και εγω ενα φιλο που εχει τρελα με τα καλωδια και μαλιστα ειχε ενα super duper, 120 ευρω ηταν αυτα 😂. Ο ιδιος υποστηριζε οτι η SONY LED 4Οαρα (απο την οικονομικη σειρα) που ειχε αγορασμενη απο το μακρινο 2006, ηταν η καλυτερη μεχρι που ξεπεραστηκε απο την OLED B7 που κατα τυχη αγορασε.Τωρα ολοι ξερουμε στη παρεα οτι η B7 θα ειναι 10-15 χρονια η καλυτερη TV. 

Αλλα ενα ειναι σιγουρο, η SONY LED αντεξε....η LG ουτε καν....

....το χουν ΧΟΥΙ αυτοι με τα καλωδια.

Τι εννοείς οτι το'χουν αυτοι με τα καλωδια;Δηλαδη το να πάρεις καλης ποιότητας hdmi ειναι κακο;Κ οταν εχεις ακριβο μηχανιμα..Ειτε ειναι ενισχυτής που αν κανει 1500 2000€ κ τα ηχεια κανα 1000αρικο θα βαλεις φτηνιαρικα καλωδια;Ειτε ειναι tv των 2000 3000€ θα βαλεις μουφα hdmi;Γιατι ο φιλος σου ειχε την φτηνή σειρα οπως λες κ πηρε καλωδιο 120€..Οποτε άκυρο..Δεν περιμένεις να δεις διαφορα σε μέτριας ποιοτητας tv..Να λέμε κατι αλλα να εχει βάση..Κ γω παλια ειχα την kuro pionner αλλα ήξερα οτι τοτε ηταν πραγματικά οτι καλυτερο..Κ επισης εγω ειπα οτι η C8 ειναι απο τις τοπ tv μαζι με  samsung Q9FN..Δεν ειπα οτι αυτη που εχω ειναι η καλυτερη..Με την καθε μια να εχει τα θετικα της κ αρνητικά της..

• Απαντ. 756
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, Φωτης1975 είπε

Ειτε ειναι tv των 2000 3000€ θα βαλεις μουφα hdmi;

οποτε το ξαναγραφω

9 ώρες πριν, panoc είπε

το ψηφιακο σημα ειτε εχεις FF0000 για κοκκινο ειτε οχι, δεν υπαρχει περιπτωση επειδη αλλαξες ενα καλωδιο το FF0000 να γινει FF2531 για να βλεπεις εσυ αλλο χρωμα, και συρματοπλεγμα να βαλεις αντι για καλωδιο απαξ και περασει το FF0000, FF0000 θα παραμεινει.

Οσο για τα καλωδια ηχου (ελπιζω οτι αναφερεσαι σε αυτα) εκει εχουμε αναλογικη μεταδοση σηματος. Σε αυτη τη περιπτωση η ποιοτητα του καλωδιου εχει σημασια καθως το αναλογικο σημα μπορει να αλλοιωθει αλλα να συνεχιζει να μεταδιδεται, όμως: οσο το καλωδιο καλυπτει και συμφωνει με τα στανταρ των συσκευων που διασυνδεει (κατα βαση awg, ohm) ειτε ειναι φτιαγμενο απο χρυσο και εχει 1000Ε ειτε ειναι μπετοβεργα το ιδιο σημα θα μεταδωσει.

Επεξ/σία από panoc
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, panoc είπε

Δε χρειαζεται να εχει κανεις τιποτα, στο ψηφιακο σημα ειτε εχεις FF0000 για κοκκινο ειτε οχι, δεν υπαρχει περιπτωση επειδη αλλαξες ενα καλωδιο το FF0000 να γινει FF2531 για να βλεπεις εσυ αλλο χρωμα, και συρματοπλεγμα να βαλεις αντι για καλωδιο απαξ και περασει το FF0000, FF0000 θα παραμεινει.

Καλα κ τα πιο τεχνικα θεματα αλλα πραγματικα που ειμαι λάθος κ εχω πετάξει τα χρηματα μου..Εχω το hdmi του xbox one x που ειχε στο κουτι πολυ καλο το 2.0..Μετα βγάζω αυτο κ βαζω το 2.1 της belkin..Το ξανα βγαζω κ βαζω παλι το 2.0..Πως γίνεται καθε φορα με το 2.1(το ιδιο κ ενας φιλος με μια περσινή qled q7f) να βλεπω πιο boostαρισμενα χρωματα λιγο πιο σκουρα κ εντονα κ λιγο περισσοτερη φωτεινότητα στα παιχνιδια οταν εχουν HDR;Πως εκτος κ αν εχεις δει κ συ την κονσολα με το 2.0 κ το 2.1 κ δεν βλεπεις διαφορα..Τοτε παω πασο!!

9 ώρες πριν, panoc είπε

Δε χρειαζεται να εχει κανεις τιποτα, στο ψηφιακο σημα ειτε εχεις FF0000 για κοκκινο ειτε οχι, δεν υπαρχει περιπτωση επειδη αλλαξες ενα καλωδιο το FF0000 να γινει FF2531 για να βλεπεις εσυ αλλο χρωμα, και συρματοπλεγμα να βαλεις αντι για καλωδιο απαξ και περασει το FF0000, FF0000 θα παραμεινει.

9 ώρες πριν, panoc είπε

Επεξ/σία από Φωτης1975
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Φωτης1975 είπε

Καλα κ τα πιο τεχνικα θεματα αλλα πραγματικα που ειμαι λάθος κ εχω πετάξει τα χρηματα μου..Εχω το hdmi του xbox one x που ειχε στο κουτι πολυ καλο το 2.0..Μετα βγάζω αυτο κ βαζω το 2.1 της belkin..Το ξανα βγαζω κ βαζω παλι το 2.0..Πως γίνεται καθε φορα με το 2.1(το ιδιο κ ενας φιλος με μια περσινή qled q7f) να βλεπω πιο boostαρισμενα χρωματα λιγο πιο σκουρα κ εντονα κ λιγο περισσοτερη φωτεινότητα στα παιχνιδια οταν εχουν HDR;Πως εκτος κ αν εχεις δει κ συ την κονσολα με το 2.0 κ το 2.1 κ δεν βλεπεις διαφορα..Τοτε παω πασο!!

1. κανε ενα edit και σβησε τα πολλαπλα αντιγραφα του μυνηματος... 😛

2. Μολισ τωρα ανεφερε τη μαγικη λεξη HDR,  για να μη γραφω σεντονια δες εδω https://en.wikipedia.org/wiki/HDMI#Version_2.0 τις διαφορες των version. Το πιο πιθανο ειναι οτι για καποιο λογο δεν ενεργοποιειται το HDR με το παλιο καλωδιο ισως δε φτανει το bandwidth για το ρυθμο ανανεσωσης, δε ξερω, αλλά δεν υπαρχει ουτε μια περιπτωση να αλλαξει η ψηφιακη πληροφορια λογω του μεσω μεταδοσης. Να την αλλαξει η πηγη γιατι δε συμβαδιζει (τοι μεσο μεταδοσης) με τα στανταρ της ναι, να την αλλαξει το ιδιο το μεσο, οχι, ποτε των ποτων.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν το καλώδιο δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις bandwidth, τότε η εικόνα κολλάει, μπορεί να δείξει pixels, μαύρο, να κάνει διακοπές κλπ.

Δεν είναι λογικό το καλώδιο του XBOX One X να μήν υποστηρίζει το ζητούμενο bandwidth και να θέλει Ultra High Speed Cable. Ακόμα δε πιό παράξενο αυτό που περιγράφεται, ότι δηλαδή το HDR στην LG B7 κάνει kick in μόνο με καλώδιο Ultra High Speed.

Επεξ/σία από panther_512
Δημοσ.
8 ώρες πριν, panther_512 είπε

Αν το καλώδιο δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις bandwidth, τότε η εικόνα κολλάει, μπορεί να δείξει pixels, μαύρο, να κάνει διακοπές κλπ.

Δεν είναι λογικό το καλώδιο του XBOX One X να μήν υποστηρίζει το ζητούμενο bandwidth και να θέλει Ultra High Speed Cable. Ακόμα δε πιό παράξενο αυτό που περιγράφεται, ότι δηλαδή το HDR στην LG B7 κάνει kick in μόνο με καλώδιο Ultra High Speed.

Ρε συ panther@ ειπα εγω (τοσο δυσκολο να το καταλάβετε δηλαδη) οτι το hdmi που εχει μεσα το one x δεν ενεργοποιεί το HDR;Αν ηταν έτσι με το αλλο της belkin που εβαλα(κ εκανε μονο τοτε ενεργοποίηση του HDR) θα έλεγα οτι η διαφορα ειναι τεραστια..Γιατι στα ιδια παιχνιδια (Forza 7,Rise of the tomb rider,gears of war 4)με το HDR ενεργοποιημενο ειναι αλλα παιχνιδια προς το καλυτερο φυσικα..Κ με το καλωδιο που εχει μεσα το one x το HDR κουμπωνει κανονικα κ το βλεπω πανω δεξια στην b7v μου κ φαινεται κ μεσα στο παιχνίδι η μεγαλη βελτίωση που εχει πλεον στα videogames!!Απλα κ το λεω τελευταια φορα της belkin που ειναι 2.1 εχει λιγο πιο γλυκα εντονα,σκουρα χρωματα πως να το πω..Σε βιντεο στο YouTube φαινεται αυτη η μικρη διαφορα στα xbox one x κ ps4 pro..Στο ps4 pro δεν εχω κάποιων φιλο να το επιβεβαιώσει..Στην κονσολα που εχω να μην βλεπουμε καλα 4 ατομα ειναι λιγο δυσκολο..Αυτα..Περα απο τα καλωδια εχει κάποιος την Q9FN να μας πει εντυπωσεις;Ειδικα αν ηταν πρώην κατοχος tv LG OLED..

Δημοσ.

Εννοείται ότι εφόσον εσύ και οι 3 φίλοι σου βλέπετε καλύτερα χρώματα σε καλώδιο ψηφιακού σήματος, τότε πρέπει να ισχύει.

Όπως και γενικά στη ζωή μας, οτιδήποτε πιστεύει μιά ομάδα ατόμων, αυτόματα είναι και πραγματικότητα.

Εν πάση περιπτώση, μάλλον δεν γνωρίζεις, δεν κατανοείς, δεν θέλεις να κατανοήσεις τί σημαίνει φηφιακό σήμα και πώς μεταδίδεται.

Και επειδή προφανώς είσαι σε άρνηση, δεν έχει κανένα απολύτως κανένα νόημα η συζήτηση.

Τουλάχιστον οι υπόλοιποι που παρακολουθούν το θέμα, αν δεν γνωρίζαν πρίν , τώρα έχουν καταλάβει 2-3 πράγματα.

Για όσους δεν εθελοτυφλούν και αναρωτιούνται τί συμβαίνει με αυτό το περίφημο Ultra High Speed καλώδιο (κοινώς 2.1) και αν το χρειάζονται, δεν υπάρχει καλύτερος τόπος από την επίσημη σελίδα του HDMI

https://www.hdmi.org/manufacturer/hdmi_2_1/index.aspx

Kαι εννοείται ότι δεν το χρειάζεστε το καλώδιο αυτό και ούτε θα δείτε καλύτερα χρώματα.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, panther_512 είπε

Εννοείται ότι εφόσον εσύ και οι 3 φίλοι σου βλέπετε καλύτερα χρώματα σε καλώδιο ψηφιακού σήματος, τότε πρέπει να ισχύει.

Όπως και γενικά στη ζωή μας, οτιδήποτε πιστεύει μιά ομάδα ατόμων, αυτόματα είναι και πραγματικότητα.

Εν πάση περιπτώση, μάλλον δεν γνωρίζεις, δεν κατανοείς, δεν θέλεις να κατανοήσεις τί σημαίνει φηφιακό σήμα και πώς μεταδίδεται.

Και επειδή προφανώς είσαι σε άρνηση, δεν έχει κανένα απολύτως κανένα νόημα η συζήτηση.

Τουλάχιστον οι υπόλοιποι που παρακολουθούν το θέμα, αν δεν γνωρίζαν πρίν , τώρα έχουν καταλάβει 2-3 πράγματα.

Για όσους δεν εθελοτυφλούν και αναρωτιούνται τί συμβαίνει με αυτό το περίφημο Ultra High Speed καλώδιο (κοινώς 2.1) και αν το χρειάζονται, δεν υπάρχει καλύτερος τόπος από την επίσημη σελίδα του HDMI

https://www.hdmi.org/manufacturer/hdmi_2_1/index.aspx

Kαι εννοείται ότι δεν το χρειάζεστε το καλώδιο αυτό και ούτε θα δείτε καλύτερα χρώματα.

Φιλαρακι παρε ενα xbox x βαλε το καλωδιο που εχει η κονσολα κ μετα βαλε το 2.1..Βαλε κ κανα βιντεο στο YouTube με τις κονσολες να δεις κ εκει εστω κ την μικρη διαφορα..Καθεσε κ μου λες θεωρίες χωρις να το εχεις δει στην πραξη..Αυτο με ξεπερνάει!!!Αν δεν δεις διαφορα σου χαριζω το xbox one x!!!Ειναι σαν να μου λες οτι το ταδε παιχνιδι δεν μου αρεσει με αυτα που βλεπω κ διαβαζω χωρις να το εχω παιξει..Κ τωρα φιλικα μακαρι να μπορουσα να το εβλεπες απο κοντα..Τοσο γκαβομαρα εχω;Κ να μου πεις ρε συ δεν βλεπω καμια διαφορα..Τοτε θα σου έλεγα ναι το ειδες οποτε αυτη ειναι η γνωμη σου..Εχω φαει κολλημα γιατι παλι εβαλα αυτο που ειχε το xbox κ δεν εχουν την ιδια εικονα..Να ξερεις εχουν περασει πολλες tv απο τα χερια μου γιατι εχω τρελα με την εικονα..Σορρυ αν μίλησα λιγο απότομα..

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν παρεξηγιέμαι έτσι εύκολα, don't worry.

Εγώ πάντα σε μία διαφωνία ειμαι έτοιμος να αναθεωρήσω αν μου παρουσιαστούν τα σωστά επιχειρήματα και δεν κολλάω να παραδεχθώ ότι είμαι λάθος, αν όντως είμαι.

Έχω ψάξει πάρα πολύ τον ισχυρισμό σου, και έχω δεί σχετικά βίντεο στο internet, αλλά και σχετικά posts στο reddit. Δεν υπάρχει ούτε ένα επώνυμο review site ή κανάλι στο youtube που να αναφέρει τις διαφορές στην ποιότητα της εικόνας που λές ότι έχεις δεί. Αντίθετα στα πιό σοβαρά κανάλια, πέρα από κάποιες μικροδιαφορές που παρατηρούν στην ταχύτητα του σήματος, δεν συστήνουν κάν την αγορά του καλωδίου, διότι δεν πρόκειται να αξιοποιηθεί.

Στα περι βελτίωσης της εικόνας, τα μόνα που βλέπω είναι κάποια ερασιτεχνικά βιντεάκια αμφιβόλου ποιότητας. Σε ορισμένα δέ (όπως το βιντεάκι με το NBA στο XBOX One X) είναι εμφανές ότι πειράχτηκε το brightness του βίντεο όταν γινόταν η σύγκριση. Πέρα από την εικόνα της τηλεόρασης, άλλαζε και το contrast του περιβάλλοντα χώρου. Όπως και να έχει, ο ισχυρισμός δεν έχει να κάνει με συγκεκριμένες συσκευές. Αναφέρονται σε καλύτερη εικόνα και στο PS4 Pro και σε τηλεοράσεις της Sony.

Το κοινό όμως όλων των παραπάνω είναι ότι τα άτομα που κάνουν τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς, δεν έχουν τις βασικές τεχνολογικές γνώσεις για το πρότυπο HDMI και τη μετάδοση ψηφιακού σήματος γενικότερα.

Αν έχεις κάτι καλύτερο για να μου δείξεις από τα ερασιτεχνικά βιντεάκια, μιά καλύτερη πηγή πληροφόρησης επί του θέματος, θα ήμουν πρόθυμος να αγοράσω το καλώδιο για να το δοκιμάσω στα δικά μου συστήματα.

Επεξ/σία από panther_512
  • Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, panther_512 είπε

Δεν παρεξηγιέμαι έτσι εύκολα, don't worry.

Εγώ πάντα σε μία διαφωνία ειμαι έτοιμος να αναθεωρήσω αν μου παρουσιαστούν τα σωστά επιχειρήματα και δεν κολλάω να παραδεχθώ ότι είμαι λάθος, αν όντως είμαι.

Έχω ψάξει πάρα πολύ τον ισχυρισμό σου, και έχω δεί σχετικά βίντεο στο internet, αλλά και σχετικά posts στο reddit. Δεν υπάρχει ούτε ένα επώνυμο review site ή κανάλι στο youtube που να αναφέρει τις διαφορές στην ποιότητα της εικόνας που λές ότι έχεις δεί. Αντίθετα στα πιό σοβαρά κανάλια, πέρα από κάποιες μικροδιαφορές που παρατηρούν στην ταχύτητα του σήματος, δεν συστήνουν κάν την αγορά του καλωδίου, διότι δεν πρόκειται να αξιοποιηθεί.

Στα περι βελτίωσης της εικόνας, τα μόνα που βλέπω είναι κάποια ερασιτεχνικά βιντεάκια αμφιβόλου ποιότητας. Σε ορισμένα δέ (όπως το βιντεάκι με το NBA στο XBOX One X) είναι εμφανές ότι πειράχτηκε το brightness του βίντεο όταν γινόταν η σύγκριση. Πέρα από την εικόνα της τηλεόρασης, άλλαζε και το contrast του περιβάλλοντα χώρου. Όπως και να έχει, ο ισχυρισμός δεν έχει να κάνει με συγκεκριμένες συσκευές. Αναφέρονται σε καλύτερη εικόνα και στο PS4 Pro και σε τηλεοράσεις της Sony.

Το κοινό όμως όλων των παραπάνω είναι ότι τα άτομα που κάνουν τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς, δεν έχουν τις βασικές τεχνολογικές γνώσεις για το πρότυπο HDMI και τη μετάδοση ψηφιακού σήματος γενικότερα.

Αν έχεις κάτι καλύτερο για να μου δείξεις από τα ερασιτεχνικά βιντεάκια, μιά καλύτερη πηγή πληροφόρησης επί του θέματος, θα ήμουν πρόθυμος να αγοράσω το καλώδιο για να το δοκιμάσω στα δικά μου συστήματα.

Κοιτα δεν ξερω σε αλλες συσκευες τι διαφορα θα εχει κ αν εχει..Τωρα μιλαω αποκλειστικά για το one x κ στα παιχνιδια..Μου βγαζει πιο γλυκα έστω κ λιγο χρωματα..Αν μπορεσω απο το σπίτι που εχω την κονσολα κ την tv να τραβήξω βιντεο κ να το ανεβάσω στο site θα το κανω..Τωρα μακαρι στο μέλλον να βγουν tv κ blue ray που να μην θελουμε καν καλωδιο:)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Malthador είπε

Αλήθεια τώρα;

Όχι αλλά βαρέθηκε να  εξηγεί. Δηλαδή σειριαλ κατάντησε αυτό το πράγμα. 

Επεξ/σία από alexakos89
  • Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, alexakos89 said:

Όχι αλλά βαρέθηκε να  εξηγεί. Δηλαδή σειριαλ κατάντησε αυτό το πράγμα. 

Α, τρόμαξα προς στιγμήν. :P

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...