Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 756
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, lula είπε

tv oled lg 55E6V μετά από 18 μήνες χρησησ -

Ποτέ πάνω από 4 ώρες συνεχόμενες σε στατική εικόνα λόγο ενεργοποίησης του eco mode .

Αυτή την εβδομάδα θα επικοινωνήσω με το σέρβις της LG αφού η τηλεόραση έχει ακόμα εγγύηση.

IMG_0503.jpg

Αν είσαι από Αθήνα θα περάσει να την πάρει ο επίσημος αντιπρόσωπος του σερβις της LG (Μανωλόπουλος) και σε τρεις - τέσσερις μέρες θα έχεις νέα. Επειδή αποκλείεται να υπάρχει το συγκεκριμένο μοντέλο στις αποθήκες τους λογικά θα σου που για πιστωτικό ή για αντικατάσταση με φετινό αντίστοιχο μοντέλο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, LIKARMA251981 είπε

Αν είσαι από Αθήνα θα περάσει να την πάρει ο επίσημος αντιπρόσωπος του σερβις της LG (Μανωλόπουλος) και σε τρεις - τέσσερις μέρες θα έχεις νέα. Επειδή αποκλείεται να υπάρχει το συγκεκριμένο μοντέλο στις αποθήκες τους λογικά θα σου που για πιστωτικό ή για αντικατάσταση με φετινό αντίστοιχο μοντέλο.

Και όταν η νέα TV αποκτήσει με ίδια χρήση στάμπα σε 18 μήνες, τί γίνεται?

Εγώ πάντως το είχα γράψει και θα το ξαναπώ: Τα τέστς στο rtings είναι τόσο αναλυτικά, που μπορεί κάποιος πολύ εύκολα να υπολογίσει πόσο χρόνο χρειάζεται για να αποτυπωθεί στατικό στοιχείο στο πάνελ. Με 4-5 ώρες την ημέρα, έχεις αποτύπωση στα 1,5 - 2 πρώτα χρόνια. Τα στατικά στοιχεία, αν είναι πάντα στο ίδιο σημείο, σε βάθος χρόνου είναι 100% βέβαιο ότι θα αφήσουν αποτύπωμα ακόμα και αν οι ώρες τους καθημερινά είναι λίγες.

Είναι απολύτως φυσιολογική συνέπεια της ανομοιογενούς φθοράς των πίξελς του πάνελ.

Επεξ/σία από panther_512
  • Moderators
Δημοσ.
10 hours ago, lula said:

tv oled lg 55E6V μετά από 18 μήνες χρησησ -

Ποτέ πάνω από 4 ώρες συνεχόμενες σε στατική εικόνα λόγο ενεργοποίησης του eco mode .

Αυτή την εβδομάδα θα επικοινωνήσω με το σέρβις της LG αφού η τηλεόραση έχει ακόμα εγγύηση.

IMG_0503.jpg

Δεν κατάλαβα, πόση ώρα το άφησες να παίζει αυτή την εικόνα; 

12 minutes ago, panther_512 said:

Και όταν η νέα TV αποκτήσει με ίδια χρήση στάμπα σε 18 μήνες, τί γίνεται?

Δύο χρόνια εγγύηση έχουν όλες, οπότε κάθε 18 μήνες με φυσιολογική χρήση (ότι κι αν σημαίνει αυτό) απλά θα αλλάζεις τηλεόραση κάθε ενάμιση χρόνο. Και γαμώ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

4-5 ώρες την ημέρα το ίδιο κανάλι, 18 μήνες, απολύτως φυσιολογικό αποτέλεσμα.

Μοιάζει με το αποτύπωμα του CNN στο real life test του rtings. Τώρα είναι στα 2 χρόνια εξομοίωσης.

real-burn-in-week-24-tv-3-magenta-large.

Επεξ/σία από panther_512
  • Like 2
  • Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, panther_512 said:

4-5 ώρες την ημέρα το ίδιο κανάλι, 18 μήνες, απολύτως φυσιολογικό αποτέλεσμα.

Μοιάζει με το αποτύπωμα του CNN στο real life test του rtings.

real-burn-in-week-24-tv-3-magenta-large.

Τέλεια, OLED θα πάρω για να την αλλάξω μετά από 18 μήνες. :D

Δίνουν guideline στο manual τους πως να τις χρησιμοποιείς για να μην κάνουν στάμπα; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Malthador είπε

Τέλεια, OLED θα πάρω για να την αλλάξω μετά από 18 μήνες. :D

Δίνουν guideline στο manual τους πως να τις χρησιμοποιείς για να μην κάνουν στάμπα; 

Ναί, έχουν σαφέστατες οδηγίες, μεταξύ των οποίων να αποφεύγεις εικόνες με στατικά στοιχεία, όταν βλέπεις ταινίες με μαύρες μπάρες να κάνεις ζούμ για να φεύγουν οι μπάρες, και λοιπά.

Εδώ είσαι, σελίδα 14

http://gscs-b2c.lge.com/downloadFile?fileId=ia1Do8xnBubw0snfmKUcg

Επεξ/σία από panther_512
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδια εδω σε ολοκληρο αεροδρομιο το οποιο ειχε εφοδιαστει απο την LG με OLED, βγηκαν OFF και τις αντικατεστησε με LED LCD στο 3μηνο.

Δηλαδη τι αλλο περιμενετε? Επισημη ανακοινωση απο την LG οτι το οργανικο υλικο δεν φτουραει και ψοφαει με το περασμα των ωρων ? Αντι αυτου θα ακουτε για Pixel Refresher, pixel calibrator, Pixel Renaissance και αλλα τετοια κουλα.

Επεξ/σία από ROG-X
  • Like 1
Δημοσ.

Hello , μια ερώτηση για τις μαυρες μπάρες στις ταινιες. Δεν καταλαβαίνω γιατί είναο ρίσκο για burn in αφού τα pixel είναι εντελώς μαυρα. 

Δημοσ.
15 ώρες πριν, shadowlike είπε

Hello , μια ερώτηση για τις μαυρες μπάρες στις ταινιες. Δεν καταλαβαίνω γιατί είναο ρίσκο για burn in αφού τα pixel είναι εντελώς μαυρα. 

Σου λύνω εγω αμέσως την απορια..Σε λιγο καιρο παιρνω κ γω τηλ για να δω τι θα γινει γιατι κ γω αυτο νομιζα..Η b7v που εχω παιζει 15 ωρες την μερα..Απο αυτες τις ωρες η πεντε θα είναι(οχι συνεχόμενα) 4:3 το φορματ..Βλεπει η γυναικα μου απαραδεκτους της Ελλάδος τα παιδιά κ Δωγκανο απο YouTube..Καθε μερα για 7 μηνες που την εχω..Τις αλλες ωρες παιζει 16:9 χωρις μαυρες μπαρες κουκουναρες κ 3 ωρες gaming..Εχω φαει burn in δεξια αριστερά απο το 4:3 αλλα φαίνεται μονο σε αχνα χρωματα ροζ κίτρινο πορτοκάλι..Γενικα σε χρωματα που εχουν μικρη ενταση..Ειναι βραχνας αυτο το burn in οσο κ τοπ εικονα να εχει..

Δημοσ.
1 ώρα πριν, shadowlike είπε

15ώρες 😛 ; ok είπαμε να δούμε τηλεόραση αλλά όχι και 15 ωρες εγω ρωτάω για καμια 3ωρη ταινία 2-3 φορές την εβδομάδα.

Εγω φευγω το πρωι για δουλεια 7:00 κ οταν ανοίγει μετα συνήθως κλεινει το βραδυ..Η γυναικα που ειναι σπιτι παντα κατι θα παιζει τι κανουμε τωρα..Για τοσες λιγες ωρες που λες μην φοβασαι τιποτα..

• Super Moderators
Δημοσ.

Τα μεταξωτά βρ@κια... 😛

Η πολύ καλή εικόνα μιας oled έχει ένα τίμημα που λέγεται burn in. Αλλοι το αποκτουν σε ένα χρόνο, άλλοι σε 5 και άλλοι ποτέ κατα τη διάρκεια ζωής του προϊόντος. Επίσης το οτι βλεπουμε σημάδια σε συγκεκριμένα backgrounds, δεν σημαίνει πως θα υπαρχει απαραίτητα πρόβλημα κατά τη θέαση ταινιών κλπ. 

Σε καθε περίπτωση η τεχνολογια των oled οθονών θέλει μια τυπική προσοχή ως προς τη χρήση. Δεν γίνεται να τις εκθειαζουμε στα κινητά και στα tablet και να τις θάβουμε στις τηλεοράσεις. :)

Όποιος έχει πρόβλημα ή ανησυχεί προκαταβολικά, παίρνει μια LED (ή μια Qled για να νιώθει πως έχει μια -σαν- Oled) και κοιμάται ήσυχος. :)

• Like 1
Δημοσ.
Στις 19/7/2018 στις 10:02 ΠΜ, ROG-X είπε

Σε full screen η Q9F ειναι unbeatable. H OLED με το Bluish effect αγκομαχαει σε εικονα με μηδενικα μαυρα. 

Για μενα ρολο παιζει τι κανει σε full screen.

Η OLED ειναι σαν τις Plasma, ''Ναι μεν αλλα...αλλα...αλλα...'' 

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Λοιπον εχω την 55B7V κ θα σου πω ξεκαθαρα οτι το μελλον ειναι οι micro led της samsung..Θα εχουμε αυτο που ολοι ονειρευόμαστε..Εικονα oled (εδω φαινεται ποιος μεχρι τωρα ειχε κ εχει ακομα το πανω χερι)με αρκετα περισσοτερη φωτεινότητα κ κατι ακομα που για μενα ειναι η μεγαλύτερη ανακάλυψη..Το burn in που με αυτες τις tv το ΞΕΧΝΑΜΕ!!!Απο τιμες για αρχη θα ειναι βεβαια απαγορευτικές..Τωρα οσο αφορα την q9fn σιγουρα μαζι με την C8 της lg ειναι οι καλυτερες tv του 2018 κ γενικα στην αγορα..Η καθε μια με τα θετικα κ αρνητικά που εχουν..Πιστευω αν κ εχω την lg οτι κ η q9fn ειναι μια φανταστικη τηλεοραση..Εχω δει σε φωτεινα ειδικα πλανα η q9fn να εχει λογο φωτεινοτητας παραπάνω καλυτερη λεπτομέρεια..Κ μεγαλύτερο color volume..Σιγουρα στα σκωτεινα πλανα η q9fn ειναι οτι πιο κοντα στις oled κ αυτο ειναι μεγαλη υποθεση..Αλλα η λεπτομερεια που εχουν  σε ακραίες συνθήκες χαμηλου φωτισμού οι oled δεν παιζονται..Επίσης το color volume στις oled ειναι αρκετα πιο πανω ακομα κ απο την εξαιρετικη σε αυτο τον τομέα q9fn..Μιλαω για το local dimming που ολες οι oled δεν εχουν αντιπαλο..Στο απολυτο σκοτάδι ακομα κ μια κουκίδα φωτος πρασινη κόκκινη μπλε σου δινει 100% φωτεινότητα..Εχω δει διαστημα κ στις δυο κ στην q9fn ειναι σαν να εχεις την φωτεινότητα αρκετα πιο κατω..Τωρα αν μου ελεγες λογο burn in που επαθα με το 4:3 θα σου ελεγα q9fn..Μαζι με c8 οτι καλυτερο υπαρχει αυτην την στιγμη σε τηλεοραση!!!

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...