Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, billdanos είπε

Η Philips το κάνει αυτόματα κάθε φορά που την κλείνεις και για να ολοκληρωθεί χρειάζονται σχεδόν 2 ώρες. 

A οκ κατάλαβα για την lg. 1-2 φορές τη βδομάδα εγώ κάνω ένα refresh πάντως. 

• Απαντ. 756
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, Tigio13 said:

A οκ κατάλαβα για την lg. 1-2 φορές τη βδομάδα εγώ κάνω ένα refresh πάντως. 

Νομίζω πως και η LG το ίδιο κάνει μιας και η Philips έχει το ίδιο panel! 

Δημοσ.

Και η LG  κάνει αυτόματα μόνη της  γιαυτό και ακούγεται ένας θόρυβος μικρός αμέσως η μετά από κάποια ώρα όταν το κάνει. Έτσι διάβασα εδώ απτά παιδιά   για το αυτόματο κ πιστεύω έτσι είναι γιατί εξαφανιζονται  αν μείνει κάνα σημάδι μετά το κλείσιμο 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

btw βρήκα το παρακάτω link  σχετικά με τα rtings.com tests  το οποίο εξηγεί πως δεν είναι πραγματικό burn in το πρόβλημα και ότι οφείλεται σε calibration defect με βάση τους τεχνικούς της LG που πήγαν στο rtings.com για να τσεκάρουν τις τηλεοράσεις. Τώρα παπάτζα είναι αυτό, αλήθεια είναι...who knows.

https://www.afr.com/technology/have-burnin-problems-appeared-in-lgs-oled-tvs-20180428-h0zdvo

θέλω πάρα πολύ να πάρω την LG B7 αλλά ... 🙄

Επεξ/σία από shadowlike
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Tresorikos είπε

Και η LG  κάνει αυτόματα μόνη της  γιαυτό και ακούγεται ένας θόρυβος μικρός αμέσως η μετά από κάποια ώρα όταν το κάνει. Έτσι διάβασα εδώ απτά παιδιά   για το αυτόματο κ πιστεύω έτσι είναι γιατί εξαφανιζονται  αν μείνει κάνα σημάδι μετά το κλείσιμο 

Εγώ τις επιλογές που έχω δει είναι η να τη ρυθμίσεις μετα το κλείσιμο να κανει refresh και αν την ανοίξεις πριν τη 1 ωρα που χρειαζεται σου βγάζει μήνυμα πως δεν πρόλαβε να γίνει το refresh η οπως είναι ανοιχτή το πατας και μεχρι να τελειώσει δεν μπορείς να δεις κάτι. Κάτι σε αυτόματη επιλογή δεν έχω βρει. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, shadowlike είπε

btw βρήκα το παρακάτω link  σχετικά με τα rtings.com tests  το οποίο εξηγεί πως δεν είναι πραγματικό burn in το πρόβλημα και ότι οφείλεται σε calibration defect με βάση τους τεχνικούς της LG που πήγαν στο rtings.com για να τσεκάρουν τις τηλεοράσεις. Τώρα παπάτζα είναι αυτό, αλήθεια είναι...who knows.

https://www.afr.com/technology/have-burnin-problems-appeared-in-lgs-oled-tvs-20180428-h0zdvo

θέλω πάρα πολύ να πάρω την LG B7 αλλά ... 🙄

Γιατί δεν πάς στην ίδια την πηγή της είδησης?

Το ίδιο το rtings δημοσίευσε το συγκεκριμένο θέμα στις 22/2/18 για uniformity issues με τις νέες C7 που είχαν για το real-life τέστ. Το τέστ ήταν στην 4η εβδομάδα. Ήρθε συνεργείο της LG και τσέκαρε τις τηλεοράσεις και στις 10/4/18 αναφέραν το τί συμβαίνει με κάποιες συγκεκριμένες παρτίδες του 2017.

Τα παραπάνω δεν αναιρούν το πρόβλημα του burn in.

https://www.rtings.com/tv/learn/real-life-oled-burn-in-test

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, Tresorikos είπε

Πήγαινε δες σε ένα κατάστημα  oled  και  led δίπλα δίπλα κ θα καταλάβεις γιατί η oled  κάνει πλάκα στις  led  ακόμα κ με κακό υλικό προβολής 

Εδώ μιλάμε για την καλύτερη συσκευή κ συ μιλάς για led 

Λες με εκνευρίζει να πρέπει να βγάλω τις μπάρες για ναμην πάθει  burn . Σου γράφω ότι όταν τις βγάζεις δείχνει φοβερά κ δεν χάνεις απτην οθόνη   την μισή  όπως με τις μπάρες  όλοι σ λέμε  τα καλύτερα κ συ τρολαρεις κ απαντάς λες κ σου είπαμε φύγε μακριά θα ανατιναχτεί .. 

Καλή επιτυχία  🤞 

Καλα φιλαρακι ηρεμησε δεν ειναι σπουδαια λυση να ζουμαρεις την εικονα βασικα το θεωρω τερμα ηλιθιο χαλας το καδρο της ταινιας και χανεις σε εικονα δεξια-αριστερα, εγω προτιμω να χασω σε μεγεθος παρα σε "ταινια"  Μια ενδιαμεση λυση για αυτους που εχουν την tv σε μεγαλη αποσταση ειναι να ζουμαρουν μεχρι οι μπαρες να φτασουν στο μισο τους μεγεθος αλλα και παλι εγω θα το προτεινα μονο στη περιπτωση που οι κατοχοι τους (πχ μεγεθους 55 ιντσων) ειναι πανω απο 4 μετρα μακρια. 
Σκεφτομαι και εγω να αγορασω την B7 την βρηκα σε γνωστη αλυσιδα στα 1249 και λογω οτι δουλευει φιλος φιλου σε καλη θεση εκει θα την παρω 1150  και αφου εχει ατοκες δοσεις ειναι πειρασμος για μενα αλλα ανησυχω πολυ με το burn in. Η χρηση της θα ειναι αποκλειστικα για ταινιες και σειρες και πολυ αραιο gaming (θα προσπαθησω να το αποφυγω) αλλα εγω που δεν εχω σκοπο να εξαφανιζω τις μπαρες των ταινιων που ειναι γυρισμενες σε κινηματογραφικο καδρο υπαρχει περιπτωση να μου μεινει αποτυπωμα? Εφοσον υπαρχει η δυνατοτητα και για χειροκινητη ανανεωση της εικονας σημαινει οτι μειωνει τις πιθανοτητες ή κανω λαθος?

Απο τις αρχες του 2015 περιμενω να εξαφανιστουν τα προβληματα στις OLED και ακομα παραμενουν αλλα τα χρονια περνανε εχουν γινει καπως πιο προσιτες και δεν μπορω να περιμενω αλλο θελω να αποκτησω μια ειναι οτι καλυτερο εχει υπαρξει ποτε σε εικονα

Επεξ/σία από insaneblyat
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Tresorikos είπε

Πήγαινε δες σε ένα κατάστημα  oled  και  led δίπλα δίπλα κ θα καταλάβεις γιατί η oled  κάνει πλάκα στις  led  ακόμα κ με κακό υλικό προβολής 

Εδώ μιλάμε για την καλύτερη συσκευή κ συ μιλάς για led 

Καλή επιτυχία  🤞 

Η OLED τεχνολογια δεν μπορει να σταθει διπλα στην Q9FN. Η δουλεια της Samsung στην Q9FN ειναι αριστουργηματικη, δεν μιλαω για highlights και true tone full screen HDR που εκει περα μιλαμε για διαφορες χαοτικες. 

Περνα μια βολτα απο Κωτσοβολο στο themall. Να δεις και τα μαυρα της 65αρας Q9FN.

1.jpg

Η OLED εχει ταβανι τα 125-150 nits σε full screen με burn in και λοιπα. Sorry αλλα δεν πας πουθενα, εχεις ημερομηνια ληξης στις τηλεορασεις. Δεν υπαρχει και κατι στον οριζοντα για την συγκεκριμενη τεχνολογια.  

Το LED LCD ειναι ακομα στην αρχη του, με mini led και micro led να ερχονται, η κατασταση θα ξεφυγει. Το ξερει και η LG και δουλευει πανω στο LED LCD στο παρασκηνιο, απλα τωρα σπρωχνει αυτο που την βολευει. Με dolby vision και πρωτοκολλα εικονας με 10.000 nits απλα δεν υπαρχει θεση στο OLED.

Oλα αυτα τα εχουν παρουσιασει τοσο η Samsung αλλα και η Sony στην εκθεση. Η OLED τι εχει παρουσιασει ? Τιποτα, εδω ακομα δεν εχουν καταφερει να την κανουν RGB.  

Επεξ/σία από ROG-X
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τρομερή περίπτωση η Q9FN αν είχα τα λεφτά ισως την χτυπαγα, αλλά κοντά στο χιλιάρικο με πάνω κάτω ίδια ποιότητα εικονας με την B7 υπάρχει LCD? Γιατί δε το νομιζω

Χαοτικές διάφορες δεν έχει με καμιά OLED πάντως ούτε με τις προπερσινες 

Επεξ/σία από insaneblyat
  • Super Moderators
Δημοσ.

Αν πάτε να τσεκάρετε τα μαύρα της qled μέσα σε κατάστημα, δεν έχετε καμία τύχη... Δεν μπορείς να συγκρίνεις το μαύρο της oled με καμία led, όσες ζώνες και να έχει.  Αν η Samsung ήθελε να κερδίσει τις εντυπώσεις με τις qled, ας φρόντιζε να μην τις τιμολογεί με «αέρα» 600-700 ευρώ πάνω από τις oled! :) 

• Like 2
Δημοσ.

Όλα τα site  βαθμολογούν με πρώτες τις  oled  ακόμα και το σκρουτζ λέει τα καλύτερα για τις oled σε σχέση με τις led και τα εξηγεί.... και οι unboxholics  ο καρπας κλπ Γράφει τα καλύτερα για oled. OK έχουν θέμα με burn in αν δεν προσέχεις..  Έχω πάθει burn in σε πάρα πολλές συσκευές κινητών που είχα  samsung  γιατί είμαι φανατικός.  Οι qled είναι ψευτοπατεντα της σαμσουνγκ το μέλλον είναι οι oled. Μπες να δεις βαθμολογία  που έχουν οι oled στο rtings. Εγώ καυλώνω με την αγορά μου κ θέλω να βλέπω όσο πιο συχνά μπορώ  σε 3 η 5 χρόνια όταν θα θέλω να ανανεώσω  βλέπω πως θα είναι τα πράγματα.. .  Μιλάμε για την b7 πέρυσι είχε 3 χιλιάρικα  φέτος 1200 εκατό πάνω εκατό κάτω   ποια led μπορεί να συγκριθεί μαζί της σε αυτά τα λεφτά ΚΑΜΊΑ  εσείς μιλάτε για φετινό μοντέλο των 2500;  της sasmung ρε μάγκες σοβαρά τώρα;; απτό να χάνω μισή οθόνη  μια χαρά την κάνω ζουμ όσο πρέπει κ δεν χάνω απολύτως τίποτα  γουστάρω μια χαρά απτό να βλέπω την μισή εικόνα ΧΩΡΙΣ  λόγο με μπάρες. 

Μακάρι να είχε και 3d αυτή η τηλεόραση μόνο αυτό μου λείπει απτην σαμι που έχω αν κ είχα καιρό να δω 3d μου άρεσε το κάτι διαφορετικό. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Tresorikos είπε

Όλα τα site  βαθμολογούν με πρώτες τις  oled  ακόμα και το σκρουτζ λέει τα καλύτερα για τις oled σε σχέση με τις led και τα εξηγεί.... και οι unboxholics  ο καρπας κλπ Γράφει τα καλύτερα για oled. OK έχουν θέμα με burn in αν δεν προσέχεις..  Έχω πάθει burn in σε πάρα πολλές συσκευές κινητών που είχα  samsung  γιατί είμαι φανατικός.  Οι qled είναι ψευτοπατεντα της σαμσουνγκ το μέλλον είναι οι oled. Μπες να δεις βαθμολογία  που έχουν οι oled στο rtings. Εγώ καυλώνω με την αγορά μου κ θέλω να βλέπω όσο πιο συχνά μπορώ  σε 3 η 5 χρόνια όταν θα θέλω να ανανεώσω  βλέπω πως θα είναι τα πράγματα.. .  Μιλάμε για την b7 πέρυσι είχε 3 χιλιάρικα  φέτος 1200 εκατό πάνω εκατό κάτω   ποια led μπορεί να συγκριθεί μαζί της σε αυτά τα λεφτά ΚΑΜΊΑ  εσείς μιλάτε για φετινό μοντέλο των 2500;  της sasmung ρε μάγκες σοβαρά τώρα;; απτό να χάνω μισή οθόνη  μια χαρά την κάνω ζουμ όσο πρέπει κ δεν χάνω απολύτως τίποτα  γουστάρω μια χαρά απτό να βλέπω την μισή εικόνα ΧΩΡΙΣ  λόγο με μπάρες. 

Μακάρι να είχε και 3d αυτή η τηλεόραση μόνο αυτό μου λείπει απτην σαμι που έχω αν κ είχα καιρό να δω 3d μου άρεσε το κάτι διαφορετικό. 

Για θεαση τηλεοπτικου σηματος που ειναι full screen οποιαδηποτε LED VA κατω του 1000αρικου ειναι πιο φωτεινη σε σαλονι και με μηδενικες πιθανοτητες για burn in.

Η QLED δεν ειναι καμια ψευτοπατεντα απο την samsung, απλα εσεις το λαμβανετε ετσι. 

Η Q9FN η ειναι η καλυτερη all around τηλεοραση που παιζει εκει εξω, με πραγματικο full screen HDR, με μοναδικο μαυρο και με δυναμη - φωτεινοτητα ικανη να σε σαγινευση ακομα και σε full screen. Mε απιστευτα highlights και σε αρκετα καλη τιμη εαν σκεφτει κανεις την δουλεια που εχει γινει στο FALD που εχει. 

Η Q9FN του 2018 ειναι πολυ ανωτερη απο του 2017.  Το μοντελο του 2019 με τα SUPER FALD απο mini LEDs και micro LEDS η Q9FN για παραδειγμα θα γινει 10 φορες καλυτερη απο την υπαρχουσα, σε φωτεινοτητα, σε shadows details, γενικα σε ολους τους τομεις. 

image.gif

Επεξ/σία από ROG-X
  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
3 hours ago, ROG-X said:

Για θεαση τηλεοπτικου σηματος που ειναι full screen οποιαδηποτε LED VA κατω του 1000αρικου ειναι πιο φωτεινη σε σαλονι και με μηδενικες πιθανοτητες για burn in.

Η QLED δεν ειναι καμια ψευτοπατεντα απο την samsung, απλα εσεις το λαμβανετε ετσι. 

Η Q9FN η ειναι η καλυτερη all around τηλεοραση που παιζει εκει εξω, με πραγματικο full screen HDR, με μοναδικο μαυρο και με δυναμη - φωτεινοτητα ικανη να σε σαγινευση ακομα και σε full screen. Mε απιστευτα highlights και σε αρκετα καλη τιμη εαν σκεφτει κανεις την δουλεια που εχει γινει στο FALD που εχει. 

Η Q9FN του 2018 ειναι πολυ ανωτερη απο του 2017.  Το μοντελο του 2019 με τα SUPER FALD απο mini LEDs και micro LEDS η Q9FN για παραδειγμα θα γινει 10 φορες καλυτερη απο την υπαρχουσα, σε φωτεινοτητα, σε shadows details, γενικα σε ολους τους τομεις. 

image.gif

Πάσχουν ακόμη σημαντικά στις γωνίες θέασης (πράγμα σημαντικό για μια tv που είναι στο σαλόνι) και αν τσεκάρεις και το gray uniformity θα καταλάβεις πως το πάνελ θέλει δουλειά ακόμη για να γίνει τέλειο. Η μεγάλη φωτεινότητα δεν είναι πάντα το παν και την ξεχνάς μαζί με το ωραίο μαύρο και την πιστότητα των χρωμάτων, όταν καθίσεις λίγο εκτός του κέντρου της οθόνης.

Οταν οι micro led φτάσουν στα σπίτια μας τότε θα μπορούμε να μιλήσουμε για νικητή (ίσως)  έναντι των oled. 

Αυτό σαφώς δεν σημαίνει πως οι qled δεν είναι πολύ καλές τηλεοράσεις. Απλά η Samsung αποφάσισε να τις ονομάσει έτσι και να τις τιμολογήσει αντίστοιχα, με σκοπό να παραπλανήσει το κοινό σε σχέση με τις oled. Και αυτό κατά τη γνώμη μου είναι λάθος... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακομα και στις γωνιες θέασης η Q9FN ειναι βελτιωμενη κατα 10 μοιρες. Η καλυτερη VA εκει εξω στο τομεα αυτο λογου του πρισματικου φιλτρου. Αλλα ολα αυτα εχουν και κοστος.

Επεξ/σία από ROG-X
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχας νομιζω θα πρεπει να λειπουν σχολια που παραπεμπουν σε φανμποισμο γενικοτερα και να μην βγαζουν συμπερασματα οσοι διαβασουν το εν λογω θεμα απο τετοιου ειδους σχολια.Δευτερον εγω θα παραπεμψω 2-3 βιντεακια που εξηγουν καλυτερα 2 πραγματα για τις oled.Απο εκει κ περα ο καθενας κρινει ποια τηλεοραση(με οτι συν και πλην εχει) ειναι ιδανικη για αυτον και παει και την αγοραζει ουτε μετοχες στην Lg εχω ουτε στην samsung για να καθομαι να αποδειξω η να πεισω τι ειναι καλυτερο και τι οχι και στην τελικη δεν με νοιαζει βρε αδερφε.Αυτο για τα σχολια που προσπαθουν να αποδειξουν τι ειναι καλυτερο και τι οχι.Για μενα καλυτερο ειναι η Oled και ειναι διατεθιμενος να κανω οτι χρειαζεται για να μην παθει burn in.Αλλος δεν εχει την ορεξη να το κανει κ ειναι κατανοητο για εκεινον ειναι καλυτερη επιλογη μια samsung qled.Αφου το λυσαμε αυτο και δεν χρειαζεται να αποδειξουμε ποιος την εχει μεγαλυτερη ας παμε παρακατω.Το πρωτο βιντεακι ειναι για αυτον που ρωτησε για την αυτοματη ανανεωση των πιξελ και περιπου για 1 λεπτο εξηγει μετα λεει για ρυθμισεις οποτε δεν χρειαζεται να το δειτε ολο.

Spoiler
Spoiler

Spoiler

Επεξ/σία από icenex
  • Like 1

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...