mordred Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Pleo είπε Και πάλι δεν κατάλαβες. Δεν τίθεται θέμα άποψης εδω, ούτε αποφασίζουμε δημοκρατικά. Αυτό που ισχύει είναι ότι η oled είναι καλύτερο και ανώτερο προϊόν και δεν υπάρχει αντίλογος σε αυτό. Από κει και πέρα το μπαζο η σκουπίδι η τέλος πάντων προανακυκλωσιμης καταστασης πλαστικό που ακούει στο όνομα qled, είτε υπάρχει είτε όχι έχει μηδενική σημασία στη συζήτηση. Εγώ μια χαρά έχω καταλάβει αλλά δε θα μαλώσουμε κιόλας... Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2019 από mordred
Pleo Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, mordred είπε Εγώ μια χαρά έχω καταλάβει αλλά δε θα μαλώσουμε κιόλας... Ποιος σου είπε ότι θα μαλώσουμε;. Δεν γίνεται να διαφωνήσουμε καν στο γεγονός ότι στα μαθηματικά 1+1=2 ακριβώς. Δεν υφίσταται θέμα διαφορετικής άποψης σε αυτό. Και δεν αφορά τη συζήτηση καμιά σκουπίδιαρα qled. Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2019 από Pleo
BTL Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, DiAvOl είπε Για ποιο λόγο πιστεύεις ότι δεν καλύπτει το burn-in η LG στην εγγύηση αν όλα αυτά είναι μύθος? Δεν έχω απάντηση σε αυτό που ρωτάς. Οταν αγορασα τη C7 είχα πλήρη γνώση για το πρόβλημα με το Burn In. Ομως, η εικόνα ήταν καθηλωτική. Πήρα απόφαση λοιπόν (όπως κάποιοι δίνουν πολλά χρήματα για κινητό που μπορεί να τους σπάσει ή για να αγοράσουν μια GPU των 1000€ για να παίζουν παιχνίδια) να αγόρασω την TV χωρίς να σκέφτομαι τι θα συμβεί, ποιός θα χρησιμοποιήσει όσο λείπω και πως.... 10 μήνες μετά δεν έχει συμβεί κάτι, στη δική μου τουλάχιστον. Αν υπήρχε τόσο έντονο πρόβλημα πιστεύω θα ήμουν απο τους πρώτους που θα εμφανιζόταν. 2 λεπτά πριν, Pleo είπε Ποιος σου είπε ότι θα μαλώσουμε;. Δεν γίνεται να διαφωνήσουμε καν στο γεγονός ότι στα μαθηματικά 1+1=2 ακριβώς. Δεν υφίσταται θέμα διαφορετικής άποψης σε αυτό. Και δεν αφορά τη συζήτηση καμιά σκουπίδιαρα qled. Καλά, μην τα ισοπεδώνουμε όλα... δεν ειναι και για τα σκουπίδια η QLED... Είναι και αυτό κορυφαίο προϊον. Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2019 από BTL 1
warewolf Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 38 λεπτά πριν, savvas15 είπε Ολα τα τέστ που γίνονται στα προϊόντα γίνονται σε extreme καταστάσεις, τα τέστ γίνονται για να διαπιστώσουν της αντοχές τον προϊόντων, όχι γιατί δεν έχουν τι να κάνουν Δε θα πάρουν δηλαδή ένα αυτοκίνητο, θα βγούνε στην ευθεία με 80 χιλιόμετρα για δέκα λεπτά, και ok, το αυτοκίνητο αντέχει δώστε το στον κόσμο Και στο rtings λοιπόν της τηλεοράσεις της δοκίμασαν σε extreme καταστάσεις, και δεν πέρασαν τα τέστ. τόσο απλό είναι. Εμμεσα το παραδέχονται και οι ίδιες οι εταιρίες, με τους περιορισμούς που βάζουν Πως θα σας φαινόταν να αγοράζατε ένα αυτοκίνητο, και ο αντιπρόσωπος να σας έλεγε, κάθε 4 ώρες θα το σβήνεις, και τα παράθυρα δεν θα τα ανοιγοκλείνεις πάνω από 5 φορες την ημερα Μου φαίνεται αδιανόητο η εταιρίες να πετάνε το μπαλάκι στον πελάτη, για δήθεν κακή χρήση, και αυτές οι πρακτικές να βρίσκουν υποστηρικτές Διαφωνω. Στο πρωτο τεστ με τις 20 ωρες, υπηρχε αγνοια. To torture του θεματος ηταν να παιζει η Tv το ΙΔΙΟ λογοτυπο σε υψηλη φωτεινοτητα, μονιμα, για παντα. ΔΕΝ ηταν torture το να την αφησουν 20 ωρες σερι ανοιχτη. Δεν εχει καμια αξια ως προς τα συμπερασματα. Η να στο πω κι αλλιως, εχει τοση αξια, οση εχει και με το να σου πω οτι το αμαξι που προκειται να αγορασεις, αν το στουκαρεις με 450 χιλιομετρα την ωρα, θα γινει χαλκομανια. Ωραιθα...εγω τι κερδισα απο αυτη τη συμπερασματικη γνωση. ? Οτι ενα αμαξι με 450 χιλ/ωρα, γινεται αλοιφη. ? Επαναλαμβανω, στο πρωτο τεστ ΔΕΝ γνωριζαν πως επιτελειται ακριβως η διαδικασια του compensation cycle (και δεν μπορω να πω κατι παραπανω επ αυτου) Οταν τους γνωστοποιηθηκε και τους εξηγηθηκε οτι δεν ειχε νοημα ως burn in test αφου η τηλεοραση ΔΕΝ μπορουσε να κανει CC μιας και αυτο γινεται οταν την κλεινεις, ξεκινησαν το δευτερο τεστ, αλλα αφησαν και το πρωτο να τρεχει. Στο δευτερο τεστ οντως προκυπτουν συμπερασματα ως προς τις ωρες που θα παθει Burn in οταν της βαλουμε να παιζει ΜΟΝΙΜΑ σε ολες τις συνολικες ωρες το ιδιο παντα λογοτυπο με 100% φωτεινοτητα. Δουλεψες κυρα μου 2500 ωρες και σε ΟΛΕΣ αυτες ειχες παντα το ιδιο λογοτυπο συνεχως, χωρις να υπαξει ουτε ενα sec χωρις αυτο. ? ΕΠΑΘΕΣ burn in. Τελεια. Για εσενα ΤΙ ακριβως λεει αυτο. ? Τι συμπερασμα βγαζεις απο το τεστ, εκτος του οτι θα παθεις Burn in σε 2500 ωρες αν την αφηνεις παντα να παιζει το ιδιο λογοτυπο με 100% φως. ? Το συμπερασμα που βγαζεις ειναι πως.....σε 2500 ωρες, με 100% φως και με το ιδιο λογκο μονιμα εκει, εβγαλε Burn in. Mε λιγα λογια συμπερασμα βγαινει αλλα...τι να το κανω. ? Πως ερμηνευεται αυτο στη ΔΙΚΗ ΜΟΥ χρηση. ? Να σου πω. ΔΕΝ ΕΡΜΗΝΕΥΕΤΑΙ. Οσοι το προσπαθησαν απετυχαν γιατι το πραγμα δεν παει αναγωγικα οπως υποθετετε. Στο ιδιο λαθος υπεπεσε και ο χρηστης που εκανε προφητεια. ΥΠΕΘΕΣΕ πως αν στο δευτερο τεστ η τηλεοραση συμπεριφερθει οπως στο πρωτο, η τηλεοραση θα παθει Burn in σε 300 ωρες. Και ο ντανιελ συμφωνησε μαζι του.. ΑΝ...ΑΝ συμπεριφερθει το ιδιο, αλλα δεν το εκανε. Αντι για 300 ωρες που επρεπε, τελικα το επαθε σε 2ΧΧΧ ωρες. ΓΙΑΤΙ. ? Γιατι ΔΕΝ μπορειτε να κανετε γραμμικη αναγωγη, σας το εξηγησα και με το παραδειγμα του αυτοκινητου με το λαδι. Αν βαλουμε 400gr και κολλησει σε 30 μετρα, αυτο δεν σημαινει οτι με 4 λιτρα θα κολλησει στα 300 μετρα. Γιατι ο κινητηρας συμνπεριφερεται καλυτερα εντος προδιαγραφων. ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ τα τεστ τελικα. ? ΟΛΟ το ιντερνετ αυτα τα τεστ επικαλειται. ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΚΑ μας λενε αυτο που μας λενε. (Burn in σε 2500 ωρες σε σταθερο λογκο παντα με 1005 φως) Μπορουμε να κανουμε την αναγωγη με τη δικη μας με 65% φως και ενα λογοτυπο που ειναι κατα 1/3 παντα εκει. ? ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ Το καταλαβατε. ? ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ πως θα συμπεριφερθει, επειδη ο αλγοριθμος με πιο ηπια χρηση ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ να αντισταθμιζει και δεν περναει εκεινο το κατωφλι, οπου δεν ανεβαζει την ταση παραπανω για αντισταθμιση (υπαρχει κοφτης) Τι να το κανει το τεστ ο χρηστης τωρα,. ? Να παρει ή να μην παρει ολεντ. ? ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟ ΤΕΣΤ σε αυτη την κατευθυνση. Αυτο που βοηθαει προς ωρας ειναι να ρωταει ο ενας τον αλλον σε νορμαλ χρηση αν ο αλγοριθμος προλαβαινει την αντισταθμιση. Εγω κανω λογικη χρηαση και ο αλγοριθμος προλαβαινει. Εχω γραψει 6-7 χιλιαδες ωρες και δεν εχω ιχνος Burn in. Και βλεπω ταινιες/σειρες μονιμα με μαυρες μπαρες, γραφω αυτο το κειμενο τωρα με την τηλεοραση ως οθονη. Ολο μου το καθημερινο σερφαρισμα με μπαρες win και Browser γινεται με αυτη τηνTv. Για τον ενδιαφερομενο αγοραστη μεγαλυτερη σημασια εχει να βρεθει και να γνωστοποιηθει αν στις δικες του συνθηκες θεασης θα παθει ή οχι burn in. Και επειδη δεν εχουμε απειρες Oled να τεσταρουμε απειρες παραλλαγες θεασης τι κανουμε...?????? Πολυ απλα εξηγουμε 2 πραγματα του πως δουλευει το θεμα, που ειναι επιφοβες, ποτε και ποσο, ποια ειναι τα σημεια κλειδια. Οταν καποιος τα κατανοησει αυτα, θα μπορει μονος του να κρινει αν για αυτον η Oled ειναι σωστη επιλογη ή οχι. Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2019 από warewolf 3
mordred Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Εμένα αν μου λέγανε πάντως (που δεν έχω σκοπώ να αγοράσω τηλεόραση στο άμεσο μέλλον ούτε έχω qled ούτε oled ώστε να να υποστηρίζω αυτό που αγόρασα) αυτό που γράφει στο manual της Sony σαν ενδεδειγμένο τρόπο λειτουργίας (να zoomαρω letterbox ταινία) θα έλεγα ότι με κοροϊδεύουν στα μούτρα... Τι να την κάνω την σούπερ ουάου εικόνα όταν αναγκάζομαι να δω μία ταινία σε zoom μήπως "ω μη γένοιτο" πάθουμε κάνα κακό... Και συμφωνώ εν μέρη με αυτά που λες @warewolf οτι τα ακραία τεστ σπάνια βγάζουν συμπέρασμα . Αλλά όταν στο γράφει ο κατασκευαστής στο manual του, εγώ προσωπικά δε θα έμπαινα στο ρίσκο... Γιατί πολύ απλά στο γράφει αυτός που την έφτιαξε όχι το ένα forum ή το άλλο site... Ναι μπορεί να μην το πάθεις ποτέ και μακάρι... Αν έβλεπες μόνο ταινίες και σειρές με μπάρες (εγώ σπάνια να δω κατι άλλο. Άντε κανένα αγώνα και κανα fifa) εισαι σίγουρος οτι το CC θα καταφέρνει να ισορροπήσει πάντα το απόλυτα μαύρο? Απ ότι λέει το manual της Sony μάλλον όχι... Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2019 από mordred
warewolf Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, mordred είπε Εμένα αν μου λέγανε (που δεν έχω σκοπώ να αγοράσω τηλεόραση στο άμεσο μέλλον ούτε έχω qled ούτε oled ώστε να να υποστηρίζω αυτό που αγόρασα) αυτό που γράφει στο manual της Sony σαν ενδεδειγμένο τρόπο λειτουργίας (να zoomαρω letterbox ταινία) θα έλεγα ότι με κοροϊδεύουν στα μούτρα... Τι να την κάνω την σούπερ ουάου εικόνα όταν αναγκάζομαι να δω μία ταινία σε zoom μήπως "ω μη γένοιτο" πάθουμε κάνα κακό... Παρακατω απο το manual της C8. Μεσα στην προτροπη ζουμ χρησιμοποιειται ενα τμημα της φρασης που λεει: "οταν παρακολουθειτε προγραμματα για μεγαλο χρονικο διαστημα" Το βλεπεις. ? Ομοιως οταν εχεις λογοτυπο για μεγαλο χρονικο διαστημα σε προτρεπει να μειωσεις φωτεινοτητα. Τι μας λεει το manual δηλαδη. ? Ανθρωπε μου αν για καποιο λογο ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ να την κλεισεις την καταραμενη για compensation cycle, τουλαχιστον μειωσε φωτεινοτητα οταν εχεις logo ή βγαλε τις μπαρες αν βλεπεις ταινιες για 10 ωρες σερι χωρις κλεισιμο. ΑΥΤΟ σου λενε τα manual. Η τηλεοραση πρεπει να κλεινει ανα τακτα διαστηματα γτια λιγα λεπτα. Δεν θες να την κλεινεις. ? Παρε αυτες τις προφυλαξεις. Δεν θες να παιρνεις καθολου προφυλαξεις. ? Αγορασε lcd και ξενοιασες. Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2019 από warewolf 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 1 hour ago, DiAvOl said: Οι δύο αυτές προτάσεις συνοψίζουν την συγκεκριμένη τεχνολογία (OLED), "φταις" εάν έβλεπες πολλές ώρες τηλεόραση ή εάν είχες υψηλά την φωτεινότητα, αδιανόητα πράγματα. Σαν να αγοράζεις καινούργιο ακριβό αυτοκίνητο, και να σου λένε ότι πρέπει κάθε 4 ώρες να κάνεις στάση και να μην ανοίγεις πολύ το γκάζι. Βρε συ... Κάθεται ο άνθρωπος και γράφει ολόκληρες αναλύσεις τεκμηριωμένες και με τεχνικά στοιχεία και γράφεις 2 γραμμές που δείχνουν πως ...τσάμπα μας τα εξηγεί τόσες ώρες! Πες κάτι πιο λογικό του στυλ: "Εγώ προσωπικα δεν γουστάρω τις OLED γιατί φοβάμαι πως θα χαλάσουν" και θα είμαστε όλοι χαρούμενοι! 4 1
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, billdanos είπε Βρε συ... Κάθεται ο άνθρωπος και γράφει ολόκληρες αναλύσεις τεκμηριωμένες και με τεχνικά στοιχεία και γράφεις 2 γραμμές που δείχνουν πως ...τσάμπα μας τα εξηγεί τόσες ώρες! Πες κάτι πιο λογικό του στυλ: "Εγώ προσωπικα δεν γουστάρω τις OLED γιατί φοβάμαι πως θα χαλάσουν" και θα είμαστε όλοι χαρούμενοι! Μα αυτές οι δύο γραμμές συνοψίζουν (κατ εμε) το περιεχόμενο, χωρίς να λέω ότι γράφει κάτι λάθος το παλικάρι. Πρέπει να κλείνεις για λίγο την TV κάθε 4 ώρες, ή δεν πρέπει? Προτείνει η εταιρεία και forums να χαμηλώσεις την φωτεινότητα και να κάνεις zoom σε συγκεκριμένες περιπτώσεις ή όχι? Ποιο είναι το παράλογο που είπα και με προτρέπεις να πω κάτι λογικό? Έχεις καταλάβει πολύ λάθος τις προθέσεις μου. Τις OLED τις γουστάρω, γι'αυτό και πήρα μια στο παρελθόν. Τα κουσούρια που έχουν δεν γουστάρω και προσπαθώ να ενημερώσω σωστά όσους μπορώ πριν προβούν σε μια αγορά χιλιάδων ευρώ. Γύρνα πίσω μερικές σελίδες να δεις ότι προτείνω τις OLED σε χρήστες που δεν έχουν θέμα με τα κουσούρια της και βλέπουν κυρίως ταινίες. Αν βγει η LG και πει καλύπτω burn-in για τα πρώτα 5 χρόνια ας πούμε, η επόμενή μου TV θα είναι LG OLED. Δεν καταλαβαίνω τον λόγο που προσπαθείς να με βγάλεις παράλογο. Αν διαφωνείς σε κάτι που λέω η πιστεύεις ότι είμαι πολύ λάθος, κανε quote να το συζητήσουμε. Επίσης η ίδια η εταιρεία αναφέρει το burn-in σαν πρόβλημα, είσαι παράλογος αν φοβάσαι ότι μπορεί να σου συμβεί και δεν το καλύπτει η εγγύηση? Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2019 από Επισκέπτης
mordred Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, warewolf είπε Παρακατω απο το manual της C8. Μεσα στην προτροπη ζουμ χρησιμοποιειται ενα τμημα της φρασης που λεει: "οταν παρακολουθειτε προγραμματα για μεγαλο χρονικο διαστημα" Το βλεπεις. ? Ομοιως οταν εχεις λογοτυπο για μεγαλο χρονικο διαστημα σε προτρεπει να μειωσεις φωτεινοτητα. Τι μας λεει το manual δηλαδη. ? Ανθρωπε μου αν για καποιο λογο ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ να την κλεισεις την καταραμενη για compensation cycle, τουλαχιστον μειωσε φωτεινοτητα οταν εχεις logo ή βγαλε τις μπαρες αν βλεπεις ταινιες για 10 ωρες σερι χωρις κλεισιμο. ΑΥΤΟ σου λενε τα manual. Η τηλεοραση πρεπει να κλεινει ανα τακτα διαστηματα γτια λιγα λεπτα. Δεν θες να την κλεινεις. ? Παρε αυτες τις προφυλαξεις. Δεν θες να παιρνεις καθολου προφυλαξεις. ? Αγορασε lcd και ξενοιασες. Στις Sony γράφει "To reduce the risk of image retention: • Fill the screen by changing [Wide mode] to eliminate the black bars. Select [Wide mode] other than [Normal]."" δεν αναφέρει πουθενά για μεγάλο διάστημα... Έτσι αόριστα Και βέβαια στο manual σου δεν προσδιορίζει τι είναι μεγάλο χρονικό διάστημα... 5 ώρες; 10 ώρες; μία μέρα; ένα μήνα; Εμένα τέλος πάντων, και αυτό λέω τόση ώρα,ότι αυτές οι συστάσεις και περιορισμοί θα με προβλημάτιζαν και δε θα έμπαινα καν σε αυτή τη διαδικασία ούτε να χαμηλώνω φωτεινότητες ούτε να σβήνω ούτε αν βλέπω cnn, mtv ή RIK και τηλεάστι και αν παει παράταση το ματς, να τη σβήσω μη μείνει το BAR-AJAX 1-4 όταν βλέπω "η κόρη μου η σοσιαλίστρια"... Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2019 από mordred
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 4 λεπτά πριν, mordred είπε Εμένα τέλος πάντων, και αυτό λέω τόση ώρα,ότι αυτές οι συστάσεις θα με προβλημάτιζαν και δε θα έμπαινα καν σε αυτή τη διαδικασία ούτε να χαμηλώνω φωτεινότητες ούτε να σβήνω ούτε αν βλέπω cnn, mtv ή RIK και τηλεάστι και αν παει παράταση το ματς, να τη σβήσω μη μείνει το BAR-AJAX 1-4 όταν βλέπω "η κόρη μου η σοσιαλίστρια"... Αυτό μπορώ να σου πω με βεβαιότητα ότι δεν θα αποτυπωθεί ποτέ (BAR - AJA 1-4), 4-1 θα μπορούσε 😂
savvas15 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 1 ώρα πριν, warewolf είπε Διαφωνω. Στο πρωτο τεστ με τις 20 ωρες, υπηρχε αγνοια. To torture του θεματος ηταν να παιζει η Tv το ΙΔΙΟ λογοτυπο σε υψηλη φωτεινοτητα, μονιμα, για παντα. ΔΕΝ ηταν torture το να την αφησουν 20 ωρες σερι ανοιχτη. Δεν εχει καμια αξια ως προς τα συμπερασματα. Η να στο πω κι αλλιως, εχει τοση αξια, οση εχει και με το να σου πω οτι το αμαξι που προκειται να αγορασεις, αν το στουκαρεις με 450 χιλιομετρα την ωρα, θα γινει χαλκομανια. Ωραιθα...εγω τι κερδισα απο αυτη τη συμπερασματικη γνωση. ? Οτι ενα αμαξι με 450 χιλ/ωρα, γινεται αλοιφη. ? Επαναλαμβανω, στο πρωτο τεστ ΔΕΝ γνωριζαν πως επιτελειται ακριβως η διαδικασια του compensation cycle (και δεν μπορω να πω κατι παραπανω επ αυτου) Οταν τους γνωστοποιηθηκε και τους εξηγηθηκε οτι δεν ειχε νοημα ως burn in test αφου η τηλεοραση ΔΕΝ μπορουσε να κανει CC μιας και αυτο γινεται οταν την κλεινεις, ξεκινησαν το δευτερο τεστ, αλλα αφησαν και το πρωτο να τρεχει. Στο δευτερο τεστ οντως προκυπτουν συμπερασματα ως προς τις ωρες που θα παθει Burn in οταν της βαλουμε να παιζει ΜΟΝΙΜΑ σε ολες τις συνολικες ωρες το ιδιο παντα λογοτυπο με 100% φωτεινοτητα. Δουλεψες κυρα μου 2500 ωρες και σε ΟΛΕΣ αυτες ειχες παντα το ιδιο λογοτυπο συνεχως, χωρις να υπαξει ουτε ενα sec χωρις αυτο. ? ΕΠΑΘΕΣ burn in. Τελεια. Για εσενα ΤΙ ακριβως λεει αυτο. ? Τι συμπερασμα βγαζεις απο το τεστ, εκτος του οτι θα παθεις Burn in σε 2500 ωρες αν την αφηνεις παντα να παιζει το ιδιο λογοτυπο με 100% φως. ? Το συμπερασμα που βγαζεις ειναι πως.....σε 2500 ωρες, με 100% φως και με το ιδιο λογκο μονιμα εκει, εβγαλε Burn in. Mε λιγα λογια συμπερασμα βγαινει αλλα...τι να το κανω. ? Πως ερμηνευεται αυτο στη ΔΙΚΗ ΜΟΥ χρηση. ? Να σου πω. ΔΕΝ ΕΡΜΗΝΕΥΕΤΑΙ. Οσοι το προσπαθησαν απετυχαν γιατι το πραγμα δεν παει αναγωγικα οπως υποθετετε. Στο ιδιο λαθος υπεπεσε και ο χρηστης που εκανε προφητεια. ΥΠΕΘΕΣΕ πως αν στο δευτερο τεστ η τηλεοραση συμπεριφερθει οπως στο πρωτο, η τηλεοραση θα παθει Burn in σε 300 ωρες. Και ο ντανιελ συμφωνησε μαζι του.. ΑΝ...ΑΝ συμπεριφερθει το ιδιο, αλλα δεν το εκανε. Αντι για 300 ωρες που επρεπε, τελικα το επαθε σε 2ΧΧΧ ωρες. ΓΙΑΤΙ. ? Γιατι ΔΕΝ μπορειτε να κανετε γραμμικη αναγωγη, σας το εξηγησα και με το παραδειγμα του αυτοκινητου με το λαδι. Αν βαλουμε 400gr και κολλησει σε 30 μετρα, αυτο δεν σημαινει οτι με 4 λιτρα θα κολλησει στα 300 μετρα. Γιατι ο κινητηρας συμνπεριφερεται καλυτερα εντος προδιαγραφων. ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ τα τεστ τελικα. ? ΟΛΟ το ιντερνετ αυτα τα τεστ επικαλειται. ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΚΑ μας λενε αυτο που μας λενε. (Burn in σε 2500 ωρες σε σταθερο λογκο παντα με 1005 φως) Μπορουμε να κανουμε την αναγωγη με τη δικη μας με 65% φως και ενα λογοτυπο που ειναι κατα 1/3 παντα εκει. ? ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ Το καταλαβατε. ? ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ πως θα συμπεριφερθει, επειδη ο αλγοριθμος με πιο ηπια χρηση ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ να αντισταθμιζει και δεν περναει εκεινο το κατωφλι, οπου δεν ανεβαζει την ταση παραπανω για αντισταθμιση (υπαρχει κοφτης) Τι να το κανει το τεστ ο χρηστης τωρα,. ? Να παρει ή να μην παρει ολεντ. ? ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟ ΤΕΣΤ σε αυτη την κατευθυνση. Αυτο που βοηθαει προς ωρας ειναι να ρωταει ο ενας τον αλλον σε νορμαλ χρηση αν ο αλγοριθμος προλαβαινει την αντισταθμιση. Εγω κανω λογικη χρηαση και ο αλγοριθμος προλαβαινει. Εχω γραψει 6-7 χιλιαδες ωρες και δεν εχω ιχνος Burn in. Και βλεπω ταινιες/σειρες μονιμα με μαυρες μπαρες, γραφω αυτο το κειμενο τωρα με την τηλεοραση ως οθονη. Ολο μου το καθημερινο σερφαρισμα με μπαρες win και Browser γινεται με αυτη τηνTv. Για τον ενδιαφερομενο αγοραστη μεγαλυτερη σημασια εχει να βρεθει και να γνωστοποιηθει αν στις δικες του συνθηκες θεασης θα παθει ή οχι burn in. Και επειδη δεν εχουμε απειρες Oled να τεσταρουμε απειρες παραλλαγες θεασης τι κανουμε...?????? Πολυ απλα εξηγουμε 2 πραγματα του πως δουλευει το θεμα, που ειναι επιφοβες, ποτε και ποσο, ποια ειναι τα σημεια κλειδια. Οταν καποιος τα κατανοησει αυτα, θα μπορει μονος του να κρινει αν για αυτον η Oled ειναι σωστη επιλογη ή οχι. Το στουκάρισμα του αμαξιού, η αν το αφήσεις χωρίς λάδι, δεν έχουν να κάνουν με το ίδιο το προϊόν, και δεν αφορούν την εμπειρία χρήσης του προϊόντος. Εδώ έχουμε να κάνουμε με το ίδιο το προϊόν, και όσο αφορά την εμπειρία θέασης, όχι με εξωγενείς παράγοντες, Σαν να αγοράζεις ένα κινητό, και να σου λέει ο κατασκευαστής, μην μιλάς 30 λεπτά συνεχόμενα γιατί το μικρόφωνο ζεσταίνεται, Αν πάρω το κινητό και το πετάξω στον τοίχο, είναι δικό μου θέμα, αλλα αν ζεσταίνεται το μικρόφωνο, γιατί να είναι δικό μου θέμα? Και όπως έγραψα, τα τέστ σε αυτές της συνθήκες γίνονται, δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι άλλο το rtings. Της αντοχές της τηλεόρασης θέλουν να δοκιμάσουν, αν ήταν να βλέπουν δυο ώρες, μετά να την έκλειναν για μιση, και στης ταινίες να ζούμαραν την εικόνα, τότε δεν θα ήταν τέστ, απλά θα περνούσαν την ώρα τους. Δες τη τραβάνε τα κινητά (η οποιοδήποτε προϊόν) στα τέστ, πριν τα βγάλουν προς διάθεση. Για τον μέσο χρηστη, μπορεί να φαίνεται ανούσιο να έχουν ένα αυτοκίνητο σε μια πιστα και να του βγάζουν τα πέταλα, αλλα μονο ανούσιο δεν είναι, γιατί έτσι διασφαλίζουν ότι το προϊόν θα δουλεύει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, χωρίς περιορισμούς ως προς την εμπειρία χρήσης Κάτι που με της oled δεν συμβαίνει 1
mordred Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, DiAvOl είπε Αυτό μπορώ να σου πω με βεβαιότητα ότι δεν θα αποτυπωθεί ποτέ (BAR - AJA 1-4), 4-1 θα μπορούσε 😂 Βασικά είναι REA-AJA 1-4... ζητώ συγγνώμη 😂 Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2019 από mordred
Pleo Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, BTL είπε Καλά, μην τα ισοπεδώνουμε όλα... δεν ειναι και για τα σκουπίδια η QLED... Είναι και αυτό κορυφαίο προϊον. Άντε πάλι... Τι διαλα ρε γμτ, να θέλει μετάφραση από τα ελληνικά στα ελληνικά αυτό που γράφω; Πάμε άλλη μια. Κορυφαία είναι ΜΟΝΟ η oled. Συνεπώς δεν μπορεί να έχει θέση καμιά qled στην κουβεντα. Είναι υπό, δηλαδή ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ προϊόν η qled. Δηλαδή είναι σκουπίδι. Και δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης του ποιος είναι κορυφαίος και μη. Δεν καταλαβαίνω γιατί ένα τόσο απλό concept είναι τόσο δύσκολο να γίνει κατανοητό. Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2019 από Pleo
mordred Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, Pleo είπε Άντε πάλι... Τι διαλα ρε γμτ, να θέλει μετάφραση από τα ελληνικά στα ελληνικά αυτό που γράφω; Πάμε άλλη μια. Κορυφαία είναι ΜΟΝΟ η oled. Συνεπώς δεν μπορεί να έχει θέση καμιά qled στην κουβεντα. Είναι υπό, δηλαδή ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ προϊόν η qled. Δηλαδή είναι σκουπίδι. Και δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης του ποιος είναι κορυφαίος και μη. Δεν καταλαβαίνω γιατί ένα τόσο απλό concept είναι τόσο δύσκολο να γίνει κατανοητό. Η bugatti ξέρω γω είναι το κορυφαίο αμάξι αρα η lamborghini είναι σκουπίδι... Ένα μάτσο σίδερα... Μαζί σου Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2019 από mordred
primeragt Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, Pleo είπε Άντε πάλι... Τι διαλα ρε γμτ, να θέλει μετάφραση από τα ελληνικά στα ελληνικά αυτό που γράφω; Πάμε άλλη μια. Κορυφαία είναι ΜΟΝΟ η oled. Συνεπώς δεν μπορεί να έχει θέση καμιά qled στην κουβεντα. Είναι υπό, δηλαδή ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ προϊόν η qled. Δηλαδή είναι σκουπίδι. Και δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης του ποιος είναι κορυφαίος και μη. Δεν καταλαβαίνω γιατί ένα τόσο απλό concept είναι τόσο δύσκολο να γίνει κατανοητό. Ενα προιον ειναι ή οχι σκουπιδι για σενα. Για εναν αλλον μπορει να ειναι το κορυφαιο. Και οταν μιλαμε για panel και περιορισμους αυτων δεν μπορει να υπαρχει μονο ενα τελειο και ολα τα αλλα σκουπιδια. Ειναι αναλογα τη χρηση και τι θελεις απο αυτο. Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2019 από primeragt
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα