dimips Δημοσ. 24 Μαΐου 2018 Δημοσ. 24 Μαΐου 2018 Καλησπέρα στη παρέα. Έχω ένα θέμα με το αυτοκίνητο, suzuki swift 2006. Το είχα πάει στη Θεσσαλονίκη στην εταιρία BEDA να αλλάξω καταλύτη διότι μετά από 265.000 χιλιόμετρα τρύπησε. Μου είπανε ότι μου βάλανε σιδερένιο καταλύτη που είναι πιο ανθεκτικός και μου τον χρέωσαν 260 ευρώ μαζί με εργασία. Αυτή τη βδομάδα το αμάξι άρχισε να σβήνει και να κλειδώνει στο δρόμο και να μη πηγαίνει με πάνω από 40χλμ. Με λίγα λόγια μπουκωσε. Πήγα σε συνεργείο και μου είπαν έχει πρόβλημα ο καταλύτης. Πάω σε εκατμισά και μου λέει έχει λιώσει ο καταλύτης. Λέω μας πως 7 μήνες έχω που τον άλλαξα. Αλλά μου τον έδειξε και είχε δίκιο. Είχε παντού κομμάτια μέσα όλο το σύστημα. Ξεκινάω πάω στη BEDA και τους τα λέω όλα και μου λένε ναι θα στον αλλάξουμε δωρεάν έχει ένα χρόνο εγγύηση αν όντως είναι πρόβλημα ου ανταλλακτικού. Αφήνω το αμάξι και φεύγω. Με παίρνουν σήμερα και μου λένε δεν είναι δικό μας πρόβλημα το αμάξι λέει έλιωσε τον καταλύτη είτε από κάποιον πολλαπλασιαστή είτε από ακαυτη βενζίνη. Και λέω πως γίνεται αυτό μέσα σε 5000χλμ μου λέει έτσι είναι. Εμείς λέει θα σου βάλουμε καταλύτη δωρεάν αλλά θέλουμε 80 ευρώ εργατικά. Πήρα τηλέφωνα σε συνεργεία και όλοι μου λένε ότι μου λένε πίπες στη BEDA και ότι δε γίνεται να λιώσει έτσι ο καταλύτης. Επίσης μου είπαν ότι πολλοί είχαν το ίδιο πρόβλημα επειδή είχαν τον ίδιο καταλύτη από κει. Όταν το είπα στη BEDA μου είπε φερ τους εδώ να μας το δείξουν και φέρε και τους τεχνικούς σου εδώ. Οι τεχνικοί είπαν ότι δεν μπλέκονται. Πώς θα πρέπει να κινηθώ τώρα εγώ;
eVS Δημοσ. 24 Μαΐου 2018 Δημοσ. 24 Μαΐου 2018 Ζητησε τους ειτε αποζημιωση με επιστροφη του ποσου ειτε να σου δωσουν τον καινουργιο καταλυτη στο χερι και να πας να πληρωσεις ενα 50ρι σε εναν εξατμισα να τον βαλει. Μην τους δωσεις χρηματα.
De@th L0rd Δημοσ. 24 Μαΐου 2018 Δημοσ. 24 Μαΐου 2018 39 λεπτά πριν, eVS είπε Ζητησε τους ειτε αποζημιωση με επιστροφη του ποσου ειτε να σου δωσουν τον καινουργιο καταλυτη στο χερι και να πας να πληρωσεις ενα 50ρι σε εναν εξατμισα να τον βαλει. Μην τους δωσεις χρηματα. Το αυτό. Μη διανοηθείς να τους δώσεις λεφτά, ενθαρρύνεις τις πρακτικές αυτές. Αν δε δέχονται υπάρχει και ο συνήγορος του καταναλωτή. Δε χρειάζεται να τους πεις τι και πως, αρκεί να έχεις την απόδειξη παροχής υπηρεσιών και ανταλλακτικού. Αν τον τοποθέτησες μαύρα για οικονομία, χορεύεις τον δικό τους χορό. Επίσης αν δεχθούν να σου δώσουν καινούριο καταλύτη να υπολογίζεις την περίπτωση να είναι μάπα κι ο δεύτερος, και μετά πολύ απλά θα σου πουν ότι εφταιγε ο εξταμισάς. Η καλύτερη λύση κατ' εμέ θα ήταν να δεχθούν να τον τοποθετήσουν χωρίς εργατικά οι ίδιοι. Δε το κατάλαβα αυτό, δηλαδή αν μου έβαζε ο βουλκανιζατεράς λάστιχα σκάρτα που πχ γλιστρούσαν, θα τον ξαναπλήρωνα για να τα αντικαταστήσει; Δε πάμε καλά σε αυτή τη χώρα...
dimips Δημοσ. 24 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, De@th L0rd said: Το αυτό. Μη διανοηθείς να τους δώσεις λεφτά, ενθαρρύνεις τις πρακτικές αυτές. Αν δε δέχονται υπάρχει και ο συνήγορος του καταναλωτή. Δε χρειάζεται να τους πεις τι και πως, αρκεί να έχεις την απόδειξη παροχής υπηρεσιών και ανταλλακτικού. Αν τον τοποθέτησες μαύρα για οικονομία, χορεύεις τον δικό τους χορό. Επίσης αν δεχθούν να σου δώσουν καινούριο καταλύτη να υπολογίζεις την περίπτωση να είναι μάπα κι ο δεύτερος, και μετά πολύ απλά θα σου πουν ότι εφταιγε ο εξταμισάς. Η καλύτερη λύση κατ' εμέ θα ήταν να δεχθούν να τον τοποθετήσουν χωρίς εργατικά οι ίδιοι. Δε το κατάλαβα αυτό, δηλαδή αν μου έβαζε ο βουλκανιζατεράς λάστιχα σκάρτα που πχ γλιστρούσαν, θα τον ξαναπλήρωνα για να τα αντικαταστήσει; Δε πάμε καλά σε αυτή τη χώρα... 2 hours ago, eVS said: Ζητησε τους ειτε αποζημιωση με επιστροφη του ποσου ειτε να σου δωσουν τον καινουργιο καταλυτη στο χερι και να πας να πληρωσεις ενα 50ρι σε εναν εξατμισα να τον βαλει. Μην τους δωσεις χρηματα. Παιδιά εγώ του είπα όσα μου λέτε αλλά είμαι μόνος εναντίον 5 ατόμων που λένε ότι είναι μάστορες σε μια εταιρία μεγάλη. Εγώ έχω την απόδειξη πήγα τους την ετριψα στα μάτια και τους είπα αλλάξτε το τώρα και μου είπαν εντάξει ναι το βλέπουμε ότι έχει λιώσει αλλα σήμερα δε μπορούμε και θα το κάνουμε αύριο και να το αφήσω εκεί. Σήμερα όμως άλλαξαν τροπάριο. Ότι δεν φταίει ο καταλύτης, ο καταλύτης είναι euro 5 σιδερένιος λέει που δε παθαίνει τίποτα αν ήταν ελλατωματικος θα έσπαγε. Τον έλιωσαν λέει οι πολλαπλασιαστές και η ακαυτη και επειδή είναι καλή εταιρία θα μου τον αλλάξουν αλλά θέλουν τα εργατικα 80 ευρώ. Αν είναι δυνατόν. Τι να τους πω και τι να κάνω έχω τρελαθεί. Στο συνήγορο του καταναλωτή τι να πω; Τι ξεορουν από μηχανικα και εξατμίσεις για να βγάλουν πόρισμα! Τους είπα να το φτιάξουν επειδή δεν έχω καιρό να ψάχνω είμαι φαντάρος. Αύριο που θα πάω πρέπει να πάω προετοιμασμένος... Το μόνο που σκέφτηκα είναι να τους πω βάλτε να δούμε τον εγκέφαλο κι αν βγάζει αυτά που λέτε θα σας το πληρώσω 80 ευρώ. Επεξ/σία 24 Μαΐου 2018 από dimips
dollyyy19 Δημοσ. 24 Μαΐου 2018 Δημοσ. 24 Μαΐου 2018 οι τυποι ειναι απατεωνες.δυο φορες εβαλα τελικο beda,και σαπισε στον χρονο πανω.οι κατασκευες τους ,για να εχουν χαμηλη τιμη και ν αφηνουν μεγαλο κερδος,εχουν σαβουρα υλικα,σε σημειο ενα παλιο μεταχειρα τελικο να ειναι ανθεκτικοτερο απο ενα καινουριο beda.
De@th L0rd Δημοσ. 24 Μαΐου 2018 Δημοσ. 24 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Πες τους ότι αν λυπούνται τόσο το 80 εύρω ότι θα γράψεις την ιστορία στο facebook, θα αφήσεις αρνητική αξιολόγηση στο google, αλλά πρώτα από όλα αυτά να επικοινωνήσεις με το συνήγορο του καταναλωτή, δε σε νοιάζει εσένα αν ξέρουν από εξατμίσεις εκεί, ξέρουν από μοτίβα των αρπακτικών, και μπορούν με μερικά τηλέφωνα κατα πάσα πιθανότητα να τους συνετήσουν. Πες τους να τον αλλάξουν κ να αφήσουν τα πολλά-πολλά. Άσε εγκέφαλους και @@ριες δε πρόκειται να βγάλεις άκρη, αν δεν κατέχεις το θέμα μπορούν να σου πούν ότι γουστάρουν. Απλά σε έχουν δει αγχωμένο και πιστεύουν ότι θα πληρώσεις για να ξεμπερδέυεις. Πάρε και τον εξατμισά σου αν μπορείς μαζί, στην ανάγκη πλήρωσέ αυτόν, ή έστω ένα φίλο για υποστήριξη που να κατέχει. Επίσης είδα ότι στο google έχουν μόνο ένα review και αυτό 4 στερο. Άρα αν μπούμε καμια 10ρια από εδώ μέσα κι αφήσουμε αρνητικές κρητικές θα σκάει με ασσόδυο μετά η αξιολόγηση. Εάν δε σε εξυπηρετήσουν να μπείς να αφήσεις ένα αντικειμενικό και εκτενές review, που η google δε τα σβήνει. Επεξ/σία 24 Μαΐου 2018 από De@th L0rd 1
dimips Δημοσ. 24 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2018 Ok σας ευχαριστώ παιδια, αυτό θα κάνω. Θα πάω από εκεί αύριο και θα κάνω φασαρία. Είναι σάπια όντως όσα βάζουν. Μου το είπε ένας τυχαίος εξατμισάς που πήγα για να δει τι ζημιά. Μου λέει όσοι πάνε εκεί έρχονται στο τρίμηνο πάνω, εσένα και πολύ σου κράτησε... Τελος πάντων. Έχει πολύ κούραση ο στρατός και χρειάζομαι το αμάξι και δεν έχω κουράγιο να τα βάζω μαζί τους. Αλλα έτσι πρέπει... Επίσης είναι επικίνδυνο αυτό που κάνανε. Το αμάξι μπουκωνε και έσβηνε με 100χλμ όταν πήγαινα να αλλάξω ταχύτητα οπότε κλείδωνε και το τιμόνι...
GeorgeSmirlis Δημοσ. 24 Μαΐου 2018 Δημοσ. 24 Μαΐου 2018 Και γω μέσα για αρνητική. Σε φίλο πήρανε παραπάνω από τα συμφωνηθέντα και καλά ότι έγινε καλυτερη δουλεια. Φίλε ενημέρωσε αυριο. 1
meletis_m Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Ενημέρωσε μας , αλλά πόσα χιλιόμετρα έχεις το αμάξι και ήθελε αλλαγή καταλύτη; Μήπως του έχεις υγράεριο; Να του βάλεις μεταλλικο. Ψάξτο γιατί πλέον έχει γεμίσει ο τόπος με λαμόγια. Τον συγκεκριμένο δεν το γνωρίζω.
dimips Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 6 hours ago, meletis_m said: Ενημέρωσε μας , αλλά πόσα χιλιόμετρα έχεις το αμάξι και ήθελε αλλαγή καταλύτη; Μήπως του έχεις υγράεριο; Να του βάλεις μεταλλικο. Ψάξτο γιατί πλέον έχει γεμίσει ο τόπος με λαμόγια. Τον συγκεκριμένο δεν το γνωρίζω. Έκανα αλλαγή καταλύτη στα 265.000 και έβαλα αυτόν που κράτησε για 5.000χλμ και ήταν και μεταλλικός. Όχι βενζίνη μόνο. Θα σας ενημερώσω το απόγευμα τι έγινε. Επεξ/σία 25 Μαΐου 2018 από dimips 1
Panos_G2 Δημοσ. 26 Μαΐου 2018 Δημοσ. 26 Μαΐου 2018 Μπορειται να δειτε αρκετες πληροφοριες για το πως λειτουργουν οι καταλυτες απο εδω
dimips Δημοσ. 26 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Λοιπόν τα πράγματα έγιναν ως εξής. Μου είπαν ότι δε φταίει ο καταλύτης τους και ότι φταίνε οι πολλαπλασιαστές μου. Οι οποίοι αλλάχτηκαν στην αντιπροσωπεία της suzuki πριν 2 χρόνια και το αυτοκίνητο είναι σαν καινούργιο και σταθερά στις 800 στροφές στο ρελαντί. Μετά μου είπαν ότι φταίει η βενζίνη ή ακαυτη που πετάει λέω γιατί πετάει ακαυτη λέει δε ξέρουμε. Για να μη μακρυγορώ οι απαράδεκτοι μου βάλανε έναν καταλύτη κεραμικό αντί για μεταλλικό που είχα και ήταν στην εγγύηση και μου χρέωσαν 80 ευρώ και μου είπαν θες δε θες έτσι είναι. Εγώ επειδή το αμάξι το χρειάζομαι και είχα πάρει υπηρεσιακό από το στρατόπεδο δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς και ούτε θα έβγαζα άκρη με συνήγορο επειδή ήταν 5 η ώρα και έχει κλείσει. Μετά από κει πήγα σε εκατμισά και μου είπε ότι έρχονται πολλοι από την BEDA μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα διότι έχουν σπάσει οι καταλύτες. Μου είπε ότι ο δικός μου έσπασε αρχικά αλλά επειδή 3 μέρες το κινούσα και το ζοριζα μετά έλιωσε και βρήκαν πάτημα να πουν ότι θέλουν. Από δω και πέρα θα πρέπει να γίνει κάτι ώστε αυτή η εταιρία να γίνει γνωστό ότι είναι σάπια. Στη φωτογραφία έχω το καταλύτη τους τον καλό που τον χρέωσαν 260 ευρώ πριν 10 μήνες και πως έγινε. Επεξ/σία 26 Μαΐου 2018 από dimips
manolis940 Δημοσ. 26 Μαΐου 2018 Δημοσ. 26 Μαΐου 2018 Εδώ υπαχουν δύο BEDA. Πια είναι η δικιά σου ; https://www.google.com/search?safe=off&client=firefox-b-ab&q=BEDA+ΑΒΕΕ&npsic=0&rflfq=1&rlha=0&rllag=39343316,23319351,149777&tbm=lcl&ved=0ahUKEwi6mOyB1qPbAhXBZ1AKHdEcA6EQtgMIPQ&tbs=lrf:!2m1!1e2!2m1!1e3!3sIAE,lf:1,lf_ui:2&rldoc=1#rlfi=hd:;si:;mv:!1m3!1d3067257.3072299524!2d24.0303738!3d37.83005299999999!2m3!1f0!2f0!3f0!3m2!1i115!2i365!4f13.1;tbs:lrf:!2m1!1e2!2m1!1e3!3sIAE,lf:1,lf_ui:2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα