Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημέρα. είμαι ανάμεσα σε αυτά τα δύο.

Ubiquiti NanoStation Loco M2

TP-LINK CPE210 V2

ποιό προτίνετε; ποιό έχει μεγαλύτερη εμβέλεια ωστε να πάρει ασύρματα internet από το modem(1ος όροφος) και να το μοιράσει στον χώροέξω από το σπίτι (αυλή);

Δημοσ.

Γι' αυτό που ζητάς, δηλαδή ασύρματη αναμετάδοση, σίγουρα δεν το κάνει το Nanostation και μπορεί υπό προϋποθέσεις το CPE210. Κύρια δουλειά και των 2 είναι να παίρνουν ενσύρματα την σύνδεση και να την μοιράζουν ασύρματα ή να την παίρνουν ασύρματα και να την δίνουν ενσύρματα.

• Thanks 1
Δημοσ.

Στα ασύρματα δίκτυα δεν υπάρχει κάποια σταθερά και η επιτυχής έκβαση εξαρτάται από κάθε περίπτωση ανάλογα τα τοπικά δεδομένα. Όταν λες μεγάλη εμβέλεια, τις ακριβώς εννοείς;

Υπόψη ότι το να πάρεις π.χ. μια συσκευή που έχει δυνατότητα εκπομπής σε ισχύ πάνω από το νόμιμο όριο, δεν σου εξασφαλίζει ότι θα έχεις σίγουρο αποτέλεσμα. Βλέπεις η ασύρματη ζεύξη χρειάζεται και τις 2 συσκευές (router-AP) να έχουν παραπλήσιες δυνατότητες για μεγάλες αποστάσεις.

Αν και οι 2 είμαστε στα 100 μέτρα και θέλουμε να επικοινωνήσουμε μιλώντας (πράγμα αδύνατον σε αυτή την απόσταση), κάνοντας εσύ χρήση ενός τηλεβόα σίγουρα εγώ θα σε ακούσω. Με ποιον μαγικό τρόπο θα με ακούσεις κι εσύ αν εγώ δεν χρησιμοποιήσω τηλεβόα; Ακραίο το παράδειγμα, αλλά θέλω να σου δείξω τα προβλήματα που έχουν οι ασύρματες ζεύξεις.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...