Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. θέλω να συνδέσω τον υπολογιστή με ethernet και τον αποκωδικοποιητη του οτε επίσης με ethernet, αλλά το ρούτερ βρίσκεται στο δωμάτιο, αρκετά μακριά από τον αποκωδικοποιητή. Τι μπορώ να κάνω για να έχω σταθερά δυνατό σήμα ? Δε μπορώ να τρυπήσω τοίχο για να βάλω καλώδιο ethernet γιατί το σπίτι δεν είναι δικό μου. Καμία πρόταση?

Δημοσ.

OK, γράφεις ότι router και αποκωδικοποιητής βρίσκονται σε διαφορετικούς χώρους και μακρυά μεταξύ τους. Ο υπολογιστής σε ποιον χώρο είναι και πως συνδέεται τώρα με τον router;

Αν το θέμα είναι μόνο ο αποκωδικοποιητής, τότε από τις 3 πιθανές λύσεις (βγάζοντας έξω ενσύρματη και ασύρματη επιλογή), σου μένει μόνο η χρήση του Powerline.

Δημοσ.

ο υπολογιστής είναι δίπλα από το ρουτερ και συνδέεται με εθερνετ. Παίζω παιχνίδια τύπου battlefield online και θέλω σταθερότητα στο ιντερνετ. Δυστυχώς το ίδιο θέλω και στον αποκωδικοποιητή που θα μπει στο σαλόνι όμως. Για το power line δεν εχω διαβάσει και τα καλύτερα όσον αφορά τη σταθερότητα τους. Χώρια οτι θα έχω και πολύμπριζα. 

Δημοσ.

Δεν έχεις πολλές επιλογές όμως. Με την σειρά αξιοπιστίας είναι καλώδιο UTP, PLC και WiFi.

Όσον αφορά το πολύπριζο, πάρε PLC που να είναι Passthrough, δηλαδή να έχει πάνω του πρίζα σούκο. Το βάζεις στην πρίζα και πάνω του κουμπώνεις το πολύπριζο.

Δημοσ.

Σε τριφασικο λειτουργει απροβληματιστα? Θεωρητικα θα πρεπει να είναι καλη λυση αλλα αποτι διαβαζω απο αλλους που το δοκιμασαν δεν ειναι ευχαριστημενοι. Αν παω σε λυση τυπου TP-LINK WA850 ?

Δημοσ.

Υπάρχουν PLC που παίζουν κανονικά σε τριφασικό (π.χ. κάποια μοντέλα Devolo και TP-Link). To κύριο θέμα των PLC έχει να κάνει με την ηλεκτρική εγκατάσταση κάθε σπιτιού. Εξαρτάται πόσες ηλεκτρικές συσκευές λειτουργούν στην ίδια γραμμή με το PLC, πόσο φορτίο τραβούν, αν έχουν μοτέρ (π.χ. ψυγείο, πλυντήριο κλπ) ή ισχυρό μετασχηματιστή. Ακόμη και κάποιες φτηνιάρικες λάμπες φθορισμού ή led μπορεί να επηρεάζουν το σήμα.

Όσον αφορά τον ασύρματο αναμεταδότη, αυτός πρέπει να μπει σε κάποιο σημείο ενδιάμεσα, ώστε να λαμβάνει ικανοποιητικό σήμα και να το αναμεταδίδει, αλλά πόσο καλά θα παίξει εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και κάθε περίπτωση είναι διαφορετική με τα δικά της χαρακτηριστικά. Μπορεί σε μένα να μην παίζει καθόλου καλά και σε σένα να "πετάει". Υπόψη ότι με κάθε αναμετάδοση υποδιπλασιάζεται η ταχύτητα σύνδεσης.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...