Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αλλαγή ρότας για τη Sony, με το νέο αφεντικό της εταιρείας Kenichiro Yoshida, να ανακοινώνει το τριετές πλάνο του το οποίο αποτελεί συνέχεια των κινήσεων του μέχρι πρότινος CEO της εταιρείας, Kaz Hirai, εστιάζοντας μόνο σε κατηγορίες που η Sony παρουσιάζει κερδοφορία.

Η νέα πολιτική της Sony έχει «θύματα» τα gadgets για τα οποία είναι γνωστή εδώ και δεκαετίες η Ιαπωνική εταιρεία, με τις πωλήσεις τηλεοράσεων, smartphones και ψηφιακών καμερών, να παρουσιάζουν πτώση τα τελευταία χρόνια, και τα οποία πλέον δε θα αποτελούν προτεραιότητα.

Το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι η αγορά αισθητήρων όπου η Sony κυριαρχεί, με παρουσία σχεδόν σε όλα τα smartphones της αγοράς. Με επένδυση 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η Sony, θέλει να εδραιώσει περαιτέρω τη  θέση της αλλά και τα κέρδη της στη συγκεκριμένη κατηγορία, ειδικά τώρα που πολλά smartphones στηρίζονται σε διπλή κύρια κάμερα. Η επόμενη σημαντική κίνηση της Ιαπωνικής εταιρείας είναι η αγορά μεριδίου στη δισκογραφική εταιρεία EMI με το ποσό των 2.3 δισ. δολαρίων, μια κίνηση που μόλις ολοκληρωθεί, θα τη καταστήσει το απόλυτο αφεντικό της εταιρείας με μερίδιο 90%. 

Screenshot_3.jpg.aef28203d60b145a19237e339e4e989b.jpg

Σε ότι αφορά το PlayStation, ο νέος CEO της εταιρείας δίνει έμφαση όχι τόσο στις πωλήσεις hardware αλλά κυρίως στο να φέρει περισσότερους κατόχους της κονσόλας στη συνδρομητική υπηρεσία PlayStation Plus ενώ επιπλέον θα επενδυθούν σημαντικά ποσά για τη δημιουργία first-party παιχνιδιών και πρόσθετου περιεχόμενου (DLC). 

Για το κινηματογραφικό στούντιο της Sony το οποίο αποτελεί ένα από τα μεγάλα αγκάθια της εταιρείας, το πλάνο του Yoshida περιλαμβάνει μεγάλες επενδύσεις στην εξεύρεση σεναρίων καλής ποιότητας τα οποία θα αφορούν επιτυχημένες ταινίες της Sony. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένουμε στο μέλλον ακόμα περισσότερα remake ή reboot ταινιών όπως το πρόσφατο Jumanji: Welcome to the Jungle, το οποίο αποτελεί τη δημοφιλέστερη ταινία της Sony με εισπράξεις περίπου 1 δισεκατομμυρίου.

Bloomberg
Engadget

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

Οπότε θα συνεχίσουμε να βλέπουμε μη ανταγωνιστικά κινητά... έτσι ίσα ίσα να διαφημίζουμε τους αισθητήρες μας για κάμερες...

Α ρε Sony... 

Δημοσ.

Πολύ καλό πλάνο... οποίος προσαρμόζεται επιβιώνει! Κ ας αφήσουμε τους ρομαντισμους... πέρα από τους αισθητήρες στα smartphones, και στις επαγγελματικές κάμερες έχει γίνει κυρίαρχη εταιρία εκτοπίζοντας κολοσσούς όπως την Νικον και την Κανον...

• Like 9
Επισκέπτης
Δημοσ.

Ότι αφήνεις... σε αφήνει.

Κάποτε η sony είχε με τεράστια διαφορά την καλύτερη android ταμπλέτα. Και τί έκανε μ'αυτό; Σταμάτησε την σειρά.

Οι σειρές που κυκλοφορεί στα κινητά είναι εντελώς αψυχολόγητες μετά το Ζ5 και μπορεί να παρακολουθήσει κανείς τί έβγαλε πότε, μόνο αν έχει περίσσειο χρόνο για κάψιμο..

Δημοσ.

Απλά λυπάμαι. Μεγάλωσα με gadgeds της Sony, από το πρώτο μου Walkman με κασέτα μέχρι σήμερα πάντα είχα Sony συσκευές και μου άφηναν πάντα την κορυφαία εμπειρία χρήσης. To καλύτερο laptop που έχω αγοράσει ποτέ παραμένει το 18άρι AW11 με Bluray και απίστευτα χρώματα στην οθόνη. Όπως είπε και ο φίλος ποιο πριν είχε τις καλύτερες Android ταμπλέτες τις οποίες απλά εγκατέλειψε. Προσωπικά πιστεύω πως η εταιρία έκανε πολλές κακές επιλογές και δεν είχε ανθρώπους με όραμα στο κομμάτι των συσκευών λιανικής πλην του Playstation.

Είναι κρίμα να βλέπεις την εταιρία που καθιέρωσε τα ποιοτικά gadgets (με το walkman) να εγκαταλείπει την αγορά που η ίδια δημιούργησε. 

• Like 6
Δημοσ.

Θα πουλάει τηλεοράσεις, Ψηφιακό περιεχόμενο στο playstation, και αν παρει και όλη την ΕΜΙ θα φτιάξει ένα δικό της Spotify ώστε να πουλάει και από εκεί ψηφιακά την μουσική. Ίσως και την δική της πλατφόρμα τύπου netflix. 

Όλοι προς τα εκει πάνε, να βγάλουν τους μεσάζοντες από την μέση ώστε να παίρνουν όλο το κέρδος αυτοί. 

• Like 1
Δημοσ.

Δεν χωράνε συναισθηματισμοί. Εφόσον οι καταναλωτές δεν επιλέγουν τη SONY για το Android κινητό τους, την ταμπλέτα τους και η διατήρηση τόσων γραμμών παραγωγής για Mp3 player, laptop, cameras κοκ απλά βγάζει τα έξοδά της, η εταιρεία αλλάζει πλάνο για να προσαρμοστεί σε ΟΣΑ θέλουν οι καταναλωτές, δηλαδή εμείς!

• Like 2
Δημοσ.

Μεγάλωσα στην εποχή κυριαρχίας της SONY και είναι λυπηρό αυτό που συμβαίνει τώρα με τις συσκευές της. Αλλά πρόκειται για εταιρία και πρέπει να προσαρμοστεί ώστε να εξασφαλίσει κερδοφορία και αυτό φαίνεται ότι βρίσκεται στην αγορά υπηρεσιών.

PS: Μιας και αναφέρθηκαν τα καλά σενάρια για ταινίες, τι θα γίνει ρε sony θα δώσεις κάποτε πράσινο φως για την live ταινία Robotech; 

Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

Όλοι προς τα εκει πάνε, να βγάλουν τους μεσάζοντες από την μέση ώστε να παίρνουν όλο το κέρδος αυτοί. 

τα λεγε ο μεγαλος πριν δεκαετιες, ξεφορτωθειτε τους μεσαζοντες

bill-gates-9307520-1-402.jpg

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, anax111 είπε

Απλά λυπάμαι. Μεγάλωσα με gadgeds της Sony, από το πρώτο μου Walkman με κασέτα μέχρι σήμερα πάντα είχα Sony συσκευές και μου άφηναν πάντα την κορυφαία εμπειρία χρήσης. To καλύτερο laptop που έχω αγοράσει ποτέ παραμένει το 18άρι AW11 με Bluray και απίστευτα χρώματα στην οθόνη. Όπως είπε και ο φίλος ποιο πριν είχε τις καλύτερες Android ταμπλέτες τις οποίες απλά εγκατέλειψε. Προσωπικά πιστεύω πως η εταιρία έκανε πολλές κακές επιλογές και δεν είχε ανθρώπους με όραμα στο κομμάτι των συσκευών λιανικής πλην του Playstation.

Είναι κρίμα να βλέπεις την εταιρία που καθιέρωσε τα ποιοτικά gadgets (με το walkman) να εγκαταλείπει την αγορά που η ίδια δημιούργησε. 

τουλαχιστον δεν τις εγκαταλείψει εντελως να λες παλι καλα απο το τπτ.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, anax111 είπε

Και εγω μεγαλωσα με συσκευες τις .Με αυτες μπηκα στον χωρο του ηχου και τις εικονας.Κραταω ακομα σαν μουσειο καποιες απο αυτες.CRT, κασσετοφωνα,  video, cd-player, αναλογικες βιντεοκαμερες, ραδιοφωνα και αρκετα αλλα.Και φυσικα συνεχισα να την υποστηριζω και μετα, εως τωρα σε πολλες συσκευες.

Φανταζομαι η πτωση σε βιντεοκαμερες-φωτογραφικες, αφορα ολες τις   εταιρειες λογω κινητων.Στα 10 χερια που σηκωνονται στις εκδηλωσεις, τα 9 εχουν κινητα και το ενα φωτογραφικη, η βιντεοκαμερα.Στα κινητα ειναι στο χερι της να αλλαξει την κατασταση.

Παντως πιστευω, επειδη την παρακολουθω  δεκαετιες την εταιρεια,παντα επασχε απο αργες, δυσκοιλιες  και ξεροκεφαλες διοικησεις και     οτι  εχε παθει ειναι απο αυτες και οχι λογω δυνατοτητων.Οταν ακολουθεις τις εξελιξεις με ρυθμο τυρανοσαυρου αυτα παθαινεις.Δεν ειναι δυνατων να βγαζεις ενα κορυφαιο ταπλετ(Ζ2,Ζ4) ακομα και τωρα εχει κορυφαιο σχεδιο ποιοτητα  και μετα τα παρατας.Δεν ειναι δυνατων να παρατας τις οθονες υπολογιστων  και να εχει γεμιζει η αγορα, ενα σωρο κατασκευαστες, με την αιτολογια οτι δεν εχεις κερδος απο αυτες.Δηλαδη οι αλλοι πως εχουν.Το χειροτερο απο ολα, ειναι οτι οι διοικησεις πανε απο το κακο στο χειροτερο.Εαν αγοραζε καποιος την εταιρεια με το ονομα και την δυναμικη που εχει θα πουλουσε παγακια σε εσκιμωους και αυτοι θελουν να κλεισουν τμηματα δεκαετιων.Απλα τραγικοι

• Like 4
Δημοσ.

Το λογότυπο SONY είναι συνώνυμο με την ψυχαγωγία μου!!!!! Όπως αναφέρει και o anax111 και εγώ ξεκίνησα με το walkman. Ήταν μαγικό να μπορείς να μεταφέρεις την μουσική σου! Ακόμα θυμάμαι την πρώτη μου flat τηλεόραση όταν σύνδεσα το laptop μου με hdmi. Το πρώτο μου laptop vaio vgn aw31m που ήταν desktop replacement. Ακόμα δουλεύει!!! Η το z2 που αν είχε και δακτυλικό αποτύπωμα δεν θα το άλλαζα ποτέ. Δεν κόλλησε ποτέ.Μία φορά έκανα το λάθος να πάρω άλλη μάρκα και το μετάνιωσα. Αλλα φαίνεται το πράγμα. Έχω το ζ4 tablet. Yπέρτατο!!! Δεν έβγαλαν κάτι μετέπειτα. Τι θα πείραζε να έδιναν android8. Και το άλλο, προσπαθώ να βρώ το πληκτρολόγιο και την αυθεντική θήκη. Ελλάδα δεν υπάρχουν πουθενά και στο εξωτερικό αν τα βρεις πανάκριβα. Ηθελαν να μου κάνουν δώρο το smartwatch και λουράκια πουθενά. Δλδ να το αγοράσω ροζ. Δεν σέβονται τους καταναλωτές που έχουν αυτά τα προιόντα. Ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί σταμάτησαν τα vaio. Θα μείνουμε με τις αναμνήσεις.

• Like 1
Δημοσ.

To νεο πλανο του καινουργιου ceo θα πρεπει να ειναι η επιδιορθωση του προβληματος ce-34878-0 στο ps4, αν δεν θελει να τον πεταξουμε εξω με τις κλωτσες!!!1!

Δημοσ.

Ωραία τα κινητά της Sony αλά μας κουράζει το ίδιο design κάθε 6 μηνες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...