pmav99 Δημοσ. 24 Μαΐου 2018 Δημοσ. 24 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, becoming_I είπε Μην ξεχνάς ότι τα λεφτά δεν είναι στις ιδέες (όπως πολλοί πιστεύουν και σε αυτό το forum) αλλά στις υλοποιήσεις. Εγώ θα έλεγα ότι τα λεφτά είναι κυρίως στο marketing. Αλλά συμφωνώ ότι η αποθέωση της ιδέας είναι ανόητη Επεξ/σία 24 Μαΐου 2018 από pmav99 1
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Μαΐου 2018 Δημοσ. 24 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) becoming_I Predatorkill pmav99 klimac Kercyn Σας ευχαριστώ! Επεξ/σία 25 Μαΐου 2018 από Επισκέπτης
Alithinos Δημοσ. 26 Μαΐου 2018 Δημοσ. 26 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Αναφορά σε κείμενο 1) Για τη δημιουργία ενός σχετικά απλού προγράμματος ή ενός μεγάλου project. --Αρκεί μόνο ένας συντάκτης κειμένου, ή χρειάζεται και κάτι άλλο; Γενικά θα χρειαστεί ένας compiler ή interpreter. Ένα προγραμματάκι το οποίο παίρνει το κώδικα που έχεις γράψει και τον μορφοποιεί ώστε να τον κάνει εκτελέσιμο, κάτι που να μπορείς να τρέξεις. Τα IDE είναι προγράμματα που συνδυάζουν τη σύνταξη κειμένου, το compiler, και όλα τα σχετικά σε 1 χώρο. Επειδή βλέπω αναφέρθηκες σε html και javascript συγκεκριμένα όμως, τη διαδικασία αυτή που περιέργραψα τη κάνουν και οι web browsers όπως ο firefox και ο chrome. Αναφορά σε κείμενο 2) Για τη δημοσίευση ενός απλού προγράμματος ή ενός project --Τι ενέργειες πρέπει να γίνουν για κατοχύρωση, πνευματικά δικαιώματα, κλπ. Εξαρτάται. Θες να το δώσεις έναντι αμοιβής ή τσάμπα ; Που θες να το δημοσιεύσεις κτλπ. Αν έχεις σκοπό να βγάλεις λεφτά απ' αυτό, τότε δεν είναι ανάγκη να κατοχυρώσεις "πνευματικά δικαιώματα" καθ' αυτά, μιας και σου ανήκουν ούτως ή άλλως αυτόματα. Δεδομένου ότι έχεις πει δημόσια ότι σου ανήκει, δηλαδή πχ αν στα αρχεία που γράφεις κώδικα βάλεις κάτι σαν "© ΤοΌνομάΜου 2018 - Διατήρηση όλων των δικαιωμάτων", και επίσης και σε κάποιο σημείο του προγράμματος που θα είναι εμφανής στο χρήστη. Αυτό που θες να κάνεις είναι να κατοχυρώσεις το trademark. Το λογότυπο και το όνομα του προγράμματος σου. Γιατί μπορεί να βγάλεις πχ εσύ ένα πρόγραμμα που να το ονομάζεις "City Day", και να βγει κάποιος άλλος να βγάλει ένα πρόγραμμα που επίσης να λέγεται "City Day". Αλλά να είναι διαφορετικό, οπότε να μη παραβιάζει τα πνευματικά σου δικαιώματα, αλλά πάρα ταύτα να προσπαθεί να κλέψει απ' τη φήμη του ονόματος που έχεις χτίσει, του brand. Από κει και πέρα ανάλογα το που θες να το διαθέσεις, υπάρχουν διαφορετικά πράγματα που μπορεί να πει κανείς. Θα διατίθεται σε δική σου ιστοσελίδα ; Σε σελίδα άλλων ; Κτλπ. Αναφορά σε κείμενο 3) Για την παραγωγή κέρδους. --Αρκεί η διανομή χέρι με χέρι ή χρειάζεται και κάτι άλλο; Ο νόμος λέει πως άμα κάνεις οποιαδήποτε δραστηριότητα οργανωμένα για να βγάλεις λεφτά, πρέπει να κάνεις έναρξη επαγγέλματος. Να γίνεις ελεύθερος επαγγελματίας, με ασφάλιση, ένσημα, κτλπ. Είτε πουλάς το ίδιο το πρόγραμμα έναντι αμοιβής, είτε το δίνεις δωρεάν και δίνεις την επιλογή στο χρήστη να αγοράσει πράγματα μέσα από το πρόγραμμα, είτε βάλεις διαφημίσεις, πιάνεται ως επαγγελματική δραστηριότητα. Ίσως να υπάρχει μια περίπτωση άμα φτιάξεις κάτι και βρεις μια εκδοτική εταιρία με την οποία θα κάνεις συμβόλαιο και θα συμφωνήσει να αναλάβει αυτή να το πουλάει έναντι κάποιων ποσοστών, και εσύ δε προσφέρεις ενεργό customer support (πιάνεται ως εμπορική δραστηριότητα) να μη χρειαστεί να κάνεις έναρξη επαγγέλματος, αλλά και πάλι οτιδήποτε έσοδα βγάλεις είσαι υποχρεωμένος να τα δηλώνεις. Αν βρεις κάποια τέτοια εταιρία ρώτα την ίδια βάση του συμβολαίου που σου προτείνει τι χρειάζεται να κάνεις. Επεξ/σία 26 Μαΐου 2018 από Alithinos
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Μαΐου 2018 Δημοσ. 27 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Σ' ευχαριστώ! Alithinos ......................................... Έχω ακόμα μια ερώτηση (υποθέτω δεν χρειάζεται ν' ανοίξω νέο θέμα). . . Βρίσκω κατά καιρούς διάφορα λινκ που αφορούν πνευματική εργασία, Πχ, βιβλία, πτυχιακές εργασίες, εκπαιδευτικά βίντεο, κλπ, μερικά από αυτά μέσα σε οργανωμένες ιντερνετικές βιβλιοθήκες και άλλα απλώς χύμα στ' αποτελέσματα αναζήτησης. --Είναι νόμιμο να κοινοποιήσω, είτε να χρησιμοποιήσω μέσα σε δική μου εφαρμογή τα λίνκ αυτά.; Παραδείγματα βιβλιοθηκών 1. https://repository.kallipos.gr/simple-search?filterquery=Γλώσσες+προγραμματισμού&filtername=classification&filtertype=equals 2. http://www.eugenfound.edu.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=NODE&cnode=66 Επεξ/σία 27 Μαΐου 2018 από Επισκέπτης
kaliakman Δημοσ. 27 Μαΐου 2018 Δημοσ. 27 Μαΐου 2018 16 ώρες πριν, tony_dim_2018 είπε Σ' ευχαριστώ! Alithinos ......................................... Έχω ακόμα μια ερώτηση (υποθέτω δεν χρειάζεται ν' ανοίξω νέο θέμα). . . Βρίσκω κατά καιρούς διάφορα λινκ που αφορούν πνευματική εργασία, Πχ, βιβλία, πτυχιακές εργασίες, εκπαιδευτικά βίντεο, κλπ, μερικά από αυτά μέσα σε οργανωμένες ιντερνετικές βιβλιοθήκες και άλλα απλώς χύμα στ' αποτελέσματα αναζήτησης. --Είναι νόμιμο να κοινοποιήσω, είτε να χρησιμοποιήσω μέσα σε δική μου εφαρμογή τα λίνκ αυτά.; Παραδείγματα βιβλιοθηκών 1. https://repository.kallipos.gr/simple-search?filterquery=Γλώσσες+προγραμματισμού&filtername=classification&filtertype=equals 2. http://www.eugenfound.edu.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=NODE&cnode=66 Όταν λες να χρησιμοποιήσεις τι εννοείς; Πχ αν μπορείς να χρησιμοποιήσεις έναν αλγόριθμο που θα βρεις σε ένα βιβλίο;;
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 Στις 26/5/2018 στις 8:03 ΠΜ, Alithinos είπε Γενικά θα χρειαστεί ένας compiler ή interpreter. Ένα προγραμματάκι το οποίο παίρνει το κώδικα που έχεις γράψει και τον μορφοποιεί ώστε να τον κάνει εκτελέσιμο, κάτι που να μπορείς να τρέξεις. Τα IDE είναι προγράμματα που συνδυάζουν τη σύνταξη κειμένου, το compiler, και όλα τα σχετικά σε 1 χώρο. Επειδή βλέπω αναφέρθηκες σε html και javascript συγκεκριμένα όμως, τη διαδικασία αυτή που περιέργραψα τη κάνουν και οι web browsers όπως ο firefox και ο chrome. Έχω χρησιμοποιήσει τον web browser για να γράψω κώδικα, δεν θυμάμαι σε ποιά γλώσσα ούτε γιατί σταμάτησα να τον χρησιμοποιώ, ίσως απλώς να ξεχάστηκα - ν' αποσπάστηκε η προσοχή μου σε κάτι άλλο. Τη JavaScript δεν τη γνωρίζω τέλεια, μάλλον θεωρητικά κι επιφανειακά θα έλεγα όπως και τις περισσότερες γλώσσες με τις οποίες ασχολήθηκα στην προσπάθεια μου να βρω τη γλώσσα που μ' ενδιαφέρει, αλλά επειδή έχω χρησιμοποιήσει κάποια κομμάτια κώδικα γι αυτό και την ανέφερα. Τους τελευταίους μήνες έχω φάει κόλλημα με το Notepad++ και την Html. Υπάρχουν όμως δύο προβλήματα στο Notepad++ (α) ενίοτε εμφανίζει ένα μήνυμα ότι δεν μπορεί ν' αποθηκεύσει επειδή υποτίθεται ότι είναι ανοιχτό κάπου, χωρίς ωστόσο να φαίνεται στον πίνακα διαχείρισης εργασιών [control + Alt + Delete], και (β) εμφανίζει κάτι «κινέζικα», συνήθως μετά από «αντιγραφή - επικόλληση» μεταξύ εγγράφων Notepad++. Ίσως θα μπορούσα να δουλέψω μ' ένα on line πρόγραμμα της Html αλλά δεν γνωρίζω για πόσο καιρό μπορεί να μένουν αποθηκευμένα εκεί τα εκτελέσιμα αρχεία. Παράδειγμα 1) Για την html έχω αυτό https://trinket.io/html 2) Για την C έχω αυτό https://www.onlinegdb.com/online_c_compiler Το πρόβλημα (α), το λύνω με «αντιγραφή - επικόλληση» ολόκληρου του κώδικα σε νέο έγγραφο, σβήνω το παλιό έγγραφο από τον σχετικό φάκελο κι αμέσως μετά αποθηκεύω εκ νέου το καινούριο με το ίδιο όνομα. Για το (β), δεν έχω βρει λύση. Πάντως, κάτι που σκέφτηκα τώρα, θα δοκιμάσω αντί να διαγράψω το παλιό έγγραφο (που δεν αποθηκεύει τις αλλαγές), να το μετακινήσω σε ένα βοηθητικό φάκελο με σκοπό να πάρω αργότερα τα ελληνικά κείμενα με αντιγραφή, επικόλληση σε word, κι απ' το word νέα αντιγραφή κι επικόλληση στο Notepad++, επειδή το πρόβλημα παρουσιάζεται μεταξύ των εγγράφων του Notepad++ και όχι μεταξύ του Notepad++ και του word.
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 13 ώρες πριν, kaliakman είπε Όταν λες να χρησιμοποιήσεις τι εννοείς; Πχ αν μπορείς να χρησιμοποιήσεις έναν αλγόριθμο που θα βρεις σε ένα βιβλίο;; --Η ερώτηση μου, αφορά μόνο τη χρήση λινκ μέσα σε εφαρμογή μου (ας την ονομάσουμε εφαρμογή Α), που με κάποια button θα οδηγεί τον χρήστη (με κλικ), στην διεύθυνση ενός ή περισσότερων εγγράφων Β, Γ, Δ, κλπ που βρίσκονται έξω από την εφαρμογή Α κάπου στο ιντερνέτ. --Η χρήση ενός αλγόριθμου που δεν μου ανήκει είναι μια νέα απορία που την έθεσες με το παράδειγμα σου. Με την ευκαιρία που την ανέφερες, μ' ενδιαφέρει και αυτό, για αλγόριθμους που έχουν αναρτηθεί δημόσια είτε για εκπαιδευτικούς λόγους, είτε επειδή απλώς υπάρχουν κάπου, σε κάποια δημόσια έγγραφα τρίτων. Υ.Γ.: --Είναι καλύτερα να προλαμβάνεις παρά να θεραπεύσεις.
Predatorkill Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Αν θες html/css/javascript IDE τοτε καθε μηνα να κατεβαζεις αυτο ή να κανεις αναβαθμιση οποτε στο ζηταει: https://www.jetbrains.com/webstorm/eap/ καθε εκδοση ληγει καθε μηνα εκτος και το ανανεωσεις/κατεβασεις νεα version, ειναι δωρεαν απλα ειναι παντα beta και ισως εμφανιζει μικρα προβληματακια που 99% δεν θα σε επηρεασουν. Ξεκολλα απο το notepad++ και ξεκινα να μπαινεις σε IDE κατα τη γνωμη μου. ειναι σχετικα βαρυ, αν θες κατι πιο light τοτε VSCode ή Atom Επεξ/σία 28 Μαΐου 2018 από Predatorkill
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 2 ώρες πριν, Predatorkill είπε ν θες html/css/javascript IDE τοτε καθε μηνα να κατεβαζεις αυτο ή να κανεις αναβαθμιση οποτε στο ζηταει: https://www.jetbrains.com/webstorm/eap/ καθε εκδοση ληγει καθε μηνα εκτος και το ανανεωσεις/κατεβασεις νεα version, ειναι δωρεαν απλα ειναι παντα beta και ισως εμφανιζει μικρα προβληματακια που 99% δεν θα σε επηρεασουν. Σ' ευχαριστώ, το εγκατέστησα, κάπου είδα και το "όνομα" που χρησιμοποιείς "εδώ" στο φόρουμ. 🙂 Χαλαρά τώρα, θα παίξω λίγο μαζί του, κι όποιος αντέξει... χαχα...
Predatorkill Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, tony_dim_2018 είπε Σ' ευχαριστώ, το εγκατέστησα, κάπου είδα και το "όνομα" που χρησιμοποιείς "εδώ" στο φόρουμ. 🙂 Χαλαρά τώρα, θα παίξω λίγο μαζί του, κι όποιος αντέξει... χαχα... Να μαθεις emmet και πως χρησιμοποιειται για html/css ωστε να κανεις πραγματα πιο γρηγορα, το webstorm το εχει enabled by default, δλδ αμα θες να φτιαξεις ενα div με μια κλαση ή πολλες κλασεις γραφεις ετσι div.class1.class2 μετα πατας tab στο πληκτρολογιο και φιαχνει μονο του αυτο: <div class=“class1 class2”></div> Δες εδω τι μπορει να κανει πολυ γρηγορα: https://docs.emmet.io/cheat-sheet/ Το ιδιο ισχυει και για αλλα tags, πχ αν γραψεις input και πατησεις tab θα φτιαξει ενα input tag με τα standard attributes, το ιδιο για img tags και ουτω καθεξης. Στο css αν γραψεις cur πχ και πατησεις tab τοτε βαζει μονο του cursor:pointer; κτλ. περισσοτερα εδω: https://emmet.io/ Επεξ/σία 28 Μαΐου 2018 από Predatorkill
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 1 ώρα πριν, Predatorkill είπε Να μαθεις emmet και πως χρησιμοποιειται για html/css ωστε να κανεις πραγματα πιο γρηγορα, το webstorm το εχει enabled by default, δλδ αμα θες να φτιαξεις ενα div με μια κλαση ή πολλες κλασεις γραφεις ετσι div.class1.class2 μετα πατας tab στο πληκτρολογιο και φιαχνει μονο του αυτο: <div class=“class1 class2”></div> Δες εδω τι μπορει να κανει πολυ γρηγορα: Μ' αρέσει!!! Μου έδωσες εργασία για ένα μήνα!
Predatorkill Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, tony_dim_2018 είπε Μ' αρέσει!!! Μου έδωσες εργασία για ένα μήνα! Καλα δε χρειαζεται να τα αποστηθησεις, ειναι τοσα πολλα που δεν γινεται κιολας. Οταν δεν θυμασαι κατι ανετρεξε το cheat sheet. Το webstorm εχει code formatter ο οποιος αναγνωριζει τι «γλωσσα» γραφεις και πατωντας alt ctrl L τον διαμορφωνει βαση καποιων standards πχ google ή airbnb (για javascript) ή μπορεις να ορισεις μονος σου. Επισης ενσωματωνει και το prettier αν θες οπου παλι μπορεις να κανεις φορματ το κωδικα με alt ctrl shift K αν θυμαμαι καλα. ολα τα παραπανω τα υποστηριζει σαν addons το VSCode, και για Atom λογικα. Καλο θα ειναι να κανεις παντα format το κωδικα σου πριν ανεβασεις github πχ αλλα και κατα τη διαρκεια του developing ωστε να ειναι και πιο ευαναγνωστος ο κωδικας αλλα και να εντοπιζεις πιο ευκολα λαθη. Do not repeat yourself (DRY) και οσο μπορεις να αποφευγεις κωδικα σπαγγετι, αν κατι παιρνει πολλες γραμμες παντα να σκεφτεσαι αν υπαρχει καλυτερος τροπος να πετυχεις το ιδιο πραγμα με λιγοτερες γραμμες (δεν ισχυει παντα φυσικα). πχ ενω μπορεις να γραψεις μια for loop για ενα array σε 3 γραμμες με τα es5 features θα μπρουσες να κανεις map το array σε μια γραμμη. Φυσικα θελει transpiler για να τρεχει σε ολους τους browsers (τους παλιους κυριως) οπως πχ babel ή shims. (Το map ισως ειναι λιγο πιο αργο απο το for loop αλλα δεν γινεται ευκολα αντιληπτο απο τον τελικο χρηστη ) Πχ2 μπορεις να αντικαταστησεις το if/else με ternary operator και απο 1-3 γραμμες να γινει σε μια. Επεξ/σία 28 Μαΐου 2018 από Predatorkill
PC_MAGAS Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 Δημοσ. 30 Μαΐου 2018 Όσο αφορά την τρίτη ερώτησή σου φίλε klimac, τότε αρχίζει και ξεκινά το εν λόγο marketing και το πολυπόθητο Βusiness Model. Περί business model παρατήρησα τα εξής βασικά templates (αλλά δεν είναι τα μόνα): Open source και Support ή έξτρα υπηρεσίες επί πληρωμή. Δωρεάν υπηρεσία/εφαρμογή και του σκασμού Διαφήμιση. Επί πληρωμή υπηρεσία η λογισμικό που χρειάζεται αγορά άδειας. Σαφώς μπορείς να παίξεις με συνδυασμό πχ. ένα μέρος του λογισμικού με άδεια ελευθέρου λογισμικού και ένα μέρος ιδιοταγές. Υπάρχουν και παραλλαγές πχ. πουλάς κάτι με άδεια Ελευθέρου λογισμικού ή τα updates τα παρέχεις επί πληρωμή. Το βασικό είναι "πως κάνω business" κατά την ταπεινή μου "ακόμα μια άποψη όπως έχουν όλοι οι άνθρωποι σε τούτο τον πλανήτη γη που σοφίζουν υπό την σκιά της αμπέλου".
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2018 Στις 24/5/2018 στις 3:09 ΜΜ, becoming_I είπε @tony_dim_2018 πριν κάνεις οτιδήποτε ρίξε μια ματιά και εδώ κατά τα άλλα εστίασε την ενέργεια σου να φτιάξεις το πρόγραμμα σου όπως θες. Ξέρεις πόσα προγράμματα ΔΩΡΕΑΝ και ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ υπάρχουν που μάλλον κάνουν αυτό που κάνει το δικό σου (δεν υπάρχει παρθενογένεση); Αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να κάνεις τη δική σου υλοποίηση. Από εκείνη την ημέρα, και με αφορμή αυτό το σχόλιο, άλλο δεν κάνω απ' το να εστιάζω την προσοχή μου σε «κάτι», που τελικά δεν είναι η δημιουργία ενός project, αλλά μόνο ο αρχικός στόχος, δηλαδή, η απόκτηση εμπειρίας και γνώσης στο αντικείμενο προγραμματισμός, εξασκώντας απλώς το χόμπι μου. Αποφάσισα γι αυτό ν' αλλάξω πορεία, και με αφορμή κάποιες ερωτήσεις που βλέπω κατά καιρούς «εδώ» στο forum, του τύπου «από που να ξεκινήσω - που να ψάξω», κλπ, να δημιουργήσω ένα άλλο που θα δίνει κάποιες ιδέες - λύσεις, και ταυτόχρονα γιατί όχι, να είναι αυτό το πρώτο μου. Πρόκειται για μια μικρή βιβλιοθήκη. https://trinket.io/html/46e9acdebf?runMode=autorun
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 28/5/2018 στις 11:23 ΜΜ, Predatorkill είπε Do not repeat yourself (DRY) και οσο μπορεις να αποφευγεις κωδικα σπαγγετι, αν κατι παιρνει πολλες γραμμες παντα να σκεφτεσαι αν υπαρχει καλυτερος τροπος να πετυχεις το ιδιο πραγμα με λιγοτερες γραμμες (δεν ισχυει παντα φυσικα). Ωραίο το σπαγγέτι! Spoiler Επεξ/σία 17 Ιουνίου 2018 από Επισκέπτης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα