Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σαν νεο μελος και εγω εχω 2 ερωτησουλες...

Η 1η ειναι :  Εχω 2 ταινιες ολοιδιες να επιλεξω να κατεβασω... ας πουμε η 1 εχει τα εξης χαρακτηριστηκα : Ειναι στα 13 γιγα 1920χ800, στα 14.0 μπιτρειτ με ηχο 6 καναλια (5.1)

η  2 εχει τα εξης: Ειναι στα 10γιγα με ιδια αναλυση βιντεο στα 7000 μπιτρειτ ,με ηχο track 1 -> 7.1 καναλια και

track 2 -.> 6 καναλια

Και οι 2 ειναι με χ264 codec συμπιεσμενες 

Για την ακριβια η 1η εχει

Audio                                                                                                                             
ID                                       : 2
Format                                   : AC-3
Format/Info                              : Audio Coding 3
Codec ID                                 : A_AC3
Duration                                 : 2 h 13 min
Bit rate mode                            : Constant
Bit rate                                 : 640 kb/s
Channel(s)                               : 6 channels
Channel positions                        : Front: L C R, Side: L R, LFE
Sampling rate                            : 48.0 kHz
Frame rate                               : 31.250 FPS (1536 SPF)
Bit depth                                : 16 bits
Compression mode                         : Lossy
Stream size                              : 613 MiB (4%)
Language                                 : English
Service kind                             : Complete Main
Default                                  : Yes
Forced                                   : No

Η 2η εχει 

Audio:-

Track 1 -
Format :AC3
Bitrate :1509 Kbps DTSMA
Channels :7.1 Channels
Channel Positions :Front L R
[b]Sample Rate :48000 Hz
Language :English

Track 2 -
Format :AC3
Bitrate :448 Kbps
Channels :6 Channels
Channel Positions :Front L R
[b]Sample Rate :48000 Hz
Language :Hindi Original

Ποια απο τις 2 ειναι προτιμοτερο να εχουμε? Καλυτερα να χασω μπιτρειτ ή ηχο? 

Η ταινια ειναι Θριλερ .."Το καλεσμα".

Η 2η ερωτηση ειναι: Μπορει καποιος να ανεβασει την αναλυση και την ποιοητα της ταινιας τεχνιτα? Εννοω οτι αν η πηγη μας (DVD) ειναι χαμηλης αναλυσης, μπορει καποιος με προγραμμα να ανεβασει την ποιοτητα της και να φαινεται κανονικα σαν να ηταν απο την αρχη ετσι ή θα φαινεται οτι ειναι πειραγμενη?

Αυτα! Περιμενω με ανυπομονησια  απαντησεις,,,?

Δημοσ.

Εγω θα εψαχνα το καλυτερο δυνατο αρχειο να κατεβασω.

πλεον κατεβαζω μονο blu ray remux, δηλαδη ασυμπιεστο bluray με ατοφια εικονα και ηχο, που απλα εχουν αφαιρεσει τα εξτρα, και το εχουν μετατρεψει σε .mkv

βεβαια ειναι γυρω στα 30gb για 1080p και 60-70 για 4k.

ο ηχος ειναι σχεδον παντα 5.1 η 7.1 dts-hd η dolby tru hd

απο σενα εξαρταται τι θα προτιμησεις, εχεις καλυτερη τηλεοραση η ηχοσυστημα?

στο δευτερο ερωτημα 

ΟΧΙ.

• Thanks 1
Δημοσ.

Νομίζω υπάρχει πιο ειδική ενότητα στο φόρουμ για τέτοιες τεχνικές συζητήσεις αλλά ας δώσουμε τον οβολό μας εδώ και ίσως κάποιος μοντ το μεταφέρει.

Ένα μικρό disclaimer πως ό,τι γράφεται παρακάτω έχει να κάνει με τις τεχνικές συμπίεσης αρχείων ήχου και εικόνας, αφού ως γνωστό τις χρησιμοποιούμε για να μοιραστούμε νόμιμα τα αρχεία μας.

Δυστυχώς δεν υπάρχει μοναδική απάντηση σε αυτό που ρωτάς αφού από τη στιγμή που συμπιέζεις κάτι θα χάσεις λεπτομέρεια. Από κει κι έπειτα εξαρτάται από τον εξοπλισμό που έχεις και τις παραχωρήσεις που θες να κάνεις. To αρχείο (mkv, mp4, avi (!) κτλ) θα σου δώσει μια γενική πληροφορία για τη μέθοδο συμπίεσης. Η ανάλυση (480, 720 κτλ) θα σου δώσει την πληροφορία για τις διαστάσεις στις οποίες έγινε rip το αρχείο, αλλά το bitrate είναι που θα σου δώσει την πληροφορία για το πόση λεπτομέρεια χώρεσε μέσα σε αυτές τις διαστάσεις. Όσο μεγαλύτερο το bitrate τόσο μεγαλύτερη λεπτομέρεια. Αυτό δε συνεπάγεται μόνο το πόσο καθαρή μπορεί να είναι μια εικόνα -η οποία επηρεάζεται και από άλλους παράγοντες- αλλά το πόσο ομαλά γίνεται η διαδοχή των εικόνων και επομένως η κίνηση που βλέπουμε στην οθόνη. Έτσι σε μια action packed ταινία, όπως οι Avengers οι τα Transformers δε θα κινδυνεύουμε να έχουμε το φαινόμενο πιξελιάσματος σε πολύ γρήγορες σκηνές. Η ανάλυση και το bitrate που θα διαλέξεις εξαρτάται από την οθόνη σου και την απόσταση από την οποία βλέπεις μια ταινία. Πολλές φορές η διαφορά ανάμεσα σε 720 και 1080 (ειδικά σε οθόνες υπολογιστών 23-25") είναι από αμελητέα ως τελείως δυσδιάκριτη. 

Το ίδιο λίγο πολύ ισχύει και με τον ήχο, αν έχεις το σύστημα να υποστηρίξεις το αρχείο τότε θα κοιτάξεις να πάρεις το μεγαλύτερο δυνατό bitrate για συγκεκριμένο τύπο αρχείου (πχ aac, ac3 κτλ). Δεν έχει νόημα να δεις το Dunkirk από αρχείο με 7.1 dts και να έχεις 2 stereo ηχεία...

Στο τελευταίο ερώτημα εννοείς κατευθείαν από το δισκάκι ή από DVDrip αρχείο; Γενικά και στις δύο περιπτώσεις το μόνο που θα μπορείς να κάνεις είναι το λεγόμενο upscaling θα προσαρμόσεις δηλαδή την αρχική ανάλυση του DVD (480p) σε οθόνες με μεγαλύτερη ανάλυση. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι θα κάνεις HD remastered τις ταινίες. Με το upscaling αυξάνεις λίγο πολύ τον θόρυβο ανάμεσα στα πίξελ μεγαλώνοντας έτσι την ανάλυση. Ανάλογα τον αλγόριθμο που θα χρησιμοποιήσεις θα έχεις κάπως καλύτερα αποτελέσματα. Στην περίπτωση που έχεις αρχείο DVDrip δεν μπορείς να κάνεις πολλά μιας και η πληροφορία έχει ήδη χαθεί (παραδοσιακά τα 4.7gb του αρχικού DVD format συμπιέζονταν σε περίπου 600mb avi αρχείου).

• Thanks 1
Δημοσ.

@Ntinaras Που τις βρισκεις αυτες τις ασυμπιεστες ταινιες 30γιγα? 

@Speculoos Φιλε μου πολυ χρησιμα αυτα που λες και σε ευχαριστω πολυ, αλλα εγω ρωταω ποια απο αυτες τις 2 ταινιες οπως βλεπεις τα τεχνικα χαρακτηριστικκα ποια αντικειμενικα εχει καλυτερο ηχο.. Επειδη με εχουν μπερδεψει αυτα με το τρακ1 τρακ2 (γενικα ποσο εχει) και το αλλο εχει λεει μονο 6καναλια.. 

Επειδη τα θριλερακια χρειαζονται και τον ηχο τους τον καλο..

Αυτη τη στιγμη εχω την 2η των 13 γιγα αλλα προσεξα αυτο με τον ηχο και μπηκα σε πειρασμο...

Η ερωτηση μου ηταν για τον ηχο καθαρα... Για την εικονα τα ξερω πως λειτοουργουν.

Οσο για την 2η ερωτηση λεω οτι εχω δει παλιες ταινιες τυπου Φιλαδελφια 1993 να την βρισκω σε 1080 αναλυση ενω η ταινια εχει γυριστει οταν γεννηθηκα. Αυτο ρωταω οτι αν καποιος εχει ενα DVD που η ταινια μεσα εχει χαμηλη αναλυση μπορει να το  κανει .mkv και να ανεβασει την αναλυση με ειδικη επεξεργασια και να φαινεται σαν να ειναι ριπαρισμενη απο αυθεντικο π.χ. blyray δισκακιων?

ο φιλος @Ntinaras  ειπε οτι δεν γινεται... 

Thanks προκαταβολικα! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...