Επισκέπτης Δημοσ. 22 Μαΐου 2018 Δημοσ. 22 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Δεν ξέρω αν ο τίτλος είναι ξεκάθαρος αλλά anyway μπαίνω στο ψητό. Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ σοβαρά με web development/design/apps, αλλά επειδή με ενδιαφέρει να δω πως είναι και να αποκτήσω μια μικρή πρακτική εμπειρία, όσο μπορώ, ξεκίνησα να μαθαίνω σιγά σιγά ASP.NET Core. Να πω την αλήθεια προχώρησα σε MVC γιατί τα Razor pages δεν μου φαίνονται ελκυστικά και το MVC είναι familiar σαν pattern, αν και οφείλω να πω ό,τι δεν έχω άποψη για τον αν χρησιμοποιούνται από το Industry. Θέλω να ρωτήσω τώρα που είμαι στην αρχή λοιπόν, για να μην κάνω λάθη τα οποία θα με γυρίσουν πίσω αργότερα. Έστω, ότι θέλω να φτιάξω μία σελίδα σαν το car.gr όπου το κάθε προϊόν ανήκει σε διαφορετική κατηγορία αμάξι-μηχανή-σκάφος-δενξερωτιαλλο. Θέλω να ρωτήσω λοιπόν για το model και κατά συνέπεια για τον σχεδιασμό των βάσεων. Σε αυτή την περίπτωση, ασχολούμαστε να φτιάξουμε πολλαπλά tables από κάθε κατηγορία οχήματος π.χ. και έχουμε ένα άλλο table που κάνει index σε κάθε κατηγορία ή κάνουμε ένα table και τα καρφώνουμε όλα μέσα και μετά κάνουμε queries βάση κατηγοριών? Επίσης, βολεύει το class Inheritance σε τέτοιες περιπτώσεις? Π.χ. ένα προιόν με ένα άλλο μπορεί να διαθέτουν διαφορετικά χαρακτηριστικά αλλά πάντα έχουν και κάποια κοινά π.χ. έτος κατασκευής. Τι είναι σοφό, να φτιάξω διακριτές κλάσεις για κάθε τύπο οχήματος ή μια γενική και να κάνουνε inherit από αυτήν οι υπόλοιπες? Επεξ/σία 22 Μαΐου 2018 από Επισκέπτης
defacer Δημοσ. 24 Μαΐου 2018 Δημοσ. 24 Μαΐου 2018 Εδώ τώρα έχει να πούμε πράγματα που δύσκολα μαθαίνονται εκτός πρακτικής, αλλά το πιο σημαντικό που πρέπει να ακούσεις είναι το εξής. Στο σενάριο που αναφέρεις, το domain model που προσπαθείς να εκφράσεις με κλάσεις ΔΕΝ είναι "αυτοκίνητα / μηχανές / ανταλλακτικά / Toyota vs Fiat". Είναι "καταχωρημένη αγγελία".
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Μαΐου 2018 Δημοσ. 24 Μαΐου 2018 11 ώρες πριν, defacer είπε Εδώ τώρα έχει να πούμε πράγματα που δύσκολα μαθαίνονται εκτός πρακτικής, αλλά το πιο σημαντικό που πρέπει να ακούσεις είναι το εξής. Στο σενάριο που αναφέρεις, το domain model που προσπαθείς να εκφράσεις με κλάσεις ΔΕΝ είναι "αυτοκίνητα / μηχανές / ανταλλακτικά / Toyota vs Fiat". Είναι "καταχωρημένη αγγελία". Ναι, έχεις δίκιο. Ο προβληματισμός μου δημιουργείται από το γεγονός της απειρίας και το ό,τι δεν θέλω να σχεδιάσω όλο το σύστημα λάθος και να σπαταλήσω το διπλάσιο χρόνο να το κάνω από την αρχή όταν θα είμαι κάπου στη μέση. Σίγουρα αν δεν κάνεις και λάθη δεν μαθαίνεις, απλά προσπαθώ να βρω ένα σωστό approach. Το σκέφτομαι με κλάσεις γιατί με βολεύει στην κατανόηση ενός structured model αλλά ίσως θα έπρεπε να το πάρω ως καταχωρημένη αγγελία και να το επεκτείνω στη συνέχεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα