Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, d4ydr33m3r είπε

Aδελφε δες σε τι εκανα εγω quote αρχικα και μην τα κανεις αχταρμα.. Καμια σχεση με αυτο που συζητουσες με τους αλλους. 

Στην συνεχεια απανταω για το αν αξιζει το να εχεις ενα ακριβο μονιτορ σε σχεση με 2 μονιτορ και λεω οτι μια χαρα αξιζει για αρκετους.. Καποιος διαβαζοντας το μυνημα σου υποθετει οτι τo dual setup το θες για gaming για το widescreen της υποθεσης.. 

Και στο τριτο ακομη και λαθος υποθεση να εχω κανει σου απανταω και σου εξηγω πεντακαθαρα οτι μιλουσα για dual gaming setup και δεν μπορω τις μπαρες. Στο λεω δηλαδη οτι αυτο εννουσα. Που ακριβως μπερδευτηκες ειδικα μετα την επεξηγηση μου; Kαι στο τελευταιο σου απανταω οτι αν ο σκοπος σου ειναι απλα ενα δευτερο μονιτορ για αλλες χρησεις οσο παιζεις το πιο ευκολο ειναι για καποιον που ριχνει τοσα λεφτα για ενα ακριβο μονιτορ να εχει ενα δευτερο για τετοιες δουλειες.. 

Που ακριβως μπερδευτηκες.. Η κουβεντα σταδιακα προχωρησε.. 

Τα υπολοιπα σορρυ αλλα δεν τα καταλαβαινω πως τα συνδεεις.. Ουτε δυο τρια μετρα οθονη θελω (plz με τις υπερβολες τωρα ελεος  προφανως ουτε τις διαστασεις ενος τετοιου μονιτορ δεν εχεις δει για να λες τετοια) και ουτε με φθειρει καμια κουβεντα..

Μαλλον εσενα φθειρει γιατι με τα πολλαπλα μετωπα δυσκολευεσαι να απαντησεις ξεχωριστα στον καθενα για αυτα που σου γραφει.. Για την οποια δικη μου παρανοηση εκανα επεξηγηση αν δεν το καταλαβες δεν φταιω εγω. 

haha οκ οτι πεις δεν μπορεις να ξεχωρισεις την προσοπικι αποψη απο την κουβεντα  τσαμπα γραφεις κατεβατα . αν γουσταρει wide παρε wide αλλα στο μεγεθος δεν υπαρχει απολυτο οτι αυτο ειναι καλιτερο απο το αλλο 

Επεξ/σία από GiorgosPP
  • Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eνταξει δεν μπορω να ξεχωρισω την προσοπικι καλη συνεχεια..Επι του θεματος δεν  απαντησες βεβαια ειναι λιγο μπερδεμενο αλλα οκ, με καλυψες καταλαβα..

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, lawlezz είπε

αμα αδερφε βγαζει 70 fps παλι τα 144 ειναι αχριστα αν γνωριζεις...αν δν εχεις fps 144 οσο τα hz ειναι waste of money

Ειναι variable δεν είναι σταθερά 144 οπότε αν το παιχνίδι παίζει οτιδήποτε πάνω απο 60 FPS τότε είναι καλύτερο απο το να έχεις 60hz οθόνη... 

Τέλος και κάτω απο 60 αν παίζεις πάλι ειναι καλύτερα ακριβώς επειδή συγχρονίζεται με τα FPS της κάρτας γραφικών σου αν γνωρίζεις.....  το 144 ειναι απλά η μέγιστη ανανέωση. 

Εκτός αυτών μιλούσα για τους πλέον απαιτητικούς τίτλους παιχνιδιών... εννοείται στο desktop ή σε πιο ελαφριά παιχνίδια θα πιάνεις άνετα πάνω απο 144 FPS...

5 ώρες πριν, d4ydr33m3r είπε

Ρε συ τα εχουμε πει αυτα.. Φυσικα και δεν υπαρχει GPU που να χτυπιεσαι κατω να σου βγαλει 4k @ 144Hz, ουτε σημερα ουτε αυριο με ολα τα bells&whistles

GTX 1080 ti σε SLI βγάζει πάνω απο 100 FPS σε 4k ... και η νέα γενιά σίγουρα θα βγάζει άνετα πάνω απο 70FPS σε όλα τα παιχνίδια σε 4κ ...

και σκέτη (μόνο μια) GTΧ 1080ti 

παιζει άνετα 4κ σε άνω των 60 FPS 

Οπότε η καινούργια σειρά που φημολογείται πως θα βγει φέτος το καλοκαίρι  μάλλον θα τα πάει 10 με 30+% καλύτερα ανάλογα τον τίτλο

Επεξ/σία από TopicStrarter
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, TopicStrarter είπε

Ειναι variable δεν είναι σταθερά 144 οπότε αν το παιχνίδι παίζει οτιδήποτε πάνω απο 60 FPS τότε είναι καλύτερο απο το να έχεις 60hz οθόνη... 

Τέλος και κάτω απο 60 αν παίζεις πάλι ειναι καλύτερα ακριβώς επειδή συγχρονίζεται με τα FPS της κάρτας γραφικών σου αν γνωρίζεις.....  το 144 ειναι απλά η μέγιστη ανανέωση. 

ακριβως αλλο 16ms  κι αλλο 6.94 ms per frame εξου και το slideshow 

Επεξ/σία από GiorgosPP
Δημοσ.
1 ώρα πριν, TopicStrarter είπε

Εκτός αυτών μιλούσα για τους πλέον απαιτητικούς τίτλους παιχνιδιών... εννοείται στο desktop ή σε πιο ελαφριά παιχνίδια θα πιάνεις άνετα πάνω απο 144 FPS...

GTX 1080 ti σε SLI βγάζει πάνω απο 100 FPS σε 4k ... και η νέα γενιά σίγουρα θα βγάζει άνετα πάνω απο 70FPS σε όλα τα παιχνίδια σε 4κ ...

και σκέτη (μόνο μια) GTΧ 1080ti 

παιζει άνετα 4κ σε άνω των 60 FPS 

Οπότε η καινούργια σειρά που φημολογείται πως θα βγει φέτος το καλοκαίρι  μάλλον θα τα πάει 10 με 30+% καλύτερα ανάλογα τον τίτλο

Φιλε μου μιλας με ενα ανθρωπο που επι συναπτα ετη (τουλαχιστον 5 γενιες) επαιζε με SLi με ναυαρχιδες καρτες καθε γενια.. 

Επισης παιζω σε 4k εδω και 3μιση με 4 χρονια οποτε επετρεψε μου να εχω σφαιρικη αποψη για το ζητημα, περα απο μερικα reviews και να γνωριζω απο πρωτο χερι και τις παραξενιες και το ποσο απαιτητικη αναλυση ειναι..

Eιναι η πρωτη γενια που δεν εκανα SLi και αυτο επειδη πλεον το θεωρησα μαλλον αχρειαστο την δεδομενη χρονικη στιγμη. Αυτο που μου ελειπε ηταν η vram απο το 980Ti SLi που ειχα πριν και για αυτο και μονο αλλαξα σε 1080Ti.. Πλεον οταν και μονο δουμε επιδοσεις απο τις νεες καρτες και ειδικα απο τα Ti μοντελα που θα προσφερουν και τις πραγματικες επιδοσεις της νεας γενιας και θα εχουμε και μια εικονα απο τους νεους τιτλους θα δουμε πως θα παει..

Το SLi αργοπεθαινει θελουμε δεν θελουμε, ολο και πιο πολυ καθυστερουν οι νεοι οδηγοι για υποστηριξη, σταδιακα βγαζουν τα 4-3way SLi configs και γενικα ξερω απο πρωτο χερι επιδοσεις ακομη και σε αυτη την γενια πιστεψε με..

Μη θεωρεις επιπροσθετα οτι οι νεοι τιτλοι θα εχουν ακατεβατα τα 60fps παντου.. Γιατι μαζι με τις καρτες γραφικων εξελισσονται και οι μηχανες γραφικων.. Ποσο μαλλον τωρα που μπαινουν και νεες τεχνολογιες στο προσκηνιο που μπορει να φερουν καλυτερο IQ αλλα και να επιβαρυνουν τις επιδοσεις. 

Oποτε ας κραταμε μικρο καλαθι για το ποσα fps θα εχουμε στην διαθεση μας με τις αυριανες ναυαρχιδες σε 4κ στα νεα παιχνιδια.. Στα τωρινα ισως να εχουμε πανω απο 100fps σε καποια, στα αυριανα πολυ αμφιβαλλω.. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, d4ydr33m3r είπε

Φιλε μου μιλας με ενα ανθρωπο που επι συναπτα ετη (τουλαχιστον 5 γενιες) επαιζε με SLi με ναυαρχιδες καρτες καθε γενια.. 

Επισης παιζω σε 4k εδω και 3μιση με 4 χρονια οποτε επετρεψε μου να εχω σφαιρικη αποψη για το ζητημα, περα απο μερικα reviews και να γνωριζω απο πρωτο χερι και τις παραξενιες και το ποσο απαιτητικη αναλυση ειναι..

Eιναι η πρωτη γενια που δεν εκανα SLi και αυτο επειδη πλεον το θεωρησα μαλλον αχρειαστο την δεδομενη χρονικη στιγμη. Αυτο που μου ελειπε ηταν η vram απο το 980Ti SLi που ειχα πριν και για αυτο και μονο αλλαξα σε 1080Ti.. Πλεον οταν και μονο δουμε επιδοσεις απο τις νεες καρτες και ειδικα απο τα Ti μοντελα που θα προσφερουν και τις πραγματικες επιδοσεις της νεας γενιας και θα εχουμε και μια εικονα απο τους νεους τιτλους θα δουμε πως θα παει..

Το SLi αργοπεθαινει θελουμε δεν θελουμε, ολο και πιο πολυ καθυστερουν οι νεοι οδηγοι για υποστηριξη, σταδιακα βγαζουν τα 4-3way SLi configs και γενικα ξερω απο πρωτο χερι επιδοσεις ακομη και σε αυτη την γενια πιστεψε με..

Μη θεωρεις επιπροσθετα οτι οι νεοι τιτλοι θα εχουν ακατεβατα τα 60fps παντου.. Γιατι μαζι με τις καρτες γραφικων εξελισσονται και οι μηχανες γραφικων.. Ποσο μαλλον τωρα που μπαινουν και νεες τεχνολογιες στο προσκηνιο που μπορει να φερουν καλυτερο IQ αλλα και να επιβαρυνουν τις επιδοσεις. 

Oποτε ας κραταμε μικρο καλαθι για το ποσα fps θα εχουμε στην διαθεση μας με τις αυριανες ναυαρχιδες σε 4κ στα νεα παιχνιδια.. Στα τωρινα ισως να εχουμε πανω απο 100fps σε καποια, στα αυριανα πολυ αμφιβαλλω.. 

Φίλε και εγώ ειμαι 25 χρόνια στα PC και πραγματικά ειναι λίγα έως μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού τα πράματα που έχουν σχέση με εμπορικά διαθέσιμο hardware και να μην το έχω έστω δοκιμάσει κάμποσες φορές  να δω πως τρέχει...  + αυτό έχω τεχνική κατάρτιση δηλαδή δεν είμαι (μόνο) απλός καταναλωτής. 

Με άλλα λόγια εγώ έπαιζα με 2 κάρτες όταν το SLi σήμαινε Scan Line Interleave .... 

Από εκεί και πέρα δεν κατάλαβα το σχόλιο σου, ναι το SLi αργοπεθαίνει (και καλά κάνει και κακώς δεν σταμάτησες να σπαταλάς λεφτά νωρίτερα) γιατί ήταν και ειναι προβληματικό αλλά εγώ απλά σχολίασα (και έκανα quote) το κομμάτι που είπες " Φυσικα και δεν υπαρχει GPU που να χτυπιέσαι κατω να σου βγάλει 4k @ 144Hz, ουτε σημερα ουτε αυριο με ολα τα bells&whistles" Φυσκά και δεν είναι έτσι και έδειξα παραδείγματα ήδη δηλαδή ξεπερνάει κάποιος άνετα τα 60 FPS και καμιά φορά και τα 100 ακόμη (άσχετο αν κοστίζει πολλά λεφτά κτλ) οπότε υπάρχει νόημα για 144Hz οθόνη γιατί όπως έγραψα και πιο πάνω δεν ειναι ανάγκη να τρέχεις καρφωτά 144FPS για να καταλάβεις διαφορά στην ποιότητα/ρευστότητα στην κίνηση με G-sync 144hz το 144 ειναι απλά το άνω ταβάνι... απο εκει και πέρα παίζουν όλες οι ενδιάμεσες συχνότητες απο 30hz και πάνω. 

Επίσης εφόσον σε αρκετά παιχνίδια μια μονή GTX 1080ti μπορεί σε 4κ πολλές φορές να ξεπεράσει τα 60 ή και τα 70 FPS (ανάλογα το παιχνίδι πάντα υπάρχουν κάποια που τα παίζει με 50 FPS και κάποια πχ CSGO που χτυπάει 300άρια) 

Άρα αναμενόμενο ειναι (κρίνοντας απο την ποσοστιαία διαφορά της GTX 1080 ti με την GTX 980 ti και πάει λέγοντας) η ανερχόμενη GTX 1180 ti (ή GTX 2080 ti ανάλογα πως θα την βαφτίσουν) να τα πάει τουλάχιστον 10 με πάνω απο 30% καλύτερα ανάλογα το παιχνίδι. (το αναφέρω γιατί είπες "ούτε αύριο" ) την συγκεκριμένη γενιά λέγεται πως θα την δούμε φέτος το καλοκαίρι. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, GiorgosPP είπε

ακριβως αλλο 16ms  κι αλλο 6.94 ms per frame εξου και το slideshow 

Τα 16.6ms είναι τα 60fps. 13.3 που παίζω είναι τα 75. Καμία σχέση με slideshow ρε συ όμως και 8 9 ώρες ή smoothila είναι πολύ καλή. Σίγουρα τα 144 θα είναι καλύτερα αλλά θα ήθελα 2000 gpus ενώ τώρα με 580 τη βγάζω κομπλέ στα 75.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

28 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

Φίλε και εγώ ειμαι 25 χρόνια στα PC και πραγματικά ειναι λίγα έως μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού τα πράματα που έχουν σχέση με εμπορικά διαθέσιμο hardware και να μην το έχω έστω δοκιμάσει κάμποσες φορές  να δω πως τρέχει...  + αυτό έχω τεχνική κατάρτιση δηλαδή δεν είμαι (μόνο) απλός καταναλωτής. 

Με άλλα λόγια εγώ έπαιζα με 2 κάρτες όταν το SLi σήμαινε Scan Line Interleave .... 

Από εκεί και πέρα δεν κατάλαβα το σχόλιο σου, ναι το SLi αργοπεθαίνει (και καλά κάνει και κακώς δεν σταμάτησες να σπαταλάς λεφτά νωρίτερα) γιατί ήταν και ειναι προβληματικό αλλά εγώ απλά σχολίασα (και έκανα quote) το κομμάτι που είπες " Φυσικα και δεν υπαρχει GPU που να χτυπιέσαι κατω να σου βγάλει 4k @ 144Hz, ουτε σημερα ουτε αυριο με ολα τα bells&whistles" Φυσκά και δεν είναι έτσι και έδειξα παραδείγματα ήδη δηλαδή ξεπερνάει κάποιος άνετα τα 60 FPS και καμιά φορά και τα 100 ακόμη (άσχετο αν κοστίζει πολλά λεφτά κτλ) οπότε υπάρχει νόημα για 144Hz οθόνη γιατί όπως έγραψα και πιο πάνω δεν ειναι ανάγκη να τρέχεις καρφωτά 144FPS για να καταλάβεις διαφορά στην ποιότητα/ρευστότητα στην κίνηση με G-sync 144hz το 144 ειναι απλά το άνω ταβάνι... απο εκει και πέρα παίζουν όλες οι ενδιάμεσες συχνότητες απο 30hz και πάνω. 

Επίσης εφόσον σε αρκετά παιχνίδια μια μονή GTX 1080ti μπορεί σε 4κ πολλές φορές να ξεπεράσει τα 60 ή και τα 70 FPS (ανάλογα το παιχνίδι πάντα υπάρχουν κάποια που τα παίζει με 50 FPS και κάποια πχ CSGO που χτυπάει 300άρια) 

Άρα αναμενόμενο ειναι (κρίνοντας απο την ποσοστιαία διαφορά της GTX 1080 ti με την GTX 980 ti και πάει λέγοντας) η ανερχόμενη GTX 1180 ti (ή GTX 2080 ti ανάλογα πως θα την βαφτίσουν) να τα πάει τουλάχιστον 10 με πάνω απο 30% καλύτερα ανάλογα το παιχνίδι. (το αναφέρω γιατί είπες "ούτε αύριο" ) την συγκεκριμένη γενιά λέγεται πως θα την δούμε φέτος το καλοκαίρι. 

Oλα κατανοητα και δεν υπαρχει λογος να επαναλαμβανομαστε, ουτε να κατσουμε να τις μετρησουμε τωρα και απο ποτε ασχολουμαστε. Εγω εννοησα αυτο ακριβως που ειπα.. Αυτη την στιγμη δεν υπαρχει gpu σε single config που να ειναι remotely close στα 100 fps let alone 144fps..  Oυτε αυριο.. Κυριολεκτικα δεν υπαρχει περιπτωση αν θες την αποψη μου να δεις παιχνιδια νεας τεχνολογιας να ακουμπανε τα 144 fps.. Tωρα αν θες να παιζεις doom/wolfenstein/csgo και τετοια παιχνιδια με πολλα fps ε δεν ζητας και τιποτα τρομερο απο την καρτα σου.. 

Ο μεσος ορος σε νεα παιχνιδια ειναι κοντα στα 60fps με την 1080Ti.. Yπαρχουν φυσικα και engines της πλακας που και 100 και 200 και 300 θα σου δωσουν ειδικα αν κατεβασεις κανα σετινγκ.. Δεν αλλαζει κατι σε αυτο.. 

Oπως και με το 980Ti SLi μπορουσα να το κανω και συνηθως καλυτερα και απο την 1080Ti μου σε framerate.. Gameplay ομως δεν ειναι μονο avg fps ειναι και vram γιατι ειχα θεματακια κατα καιρους με 6Gb.. 

ΚΑΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΟΥΤΕ ειπα οτι δεν μπορεις να τρεξεις με λιγοτερα fps και να μην καταλαβεις διαφορα ουτε οτι δεν ειναι χρησιμο ουτε τιποτα απο ολα αυτα που περιγραφεις.. Δεν καταλαβαινω και το λογο που τα γραφεις για τον απλουστατο λογο οτι δεν ειμαι εναντιον ολων αυτων και απορω απο που σου δημιουργηθηκε αυτη η εντυπωση.. Μιλησα για GPU που δεν μπορει να καλυψει το max της οθονης και απαντουσα στον φιλο για αυτο και μονο αυτο..

Αντιθετως μαλιστα ειμαι υπερμαχος του να παρει καποιος αυτο το μονιτορ γιατι ειναι επενδυση για το μελλον οπως ειπα αν διαβαζες ολα τα ποστ μου και δεν αντιτεθηκα σε αυτο.

Θα το εκτιμουσα λοιπον την επομενη φορα που θα με κανεις quote για κατι να εχεις διαβασει και την πληρη αποψη καποιου ή να εχεις καταλαβει τι εννοει..Ποσο μαλλον οταν η πληρης αποψη του ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΣΤ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΕΚΑΝΕΣ QUOTE..ΗΜΑΡΤΟΝ ΔΗΛΑΔΗ..

Οπως υπαρχουν και αξιολογα παιχνιδια οπως ME : Andromeda, FF XV,Wildlands,AC Origins που δεν ακουμπανε καν τα 60fps μεσο ορο.. 

Και ξαναλεω υπολογιζεις χωρις τις νεες τεχνολογιες που δεν ξερουμε τι αντικτυπο θα εχουν στις επιδοσεις με real time calculations και χωρις τις νεες εξελιγμενες μηχανες γραφικων που θα ειναι σαφεστατα πιο απαιτητικες ουτως ή αλλως.. 

Αν θες να παιζεις παλιοτερα παιχνιδια θα υπαρχουν τιτλοι ειδικα αν ριξεις κανα σετινγκ οπως ειπα,αλλιως σε βρισκω απιστευτα αισιοδοξο αν  πιστευεις ειδικα αν ασχολεισαι οπως λες 25 χρονια με τα pc και ξερεις πως πανε οι επιδοσεις, oτι με την νεα γενια κιολας θα δεις 100αρες να πετανε σε νεους τιτλους.. 

Επισης το jump απο 1080p /2k σε 4k ειναι 4 φορες και δυο φορες πιο απαιτητικο.. Δεν ειναι οπως παλιοτερα τα resolution jumps που ηταν αυξησεις σε pixel count επιπεδου 20-30-50-70% ... 

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Heybro είπε

Τα 16.6ms είναι τα 60fps. 13.3 που παίζω είναι τα 75. Καμία σχέση με slideshow ρε συ όμως και 8 9 ώρες ή smoothila είναι πολύ καλή. Σίγουρα τα 144 θα είναι καλύτερα αλλά θα ήθελα 2000 gpus ενώ τώρα με 580 τη βγάζω κομπλέ στα 75.

αν σινιθισεις το 144 αρι και μετα πας στο 75  θα το δεις φενετε αρκετα ακομα και στο ποντικι η οταν κουνας παραθηρο η εικονιδιο στην επιφανεια εργασιασ φενετε κουραζει λιγοτερα στα ματια η οθονη . τι εννοιεις 2000 gpus ? υπαρχουν 2 κυριοι παραμετροι το μονιτορ και η καρτα . η καρτα βγαζει καπια frames px 70 fps με την πλειοψιφια τον software να βγαζουν μεσο ορο στο second το καθε frame θελει διαφοερτικο χρονο για να γινει render οποτε αν δεν υπαρχει καπιο software fps cap με που  το τελιονει το στελνει στο μονιτορ ακομα και κατω απο 60 fps κερδιζεις λογο 6.9 ms και δεν βλεπεις slideshow με το g - sync που νε στο μονιτορ μοιραζει το χρονο ναι μεν ειναι στροτες οι εικονες αλλα ειδικα κατω απο 60 θα βαλει πολυ delay οποτε οτι πας να κερδιζεις το χανεις δινεις 100 ευρο για 144hrz παραπανο και κερδιζεις παντου , αλλα εχτρα 100-200 για g -sync οχι ριχτα στην καρτα καλιτερα 

Επεξ/σία από GiorgosPP
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, d4ydr33m3r είπε

Oλα κατανοητα και δεν υπαρχει λογος να επαναλαμβανομαστε.. Εγω εννοησα αυτο ακριβως που ειπα.. Αυτη την στιγμη δεν υπαρχει gpu σε single config που να ειναι remotely close στα 100 fps let alone 144fps..  Oυτε αυριο.. Κυριολεκτικα δεν υπαρχει περιπτωση αν θες την αποψη μου να δεις παιχνιδια νεας τεχνολογιας να ακουμπανε τα 144 fps.. Tωρα αν θες να παιζεις doom/wolfenstein/csgo και τετοια παιχνιδια με πολλα fps ε δεν ζητας και τιποτα τρομερο απο την καρτα σου.. 

Ο μεσος ορος σε νεα παιχνιδια ειναι κοντα στα 60fps με την 1080Ti.. Yπαρχουν φυσικα και engines της πλακας που και 100 και 200 και 300 θα σου δωσουν ειδικα αν κατεβασεις κανα σετινγκ.. Δεν αλλαζει κατι σε αυτο.. 

Oπως και με το 980Ti SLi μπορουσα να το κανω και συνηθως καλυτερα και απο την 1080Ti μου σε framerate.. Gameplay ομως δεν ειναι μονο avg fps ειναι και vram γιατι ειχα θεματακια κατα καιρους με 6Gb.. 

ΚΑΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΟΥΤΕ ειπα οτι δεν μπορεις να τρεξεις με λιγοτερα fps και να μην καταλαβεις διαφορα, ουτε οτι δεν ειναι χρησιμο ουτε τιποτα απο ολα αυτα που περιγραφεις.. Δεν καταλαβαινω και το λογο που τα γραφεις για τον απλουστατο λογο οτι δεν ειμαι εναντιον ολων αυτων και απορω απο που σου δημιουργηθηκε αυτη η εντυπωση.. Μιλησα για GPU που δεν μπορει να καλυψει το max της οθονης και απαντουσα στον φιλο για αυτο και μονο αυτο..

Αντιθετως μαλιστα ειμαι υπερμαχος του να παρει καποιος αυτο το μονιτορ γιατι ειναι επενδυση για το μελλον οπως ειπα αν διαβαζες ολα τα ποστ μου και δεν αντιτεθηκα σε αυτο.

Θα το εκτιμουσα λοιπον την επομενη φορα που θα με κανεις quote για κατι να εχεις διαβασει και την πληρη αποψη καποιου ή να εχεις καταλαβει τι εννοει..

Οπως υπαρχουν και αξιολογα παιχνιδια οπως ME : Andromeda, FF XV,Wildlands,AC Origins που δεν ακουμπανε καν τα 60fps μεσο ορο.. 

Και ξαναλεω υπολογιζεις χωρις τις νεες τεχνολογιες που δεν ξερουμε τι αντικτυπο θα εχουν στις επιδοσεις με real time calculations.. 

1) Τα πολλά FPS τα χρειάζεσαι κυρίως για FPS παιχνίδια όπως CSGO/Overwatch/CoD κτλ δεν ειναι της πλάκας.. ειναι e-sports αν έχεις 90 ή 200 FPS witcher 3 ασήμαντη η διαφορά... 

2) Τα τα ~60 FPS που βλέπουμε στα βίντεο είναι συνήθως σε ultra settings που ειναι χαζό να έχεις κάποιες ρυθμίσεις ανοιχτές (όπως πχ το AA) όταν τρέχεις σε 4K παίζοντας λοιπόν με τις σωστές ρυθμίσεις κερδίζεις αρκετά FPS χωρίς να χάσεις σε ποιότητα εικόνας

3) Ναι 144FPS δεν θα φτάσει μια μονή GTX σε 4κ (αν και λένε ότι θα ειναι τέρας αυτή που έρχεται ειδικά φτιαγμένη για 4k ) αλλά όπως αναφέρθηκε και πριν δεν χρειάζεται!!! το G-sync παίζει σε όλη την πάντα απο 30hz έως το cap/ταβάνι (στην συγκεκριμένη οθόνη 144hz)

Τα πλεονεκτήματα του G-sync είναι το μειωμένο tearing  που υπάρχει άσχετα του αν παίζεις πάνω απο πχ 60 FPS ειναι θέμα των frametimes (πόσα FPS σπρώχνει η κάρτα δια του πόσες φορές ανανεώνεται η οθόνη) αν δεν ειναι 1:1 τότε σε ένα hz μπορεί να συμπέσουν 2 frame και μισή οθόνη να δείχνει το Α και άλλη μισή το Β fame  (ιδιαίτερα αντιληπτό όταν υπάρχει γρήγορη κίνηση )

0*B17jPOMzGD7qwDHG.jpg

gsync-no-tearing-example-thumb.jpg

Απο εκει και πέρα αν μπορείς να παίξεις με πάνω απο 60 FPS  τότε πάλι κερδίζεις σε ρευστότητα εικόνας...

Δεν πάει με "άλματα" 60 καλό 120 ρευστό και 144 γαμάτο.... 

όσο περισσότερο φτάνεις τα 100 τόσο το καλύτερο απο θέμα ρευστότητας απο εκεί και πέρα αρχίζει και χάνει λιγο ουσία γιατί δύσκολα καταλαβαίνεις την διαφορά πχ 60 με 120  (60 hz διαφορά) είναι μέρα με την νύχτα απο θέμα ρευστότητας αλλά πχ 120 με 180 (πάλι 60 hz διαφορά) πολύ δύσκολα θα καταλάβεις ότι άλλαξε κάτι... 

άρα αν παίζεις με σταθερά άνω των 70 FPS το κάθε game σου σίγουρα θα δεις βελτίωση (εκτός αν είσαι console peasant αυτοί και με 30hz ικανοποιημένοι ειναι :P ) και ας μην τερματίζεις το refresh rate της οθόνης. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, GiorgosPP είπε

αν σινιθισεις το 144 αρι και μετα πας στο 75  θα το δεις φενετε αρκετα ακομα και στο ποντικι η οταν κουνας παραθηρο η εικονιδιο στην επιφανεια εργασιασ φενετε κουραζει λιγοτερα στα ματια η οθονη 

Σίγουρα βρε συ θα υπάρχει διαφορά απλά μιλάμε για 144hz σταθερά τώρα αν παίζει στα 90 100 είναι μικρότερες οι διαφορές από τα 75. Θες πολύ τουμπανες κάρτες για 100+ fps σε AAA παιχνίδια. 

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, d4ydr33m3r είπε

7 ώρες πριν, d4ydr33m3r είπε

δεν το περνεις για σημερα μονο ομως

Γιαυτό τα αναφέρω γιατί εσύ απλά το βλέπεις σαν επένδυση για το μέλλον ενώ τόση ώρα λέω ότι και στο παρόν πάλι βλέπεις διαφορά. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

1) Τα πολλά FPS τα χρειάζεσαι κυρίως για FPS παιχνίδια όπως CSGO/Overwatch/CoD κτλ δεν ειναι της πλάκας.. ειναι e-sports αν έχεις 90 ή 200 FPS witcher 3 ασήμαντη η διαφορά... 

2) Τα τα ~60 FPS που βλέπουμε στα βίντεο είναι συνήθως σε ultra settings που ειναι χαζό να έχεις κάποιες ρυθμίσεις ανοιχτές (όπως πχ το AA) όταν τρέχεις σε 4K παίζοντας λοιπόν με τις σωστές ρυθμίσεις κερδίζεις αρκετά FPS χωρίς να χάσεις σε ποιότητα εικόνας

3) Ναι 144FPS δεν θα φτάσει μια μονή GTX σε 4κ (αν και λένε ότι θα ειναι τέρας αυτή που έρχεται ειδικά φτιαγμένη για 4k ) αλλά όπως αναφέρθηκε και πριν δεν χρειάζεται!!! το G-sync παίζει σε όλη την πάντα απο 30hz έως το cap/ταβάνι (στην συγκεκριμένη οθόνη 144hz)

Τα πλεονεκτήματα του G-sync είναι το μειωμένο tearing  που υπάρχει άσχετα του αν παίζεις πάνω απο πχ 60 FPS ειναι θέμα των frametimes (πόσα FPS σπρώχνει η κάρτα δια του πόσες φορές ανανεώνεται η οθόνη) αν δεν ειναι 1:1 τότε σε ένα hz μπορεί να συμπέσουν 2 frame και μισή οθόνη να δείχνει το Α και άλλη μισή το Β fame  (ιδιαίτερα αντιληπτό όταν υπάρχει γρήγορη κίνηση )

0*B17jPOMzGD7qwDHG.jpg

gsync-no-tearing-example-thumb.jpg

Απο εκει και πέρα αν μπορείς να παίξεις με πάνω απο 60 FPS  τότε πάλι κερδίζεις σε ρευστότητα εικόνας...

Δεν πάει με "άλματα" 60 καλό 120 ρευστό και 144 γαμάτο.... 

όσο περισσότερο φτάνεις τα 100 τόσο το καλύτερο απο θέμα ρευστότητας απο εκεί και πέρα αρχίζει και χάνει λιγο ουσία γιατί δύσκολα καταλαβαίνεις την διαφορά πχ 60 με 120  (60 hz διαφορά) είναι μέρα με την νύχτα απο θέμα ρευστότητας αλλά πχ 120 με 180 (πάλι 60 hz διαφορά) πολύ δύσκολα θα καταλάβεις ότι άλλαξε κάτι... 

άρα αν παίζεις με σταθερά άνω των 70 FPS το κάθε game σου σίγουρα θα δεις βελτίωση (εκτός αν είσαι console peasant αυτοί και με 30hz ικανοποιημένοι ειναι :P ) και ας μην τερματίζεις το refresh rate της οθόνης. 

Tearing με vsync δεν υπάρχει πάντως. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, TopicStrarter είπε

Γιαυτό τα αναφέρω γιατί εσύ απλά το βλέπεις σαν επένδυση για το μέλλον ενώ τόση ώρα λέω ότι και στο παρόν πάλι βλέπεις διαφορά. 

πρεπει να χαλασεις κανα 1000 - 2000 χιλιαρικα για καρτα και οθονι με το ζορι :lol::lol:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...