Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

Γιαυτό τα αναφέρω γιατί εσύ απλά το βλέπεις σαν επένδυση για το μέλλον ενώ τόση ώρα λέω ότι και στο παρόν πάλι βλέπεις διαφορά. 

Λες να μην ξερω οτι μπορεις να κανεις drop settings; H οτι υπαρχει gsync και αρα οτιδηποτε ανωτερο σε framerate θα βοηθαει και ειναι καλοδεχουμενο; H οτι ακομη και χωρις gsync μια καλυτερη gpu βοηθαει στα καλυτερα framerates avg/min/max και frametimes; 

Δηλαδη την Αμερικη ανακαλυψες ρε φιλε ή ψαχνεις τωρα επιλεκτικα σημεια απο τα ποστ μου για να μην παραδεχθεις οτι λανθασμενα με εκανες quote;

Eν παση περιπτωσει μην το κουραζουμε αλλο.. Νομιζω καταλαβαινομαστε..

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
  • Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Heybro είπε

Tearing με vsync δεν υπάρχει πάντως. 

το Vsync φέρνει άλλα κακά όμως όπως frame lag και jittering και μπορεί να παίξει μόνο σε συγκεκριμένα FPS αν δηλαδή 15/30/60 FPS αν δεν μπορεί η κάρτα γραφικών σου να στείλει καρφωτά κάποιο απο αυτά τότε πάλι θα έχεις tearing (πχ αν σε μια σκηνή απο 60 FPS πέσεις λόγω φόρτου) 

15 λεπτά πριν, Heybro είπε

Σίγουρα βρε συ θα υπάρχει διαφορά απλά μιλάμε για 144hz σταθερά τώρα αν παίζει στα 90 100 είναι μικρότερες οι διαφορές από τα 75. Θες πολύ τουμπανες κάρτες για 100+ fps σε AAA παιχνίδια. 

Εδώ πάντως το engineering sample thw GTX 1180 ti πιάνει 120άρια σε 4k σε βαριά games  :P  (το ξαναβάζω σε περίπτωση που δεν το πρόσεξε κανείς πιο πάνω που το είχα σαν link :P

πηγή https://wccftech.com/nvidia-geforce-gtx-1180-ti-specs-benchmarks-leaked-gt102-turing-gpu-with-10752-cuda-cores-2-5ghz-clock-titan-crushing-performance/

EDIT1: Μουφες τελικα :P 

EDIT2: Εδώ πάντως λέει ότι η GTX 1180 (μη ti) θα είναι 51% ταχύτερη απο την GTX 1080. 

Βέβαια όλα αυτά "relative performance" αλλά και πάλι... θα είναι αισθητή η διαφορά μάλλον. 

Επεξ/σία από TopicStrarter
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

το Vsync φέρνει άλλα κακά όμως όπως frame lag και jittering και μπορεί να παίξει μόνο σε συγκεκριμένα FPS αν δηλαδή 15/30/60 FPS αν δεν μπορεί η κάρτα γραφικών σου να στείλει καρφωτά κάποιο απο αυτά τότε πάλι θα έχεις tearing (πχ αν σε μια σκηνή απο 60 FPS πέσεις λόγω φόρτου) 

Εδώ πάντως το engineering sample thw GTX 1180 ti πιάνει 120άρια σε 4k σε βαριά games  :P  (το ξαναβάζω σε περίπτωση που δεν το πρόσεξε κανείς πιο πάνω που το είχα σαν link :P

Το κακό όπως είπες είναι ότι θέλει να είσαι σταθερά στα fps που παίζεις και πχ αν πέσω στα 74 το νιώθεις ενώ το gsync το εξαλείφει αυτό. Για αυτό πάντα προσπαθώ να είμαι στα 75min ώστε να έχω μια smooth εμπειρία. Jittering δεν έχω παρατηρήσει ίσως λίγο στα 60fps και το input lag είναι σταθερά στα 13.3 πιστεύω ότι έχω μια πολύ καλή εμπειρία και το βλέπω που όσες ώρες και να παίξω είμαι ξεκούραστος. 

Η 1180ti είναι κάρτα που θα βγεί σε 1 χρόνο όμως και θα έχει 1000ευρω. Έχουμε μέλλον καλά να είμαστε να τα δίνουμε σε hardware και όχι στο κράτος και σε γιατρούς. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

Αυτό πως το μέτρησες; 

Έχω το msi afterburner τα 60fps είναι 16.6 ακριβώς στα 75 έχω πάντα 13.3. Το frametime. Όσο είναι ολοησια η γραμμή που έχω είναι και η εμπειρία άψογη. Όταν δω κάποια ανωμαλια στην γραμμή καταλαβαίνω και το lag ανάλογα ένα μικρό βουναλάκι ίσα ίσα που το νιώθεις ένα μεγάλο το νιώθεις περισσότερο. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Heybro είπε

Έχω το msi afterburner τα 60fps είναι 16.6 ακριβώς στα 75 έχω πάντα 13.3. Το frametime. Όσο είναι ολοησια η γραμμή που έχω είναι και η εμπειρία άψογη. Όταν δω κάποια ανωμαλια στην γραμμή καταλαβαίνω και το lag ανάλογα ένα μικρό βουναλάκι ίσα ίσα που το νιώθεις ένα μεγάλο το νιώθεις περισσότερο. 

λολ  αυτο ειναι το average fps της καρτας αλλο πραγμα το to input lag ki αλλο το Hrz και η αποκριση της οθονης σου 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Heybro είπε

ναι αυτό ειναι το frametime όμως και ειναι πάντα 1000ms δια το frame rate σου px 1000/75=13.333333333 

Το input lag ειναι το πόσο χρόνος χρειάζεται απο το click που κάνεις στο ποντίκι σου για να δεις το αποτέλεσμα του click στην οθόνη. 

και αυτό δεν ειναι σταθερό διαφέρει απο παιχνίδι σε παιχνίδι (και επίσης απο PC σε PC μιας και στην διαδικασία αυτή παρεμβαίνουν και άλλα πράματα όπως πχ το input lagg του ίδιου του ποντικιού κτλ) 

Edit: έχοντας πει αυτό βέβαια αν εσένα σε ικανοποιεί το Vsync φτάνει και περισσεύει μιας και για τους κοινούς θνητούς η διαφορά μερικών MS (έστω και 100+)  δεν γίνεται αισθητή έτσι και αλλιώς :P  οπότε και λιγότερο input lag να είχαν θα ήταν το ίδιο "γρήγορη" όσο ήταν με το περισσότερο input lagg βεβαία καλού κακού δες αν βελτιώνονται οι επιδόσεις σου χωρίς Vsync.

Επεξ/σία από TopicStrarter
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, GiorgosPP είπε

λολ  αυτο ειναι το average fps της καρτας αλλο πραγμα το to input lag ki αλλο το Hrz και η αποκριση της οθονης σου 

Γραφει 13.3ms το input lag δεν είναι? 

13 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

ναι αυτό ειναι το frametime όμως και ειναι πάντα 1000ms δια το frame rate σου px 1000/75=13.333333333 

Το input lag ειναι το πόσο χρόνος χρειάζεται απο το click που κάνεις στο ποντίκι σου για να δεις το αποτέλεσμα του click στην οθόνη. 

και αυτό δεν ειναι σταθερό διαφέρει απο παιχνίδι σε παιχνίδι (και επίσης απο PC σε PC μιας και στην διαδικασία αυτή παρεμβαίνουν και άλλα πράματα όπως πχ το input lagg του ίδιου του ποντικιού κτλ) 

Μπορώ κάπως να το δω αυτό? Η οθόνη μου έχει 5ms νομίζω input lag η 55αρα που έπαιζα τόσα χρόνια είχε 42ms επαιζα άνετα και εκεί στο ps3

Δημοσ.

το να το δεις ειναι αποτέλεσμα επιστημονικού πειράματος :P αν πατήσεις play στο βίντεο το έχω βάλει ακριβώς στην στιγμή που αναφέρει την μεθοδολογία που ακολούθησε για να το μετρήσει 

• Thanks 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

το να το δεις ειναι αποτέλεσμα επιστημονικού πειράματος :P αν πατήσεις play στο βίντεο το έχω βάλει ακριβώς στην στιγμή που αναφέρει την μεθοδολογία που ακολούθησε για να το μετρήσει 

Μόλις το είδα όντως θέλει 1002 πραγματα για ακριβή μετριση σε ευχαριστώ. Το ερώτημα είναι κάτω από πόσα ms δεν καταλαβαίνεις διαφορά? Λένε για τις τηλεοράσεις ότι πχ οι Sony που έχουν 20ms είναι εξαιρετικά ακομα και κάτω από 40 είναι κομπλέ. Τώρα αν είμαι στα 5 είτε στα 2 λίγη διαφορά έχει νομίζω ειδικά σε single player. Σε competitive θα πήγαινα σε 1080p 144hz TN panel. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Heybro είπε

Το ερώτημα είναι κάτω από πόσα ms δεν καταλαβαίνεις διαφορά?

Εξαρτάται απο τον άνθρωπο.... άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας :P ένα πολύ γενικό νούμερο πιστεύω ειναι τα 100ms 

Για να πάρεις μια ιδέα παίξε αυτό http://www.freewebarcade.com/game/sheep-dash/index.php και σκέψου ότι υπάρχει input lag και στο μυαλό σου (δηλαδή από να το δεις έως ότου να δώσεις εντολή στο δάχτυλο) οπότε αν πχ κάνεις 150ms τότε πες ότι καταλαβαίνεις διαφορά (με το μάτι) κάπου στα 100 με 80 (στο περίπου αυτά) 

• Like 1
Δημοσ.

Αν έχουμε όριο τα 80 100 τα 1 και 5 που έχουν τα monitors δεν είναι λίγο υπερβολικό? Σε online δεν ξέρω αν όντως έχουν μεγάλες διαφορές. Θα το δοκιμάσω αυτό που είπες και στο monitor και στην μεγάλη που έχει 42ms δύσκολα να καταλάβω διαφορά περισσότερο τα 60fps θα καταλάβω από τα 75.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...