Προς το περιεχόμενο

Yamaha rx-v583 + taga harmony 606 se 5.0 set

zerocool7545

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σκέφτομαι να αγοράσω τον yamaha rx-v583 av ενισχυτή και να τον συνδυάσω με το σετ της taga harmony tav 606 se.Προτίστως με ενδιαφέρει ο στερεοφωνικος ήχος και η μουσική.Θελω όμως να μπορώ να δω και τις ταινίες μου χωρίς όμως να έχω τρελές απαιτήσεις.Η ερώτηση μου είναι αν ο ενισχυτής θα μπορέσει να οδηγήσει τα μπροστινά ηχεία ικανοποιητικά ώστε να βγάλουν όλο το φάσμα του ήχου που μπορούν όταν θα ακούω μουσική ή θα μου καεί;

https://www.ihoekfrasi.gr/Ήχος/Speakers/Home-Cinema-Set.html/taga-harmony-tav-606-se-set-Walnut.html?search=Taga+harmony+606

https://europe.yamaha.com/en/products/audio_visual/av_receivers_amps/rx-v583/index.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
1 ώρα πριν, zerocool7545 είπε

yamaha rx-v583

Ο ενισχυτής θα είναι υπεραρκετός.

Δε ξέρω αν τα ηχεία που διάλεξες

taga harmony tav 606 se

θα είναι αρκετά;

Προσωπικά, έφτιαξα το δικό μου με ενισχυτή αντίστοιχο (πήγα σε Denon AVR2300) αλλά τα ηχεία που λες είναι κατώτερα.

Ίσως μια ιδέα είναι να πάρεις σιγά - σιγά αν το budget δε φτάνει στην αρχή.

Στην τιμή των taga θα κοιτούσα μόνο για δύο μπροστινά + καλά καλώδια.

Όχι ότι δε θα παίξουν δυνατά αλλά εκτιμώ πως αν δώσεις ~600€ για τον Yamaha θα τον πνίξεις με φτωχά περιφερειακα στοιχεία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

O ενισχυτής είναι στα 400€ από amazon.Οταν βλέπουμε ταινίες η ένταση στα ηχεία αυξομειώνεται, πολλές φορές απότομα, αυτό όμως δεν τραβάει πολύ ρεύμα.Οταν ακούμε μουσική η ένταση δεν κάνει μεγάλες αλλαγές και η κατανάλωση ρεύματος αυξάνεται κατακόρυφα.Ο φόβος μου είναι αν βάλω μουσική σε μεγάλη ένταση μήπως ζορίσω πολύ τον ενισχυτή, σε ταινίες δεν νομίζω να έχει θέμα.Απο ηχεία τι θα μου πρότεινες;

Επεξ/σία από zerocool7545

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

400€ από amazon

Okay, εγώ είδα τιμές ελληνικές.

Με αντίστοιχη λογική με τη δική σου, και αφού δεν είμαι high end τύπος, πήρα της Yamaha (σειρά ns 777, ns-c444, 333) και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος εδώ και δύο χρόνια.

Είχα και δύο jbl one pro που τα κρέμασα ψηλά (πάνω από τα πίσω περιφερειακά) και το σύστημα έγινε 7.1 και - για τα δικά μου γούστα - πετάει!

Επειδή είναι κάτι μόνιμο, η θέση μου θα ήταν να μην τσιγκουνευτεις .... (αν το αντέχει η τσέπη σου) και να πάρεις κάτι πιο μεσαιο.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
όχι 555 αλλά ns-c444

Δυστυχώς δεν μπορώ να διαθέσω τόσα χρήματα, ψάχνω κάτι πιο προσιτό.Τα έψαξα και φαίνονται πολύ καλά, επίσης διάβασα και πολύ καλές κριτικές.

Επισκέπτης
2 λεπτά πριν, zerocool7545 είπε

Δυστυχώς δεν μπορώ να διαθέσω τόσα χρήματα, ψάχνω κάτι πιο προσιτό.

οκ .... αλλά μήπως πρέπει να σκεφτείς να πας σταδιακά διότι εάν πάρεις ένα κατώτερο σύνολο θα το παντρευτείς (κι οι χωρισμοί κοστίζουν .... )

Μια ενδιάμεση λύση είναι να πάρεις μόνο μπροστινά και ύστερα ένα μεσαίο (μαζί με τον ενισχυτή) οπότε το κόστος δεν διαφέρει .... 

10 λεπτά πριν, zerocool7545 είπε

Τα έψαξα και φαίνονται πολύ καλά

Προσπάθησε να τα ακούσεις κιόλας ... αν πας σε κάποιο μαγαζί με ηχεια (έστω αντίστοιχης τιμής) θα πάρεις μια ιδέα. 

Παντως, οτιδήποτε και αν πάρεις θα είναι καλύτερο από το ηχείο της tv ;)  ... οπότε: Καλές Αγορές! 

===========================================================================

Τέλος, ενδεικτικά πρέπει να υπολογίσεις και άλλα "μικροέξοδα" 

..........................

1. περίπου 100 ευρώ για αντίστοιχα "μεσης" κατηγορίας καλώδια [~5 ευρώ το μέτρο] --> εάν πάρεις μόνο για μπροστά θα είναι ~20 ευρώ 

2. καλές μπανάνες [15 euros η τετράδα] καθώς και (αργότερα ....)

3. ένα αξιοπρεπές sub [~300 - 400 ευρώ] που μπορεί να μην το πάρεις στην αρχή καθώς η διαφορά με ό,τι ακούς σήμερα θα είναι ούτως ή άλλως ιλιγγιώδης!

Το κόστος των καλωδίων θα μεγαλώσει εάν πας για 7.1 αν και μπορείς να κόψεις λίγο οδηγώντας τα πίσω ηχεία με φθηνότερο καλώδιο (όπου έχεις και τα περισσότερα μέτρα ;)). Προσωπικά έβαλα καλά καλώδια στα εμπρός + κεντρικό (ένας απλός αλλά βασικός λόγος ήταν ότι τα καλά καλώδια έχουν τριπλάσιο πάχος και χρειάζονται πολύ μεγάλα κανάλια για να κρυφτούν εντέλει στον τοίχο ... Βάλε ~ 50 ευρώ και για τα κανάλια γιατί διαφορετικά θα σε διώξει η σύζυγος - αν είσαι παντρεμένος - ενώ θα σε λατρέψει όταν τα κρύψεις (κάτι που δείχνει ότι την σκέφτεσαι :) ) .

Τέλος, υπολόγισε ~ 50 ευρώ για καλές βάσεις για τα πίσω περιφερειακά (+30 αν βάλεις και μικρά ψηλά). 

Επισκέπτης
2 λεπτά πριν, zerocool7545 είπε

Τα yamaha ns555 κοστίζουν 260€ το τεμάχιο, δλδ 500€ το ζεύγος, δεν θα δώσω τόσα χρήματα.Τωρα για τα μικροέξοδα που αναφέρεις είναι υπολογισμένα!

Καλά τα λες! 

Άκου ακόμα μια ιδέα: πάρε πρώτα τον ενισχυτή + τα ns-333 και τα τοποθετείς ως εμπρός ηχεία (και αν θέλεις + το ns -c444) και - όταν μπορέσεις - αγοράζεις μεγάλα μπροστινά και πηγαίνεις τα 333 πίσω. 

Εννοείται ότι δεν επιμένω στα yamaha - απλά είναι αυτά που έχω και μπορώ να μιλήσω για αυτά. Ο ήχος τους είναι πολύ καλός από μόνα τους και μπορούν να σταθούν εξαιρετικά ως μικρά μπροστινά (κάτι που δεν είναι παράλογο εάν μένεις σε πολυκατοικία οπου ενδεχομένως να μην σε παίρνει και για μεγάλα).

Τώρα που το σκέφτομαι είναι κάτι που δε έχεις διευκρινήσει. Αν μένεις σε πολυκατοικία - σκέψου το ούτως ή άλλως μήπως και ακόμα και τα taga είναι υπερβολικά από πλευράς έντασης και μπορείς να μείνεις σε κάτι μικρότερο (ο ενισχυτής μάλλον είναι καλός: και με τα wifi και τα όλα του :) )

Ο λόγς που ... επιμένω έιναι να μην παγιδευτείς. Καλα τα σετ αλλά ... ό,τι δίνεις παίρνεις. 

Σε μονοκατοικία είμαι, βαράω όσο θέλω!Τα taga harmony τα έχω ακούσει και μου άρεσαν.Λιγο στις ψηλές δεν είναι τόσο ζωντανά αλλά με 400€ που έχουν είναι οκ.Εγω ψάχνω κάτι ανάλογο σε αυτή την κατηγορία τιμής.

Επισκέπτης

Σε μονοκατοικία είμαι, βαράω όσο θέλω!Τα taga harmony τα έχω ακούσει και μου άρεσαν.Λιγο στις ψηλές δεν είναι τόσο ζωντανά αλλά με 400€ που έχουν είναι οκ.Εγω ψάχνω κάτι ανάλογο σε αυτή την κατηγορία τιμής.

Νομίζω ότι ένας γενικός κανόνας είναι να μπορεί ο ενισχυτής να "οδηγήσει" τα ηχεία χωρίς να υπερβαίνει το 80% της μέγιστης απόδοσης στις συνήθεις δυνατές εντάσεις ακρόασης. 

Εκτιμώ πως με αυτά που επιλέγεις θα είσαι ~50-60%

Επισκέπτης
32 λεπτά πριν, zerocool7545 είπε

Άρα μου προτείνεις να πάρω μεγαλύτερο σε watt ενισχυτή;

Όχι φίλε μου! Νομίζω πως θα είσαι μια χαρά!

40 λεπτά πριν, zerocool7545 είπε

Άρα μου προτείνεις να πάρω μεγαλύτερο σε watt ενισχυτή;

91 dB είναι τα ηχεία . Δεν θα έχεις πρόβλημα 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...