johnyb98 Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 Καλησπέρα. Ήθελα τη βοήθεια-συμβουλή σας σχετικά με αυτό που συμβαίνει στον υπολογιστή του mini-market. Είναι η δεύτερη φορά που στον υπολογιστή επέρχεται δεύετρο πρόβλημα. Ίσως να πρόκειται για ίδιας φύσεως-βάσης πρόβλημα. Θα βγάλετε το συμπέρασμά σας στο τέλος... Στο mini-market όπου βρίσκεται ο υπολογιστής, δεν υπάρχει δίκτυο. Είναι ένας μόνο υπολογιστής από το 2013 που άνοιξε το market. Πρώτο πρόβλημα: Ιανουάριος 2018 (είναι και το πρώτο πρόβλημα από το 2013 που ξεκίνησε να λειτουργεί ο υπολογιστής) Αυτό το πρώτο πρόβλημα ήταν ότι , αφού τα Windows XP ξεκίνησαν να φορτώνουν, και αφού στην οθόνη έμφανιζόταν το "Windows XP" logo (με την μικρή μπλε μπάρα με τρεις παύλες να τρέχει στο κάτω μέρος τού logo), έφτανες στο desktop, και ξεκίναγες να δουλεύεις. Τότε, ξαφνικά, η οθόνη γινόταν μαύρη. Δεν έσβηνε ο υπολογιστής. Η οθόνη γινόταν μαύρη. Δοκίμασα να φέρω τον υπολογιστή στο σπίτι. Αρχικά, άνοιξα το case, και υπήρχε μέσα άφθονη σκόνη. Τόση πολλή, που είχε μετατραπεί σε χνούδι. Πήρα το blower, και το καθάρισα πάρα πολύ καλά εσωτερικά. Έφυγαν όλα. Στη συνέχεια, συνέδεσα τον υπολογιστή στο ρεύμα, και τον ξεκίνησα. Την πρώτη φορά, τον δούλεψα 2-3 λεπτά, και φάνηκε να δουλεύει κανονικά. Έκανα μία επανεκκίνηση, και το ίδιο πρόβλημα:μαύρη οθόνη στο ξαφνικό. Λόγω τού ότι ο υπολογιστής όλα αυτά τα χρόνια, δεν συνδέεται σε UPS, και σε συνδυασμό με το ότι κάθε μέρα λειτουργεί πολλές ώρες στο κατάστημα, είναι πολύ πιθανό ίσως το τροφοδοτικό να χρειάζεται αντικατάσταση. Αλλά, πριν την αγορά τροφοδοτικού, δοκίμασα με ένα τροφοδοτικό και μία PCI-x κάρτα γραφικών (η κάρτα τού υπολογιστή Turbo-x είναι onboard). Το πρόβλημα που μαυρίζει η οθόνη μπορεί να μην οφείλεται στην κάρτα, αλλά στη μητρική. Εάν έχει πρόβλημα η μητρική, μπορεί να γίνεται αυτό το μαύρο με την κάρτα και την οθόνη. Δεν ξέρω πώς μπορώ να το διαπιστώσω αυτό. Όπως, επίσης, εάν το τροφοδοτικό έχει πρόβλημα, και δεν τροφοδοτεί σωστά μητρική, δεν ξέρεις που μπορεί να οδηγήσει η λάθος τροφοδοσία:π.χ. σε αυτό που συμβαίνει με το μαύρισμα της οθόνης. Δοκιμάζοντας, λοιπόν, με τον συνδυασμό αυτών των δύο (τροφοδοτικό + PCI-x VGA), δούλεψε κανονικά. Οπότε, έκανα την αγορά, και τα εγκατέστησα. Όλους αυτούς τους μήνες (μέχρι χθες που εμφανίστηκε το δεύτερο πρόβλημα) όλα δούλευαν κανονικά. Δεύτερο πρόβλημα: χθες, 20 Μαΐου Από τότε που εγκατέστησα το νέο τροφοδοτικό και την PCI-x κάρτα γραφικών (Ιανουάριος), μέχρι χθες, δεν είχε αμφανιστεί κάτι. Όλα δούλευαν ρολόι. Χθες, άνοιγμα του market, και πήγα στον υπολογιστή, και πάτησα το power on button στο case. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, έβγαλε πάλι το logo, έφυγε το logo (σαν να δείχνει ότι συνεχίζει να φορτώνει και πάει προς το desktop), αλλά στο σημείο αυτό (λίγο πριν φτάσει στο desktop), άρχισε να μυρίζει κάτι σαν καμμένο. Δεν έβγαλε καπνούς από πουθενά. Μόνο λίγο καμμένο. Αμέσως έκλεισα από το power, και από χθες δεν το έχω ξανανοίξει. Και εδώ είναι που έχω σταματήσει, και ήθελα κάποιες συμβουλές. Δεν ξέρω εάν ισχύει αυτό που σας είπα στην αρχή. Εάν τα δύο προβλήματα έχουν κάπου την ίδια βάση. Ακολουθούν κάποια στοιχεία που ίσως σας χρειαστούν και βοηθήσουν στα συμπεράσματα και τις συμβουλές σας.. νέο τροφοδοτικό που αγόρασα και εγκατέσησα τον Ιανουάριο https://www.corsair.com/ww/en/Power/vs-series-config/p/CP-9020049-NA νέα PCI-x VGA που αγόρασα και εγκατέσησα τον Ιανουάριο http://www.sapphiretech.com/productdetial.asp?pid=6266479D-30D1-4810-9FBF-69B681F5909F&lang=eng Υπολογιστής:Turbo-x Επισης, για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία σας είναι χρήσιμη, παρακαλώ ρωτήστε με. Ευχαριστώ ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 Επειδή το λινκ μλκίζεται, μας πετάει στο θέμα, το βάζω εγώ εδώ: R5 230 1G D3 http://www.sapphiretech.com/productdetial.asp?pid=6266479D-30D1-4810-9FBF-69B681F5909F&lang=eng Η μητρική μήπως έχει κανέναν φουσκωμένο πυκνωτή; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnyb98 Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 Δεν είμαι κοντά στον υπολογιστή. Θα το δω και θα ανεβάσω αύριο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ghost007 Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 βαλε αυτο το προγραμμα και δες θερμοκρασιες κλπ .. https://www.hwinfo.com/download.php επισης το κουτι εχει καλο αερισμο γενικως ανεμιστηρες κλπ μηπως βραζουν.. και αυτο το vs μηπως ειναι απο την παλια σειρα τπτ που ειχαν θεματα.. παντως πιθανων το καμμενο η απο τροφοδοτικο η απο μητρικη θα ειναι αλλα τεσπα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnyb98 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Δοκίμασα να ανοίξω το pc να δω εάν θα βγάλει κάποιον καπνό από κάπου, ή κάποια μυρωδιά-καμμένο, και είναι τελείως dead. Ξεκινάει το cpu fan, αλλά δεν κάνει το beep τού POST, ούτε, φυσικά, εικόνα έχει η οθόνη, ούτε τίποτα. Πάμε γι' άλλα !! Στις 21/5/2018 στις 10:47 ΜΜ, Ghost007 είπε και αυτο το vs μηπως ειναι απο την παλια σειρα τπτ που ειχαν θεματα.. Μπορείτε να με βοηθήσετε με κάποιο link σχετικά με τη σειρά που είχαν θέμα; Επειδή δεν έχω ξαναψάξει κάτι τέτοιο, έχω το κουτί τού τροφοδοτικού. Όταν μου δώσετε το link, τί πρέπει να συγκερίνω στο link καί το κουτί ώστε να πιστοποιήσω ελαττωματική σειρά που έλαβα; please S.O.S Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2018 από johnyb98 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ghost007 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2018 1 ώρα πριν, johnyb98 είπε Δοκίμασα να ανοίξω το pc να δω εάν θα βγάλει κάποιον καπνό από κάπου, ή κάποια μυρωδιά-καμμένο, και είναι τελείως dead. Ξεκινάει το cpu fan, αλλά δεν κάνει το beep τού POST, ούτε, φυσικά, εικόνα έχει η οθόνη, ούτε τίποτα. Πάμε γι' άλλα !! Μπορείτε να με βοηθήσετε με κάποιο link σχετικά με τη σειρά που είχαν θέμα; Επειδή δεν έχω ξαναψάξει κάτι τέτοιο, έχω το κουτί τού τροφοδοτικού. Όταν μου δώσετε το link, τί πρέπει να συγκερίνω στο link καί το κουτί ώστε να πιστοποιήσω ελαττωματική σειρά που έλαβα; please S.O.S το θεμα ειναι δεν ειναι σιγουρο το τροφοδοτικο και αφου λες οτι δινει ρευμα μπορει να ειναι κατι αλλο οπως η μητρικη π.χ ...θελει ψαξιμο το ολο θεμα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα