Tzimmys Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 Καλησπέρα.... Πριν από καιρό αγόρασα 6 ip cameres για να ελέγχουμε την εταιρία που εργάζομαι. Αγοράσαμε την Sricam sp012. Για το σπίτι που την αγόρασα και για τα λεφτά τους, είναι τίμιες.... Για την επιχείρηση όμως, δεν κάνουν... Έχουμε αποσυνδέσεις, η απομακρυσμένη παρακολούθηση από κινητό καποιες φορές δεν δουλεύει, οι ειδοποιήσεις για κίνηση έρχονται ή πολλές (μέχρι και μια μικρή αλλαγή σκιάς ή δεν έρχονται καθόλου....), γενικά θέματα που για το σπίτι που την έχω για να κοιτάω τον μπέμπη, δεν έχω θέμα, για την δουλειά που τις πρότεινα όμως, εκτέθηκα.... Θα ήθελα λοιπόν μια πρόταση δοκιμασμένη, να λειτουργεί με καταγραφικό και σκληρό δίσκο, η εφαρμογή για το κινητό να μπορεί να έχει live view από πολλές κάμερες μαζί (η sricam ας πούμε μπορούσες να βλέπεις μόνο μία τη φορά), να έχει 6 με 8 κάμερες και να μπορεί να καταγράφει ήχο.... Στο skroutz και στο google βλέπω κάμποσες προτάσεις, αλλά πάλι θα πάω βάση χαρακτηριστικών, που καμιά φορά δεν αποδίδουν την πραγματική εικόνα. Αν υπάρχει εμπειρία από κάποιον, θα το εκτιμούσα πολύ.
mechpanos Δημοσ. 22 Μαΐου 2018 Δημοσ. 22 Μαΐου 2018 Hikvision είναι γνωστές και αξιόπιστες, όπως και οι foscam, ενώ κυκλοφορούν και πάρα πολλές που το interface τους είναι "foscam clone", δηλαδή μπορεί να είναι συμβατές με καταγραφικά με τις ρυθμίσεις της foscam. Μια λύση για να μην πετάξεις τις κάμερες που έχεις, είναι να βάλεις ένα pc να κάνει το ρόλο του "καταγραφικού", και να του κάνεις μια εγκατάσταση κατάλληλου λογισμικού όπου θα ρυθμίσεις τις κάμερες. Μετά όλη την πρόσβαση, έλεγχο κλπ θα την κάνεις μέσω του λογισμικού. Ένα που χρησιμοποίησα εγώ είναι το Zoneminder, σε Ubuntu Server 16.04. Δεν είναι τόσο προηγμένο σε λειτουργίες, αλλά είναι αξιόπιστο. Το θέμα που έχω με αυτό τώρα, είναι ότι θέλω να του βάλω πολλές κάμερες επάνω και σκέφτομαι όλο αυτό το traffic, πώς θα το διαχειριστεί το δίκτυο χωρίς να lagάρει! Μάλλον θα πάω σε μια λύση τύπου ξεχωριστό switch για τις κάμερες και το καταγραφικό, ώστε η κίνηση να πηγαίνει στο καταγραφικό χωρίς να επιβαρύνει την κίνηση στο υπόλοιπο δίκτυο. Και από τα πιο απομακρυσμένα μέρη που υπάρχει ήδη δικτύωση (πχ από όροφο σε όροφο), πάλι λέω να τραβήξω ξεχωριστή δικτύωση για τις κάμερες, γιατί θα μπει και voip, μην γίνει μπάχαλο...
Ledis Δημοσ. 22 Μαΐου 2018 Δημοσ. 22 Μαΐου 2018 1 ώρα πριν, mechpanos είπε Hikvision είναι γνωστές και αξιόπιστες, όπως και οι foscam, ενώ κυκλοφορούν και πάρα πολλές που το interface τους είναι "foscam clone", δηλαδή μπορεί να είναι συμβατές με καταγραφικά με τις ρυθμίσεις της foscam. Μια λύση για να μην πετάξεις τις κάμερες που έχεις, είναι να βάλεις ένα pc να κάνει το ρόλο του "καταγραφικού", και να του κάνεις μια εγκατάσταση κατάλληλου λογισμικού όπου θα ρυθμίσεις τις κάμερες. Μετά όλη την πρόσβαση, έλεγχο κλπ θα την κάνεις μέσω του λογισμικού. Ένα που χρησιμοποίησα εγώ είναι το Zoneminder, σε Ubuntu Server 16.04. Δεν είναι τόσο προηγμένο σε λειτουργίες, αλλά είναι αξιόπιστο. Το θέμα που έχω με αυτό τώρα, είναι ότι θέλω να του βάλω πολλές κάμερες επάνω και σκέφτομαι όλο αυτό το traffic, πώς θα το διαχειριστεί το δίκτυο χωρίς να lagάρει! Μάλλον θα πάω σε μια λύση τύπου ξεχωριστό switch για τις κάμερες και το καταγραφικό, ώστε η κίνηση να πηγαίνει στο καταγραφικό χωρίς να επιβαρύνει την κίνηση στο υπόλοιπο δίκτυο. Και από τα πιο απομακρυσμένα μέρη που υπάρχει ήδη δικτύωση (πχ από όροφο σε όροφο), πάλι λέω να τραβήξω ξεχωριστή δικτύωση για τις κάμερες, γιατί θα μπει και voip, μην γίνει μπάχαλο... Πόσες κάμερες έχεις σκοπό να βάλεις, και τι δίκτυο έχεις. Αν έχεις Gigabit, δεν θα έχεις κάποιο ιδιαίτερο θέμα ( Εκτός αν μου πεις ότι θα βάλεις 200+ κάμερες)
Tzimmys Δημοσ. 22 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2018 20 ώρες πριν, Ledis είπε Δες για Dahua η Hikvision Έχεις να προτείνεις μοντέλα? Όπως είπα, θέλω δοκιμασμένη λύση. Το να δω τα χαρακτηριστικά και μόνο, το κάνω, έτσι κάνω πάντα, αλλά όπως είπα, δεν θέλω να ξαναεκτεθώ. Θέλω μία δοκιμασμένη λύση. 2 ώρες πριν, mechpanos είπε Hikvision είναι γνωστές και αξιόπιστες, όπως και οι foscam, ενώ κυκλοφορούν και πάρα πολλές που το interface τους είναι "foscam clone", δηλαδή μπορεί να είναι συμβατές με καταγραφικά με τις ρυθμίσεις της foscam. Μια λύση για να μην πετάξεις τις κάμερες που έχεις, είναι να βάλεις ένα pc να κάνει το ρόλο του "καταγραφικού", και να του κάνεις μια εγκατάσταση κατάλληλου λογισμικού όπου θα ρυθμίσεις τις κάμερες. Μετά όλη την πρόσβαση, έλεγχο κλπ θα την κάνεις μέσω του λογισμικού. Ένα που χρησιμοποίησα εγώ είναι το Zoneminder, σε Ubuntu Server 16.04. Δεν είναι τόσο προηγμένο σε λειτουργίες, αλλά είναι αξιόπιστο. Το θέμα που έχω με αυτό τώρα, είναι ότι θέλω να του βάλω πολλές κάμερες επάνω και σκέφτομαι όλο αυτό το traffic, πώς θα το διαχειριστεί το δίκτυο χωρίς να lagάρει! Μάλλον θα πάω σε μια λύση τύπου ξεχωριστό switch για τις κάμερες και το καταγραφικό, ώστε η κίνηση να πηγαίνει στο καταγραφικό χωρίς να επιβαρύνει την κίνηση στο υπόλοιπο δίκτυο. Και από τα πιο απομακρυσμένα μέρη που υπάρχει ήδη δικτύωση (πχ από όροφο σε όροφο), πάλι λέω να τραβήξω ξεχωριστή δικτύωση για τις κάμερες, γιατί θα μπει και voip, μην γίνει μπάχαλο... Ωραίος φίλε.... Τις μάρκες που προτείνεις τις ξέρω, τι κοίταξα, αλλά ισχύει ότι είπα στον φίλο παραπάνω... Για την δεύτερη λύση που προτείνεις, το έκανα ήδη. Καλά το σκέφτηκες, η sricam έχει και δικό της λειτουργικό που λόγω sever που έχουμε μπορούσε να δουλεύει και να καταγράφει συνεχώς εκεί, αλλά τα θεματάκια που είπα σην αρχή, δεν μου/ μας προσφέρουν την ασφάλεια και την σιγουριά που θέλουμε.... Όπως είπα, τελικά αυτές οι κάμερες είναι για ιδιωτική χρήση. 43 λεπτά πριν, Ledis είπε Πόσες κάμερες έχεις σκοπό να βάλεις, και τι δίκτυο έχεις. Αν έχεις Gigabit, δεν θα έχεις κάποιο ιδιαίτερο θέμα ( Εκτός αν μου πεις ότι θα βάλεις 200+ κάμερες) 8 κάμερες φίλε μου... Με το δύκτιο δεν υπάρχει θέμα....
mechpanos Δημοσ. 22 Μαΐου 2018 Δημοσ. 22 Μαΐου 2018 5 ώρες πριν, Ledis είπε Πόσες κάμερες έχεις σκοπό να βάλεις, και τι δίκτυο έχεις. Αν έχεις Gigabit, δεν θα έχεις κάποιο ιδιαίτερο θέμα ( Εκτός αν μου πεις ότι θα βάλεις 200+ κάμερες) Γύρω στις 15 κάμερες 2mp. Αλλά στο δίκτυο θα είναι και ένα σωρό άλλοι υπολογιστές + η τηλεφωνία, όπου θέλω να μην κόβει για κανένα λόγο!
Tzimmys Δημοσ. 22 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2018 Ή είμαι πολύ κουρασμένος και κάτι δεν κατάλαβα καλά, ή μπήκες σε λάθος νήμα καταλάθος, ή είδες φως και μπήκες...
mechpanos Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 8 ώρες πριν, Tzimmys είπε Ή είμαι πολύ κουρασμένος και κάτι δεν κατάλαβα καλά, ή μπήκες σε λάθος νήμα καταλάθος, ή είδες φως και μπήκες... Χαχαχα...δεν κοίταξες καλά, μάλλον το gigabit απευθυνόταν σε εμένα που έκανα λόγο για την δικτύωση! Zoneminder δοκίμασες; Επίσης, πληροφοριακά η καταγραφή ήχου νομίζω είναι παράνομη!
Tzimmys Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Καλημέρα σε όλους... Σιγά μην το καταλάβαινα αυτό 12 η ώρα το βράδυ Έχω μείνει πολύ πίσω.... Πρώτη φορά ακούω το zoneminder, δυστυχώς δεν παίζει σε wind και τις sp012 δεν τις έχει στην λίστα που υποστηρίζει, παρόλα αυτά θα δοκιμάσει την εφαρμογή της για android... Όσων αφορά την ηχογράφηση, επειδή το έχω και εγώ στο πίσω μέρος του μυαλού μου, μπορεί κάποιος να μας απαντήσει με σιγουριά το τι ισχύει?
mechpanos Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Tzimmys είπε Καλημέρα σε όλους... Σιγά μην το καταλάβαινα αυτό 12 η ώρα το βράδυ Έχω μείνει πολύ πίσω.... Πρώτη φορά ακούω το zoneminder, δυστυχώς δεν παίζει σε wind και τις sp012 δεν τις έχει στην λίστα που υποστηρίζει, παρόλα αυτά θα δοκιμάσει την εφαρμογή της για android... Όσων αφορά την ηχογράφηση, επειδή το έχω και εγώ στο πίσω μέρος του μυαλού μου, μπορεί κάποιος να μας απαντήσει με σιγουριά το τι ισχύει? Τι εννοείς "δεν παίζει σε wind"? 2ον η εφαρμογή για android, δεν κάνει τίποτα άλλο από το να είναι ο "client" της κεντρικής εγκατάστασης Zoneminder. Όσο για την υποστήριξη, μην κολλάς εκεί δεν χρειάζεται να λέει ότι το υποστηρίζει. Από την στιγμή που μια IP camera μεταδίδει live stream, βρίσκεις την διεύθυνση του stream, το εισάγεις στην αντίστοιχη ρύθμιση του zoneminder και έτσι το Zoneminder την βλέπει. Μετά από το Zoneminder βλέπεις τις κάμερες μια-μια, όλες μαζί, ό,τι θες. Από κινητό υπάρχει μια εφαρμογή free ZMView ψιλομέτρια και μια άλλη που κάνει κάπου 5-6€ που δεν την έχω δουλέψει, από την παρουσίαση φαίνεται καλή. Αναφορά σε κείμενο Από το forum του Zoneminder: Solved everything, control video and everything, these are my setup : General tab : Enabled : checked (ofc ) Source Type Ffmpeg Source tab: source Path : rtsp://admin:<passw>@<ip>/onvif1 ( es. rtsp://admin:[email protected]/onvif1 , no port here ) Remothe method : UDP ( no UPD multicast, just UPD) Target colorspace 32 Capture Width (pixels) 1280 Capture Height (pixels) 720 Control Tab: controllable : checked control type : netcat ONVIF control address : admin:<passw>@<ip>:5000 es admin:[email protected]:5000 Auto Stop Timeout : 1 ( i'm not sure this is required, but it didnt work before i set up this. but it may be unrelated ). i think this will work with most of the sircam sp series cam except for the resolution, for the resolution part, just connect with vlc to the rtsp stream and check the codec info and copy the correct resolution. Οπότε αν δεν βαριέσαι να φας 2-3 μέρες και έχεις PC διαθέσιμο για Zoneminder server, ψήστο (και μετά εννοείται κουμπώνεις ό,τι άλλη κάμερα θες επάνω του, θα είναι το καταγραφικό σου). Άσε που υπάρχει δε και γρήγορος τρόπος, να μην μπλέκεις με σεταρίσματα και ιστορίες του Zoneminder, κάνεις μια απλή εγκατάσταση Ubuntu και μετά εγκαθιστάς το Zoneminder με Docker, έτοιμο ρυθμισμένο! https://www.webcodegeeks.com/devops/docker-zoneminder-tutorial/ Επεξ/σία 23 Μαΐου 2018 από mechpanos
Tzimmys Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Windows εννοούσα. Έτσι λέει στο site, ότι windows ούτε υποστηρίζουν, ούτε και έχουν σκοπό ποτέ να το κάνουν... Και για το android, έχουν μία δική τους λέει, την zmNinja, αυτήν έχω σκοπό να δοκιμάσω.... Και για την υποστήριξη που λες, και εγώ αυτό σκέφτηκα και είπα ότι θα τη δοκιμάσω....
mechpanos Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 Δημοσ. 23 Μαΐου 2018 35 λεπτά πριν, Tzimmys είπε Windows εννοούσα. Έτσι λέει στο site, ότι windows ούτε υποστηρίζουν, ούτε και έχουν σκοπό ποτέ να το κάνουν... Και για το android, έχουν μία δική τους λέει, την zmNinja, αυτήν έχω σκοπό να δοκιμάσω.... Και για την υποστήριξη που λες, και εγώ αυτό σκέφτηκα και είπα ότι θα τη δοκιμάσω.... Δεν υποστηρίζει windows ο server (καταγραφικό), είναι εφαρμογή linux. Ο χρήστης έχει πρόσβαση από οποιοδήποτε λειτουργικό, με τον browser, ή από το κινητό με τον browser του κινητού ή με την εφαρμογή, για πιο ευκολία! Δηλαδή, το λειτουργικό στο pc που θα κληθεί να παίξει τον ρόλο καταγραφικού, στην ουσία πρέπει να είναι linux. Αν δεν στήσεις εγκατάσταση ZM σε ένα pc, δεν έχει νόημα να δοκιμάσεις την εφαρμογή, γιατί είναι μόνο ο client (δηλαδή όταν πας να την ανοίξεις, να σου δώσω να καταλάβεις, θα σου ζητήσει την IP του pc που έχεις βάλει το Zoneminder, και το username/password του χρήστη που έχεις σετάρει να δώσεις πρόσβαση, αν δεν έχεις αυτά δεν θα δεις τίποτα, δεν κάνει η εφαρμογή διαχείριση τις κάμερες αλλά το πρόγραμμα του pc, από την εφαρμογή χειρίζεσαι μόνο). Πάντως το ZM κάνει αυτά που θες, εκτός από την καταγραφή ήχου (εγγραφή - αναπαραγωγή βίντεο, ορισμός ζωνών παρακολούθησης πάνω στην εικόνα μιας κάμερας, πχ η είσοδος - έξοδος σε ένα σπίτι και όχι όλη η αυλή, ορισμός alarms αποστολή ειδοποιήσεων, κλπ).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα