lactate Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 Μετά από διάφορες σκέψεις κατέληξα στο να πάρω ένα από τα δύο. Το δίλημμα προέκυψε επειδή η τιμή τους είναι η ίδια. Όσον αφορά τη χρήση τους δε θα κάνω τίποτα απίστευτο, κυρίως επεξεργασία κειμένου και power point άντε και καμία επεξεργασία εικόνας ξέρω γω, ίντερνετ fb και τα κλασικά. Δεν προκειται να κάνω τίποτα ουάου οπότε η διαφορά επεξεργαστή δε ξέρω κατά πόσο θα με επηρεάσει. Μέχρι στιγμής είχα ένα macbook air και πιο πριν ένα macbook pro. Λίγο η οθόνη του σκετου μακ με ενοχλεί που είναι 12 ίντσες αλλά έχει μεγαλύτερη μνήμη από το βασικό μοντέλο του προ. Στο air με ενοχλούσε ότι όταν έκανα κλήση με κάμερα στο skype ζεσταινόταν πολύ και γενικά ένιωθα ότι ζοριζόταν. Υπάρχει κάποιο από τα 2 που να υπερέχει σαν σύνολο ή είναι θέμα για το τι χρήση το θέλει ο καθένας; Σαν επιλογή υπάρχει και το air θεωρητικά απλά θα ήθελα κάτι διαφορετικό το βαρέθηκα το air (το παλιό μου air δεν λειτουργεί πια, απλά εννοώ αφού θα αλλάξω που θα αλλάξω μην πάρω ουσιαστικά το ίδιο).
flyer Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Εάν δεν χρειάζεσαι την απόλυτη φορητότητα, δεν υπάρχει σύγκριση (ακόμα και με τα 128gb ssd του pro έναντι του απλού με τα 256)... Macbook Pro και δε ξανακοιτάς πίσω... Επεξ/σία 21 Μαΐου 2018 από flyer 1 1
lactate Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 15 λεπτά πριν, flyer είπε Εάν δεν χρειάζεσαι την απόλυτη φορητότητα, δεν υπάρχει σύγκριση (ακόμα και με τα 128gb ssd του pro έναντι του απλού με τα 256)... Macbook Pro και δε ξανακοιτάς πίσω... Έχω δει μια γκρινια γενικα για τη φορητότητα του Pro.. αλλά ζυγίζει όσο το air που το air ήταν και καλά πανάλαφρο.. τώρα γιατί θεωρείται ότι το pro πάσχει σε φορητότητα δεν ξέρω.. εφόσον εμένα το mac air μου έκανε φαντάζομαι η φορητότητα δε θα με επηρεάσει.. στο κανονικό μακ με χαλάει ότι έχει μόνο 12 ίντσες οθόνη.. και εγώ προς το pro κλίνω απλά είπα να το συζητήσω λίγο
flyer Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 Αν δε τα έχεις πιάσει στα χέρια σου πήγαινε σ' ένα Κωτσοβολο-Public-istorm-isystem-whatever, εφόσον είσαι κοντά σε κάποιο και τσέκαρέ τα. Για εμένα το pro είναι εξαιρετικά φορητό γι' αυτά που προσφέρει...Με το νέο design ακόμα και το 15ιντσο τα πάει καλά στη φορητότητα. Εφόσον δε χρειάζεσαι απόλυτα τη φορητότητα του macbook (η οποία είναι πολύ κοντά στου pro) είναι κρίμα να παγιδευτείς στο hardware ( και στο κατώτερο keyboard) του απλού macbook...ειδικά όταν μιλάμε για την ίδια τιμή απλά θυσιάζοντας αποθηκευτικό χώρο... 1
haHa Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 Δημοσ. 21 Μαΐου 2018 Εχε υποψη σου οτι το pro εχει μεγαλυτερη αυτονομια. Χωρια οτι εχει καλυτερο keyboard.
thodoris20s Δημοσ. 22 Μαΐου 2018 Δημοσ. 22 Μαΐου 2018 Pro και από μένα, δεν υπάρχει καν λόγος να το συζητάμε εφόσον είναι στα ίδια χρήματα και δεν σε νοιάζει η φορητότητα. Με γειες!
Yiannis87 Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 Στη φορητότητα αν και δεν είναι μεγάλη η διαφορά (450 grams) στην αίσθηση υπάρχει διαφορά κατά την απόψη μου. Είναι κάτι που το διαπιστώνεις και σε ένα μαγαζί. Το macbook είναι πραγματικά πούπουλο και αν μετά πιάσεις το pro το νιώθεις πιο βαρύ. Ειδικά αν το κουβαλάς σε τσάντα, πρόσεχε μην την ξεχάσεις, γιατί ουσιαστικά ξεχνάς ότι έχεις τσάντα αν δεν έχεις μέσα και κανένα πιο βαρύ βιβλίο -το έπαθα σε αεροδρόμιο 😓 Ουσιαστικά το macbook εσωτερικά είναι 20-30% logic board και όλο το υπόλοιπο μπαταρίες σε στρώσεις για αυτό και το νιώθεις τόσο ελαφρύ σε σχέση με το pro που έχει μεγαλύτερο logic board και συμπαγείς και πιο βαριές μπαταρίες. Εγώ στο macbook έχω τρέξει πρόσφατα 30+ καρτέλες σε google chrome & άλλες 10+ σε safari και όλα οκ, αν αυτό δίνει μια αίσθηση τι workload μπορεί να διαχειριστεί. Αυτά μαζί με word processor και pdf viewer ανοιχτό (macbook 2016 m3 1.1) Το pro έχει μεγαλύτερη και καλύτερη σε χαρακτηριστικά οθόνη, καλύτερη συνδεσιμότητα με εξωτερικές οθόνες και thunderrbolt! Λόγω μεγαλύτερης οθόνης θα προτιμούσα καμιά φορά το pro, αλά όχι απόδοσης, τουλάχιστον για ό,τι κάνω ως τώρα.
ktf Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 To pro θα έχει σίγουρα και καλύτερη μεταπωλητική αξία, αν σε ενδιαφέρει να το πουλήσεις όταν πας για αλλαγή. Για την χρήση που κάνεις και τα 2 είναι υπεραρκετά σαν ισχύ.
bahamut_zero Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 Δημοσ. 28 Μαΐου 2018 εγω θα επαιρνα το pro αλλα με boost στα 16gb στη μνημη. Για κανενα λογο 8ρα. Σε ομορφια το 12 απλα δν υπαρχει, αλλα το μεγαλυτερο του προβλημα ειναι το πληκτρολογιο, ειναι απαραδεκτο και σχεδον σαν να γραφεις σε ipad (σχεδον μηδενικη αισθηση).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα